Takže hlásím, že pokles teplot se zastavil na +1st. V nějakém ,,receptáři" onehdá bylo, že cukety hynou už při +5st. Tak je zakryju i dneska, i když má být cca o stupeň teplej😏
Takže hlásím, že pokles teplot se zastavil na +1st. V nějakém ,,receptáři" onehdá bylo, že cukety hynou už při +5st. Tak je zakryju i dneska, i když má být cca o stupeň teplej😏
Aha, už to čtu, vyhledala jste. No kdyby ovšem Bobča nevzpomněla Dalgliše😉vůbec bych si nevzpomněla ani, že byl, že jsme koukali, takže bych nevěděla kde a co hledat. Až teď se mi to vybavilo, když jste to objevily😀
Zakrývala jsem všechno. Rajčata mají stan s topítkem. Cukety a melouny dostaly na hlavu kýble. Papriky venku netkanku. U nás zatvrzele hlásí 4st. Nóó, jenže taky hlásí, že v tuto hodinu je u nás 7st. Ve skutečosti je 4,6st. Možná zůstane 1 nad nulou, no riskovat to nebudu, snad to pomůže, ta opatření.
Bych si asi jaktěživ nevzpomněla, jste dobrá👍Ano, byl dobrý, taky jsme koukali👍
Já jsem zase Reni nějak nezachytila, že máte nového kocoura. Nebo jak dlouho máte? Možná jsem to i věděla a už i zapomněla.
Jo, monstera je liána, teda vždycky byla. Poslední dobou jsem zachytila nějaké mini, ty nevím. Stejně jako Sardullah se ji snažím pěstovat odřezkem od mamky. Ona ji vždycky rozpižlá a rozesadí, aby ji neměla tak velkou, tak jsem si jeden řízek, už vysazený vzala. A jasně, chcípla mi. Ale kupodivu, se po určité době nějak vzpamatovala a vyrašila znovu. Tak teď se snažím starat poctivě, nepřelít a nebo nenechat uschnout. U nás je problém v tom, že podlahovky jedou tak 8 měsíců v roce a ty kytky na nich celkem trpí. Suchý vzduch, horko…
Tenurri, do Prahy nějak pravidelně nejezdíte, třeba? K nám by to bylo hodně od ruky😉to by byl velký výlet😜Ale proč ne, z Čech se sem jezdí na výlety do sklípků..😉Ne teda přímo k nám, u nás nejsou, no v okolí.
Tenurri, ty kytky se množí vysomrováním od sousedů, kámošek, příbuzných…stačí kousek a namnožíte si, v marketech jsou drahé jako kráva👎Zkusím vám namnožit ten žumen. A nechcete voskovku? https://www.kouzelnebydleni.cz/wp-content/uploads/Voskovka-masit%C3%A1.jpg Mám jeden exemplář namnožený, už velký, ta fakt vydrží všechno, mě roste jen v kelímku s trochou perlitu. Všem ji cpu, nikdo ji nechce, tak je odložená v pokojí, kde jen tak přežívá. Nejste z Prahy?
Jsem to zatím nepročetla, jen tak přeletěla očima a nic si z toho nedělejte, mám to stejně. 10let jsem v baráku hubila všechny kytky, do mrťi👎Pak jsem někde četla, že může být problém nový barák, všechny ty barvy, laky, formaldehyd z nábytku, textilií…Dávalo to smysl, tak jsem se v prvé ředě vyděsila, že když v tom zdechají kytky, co teprve my??😲Postupně začaly některé přežívat a ty jsou stálice, pořád dokupuju, či od známých množím nové kousky, sem tam něco přežije a zařadí se do potfolia. Bohužel, některé kytky, co jsou v obalech stačí jednou přelít(a nevšimnout si) a je po nich. A stejně jako vaše babička, i moje mamka je pěstitelka úžasná. Vyrůstala jsem v baráku, který byl jak džungle, plný kytek, všude nastavěné květináče, v každém volném místečku a všude se něco pnulo a viselo. Toho asi nikdy já nedosáhnu.
Bobi, to není břečťan, ale žumen. A nemachruju, musela jsem si to najít. Tuhle kytku, snad jako jedinou nevím proč, jsme doma nikdy neměli a nejsem schopná si ji zapamatovat. Zato tchyni na verandě jde jak blbá, pořád množí další a další. Ona pro změnu nesnese, když má kytka půl metru, už jí děsně vadí, minule mi takový nádherný dala mě, že mě se vleze kamkoliv…za měsíc bylo po něm, zapomněla jsem ho v hale na římse zalít🙄Ještě mám jeden jako podsadbu draceny.
Počasí na pikaču, hokej na pikaču…🙄
Přesně Evi, musíte nad nima stát jak dráb, jinak se na babču vykašlou, stalo se nám právě totéž(hodili před ni talíř a ať jí…když byla po mrtvici. A prý: ano, je špatná, protože babička nám nejí) No tak jsem se do toho vložila já. A ono se dozvíte, co se tam děje, když tam nedozorujete…ony spolupacientky to požalují.
Hmm, možná to na fotce vypadá jinak, nebo ty měsíční vypadají jinak, ale na těch fotkách Tenurri mi ty jahody připadnou divné. Divná barva, taky tam vidím tečky na listech, ale jak říkám nevím, jestli to tyhle tak nemají normálně. Ta sviluška na nich určitě není? A nebo Tenurri i to přelití je možné, žádná kytka nemá ráda trvale mokrou půdu( tedy pár jich je, ale jahody ne😉)
Teď jste mě teda rozesmála…pardon😉Utopit na jahodách srdíčko(či na salátu třeba) rozhodně neznamená při zalévání, znamená to, že ji nesmíte vysadit tak, aby ten střed, to ,,srdíčko" právě, bylo zahrabané pod hlínou, zasypané, moc hluboko vysazené prostě. Tak mě napadá, jestli tím opatrným zaléváním😏 jahody v tom horku a květináči(který rychle vysychá) prostě neuschnou? Nevím, co používáte za květináče(truhlíky) jakovou zeminu…jinak mě napadá spíš nějaká houbová choroba a to by chtělo právě ty květináče pořádně vydesinfikovat, aby se případně nenakazily nové. Na houbové choroby jsou i bio postřiky, které by neměly zvířectvu vadit. Ale to by chtělo vidět, jak vypadají jahody před tím bídným zhynutím. Vlastně…odejdou už během roku, nebo až přes zimu?
Tak to je jasné, ale víte co dá námahy, být takovou celebritou?😜
Tak to ne, já když jsem dostala na starost babču(ne, nominovala jsem se za opatrovnici sama, nechala jsem ji v nemocnici podepsat papíry, že budu o všem vědět a rozhodovat) tak jsem sestrám a doktorům komtrolovala každý krok a každý postup, všechno jsem chtěla vysvětlit, proč a nač a plno věcí jsem jim taky zamítnula. Ano, vyj.bavat s váma budou jako s pacošem, protože jste jim vydána na pospas. Ale když máte rodinu, co nad nima dělá dohled, tak si dávají sakra pozor. Jen prostě musí vědět, že vy víte. Proto to nemohla být ani mamka, ani teta či ostatní sestřenky.
Už mělo 4h pršet. Ani nekaplo. Kde prší, opět prší, stejně jako včera třeba…je vidět na radaru. Podle něho u nás zřejmě nekapne, i když předpověď ještě slibuje 5mm. Jdu si chystat lano👎
Co přesně jíte, jahodky? Ty co kvetou žlutě?
Divné je co? Že to teď dělá nově, dřív se tak nechoval? \není to nijak zvláštní chování, u koček celkem běžné. Ale pokud přišla změna…může se necítit dobře a upozorňovat na nějaký problém. Třeba jen hůř vidí či slyší, nemusí to zrovna být něco závažného. Vyšetření má?
Přesně tak Bobi jen…nevidím to černě, ale dělám si z toho srandu, protože to snad ani jinak nejde. Člověk se nemůže hnout, ale termín operace za tak dlouho, že se nakonec i vyléčíš sama😜S podporou doktora, který ti řekne, že už je to dobré a máš to rozcvičit. Ono ti asi zabraly ty injekce…si myslím. Nějakou dobu s nima zase vydržíš.
Bouřky😔tak ty ti závidím strašně. Já jsem včera okopávala jeden záhon zaplevelených kytek a jen se mi prášilo od motyky, bylo mi z toho úplně zle od žaludku. Z dnešních úhrnů ubrali 10mm, takže ne 22, ale jen 13 prý. Byli by sme rádi i jen za ně😢
Ano holky, souhlas. I ta písnička je super, bez ohledu na něj, si ji občas broukám🙂
No máš štěstí, že jsi tam nějaké fotky vyškrábala!😜Hezké, samé hezké místa jste navštívily. A teda jsi tam bomba kočka👍móóóc ti to sluší a ty outfity👍Já vím, ty jsi schválně nepsala, kdy letíte, abych na tebe neposlala bráchu😛 Ale oni byli tady, na Moravě. I když…dneska už tam asi byl😉
Normální člověk má v dnešní době prostě smůlu.. - no Evi, v dnešní době? V dnešní době, pokud jste alespoň trochu asertivní, si vyšetření vydupete, nebo se ohradíte, případně si můžete stěžovat, řešit, viz Radeček. V minulých dobách, jste byla jako pacient úplné ho.no, bylo jen na libovůli doktora, nemocnice, co s váma provedou(či spíše neprovedou) a stěžovat si? To jaksi nebylo kde. Stačí vzpomenout jak fungovaly porodnice, dětská oddělení a o nějaké péči o geriatrické pacienty jsme si mohli tak nechat zdát. Ale na to si určitě vzpomenete. Takže přesto, jak tady nadáváme, můžem být rádi za to, co je😏
Buggyro s poníkama jste mi připomněla😊Skleroza normoš😊Včera jdu ráno na obchůzku a když přejdu horizont vidím, jak jedna holka(znala jsem ji jako dítě, znám spíš její rodiče, teď už je slečna) jde z luk s koněm a jejich bordeauxskýma dogama. Až přijdu blíž zjistím, že nemá dogy, ale dva takové poníky, jak máte vy, takové prcky úplné. Ze psů měla jen kříženku zlaťáka. No a šla přede mnou na cestu a poníci zůstali v obilí a cpali se…vlastně nevím čím, žerou ty klasy? Nehli se, tak jim odešla za zatáčku, asi 150m. Já jsem přišla k ní a smála jsem se, že jí to asi nepomlže, že jsme to měli stejně s Woruškou, taky asi nečetl ty rady, že se mu máme schovávat jako štěňátku, aby si nás hlídal. Nehlídal, bylo mu jedno, že tam 10minut stepujem za stromem, až si podělal co potřeboval, proběhl kolem, hodil po nás okem,,co tam jako stojíte, jdeme ne?!" A poníkům bylo taky šumák, že ji s koněm nevidí😛Jsem jí říkala, že v dáli jede auto, tak ať je raděj nějak vyzvedne, ať se náhodou nerozběhnou zrovna před. Za dalších 200m už mi funěli za krk. Dala se s koněm utíkat a poníci se asi lekli a pelášili za nima😉
Déšť vám teda závidím😔Jak si myslím, že nejsem závistivý člověk, déšť závidím všem😊Ale na mou obranu…já ho jako přímo pro sebe nepotřebuju(už nevyrostu😉) ale pro přírodu tady🙄U nás pochopitelně nakaplo. Včera vyšlo slunko kolem 14h, dneska hned ráno, ale pak nějaký mráček občas byl, takže to nebyl jen úpal, dalo se. Vedle nás se zformoval mrak, to udělá vždycky…kilometr od nás, ale bouřka jde jinam, dopryč☹️Pás, co tam jde od jihozápadu, nás samozřejmě míjí, ten jde tak max na Bodlinku a na Bobču😕Na zítra je u nás hlášeno 20mm, tak na mě myslete a držte palec, jinak jsme fakt v ři.i👎
Aha, tak takhle to funguje!😛Promluvila jsi si k doktorem a ten tě přesvědčil o tom, že ty jsi vlastně zdravá a schopná. Kurňa, že ste nepokecali dřív, už jsi mohla minimálně 14dní hopkat😜Ne, fakt, nějak tomu asi nerozumím…