Aktuálně: 2 717 inzerátů262 600 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 11.02.2025, 09:45:58 xxx.xxx.88.159

Myšítko díky👍 a všechno nej k svátku😛💐 Teda nechápu, proč dá někdo děcku jméno tak, že ho má zároveň s narozeninama🙄 jako jo, dá se na tom ušetřit😏 ale nelíbí se mi to ani trochu👎

lesnizinka
lesnizinka 11.02.2025, 07:34:49 xxx.xxx.88.159

U nás teda jen -5.5, ale Viktín včera vymyslel, že bude spát venku, teda nejspíš v garáži. Ona je temperovaná, ale kolik tam je netuším myslím, že pod 10st tam není nikdy. Tipnula bych tak 15, ale není tam teploměr, tak fakt nevím. Ležení mají u radiátoru, tam je teplounko. Červíky…zapomněla jsem napsat, že když jsem se vrátili z víkendu koukám na Viktína, co to má na hubě za bradavici. První jsem se lekla, že zaschlou krev, stroupek, že se serval s Mackem. A on normálně celkem velké klíště už😲

Dneska mám další živý plot, teda půlku tak doufám, že do 10h mrznout přestane🙄 Holky, na hudebním tuším jste řešily, jak sem dostanete video z youtube. To tam ale musíte být přihlášené, že jo? To nejsem. Řešila jsem video s Vikťou jak škrábe, když chce domů. Poslala jsem ho jen Nikče na mobil, ale sem ho nedostanu😟

lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 17:38:00 xxx.xxx.88.73

Orionko, odkud máte fotku, to dávali někam ochranáři? U nás vím jen, ve kterém lese hnízdí, ale nikdy jsem to neviděla. Hnízdí každoročně, už mnoho let, vlastně od doby, co jsme postavili, tedy 20 určitě. 

lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 16:32:34 xxx.xxx.88.73

Stehlík je jeden z  barevných ptáčků, co zrovna znám. Nerozeznám ty různě zelené😉 Vidíš a Kájínek je teda chytrá slepice, když vždycky zdrhla. No u nás zase dneska slepičí kalamita🙄 Po posledním náletu dravce(ještě jsem ho neviděla, takže nevím, o koho jde) kdy jednu mamky pokloval, ale naštěstí nic vážného a přežila, slepice zdrhnuly do kurníku a měsíc nevytáhnuly paty. Nechtěly být venku ani za nic, ani nechtěly žrát, tudíž o snášení taky nemohla být řeč…skoro dva měsíce bez vajec. Začaly chodit ven a sem tam vajíčko, cca 14 dní. Po tom útoku, strejda svoje přestal pouštět do společného humna a nechával je jen na své oplocené části. A rozvěšel CDčka. Takže ty dva měsíce byl klid a dneska dopoledne volal mamku, že přišel o slepici, v tom svém výběhu. Nevím jak to, že zaútočil na ty a ne na mamčiny v humně. Možná byly ještě na dvorku. Když tam přišla, už byly zase všechny schované v kurníku…a je zřejmě zase po vycházkách a dosnášené🙄 Strejda hned ověšel fáborkama celé humno, prý je to tam jak u kolotočů už😛 Říkal, že kouknul z okna a viděl za humny zdrhat zajíce. A než vyšel z baráku, už bylo po slepici👎 Tak mu došlo, proč zajíci zdrhali😎

lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 11:00:41 xxx.xxx.88.73

Měli jste pár dní klid😛 tak sem ještě vlezu, než půjdu dohánět resty😉 Zapomněla jsem na Coudas reagovat…ty jsi nikdy nepsala, že máte i rybník! Ani ty psy moc nevzpomínáš. A proč nemáš ráda slepice? Slepice jsou náhodou super zvířata, jsou chytré, dají se dobře ochočit i naučit. Já se těším, až někdy, když mamka už nebude moct, pořídím vlastní. Potřebovala bych ,,vyčistit" zahradu od všech těch potvor, co mi podežírají kytky👎

lesnizinka
lesnizinka 10.02.2025, 10:48:39 xxx.xxx.88.73

Zdravím, předně Kouťáka(jako jediného chlapa si ho musíme hýčkat😉) a Mourka(vlastně taky chlapa😉) Hmm, vetřelec je problém🙄 taky máme, Macka. Vikťa je větší, ale na rozdíl od Macka kastrovaný, takže ne takový oražený. Macek je protivný, když na to přijde. Ale i tak se ho už Viktor naučil vyhánět. Zkusil jednou, Macek začal utíkat tak zjistil, že to zabralo a teď to praktikuje. No…než se Macek nas.re a zastaví😉 Budete mu muset s tím vyhánění trochu pomoct, přidat se. Já s tím mám problém, nenechám Macka o hladu, takže se mu od nás nechce a já po něm prostě řvát nedokážu. Po žádném zvířeti, pokud prostě vyloženě neubližují. 

Niki a co měl teda pejsa? Omlouvám se, že jsem ti na SMS už neodpověděla, protože jen co jsi to poslala přijel Tom, změna plánu ještě, že jsem si ty nehty rozmyslela, protože by čekal zase on na mě🙄

My jsme nebyli celý víkend doma, Praha-Poděbrady-Kolín. Měli jsme školní akci, Tom v Praze nějaká jednání. No nakonec mu jich polovina odpadnula(jako vždy, umělci jsou nevyzpytatelní, flámuje to do rána, pak se nevykutají z pelechu…viď Bobííí😜) takže jsme nakonec v neděli místo zpět do Prahy, jeli rovnou domů👍 

Bobi zpětně😔 všechno nejlepšíííí!💐 (ve starém mobilu, jsem měla upomínky na narozky, tam to šlo jednoduše dát. Sem jsem si to dávala, no nějak jsem zatím nepřišla na funkci,,každoročně"😠 takže se mi to neuložilo a nevěděla jsem😔

Jo a zapomněla jsem napsat, že u nás svítí slunko prakticky pořád, včera až někdy do 15h, dneska zatím svítí taky. Zataženo má být až od středy - do pátku. Mamka hlásila, že v sobotu byl vichr(v Kolíně ne) a je to vidět, vylétala mi výzdoba z truhlíku a konečně spadla i zapomenutá baňka z vistárie(alespoň nemusím vytahovat schůdky ji sundat😉)

lesnizinka
lesnizinka 07.02.2025, 10:44:02 xxx.xxx.154.234

To jsem chtěla napsat že nápovědu v mobilu vypnout, no než jsem se k tomu dostala, už to se to tu ví😉 Mám vypnutou všude, by mi z toho jinak asi jeb..Klepat zprávu na mobilu je vopruz, i když mám písmena zvětšené, tak se stejně na klávesnici s mýma neohrabanýma prstama přeťukávám. Psát příspěvek sem, většinou raděj vzdám😏 Přečtu po sobě a stejně některé překlepy přehlédnu🙄 

Ano, krásný amarylis. Má mamka, já to nemám moc kde zimovat, v teple se jim nelíbí. 

Na ,,cestopis" od Coudas jsem ještě nekoukala, nemám teď nějak čas, pořád mi do toho něco leze😉 Včera bylo hezky, tak jsem šla pracovat ven, zešmíkala(no tak tady ale vůbec netuším i/y?) jsem boky živých plotů, i bez brigádníka, kam jsem dosáhnula. Uklidila trochu v garáži. Při té příležitosti jsem objevila píchlé kolo na Tomově autě, tak řešil pneuservis. Byl tam šroubek vražený👎 Oprava 5minut, jenže mu to dál hlásí (i když to nějak resetoval) špatný tlak, tak uvidím, jestli nebude muset řešit ještě servis v práci, pokud to fakt ujde🙄

lesnizinka
lesnizinka 06.02.2025, 12:27:16 xxx.xxx.88.73

Coudas, ono to tam bude stejné, jako s tou Amerikou. Jak já vždycky říkám, když přijde nabídka cesty: jó, Amerika je hezká zem, rozmanitá…ale jen bez Američanů😉

lesnizinka
lesnizinka 06.02.2025, 10:19:26 xxx.xxx.88.73

Nad Horů aj Husličky mám ráda👍 A vidím, že tam ještě máš i vlasy😜

lesnizinka
lesnizinka 06.02.2025, 10:11:32 xxx.xxx.88.73

Jen žasnu, o hejtmanovi to na mě vyskočilo hnedle ráno všude…no velká sláva s odsouzením skončila večer, když se zjistilo, že ono to zase až takové odsouzení nebylo. Zajímavé je, že ty malé ryby sedí, kdežto tihle…těm se samozřejmě nic nedokáže. Nějak pořád nemůžu uvěřit v neovlivnitelnost státních zastupitelství👎

Coudas…co je Ketris? No ono to na Liberecku vypadá hezky, pohledově. Blíž se raděj nevyjadřuju😏 

Bobi, tak 6 kapes už by mohlo stačit😜

Večer bylo někdy kolem 21h -4.5st, říkala jsem si, že to bude zase ráno kosa🙄 Ráno hodím okem na meteo a +1st😲 Nevěřícně jsem si to prohlížela, jestli fakt plus a myslela si, že se nějak pokazila. Vyjdu pak ven, mrznout sice nemrzlo, ale otočil se vítr, začal foukat severák a přifouknul nějakou frontu asi, i se zatáhnulo. V předpovědi ovšem nic takového nebylo, u nás😎 V podstatě je pořád stejná, zpětně i dopředu.

lesnizinka
lesnizinka 05.02.2025, 12:00:38 xxx.xxx.88.203

Sarah ty voe, tak jsem na to koukala včera…tohle dohromady nedám, netuším, my máme elektriku hodně složitou, tepelné čerpadlo atd, to by dohromady dal snad nějaký elektrikář. Až se tu objeví někdy ten náš, vznesu dotaz😉

Ráno zase u nás -7st, ale po dlouhé době jsem potkala stařičkého pejska, kupodivu ještě žije, už rok se sotva drží na nožkách, ale na tu svou prochajdku malou ještě chce.  Dneska ne s paničkou, ale s vnučkou. Tchánů zlaťák taky u plotu, pak velká salašnice, protože tam poskakoval vzadu její soused(pán, s tím jsem taky hodila řeč) pak kámošky další zlaťačka za plotem, ale bez malé parťačky a nakonec přes barák ještě NO Jessi. Dneska se všichni pejsci sešli😉 a vyprázdnili mi tašku😜 Jdu asi chvíli šmidlat živý plot, kam dosáhnu nůžkama.

lesnizinka
lesnizinka 05.02.2025, 11:51:23 xxx.xxx.88.203

Dřív na raka umírali víceméně staří lidi. Teď dopr…mladé holky, není možné to nějak ovlivnit, je to blbé👎Užívá si to…co taky má dělat? Ortel má napsaný, zbývá jí pár…spíš měsíců, než let. Nedokážu na to nemyslet, když ji vidím😢

lesnizinka
lesnizinka 05.02.2025, 11:42:00 xxx.xxx.88.203

Povodí Moravy jsme i my👎 Akorát zatím, nutno dodat, že naštěstí, neeviduju žádnou bobří rodinu. Jak jsem psala, u nás prostě moc nemá kde, pro bobra tu není místo, v dědině se snad nezabydlí tak, aby si přivedl nevěstu🙄

lesnizinka
lesnizinka 04.02.2025, 20:40:21 xxx.xxx.88.203

Sarah díky, nastuduju, teda pokusím se😜

Bydlení s rodiči, prarodiči…nedala bych🙄 Jsem vztekloň, neudržím se, řvu jak tur. S mamkou by jsme se zabily po týdnu, tchány mám ráda, jsou to moc hodní a mírní lidé, ale prostě jsou staří, takže názorové třenice by byly taky velice brzo. To by mě i oni raz dva vypakovali😉

Dneska jsem to s prací nepřeháněla, dostříhali jsme jen ten jeden rozdělaný. Teda já, brigádník pak ještě vystříhával od sousedů z plotu(svařovaného) co k nim prorostlo a ztloustlo tak, že už to plotostřih nevezme. Takže já dnes jen 3h.  Ne, že by mě zase nezačínal bolet celý člověk, ale snad to nebude taková hrůza jako posledně, kdy mi trvalo 4dny, než jsem se mohla normálně hýbat. Proto jsem to nechtěla zase přehnat. 

lesnizinka
lesnizinka 04.02.2025, 20:02:41 xxx.xxx.88.203

Lipo…taky jsem holky koukala. Jen to jaksi nemůžu vidět, Aničky je mi tak líto, že to prostě nedávám😢 

lesnizinka
lesnizinka 04.02.2025, 10:02:16 xxx.xxx.88.203

Noční proud existuje pořád, ale nějak tak, jak psala Bobča. Už není v noci, dejme tomu od půlnoci do 6ráno, ale je třeba mezi 21-22h, pak někdy v noci zase a i myslím dopoledne hodina. Strýc je elektrikář, tak se snaží to podchytit, ale prý už to teď není úplně snadné. 

S mamkou…máte samozřejmě pravdu, jenže jí to nikdo nevysvětlí. Neposlouchá nás děcka, ani právě strejdu, ani sousedky, co jí to taky říkají. U ní je problém komplexnější. Má podsklepenou půlku baráku, tudy jdou tlusté trubky do topení v patrech, ale tím sklepy vlastně topí zbytečně. V přízemí se nebydlí, jen v jednom pokoji, co přijede brácha s rodinou, tak tam je puštěný jen ten jeden radiátor. V patře topí, ale polovina radiátorů je věčně zavzdušněná a nejde s tím hnout, brácha to opravuje imrvere. Má litinové radiátory, v koupelně, která je maličká žebřík a na WC malý radiátorek. Chodby se topí jen tím, co odejde z pokojů. Dole v hale je tak 8st. 

Dneska do rána -8st👎 Za minutku mi přijde brigádník na plot, bohužel může jen dnes, jinak bych ho dala alespoň na zítra🙄 Ještě pořád si nejsem jistá, že zvládnu vylézt na žebřík a udržím plotostřih🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.02.2025, 19:04:13 xxx.xxx.85.40

Čau holky, nějak nestíhám, no konečně jsem tady😉 Eliško, mamka má teďka v zimě v obyvču 16st, protože na noc vypíná kotel(plynový) Než se jí zase vyhřeje alespoň na těch 20st, je večer a vypíná🙄 Takže k Vánocům dostává teplé ponožky, ovčí vestu, obr teplou deku na zamotání…nosí teplé legíny a dva svetry. Ale není nemocná. Já už jsem z těch našich 23-24st taky pěkně zchoulostivěla👎 Vadí mi to, ale nic s tím nenadělám, muž míň prostě nebude. 

Nikču, jak to má či nemá jednodušší ani neřeším, páč úplně to neznám. Ano Niki, geotextilka na záhony je asi nejlepší a na rybízy apod. staré záclony po babičce😉

Bobíííí, tašku mám! 👍😀 Že malá😲 Tedy já si představovala, že je malá, ale ona je normálně velká! Klidně i po nákupech👍

My jsme včera byli celý den v Luhačovicích, děcka(školní) tam měla soustředění - nácvik sboru a orchestru. Tom tam byl v pátek a byl skeptický, jestli to děcka z různých koutů republiky budou schopná secvičit, ale závěr v neděli už byl super, jsem na ně fakt pyšná. Budou doprovázet umělce, například právě Davida Kollera.

lesnizinka
lesnizinka 02.02.2025, 10:49:54 xxx.xxx.85.40

Už to vidím…odrhaná celá rodina😉 Ty jo, na to bych trpělivost neměla, já končím jak něco trvá dýl jak hodinu🙄 Ale je to pěkné teda👍 To ještě musíš podšít, respektive na něco našít, jako třeba u toho řemínku, ohlávky…?

lesnizinka
lesnizinka 02.02.2025, 10:45:06 xxx.xxx.85.40

Ha, ha Coudas to jsou dobré fotky👍 nastratej kůň, co se divím, že tě neposlal k zemi, pak bojkot: ležím a se.u ti na to, ale ta poslední…tak to je úplně nádhera, jak tam skvěle vypadáte, to je fotka jak ze žurnálu👍😍

Vysvědčení…šprtko!😜 Proč se uvidí až na konec roku? Když teď ti to jde, proč by ti to do konce nemělo jít? To už zvládneš👍

Moje některé šicí výtvory dopadají taky takto…hlavně, když se mi do toho nechce😉 No a co, když to účel splní…😛

lesnizinka
lesnizinka 02.02.2025, 10:36:49 xxx.xxx.85.40
orionka-2:

Nějak mi to přišlo. Ten posun od vlasatého “mušketýra-trubadůra” až k, v podstatě, starci. Za pár let !

Našla jsem vám ten český text :

https://www.youtube.com/watch?v=3uG4Ww8ZpYs

Snad je to ona. Ale je to smutné, německá verze - výhoda, nerozumíme slovům.

Koukla jsem na to, první v 1972 mu bylo 30(já bych tipla, podle hluboké vrásky i 50 klidně🙄 Poslední 2014 - 72 let. On je to rozdíl ne pár let, ale 42 let a to je u dospělého člověka přesně ta trasa od mládí ke stáří😉 

Jinak…teda zpěv v němčině absolutně nedávám, mě to přijde spíš jako parodie na zpěv😜 Vydržela jsem to poslouchat těch pár sekund, co jsem si ty chlapy prohlédla.