Doron: A nemohlo Fida třeba nabrat auto? Nebo pohmoždit nějaký pes?
Jinak u naší Liliny jsou největší pochoutka játra, ať už syrová nebo restovaná.
Jsem Janě psala, že si to taky myslím, ona myslím i sem psala, že ještě je tam nějaký magor soused. Jen mi to neštymuje s tím, že chce Fido chodit ven myslím si, že po takovém hrůzném zážitku, by se asi bál🤔Ale na úraz to každopádně vypadalo.
Koukám na Sarah, takže u nás do rána ,,jen" -4st😏 Všechno, co jsem měla, jsem snad uklidila, zakryla cukety(třeba to dají) ještě jsou pěkné, mohly by i nějaké dorůst. Obrala jsem papriky a zbytek rajčat, i třeba skoro zelených…no 10tý pokus je uchovat…stejně je nakonec shnilé vykydnu na kompost, jako vždy🙄Přenosné kytky ve vchodu jsem alespoň nanosila pod sklo, kde je to kryté, ale nevim, nevim, ráno vypadaly sklesle.
😄😄😄Niki ten Berťas je ale číslo😛 To by kleplo každého, my starší osoby by sme tohle nepřežily😏
A hlásím, že teplota už se zhoupla do mínusu. Tak jen doufám, že jsem si vzpomněla na všechno, co bylo nutné schovat🤔
Sarah, to bude asi tím, že ty podpatěnky vám změnily těžiště a teď víc zatěžujete přední část chodidla.
Kometko vy máte ploché nohy?😲Za mého dětství a teda určo i za vašeho😉 to měli tak maximálně někteří kluci. Vím, že teď je to už časté, má i neteř. My teda s mamkou máme klenbu bych řekla ukázkovou. Asi je to i dědičné. Taťka měl ploché nohy, brácha má po něm a neteř asi po něm😉
Naše kočky tedy rozhodně hmyzožrouti nejsou😏 Kocour tak maximálně loví ty velikánské vážky, to ho baví. Ale nežere. Kočku jsem viděla sežrat nějakého pavoučka v hale, ale normálně loví myši.
Jó myši😛To je specielně pro Buggyru, co s nima pořád bojuje😉 Do rána má mrznout, takže jsem odkoulela z pole ty velké dýně na zavaření pro mamku. Chci vzít poslední, největší, nazvednu ji a v ní vykousaná díra😲 Ty jo, to snad nemohl udělat slimák?!? Nakouknu dovnitř a tam na mě očinkama kouká překvapená myška. ,,Jéé ahoj myšičko, tak já ti ji tu nechám" Ale včera jsem nedaleko viděla číhat tuláka Macka tak nevím, jak dlouhou bude mít myška životnost😔
A ráno mi volá soused přes tři, že jestli u nás není jejich kotě, že druhý soused ho snad vzadu viděl jít k nám. To byl určitě Macek, je jak zdechlina pořád, i když očičko už vypadá skoro dobře a každý den ho vykrmuju. No…musel by být i kastrovaný, aby to mělo význam. Šla jsem se kouknout, byl tam jen on, kotě žádné. Spíš vlezlo k sousedům přes jedno a jejich NO s ním udělala rychlý proces🙄To se bojím, aby tam nenapadlo vlézt naše kočky, v noci. Ve dne ne, oni se bojí lidí.
anonymní: Já ve spíži pavouky vůbec neřeším, ať si tam mají i svou spíž. Pouze jednou za dlouhý čas udělám generální úklid, tak kdo neuteče , má smůlu. Doma je řeším, jen když jejich počet přesáhne únosnou mez.
No a na pokoutníky jsem někdy zavolala psa. Stačilo říct “pavouk” a pes se radostně přiřítil, vzal do tlamy a bylo po pavoukovi. Psovi se teda dělalo trochu šoufl, pavouka nežral, jen poválel v hubě a trochu se při tom dávil. Mně pak bylo šoufl, že jsme toho pavouka stejně musela vyhodit, pes je vyplivoval.
My máme doma strašně moc hmyzu. Bydlíme v přírodě u rybníka, zahrada přírodní, všechno chce bydlet s náma. Takže bojuju, jen když je hmyzu výrazná početní převaha a začne mi to lézt na nervy..
Přesně stejně. Jen naši psi by ani náhodou, i kdyby by ještě byli. Kocour někdy jo, někdy ječím jak prdlá a on jen háže voko, že si mám nakašlat.
Sarah01: Jinak ne Pradědu už máme shíh. Brrr. 😕
Není se čemu divit, momentálně na meteostanici 9st🙄
Sarah01: Mě začal na pravé noze dost bolet halux, v těch Tatrách jsem po těch kamenech dolů měla co dělat. Doktor už mi nabízel operaci, ale zatím nechci. Vůbec nechápu, z čeho to mám, podpatky jsem nosila snad někdy za svobodna. Možná špatné zatížení nohou, mám jen velikost 35….
Já nevím Sarah, ale na to by snad pomohly i jen nějaké vložky do bot, ortopedické. Nechci psát lepší boty, nevím v čem normálně chodíte. Mamka už x let v těch gumových croskách od Ťonga a stejně tak zimní verzi. A ony se hrozně sešlapou, ale nevyhodí je, dokud jí prsty nelezou po zemi. Nechala se na normální boty přesvědčit až po tom, co ji skoro rok nateklo to bříško pod všema prstama a bolelo jak čert. A to jsem jí nové boty musela i koupit a zakázat jí ty z tržnice. Už je to dobré😀
Fikovnice: No, je to na prd. Ale na Vašem místě bych možná tu operaci zvážila. Mně ji už nechtějí provést. Pokud Vám ji nabízí, tak…asi bych do toho šla.
Počkat, počkat, něco mi ušlo, operaci čeho u Archer? Zápěstí? Jako karpálů? Nebo co se ještě operuje u zápěstí??😲
Varaxi: To se mi jednou stalo při kojení. Málem jsem dítko zahodila, jak jsem se vyděsila.
Asi bych se neměla smát, ale směju😀No skočila jsem taky pěkně, naštěstí žádná mimina nelítala🤭
Zrzavci: Nezabíjím, žádám o odnos.
Na pabouky v domácnosti si sbírám kaštany, prý jim vadí. Tak jsem nasbírala a roznosila po domě. Aji na nočním stolečku mám. Taky prý jim vadí něco citronovýho - říkala paní nakladatelka, že má nějaký spey, co je odpudí.
Tak kaštany nefungují, mám je v ložnici na stolku a třesavka se mi spustila před pár dny na hlavu🙄
Buggyra: Však LŽ píše, že ne u nás. Tím myslí, že to u nás není schválené. To bude nějaká anglosaská země nebo Turecko nebo tak. Mimo EU legislativu.
Nevím kde, tipuju spíš USA. Vyhodilo mi to, že jsou to bisfosfonáty, snad je něco takového registrováno i u nás, tedy předpokládám.
Fikovnice: Pagetova choroba je ale celkem vzácná. Chtělo by to něco převratného na artrózu… ;-)
A osteoporózu, rakovinu kostí…to nechceš🤔
Tom to nakonec nebral, on když už si veme acylpyrin, či růžovou pilulu, to už musí být něco. Doplňky stravy zatím brát odmítá. Koupila jsem to psům, protože koňské chondro vyšlo výrazně levněj. Nevím, proč by ti z toho mělo být blbě, co si tak pamatuju, složení se nelišilo. Jen si samozřejmě musíš přepočítat dávkování, z toho koně😜
Tak jsem se dívala, co je třeba ten tildren. A ono se s tím léčí i lidi, na nějakou Pagetovu chorobu. Jo, u nás tedy ne, u nás tento lék není povolený, no jsou jiné na stejné bázi, tedy bisfosfonáty.
Lidi koňské chondro berou už dávno, Tomovi ho na tenisové bolesti doporučil doktor, který tenis taky hraje a sám ho bere.
J5: Tak to je jiná, mohl jsem pochopit že nepůjde o klasický dřevník stojící volně někde na zahradě. Ono mně to, zrovna u Vás, dost překvapilo takže prsty byly rychlejší než hlava, pardon. Nicméně pro ostatní chrabré bojovníky s pavouky je jistě užitečná malá připomínka toho že ani pavouk není vždy jen podivné, překážející a naprosto zbytečné stvoření.
Ale to my víme🙂Ale když mám 30 v jedné místnosti, už nevydržím, zatnu zuby, snažím se nemyslet a jdu vysávat😔
Myslím, fakt každý den, jen jsem neměla další důvod vyjíždět ven. V pondělí jsem mamce chtěla vozit dýni na zavaření, ale hlásila bolení v krku, tak jsem si zrovna řekla, že má určo covid a to tam nejedu, včera jsem si vymyslela to řezání, uvažuju dnes při tom výletu na houby, že bych to hodila na poštu. Mé druhé jméno by mohla být ,,prokrastinace" takže asi tak🙄
Jani, nech Fida doma, chodí už ven, bude spokojený. Nenervač ho zbytečně nějakou hospitalizací😟
Tak já mám plný barák těchto ,,kobylek", snad v každé místnosti jedna poletuje sem a tam. Výborné je, když usínáte a přistane vám na hlavu…málem mě kleplo😜
Bobi, noťas jsi vzpomněla, ale toť vše. Tak na něm trénuj, ať víš, co a jak tam funguje jinak, jinak od počítače, protože jsou covidy, tak se klidně může stát, že fakt někdo vypadne😉
Včera jsem řezala motorovkou(ne, mám aku ,,motorovou pilu") půl dne, větve a tak. Třeba vrby…to nejsou větve, to jsou celé stromy, co musím vyhodit, ony za rok narostou fakt hodně, jeden rok se to zdá ,,ještě dobrý"a další zjistíte, že vám to už zahlušilo vedlejší keř👎Ty ale sama asi nezvládnu, je to navíc dost nepřístupný terén, jak se to svalí, tak to sama asi nevytáhnu. Budu to muset rovnou polínkovat, na to tam zase není prostor. Kdybych se neozývala, fikla jsem si nohu🤫Teď tam mám vlečku větví, na kolečkách to budu odvážet týden👎Tom je nějaký nachcípaný, zánět v zubech(on na to trpí, jak ho ofoukne) takže ten nos nevytáhne, venku není ani 10st🙄Mě to sž tak neva, no tak se obleču. Ještě uvažuju, že sjedem s mamkou někam na václavky, sestřenky hlásily, že už rostou.
Před nějakou dobou jsme tu řešili(snad to bylo tady😏) že máme neustále, tedy hlavně celé léto plný barák hmyzáků. Už snad dva měsíce jsou to ,,kobyle" všeho druhu. Teď frčí hlavně tyhle. Předevčírem mi přistála na hlavě v ložnici, než jsem usnula(samozřejmě jsem se děsně lekla a vyhodila ji, pak seděla na telce) teď trůní jiná(dvojče😜) na lampě v obyvču a čekám, kdy mi spadne do pití😏Na jiném foru se probírají pavouci, hlavně třesavky. Minulý týden zase před usnutím čumím na telku a před očima se mi spouští ze stropu třesavka. Buďto by mi přistála na ksichtě, nebo nejdál na krku. Vyletěla jsem jak čert z krabičky a smetla ji někam na zem😲Tu jsem teda vyfotit nestihnula😛
Sardullah: No pro mě je pokoutník fakt problém… minule jsem večer jednoho velkýho klučinu odlovila a šla vypustit ven… musela jsem si vzít na noc prášek na spaní, protože ten pocit úzkosti, ošklivosti… jako vím, že ten pavouk je neškodnej, ale mému iracionálnímu já je prostě fyzicky špatně… kéž bych to tak neměla.
Já nesáhnu totiž ani na gumovýho pavouka… taky se mi z toho dělá mdlo.
A teda když nepičítám nějaké “pidipavoučky - štěstíčka” tak třesavky jsou jediný pavouci, kdy se o mě nepokouší hysterický záchvat.
Kdo to má podobně jako já, tak ví o čem mluvím… kdo ne, tak vám upřímně závidím.
Mám to podoně, na gumového teda šáhnu, pokoutníka bych ale neodlovila ani za nic, to prchám, jen ho někde objevím, klidně by mě vystěhoval z baráku. Venku mi různí pavouci až tak nevadí, tedy ti menší, prostě na ně nešahám, obejdu je.