Aktuálně: 2 741 inzerátů262 247 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 23.06.2025, 18:31:18 xxx.xxx.89.234

Alíku…jsem doma😀A vedro k nepřežití🙄Ano prosím, ty bouřky přes republiku vidím…ne tak u nás👎Svolávám kočky hned, jak vystrčím nohu z auta…objevím jen Macka vyvalovat se ve stínu za barákem. Viktěnku jsem našla u zahradního domku, jak jsem letěla pustit závlahu do skleníku. Guccina přišla za hodinu a odmítla se mnou mluvit. V nestřežené chvíli se mi povedlo ji chňapnou do náruče a opusinkovat…tvářila se na to…no jak puberťák😜Tom přijel po 15h, takže jsme všichni OK a doma (jo teda ještě si nejsem úplně jistá, sice na něm nic nepozoruju, ale viděla jsem jak od ležícího Viktěny odlétla masařka👎

lesnizinka
lesnizinka 23.06.2025, 18:19:21 xxx.xxx.89.234

Ano, jak píše Orionka, dneska jsem přijela po 5dnech domů, vlezu do haly a koukám velkými okny za barák k jezeru - po kočkách, kde je jim konec. A rovnou mi padne zrak na vychrtlého kocoura tuláka, pracovním jménem Macek, který tam v tom vedru leží natažený v chládku. Moje kočky nikde a to jsem hulákala hned, jak jsem vysedla z auta a štrachala věci. Nakonec jsem kocoura Viktora našla u zahradního domku nahoře na pozemku a kočka přišla za hodinu. Bůhví kde ležela zalezlá, když za barákem vládnul Macek. Ten je přitom poloviční, než mé kočky. Nevím jak moc hraje roli, že je nekastrovaný, ale v zahradě ho statečně přeznačkovávají.

lesnizinka
lesnizinka 23.06.2025, 09:54:43 xxx.xxx.73.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.06.2025, 07:17:11

Stejně jak Raduš,ta tam má taky kdeco - 😀máš pravdu předsedo👍

Ahoj holkyyy😀juchám, páč…přežila jsem👍😛(ještě musím přejet domů a zjistit, jestli i tam všichni OK) Včera to bylo jakž takž v pohodě, akorát děsné vedro, což pro mě byl očistec. Normálně by mě ani omylem nenapadlo po poledni sedět někde na sluníčku, teď jsem byla jak kuře na grilu, ale chtěla jsem prostě vidět programy těch, co jsem ještě neviděla. 

Letos jsem nadšená, protože jsem u jezera viděla dokonce dvě užovky, to už dlouho nebylo, vloni tuším žádnou. Ale ony tam zřejmě jsou pořád, jen vegetace je už tak vzrostlá, že vidět je spíš velká náhoda. Bohužel, pořád vyhlížím ježka🤔Nevím, kdy vyvádí mladé, možná je s nima ještě na hnízdě. Já nakoupených granulí dva druhy, červíků sušených… 

lesnizinka
lesnizinka 23.06.2025, 09:32:39 xxx.xxx.73.132
Roháč:

Pro někoho běžný brouk na denním pořádku ale pro mě svátek. První moje pozorování v životě.

Obrázek

👍U nás ano, je jich hodně, není tak vzácné se s ním setkat. Bohužel, i když ráno chodím jen po bočních(obslužných) cestách, letos jsem jich už viděla přejetých hodně, tak 4 samečky a dvě holky😢To jsem raděj nefotila😟

lesnizinka
lesnizinka 22.06.2025, 11:34:16 xxx.xxx.73.132

Ahááá…a když jsem koukla na fotku hned jsem si říkala, že tohohle brouka vídám celkem často, ani nevím kde vlastně, jestli v zahradě nebo někde venku. Vzhledem k tomu, že v zahradě mám asi 6 druhů vrb, bude to zřejmě i doma🙂

lesnizinka
lesnizinka 22.06.2025, 11:26:42 xxx.xxx.73.132

Teď jsem se konečně dostala k tomu, dočíst i zbytek. Sardullah ty mi mluvíš z duše, jak to tak čtu…nejsi já?😀👍Však víš, píšu to tu pořád, nestíhám, lítám mezi barákem a zahradou a bordel všude. Teď jsem ráda, že nemám už psy, protože nevím, co(kdo) by musel z kola ven. Pořád to trvá, pořád koho potkám se mě ptá, jestli už mám psy a proč nemám psy??😲Protože ví, že já…já jsem byla psi, jinak jak se psy mě nikdo neznal, všichni jako ,,tu se psy". A já jim říkám popravdě, že už na to nemám, nemůžu mít psy stylem: hodím je do zahrady a bavte se(jak to má většina lidí(nemyslím tu, myslím těch ,,normálních😜) Nemůžu se vykašlat na domácí práce nebo na zahradu.

lesnizinka
lesnizinka 22.06.2025, 11:12:02 xxx.xxx.73.132

Ahoj holky🙂Včerejšek byl sem tam hodně adrenalinový, něco se doku.vilo, ale ve výsledku to dobře dopadlo. Děcka..ta byla super👍nádherně svůj program zvládli, i když pan dirigent předtím sýčkoval, že to nedají, že jsou po týdnu zkoušení už unavení a bla, bla. Takže nás pěkně znervozněl, Tom už byl zelený, ani mluvit nemohl. No vysoká divácká návštěvnost, obrovský aplaus…ho úplně úplně vystřelil do euforie a už dobrý🙂

Domeček…přesně jak píše Daja, je super být na baráku, ale žere to peněz a peněz a pro staršího člověka je údržba sakra náročná. Vidím to u mamky, má to tu Sarah, když zůstaly samy. Jasně, že my děti se snažíme se vším pomáhat, ale máme taky dost svého, děti, zaměstnání. Brácha, co se plánoval nehnout z naší vesnice skončil v Praze, ale jako, že plánoval na důchod zpátky ,,domů". Myslím si, že prd, starý člověk na vesnici, kde na polikliniku musí 20km, do nemocnice skoro 40, prostě blbost. Ani on si to asi zatím neumí představit, protože mu ještě není tolik, ale dojde to i jemu…jak píše opět Dája.

lesnizinka
lesnizinka 21.06.2025, 09:48:02 xxx.xxx.73.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.06.2025, 13:52:34

Já stáje s koníkama a pastvinu. Když v létě vane od nich, je to taky dost smrádek, ale zase…není to až do baráku, je to cítit hlavně vzadu, na kurtu a v zelenině. Sama si od nich hnůj do zahrady beru, takže nemůžu říct ani popel. Tedy…ani mě to nenapadlo. A hlavně: ta stáj je tam asi 70let, já tady 20, byla to moje volba, postavit si u ní barák. Každý svého štěstí strůjcem…😉

lesnizinka
lesnizinka 21.06.2025, 09:39:05 xxx.xxx.73.132

Niki, Boženka asi ocenila, jak jsi vykrásněná👍Já s kočinama budu až v pondělí, tak ti závidím i to otravování😊Kecám, brblala bych😏Pořád říkám, že je budu otužovat, abych mohla v klidu odjet na dovču alespoň na týden..ale já to nedávám👎Jsem na nich závislá a jen počítám, kolik ještě nocí budou beze mě🙄A přitom: ráno jsme spolu chvíli, co se napapají, nějaké to pomuchlání a to většinou jen Viktorek a jdou chrnět, spí do nějakých 17h, pak se tak maximálně nechají pohladit a jdou si po svých, i když se v zahradě motají třeba někde poblíž mě. Přijdou pak až kolem půlnoci, dostanou napapkat a jdou spát, buďto teď v létě někam ven, nebo do pracovny. Takže bůhví kolik času s nima netrávím, ale jde spíš o ten pocit, že je mám trochu pod dozorem, že jim nic nehrozí(a to samozřejmě hrozí)

Slibované chladno jsem si představovala poněkud jinak🙄Když člověk sedí v amfiteátru, praží na něj celý den slunko, tak je i těch 22st na zdechnutí. Dneska minimálně 23 a to bude spíš 25 určo. Pro mě, co slunko nesnáší, jsou to tantalova muka😏Naopak večer bylo 10st a myslela jsem, že umrznu😲Sice jsem si hodila džísku, ale prošívanou bundu bych unesla🙄normálně mi jektaly zuby.

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 10:02:39 xxx.xxx.73.132

Tak mě do záhonů kadí naše kočky, na jednu stranu jsem ráda, potřebuju taky občas zkontrolovat, co z nich vypadne a moc šancí v zahradě nemám. Jestli tam přibudou i od cca 5 dalších koček, co se v zahradě objevují, nemám šanci zjistit. Taky hoviše od ježků, kuny, lišky, sem tam zajíce…Milion pleskanců od ptáků a že od takové volavky je to sakra poznat😜snad jen srny se k nám nedostanou😎

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:41:58 xxx.xxx.73.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.06.2025, 09:37:05

Nó…a ptáci vám na zahradu zanesou ptačí chřipku, která vám tam jistojistě zmutuje a máte to spočítané. Bude potřeba zakročit i tady😲Jak se říká: nejhorší je smrt z leknutí😏

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:36:29 xxx.xxx.73.132

Zdravím holky, než vyrazím z hotelu za kulturou, válím se tu s noťasem. 

Tady hlásí zatím st.17+, ale zdá se mi tedy dost teplej, protože áno, svítí sluníčko. Bobi, nevím jak máš to čidlo z meteo, ale to musí být někde, kde na něj nesvítí, protože se to rozehřívá a píše to blbiny😉To máš jak klasický rtuťový - necháš ho na slunku a máš na něm 100st😜

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:29:01 xxx.xxx.73.132

Mám ale dojem, že původce vámi zmíněných nemocí je úplně jiný parazit. Tedy co účinkuje na jedno, nemusí na druhé. 

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:24:20 xxx.xxx.73.132

Jen podotknu, že ty citrusy neplatí, tak do toho neinvestovat zbytečně, protože mám doma citrusové svíčky i olejíčky(na zimní období) a kočky u toho v pohodě doma chrápou.

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:21:59 xxx.xxx.73.132

Já jsem takto před pár dny zachraňovala mladého dlaska, (takový načechraný puclík ještě bez ocásku) protože poskakoval přímo před dveřma. Naše kočky naštěstí v tu dobu chrápaly doma. Z druhé strany měl jezero, bála jsem se přibližovat nevědíc, jestli už létá nebo ne, aby tam nežuchnul. Seděl, jen tak na mě, stojící ve dveřích 2m od něho, koukal. Když jsem pomalu udělala dva kroky, odletěl na blízký strom. Uf, se mi ulevilo, že už lítá👍

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 23:16:06 xxx.xxx.73.132

Myslím, že žádný. Jen naše kočky jsou za jedno strašpytlové, za druhé nějak nešplhají, drží se při zemi. Ale věřím tomu, že když se setmí a všechno utichne, ne přes plot, ale přes předn kamennou zeď přeskočí. Kočky jsou britky, takže takoví líní méďové a plot klasické svařované díly. 

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 13:26:35 xxx.xxx.89.234

Přemýšlím, co bych dělala já. Proti rušení klidu si vysadíte chvojky, něco na plot, nebo ten hnusný zelený hadr. Proti smradu…to snad nepomůže nic. Když vyhodí sousedi něco do kompostu, který je u našeho plotu, taky to pár dní smrdí, ale jen, když jdem po cestě kolem, nejde mi to až do baráku - je to dál. Stejně tak si myslím, že můžou cítit, když manipulujem(vyvážíme) džber, do kterého tahám řasy z jezera. Když si soused zbudoval včely museli jsme ho požádat, aby úly posunul dál od našeho tenisového kurtu. Tam trochu nechuť od souseda byla, nejsou to jeho úly, ale příbuzného, takže ho sehnat, na něčem převézt atd, prostě pruda, ale nakonec to udělal a celkem rychle. Já jsem mu zase dovolila sundat náš plot aby se dostal ke své fasádě. A realizace mu nakonec trvala měsíc, kdy jsem umírala strachy, aby mi nevycestovaly kočky na cestu🙄Prostě slušně požádat, vysvětlit situaci, nabídnout pomoc s realizací, zbytky pro slepice - třeba aby sousedka posunula výběh někam na druhý konec pozemku. 

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 13:13:51 xxx.xxx.89.234
Cvrk:

Nějaká pernatuška. 

Ano, ano, děkuju🙂už jsme je tu řešili, když ji poslala Verun🙂Já jsem psala, že jich tu vidím hodně a teď jsem na ni právě narazila u pletí🙂

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 12:48:57 xxx.xxx.89.234
Ronja s motejlem:

Hezké místo, práce jak na kostele by tam tedy byla, taky mne nejvíc okouzlila zahrada. Já Vám držím palce, ať se prodej zadaří, vím, že Vás to bude bolet, ale přeju Vám, abyste to jednou…brzy viděla jako příležitost, třeba jako investici do sebe, možnost, jak si s klidem udělat radost, investici do zdraví, vzdělání, bytu - tak jak by se Vám líbil, čičin… To hezký s Vámi zůstane. 

Tááák, přesně👍Zahrada, ta by pro mě krom posekání mohla prakticky zůstat, jak je. Miluju takovéto zahrady, to je jak z pohádek o vílách, bludičkách a hejkalech, které jsem jako děcko zbožňovala😊A za peníze za nemovitost si Jani můžeš užívat příjemný a pohodový život, zaletět se zregenerovat k moři apod. Nemuset přepočítávat, jestli opravit auto, nebo si vyjet na wellness😎

A…vůbec jsem nevěděla, že jsi se konečně rozhodnula(snad opravdu😉) to prodat. Mám to stejně, jsem býk, na všem strašně lpím. Ale už mám vyzkoušeno, že to přebolí celkem rychle, rychle si zvykneš na to, že už se starat nemusíš a na to, že prostě ty už bydlíš jinde a tuhle kapitolu prostě v sobě uzavřeš. Vyrůstala jsem v domku u babči, i když jsme měli svůj nový dům naproti, byla jsem tam zvyklá a byla tam pořád. Když jsem tam nešla rovnou ze školy, tak hned po obědě. Jako dospělá jsem pár let bydlela úplně jinde, ale ve chvíli, kdy jsem se rozhodnula bydlet zpátky doma, byla jsem u babči zase denně. Pak už se psy - končila tam každá procházka, zastavila jsem se tam zase denně. Když pak oba prarodiče umřeli, už nebylo za kým chodit, už tam musela denně jen mamka, měla tam Mandy a slepice. Jak se říká: odrodila jsem se, už mě netrápí, že barák chátrá, že porazili obří ořech, prostě je mi už tak nějak jedno, co se tam děje, barák stejně mamka napíše na bráchu, který se o něj průběžně stará. Já ne, mám dost svého.