Aktuálně: 2 748 inzerátů262 224 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 22:05:01 xxx.xxx.21.15
Varaxi:

To se mi jednou stalo při kojení. Málem jsem dítko zahodila, jak jsem se vyděsila. 

Asi bych se neměla smát, ale směju😀No skočila jsem taky pěkně, naštěstí žádná mimina nelítala🤭

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 21:41:18 xxx.xxx.21.15
Zrzavci:

Nezabíjím, žádám o odnos. 

Na pabouky  v domácnosti si sbírám kaštany, prý jim vadí. Tak jsem nasbírala a roznosila po domě. Aji na nočním stolečku mám. Taky prý jim vadí něco citronovýho - říkala paní nakladatelka, že má nějaký spey, co je odpudí.

Tak kaštany nefungují, mám je v ložnici na stolku a třesavka se mi spustila před pár dny na hlavu🙄

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 19:26:30 xxx.xxx.21.15
Buggyra:

Však LŽ píše, že ne u nás. Tím myslí, že to u nás není schválené. To bude nějaká anglosaská země nebo Turecko nebo tak. Mimo EU legislativu.

Nevím kde, tipuju spíš USA. Vyhodilo mi to, že jsou to bisfosfonáty, snad je něco takového registrováno i u nás, tedy předpokládám.

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 12:24:36 xxx.xxx.21.15
Fikovnice:

Pagetova choroba je ale celkem vzácná. Chtělo by to něco převratného na artrózu… ;-)

A osteoporózu, rakovinu kostí…to nechceš🤔

Tom to nakonec nebral, on když už si veme acylpyrin, či růžovou pilulu, to už musí být něco. Doplňky stravy zatím brát odmítá. Koupila jsem to psům, protože koňské chondro vyšlo výrazně levněj. Nevím, proč by ti z toho mělo být blbě, co si tak pamatuju, složení se nelišilo. Jen si samozřejmě musíš přepočítat dávkování, z toho koně😜

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 12:20:00 xxx.xxx.21.15

Tak jsem se dívala, co je třeba ten tildren. A ono se s tím léčí i lidi, na nějakou Pagetovu chorobu. Jo, u nás tedy ne, u nás tento lék není povolený, no jsou jiné na stejné bázi, tedy bisfosfonáty. 

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 12:12:47 xxx.xxx.21.15

Lidi koňské chondro berou už dávno, Tomovi ho na tenisové bolesti doporučil doktor, který tenis taky hraje a sám ho bere. 

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 11:45:44 xxx.xxx.21.15
J5:

Tak to je jiná, mohl jsem pochopit že nepůjde o klasický dřevník stojící volně někde na zahradě. Ono mně to, zrovna u Vás, dost překvapilo takže prsty byly rychlejší než hlava, pardon. Nicméně pro ostatní chrabré bojovníky s pavouky je jistě užitečná malá připomínka toho že ani pavouk není vždy jen podivné, překážející a naprosto zbytečné stvoření.

Ale to my víme🙂Ale když mám 30 v jedné místnosti, už nevydržím, zatnu zuby, snažím se nemyslet a jdu vysávat😔

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 11:43:37 xxx.xxx.21.15

Myslím, fakt každý den, jen jsem neměla další důvod vyjíždět ven. V pondělí jsem mamce chtěla vozit dýni na zavaření, ale hlásila bolení v krku, tak jsem si zrovna řekla, že má určo covid a to tam nejedu, včera jsem si vymyslela to řezání, uvažuju dnes při tom výletu na houby, že bych to hodila na poštu. Mé druhé jméno by mohla být ,,prokrastinace" takže asi tak🙄

Jani, nech Fida doma, chodí už ven, bude spokojený. Nenervač ho zbytečně nějakou hospitalizací😟

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 11:17:15 xxx.xxx.21.15

Tak já mám plný barák těchto ,,kobylek", snad v každé místnosti jedna poletuje sem a tam. Výborné je, když usínáte a přistane vám na hlavu…málem mě kleplo😜

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 11:06:58 xxx.xxx.21.15

Bobi, noťas jsi vzpomněla, ale toť vše. Tak na něm trénuj, ať víš, co a jak tam funguje jinak, jinak od počítače, protože jsou covidy, tak se klidně může stát, že fakt někdo vypadne😉

Včera jsem řezala motorovkou(ne, mám aku ,,motorovou pilu") půl dne, větve a tak. Třeba vrby…to nejsou větve, to jsou celé stromy, co musím vyhodit, ony za rok narostou fakt hodně, jeden rok se to zdá ,,ještě dobrý"a další zjistíte, že vám to už zahlušilo vedlejší keř👎Ty ale sama asi nezvládnu, je to navíc dost nepřístupný terén, jak se to svalí, tak to sama asi nevytáhnu. Budu to muset rovnou polínkovat, na to tam zase není prostor. Kdybych se neozývala, fikla jsem si nohu🤫Teď tam mám vlečku větví, na kolečkách to budu odvážet týden👎Tom je nějaký nachcípaný, zánět v zubech(on na to trpí, jak ho ofoukne) takže ten nos nevytáhne, venku není ani 10st🙄Mě to sž tak neva, no tak se obleču. Ještě uvažuju, že sjedem s mamkou někam na václavky, sestřenky hlásily, že už rostou. 

lesnizinka
lesnizinka 30.09.2025, 21:47:06 xxx.xxx.21.15

Před nějakou dobou jsme tu řešili(snad to bylo tady😏) že máme neustále, tedy hlavně celé léto plný barák hmyzáků. Už snad dva měsíce jsou to ,,kobyle" všeho druhu. Teď frčí hlavně tyhle. Předevčírem mi přistála na hlavě v ložnici, než jsem usnula(samozřejmě jsem se děsně lekla a vyhodila ji, pak seděla na telce) teď trůní jiná(dvojče😜) na lampě v obyvču a čekám, kdy mi spadne do pití😏Na jiném foru se probírají pavouci, hlavně třesavky. Minulý týden zase před usnutím čumím na telku a před očima se mi spouští ze stropu třesavka. Buďto by mi přistála na ksichtě, nebo nejdál na krku. Vyletěla jsem jak čert z krabičky a smetla ji někam na zem😲Tu jsem teda vyfotit nestihnula😛

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 30.09.2025, 16:37:17 xxx.xxx.21.15
Sardullah:

No pro mě je pokoutník fakt problém… minule jsem večer jednoho velkýho klučinu odlovila a šla vypustit ven… musela jsem si vzít na noc prášek na spaní, protože ten pocit  úzkosti, ošklivosti… jako vím, že ten pavouk je neškodnej, ale mému iracionálnímu já je prostě fyzicky špatně… kéž bych to tak neměla.

Já nesáhnu totiž ani na gumovýho pavouka… taky se mi z toho dělá mdlo.

A teda když nepičítám nějaké “pidipavoučky - štěstíčka” tak třesavky jsou jediný pavouci, kdy se o mě nepokouší hysterický záchvat.

Kdo to má podobně jako já, tak ví o čem mluvím… kdo ne, tak vám upřímně závidím.

Mám to podoně, na gumového teda šáhnu, pokoutníka bych ale neodlovila ani za nic, to prchám, jen ho někde objevím, klidně by mě vystěhoval z baráku. Venku mi různí pavouci až tak nevadí, tedy ti menší, prostě na ně nešahám, obejdu je. 

lesnizinka
lesnizinka 30.09.2025, 14:53:19 xxx.xxx.21.15

Hledala jsem dravce. Letěl nade mnou, celkem nízko. Vypadal poměrně velký, křídla dlouhá, výrazně do šipky, připomínal mi tvarem racka. Než jsem vytáhnula mobil, tak přeletěl za stromy. Když jsem se blížila k vesnici, vyletěl od sousedů, co mají venku slípky i holuby. Byl tam řev, vyletěl, nenesl nic, mě se leknul, udělal ve vzduchu skoro kotrmelec, aby se dostal kolem mě a nad topoly.  V té rychlosti se mi zdál barevně jako káně prostě, nevýrazný. Podle tvaru jsem si jistá, že káně to nebyla. Jenže jsem hledala a jediné co se podobá tvarem a velikostí je luňák. Toho už jsem tu viděla párkrát přeletět, ale ten má velmi výrazné zbarvení. Narazila jsem na luňáka hnědého. Hm, nevím, jestli něco takového tu za a) je a za b) jde po slepicích či holubech??😲V souvislosti s hledáním na mě vyskočil článek a jsem z toho už pár dní v šoku. A neskutečně nasr… na ty zmr.y, co se ohánějí tím, jak jsou svatí👎Pokud jste milovník všeho živého, včetně ptáků a máte silné nervy(já ne😈) čtěte https://www.birdlife.cz/lunak-hnedy-z-ceska-oznaceny-gps-zmizel-pri-priletu-na-maltu-zrejme-ho-zabili-lovci-a-prodali-preparatorum/

lesnizinka
lesnizinka 30.09.2025, 14:32:27 xxx.xxx.21.15

Já vůbec netuším, kdy zmizely, ale myslím, že jsou pryč už nějakou dobu😟

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 20:29:33 xxx.xxx.88.14
eva:

Udělala jste to přesně tak, jak by si manžel přál a tak to má být.

Moje babička ( tátova mamka ) měla pohřeb v kostele, celý život byla věřící a do kostela chodila, tak to bylo naprosto přirozené. Překvapil mě ovšem táta, když po jejím pohřbu prohlásil, že takový pohřeb by si taky přál. V kostele nikdy nebyl, kromě svatby ( to musel, druhá babička byla taky věřící ) a tohoto pohřbu..tak to mi přijde trochu zvláštní..

Evi a mluvíte o katolickém, nebo evangelickém kostele? Na katolickém pohřbu tety před 10lety jsem v kostele byla(tedy i taťky, ale to jsem nebyla schopná vnímat) a něco tak hnusně neosobního jsem nezažila. Byla jsem popravdě v šoku z toho, že ten obřad není ani trochu o tom mrtvém, ale jen o církvi, o víře a bla, bla. S pohřbem civilním, v obřadní síni ve městě se to srovnat nedá. U nás je problém, že lidi na civilní pohřeb musí do 16km vzdáleného města, takže mít odvoz. 

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 17:06:09 xxx.xxx.88.14

Trošku od tématu písniček na pohřbu odskočím.  Mamka je hluchá stejně jak já(no nebo já, jak ona😉) V pátek byla na pohřbu bývalé spolupracovnice. Dělali ho děti, neví o tom zhola nic, chlastají myslím stejně, jak ona. Z nějakého důvodu udělali pohřeb z kostela, tedy evangelické motlitebny. Je tam navíc nový farář. Je tichý, nezpívá, buďto ani nezapíná mikrofon, nebo do něj mluví tiše. Takže neslyšela nic. Z lidí nezpíval nikdo, ani ti, co umí, jen takové kuňkání prý.  Rodina ani nevěděla, že by si měla vynést rakev. U spouštění do hrobu to samé. A moje mamka poprvé prohlásila, že nepochopí, proč někomu, kdo nechodil do kostela, rodina nechodí do kostela, udělají pohřeb v kostele a jsou tam pak s prominutím ,,jak blbci". Asi se jí na rovinu budu muset zeptat na její případný pohřeb, protože v našem případě by to bylo totéž. Já tam nevkročím, brácha se úspěšně vyhýbá tím, že tu není. Jen ona do něj právě občas jde.

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 11:24:54 xxx.xxx.30.121

No jo, Tramal. Už se tu myslím řešil, že ho někdo z holek berete, ale už nevím, brala jsi i ty Bobi, zkoušela jsi ho? 

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 10:49:01 xxx.xxx.30.121

Niki kolik je tam, 5h? Už si to moc nepamatuju🙄To buď ráda, že neletíš Thajsko a spol, o Austrálii ani nemluvím😏 Já už kvůli tomu letu, se tam zpátky nehrnu, i když je to pro mě ,,země snů"👍Nechápu, že někoho baví tam lítat každoročně, ba i několikrát🤔

Tak s pejsou je to super, to slyším strašně moc ráda, uf😀Ať mu to vydrží, co nejdýl👍

lesnizinka
lesnizinka 28.09.2025, 19:20:37 xxx.xxx.30.121

A ještě já jsem zapomněla dopsat: že mě bolí už skoro tři roky v bedrech jsem psala. Někdy moc, někdy je to trochu lepší, ale obout kalhoty, navléct ponožky, je problém vždycky, boty a ponožky - musím si sednou, abych se k nim ohnula🙄Pořád zkouším nějaká nová cvičení. Už jsem taky psala, že poslední, s čím jsem začala, je to převalování boků(zadku) v kleče. Cvičím to skoro měsíc a dneska jsem ráno zjistila, že se můžu pohnout bez bolesti. A uvědomila jsem si ještě, že jsem si do bot koupila ty japonské masážní vložky (už tu proběhnuly) já jen tu levnou napodobeninu z Číny😏 Stejně jsem nějaké potřebovala, tak jsem si řekla, že proč to nezkusit. Já do tenisek do zahrady zatím ponožky nenosím, tak masíruju holou nohu😉Takže jestli něco z toho pomáhá, jestli napořád, nebo je to náhoda nevím, dám za čas další info🙂

lesnizinka
lesnizinka 28.09.2025, 18:04:44 xxx.xxx.30.121

Jéé Bobiš, zapomněla jsem s tím telefonem. Když jsme chodili s Woruškou, tak jsem volávala, protože už capkal pomalu, čichal si a tak, měla jsme moře času, než jsme okruh obešli. Teďka jdu rychlochůzí(teda snažím se tak nějak co nejrychlej) takže sotva popadám dech, funím jak lokomotiva, nevolám nikomu, když náhodou něco volá v tu dobu mamka, jsem nerudná, protože mi to fakt činí potíže🙄A když si řeknu, že bych ti mohla i zavolat, říkám si: pak až uvařím, pak až požehlím, pak až uklidím, pak až …a je z toho na svatého dyndy🙄Jo vím to, jsem v tomto směru hrozná😔👎