Aktuálně: 2 299 inzerátů289 455 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 14.05.2025, 17:23:27 xxx.xxx.90.135
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 14.05.2025, 12:17:55

👍😀

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 22:11:01 xxx.xxx.94.42

Ano Rapotačko, to jsem vlastně zapomněla dodat: stáří sebou akorát tak nese bolesti a nemoce. Demenci. Může mi x krát někdo vykládat, že i moudrost, když demence, či Parkinson přileze už v 60ti🙄 To se té moudrosti vůbec nemusím dočkat😏

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 17:16:59 xxx.xxx.94.42

No a nesnáším ty kecy o tom stárnutí s grácií a braní to s láskou, tak jak to přichází. Říkám rovnou ne, neumím stárnout. Přijde mi, že to přišlo moc rychle, z ničehožnic(nebo jsem se upnula na péči o Worku a nevnímala, že menopauza je tu) pořád jsem se cítila mladá a silná a najednou se to sesypalo, vidím na sobě všechny ty změny a jen valím voka, že se to děje mě. Jo už jsem se chytla, přeladila na ,,boj proti menopauze"(jasně vím, že tohle nejde vyhrát🙄) ale prostě jsem napnula všechny síly na to, abych to trochu usměrnila a rozhodně si neřeknu no tak jo, je to tady, tak od teď budu stará špekatá, svrasklá babka😉U mě je to o to těžší, že psychicky já prostě nejsem ani mamka, natož babka, což ty můžeš pochopit tady asi nejlíp👍

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 17:00:24 xxx.xxx.94.42

Bobča…no zklamání z nemocnice mě nepřekvapuje, zřejmě jsem jediná, kdo od toho nějak moc nečekal. Jen jsem teda doufala, že mají metody, jak to uklidnit. Takže ne. Tudíž se s tím ani v nemocnici asi nedá nic moc dělat, krom rehabilitace(kterou jí nedali) a operace, na kterou je objednaná. Termíny…no známe, rodina chodí na kolena a kyčle(dneska se zrovna strejda jel objednávat na druhou kyčel - termín nevím, nemluvil s ním zatím nikdo) U páteře si to dost dobře neumím představit, protože mě bolí ta bederní takže vidím, jak moc to člověka limituje, prakticky stopne. Kolenu a kyčli se dá ulevovat, kulháním, holema…Páteř ovlivňuje všechno, člověk může mít problémy i s tím, co by ho ani nenapadlo… 

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 16:49:03 xxx.xxx.94.42

Zapomněla jsem: kočky spaly doma, večer byly 4 stupně, dost zima. Ráno to sluníčko dost rychle oteplovalo, na obchůzku už jsem nešla v mikině, ale triku s dlouhým. Vyšla Gucci, Viktín vyběhnul za ní, honili se ve vrbách a zmizeli. Od té doby jsou neznámo kde nechápu, kam zalezli, dopoledne vždycky chrní po baráku. 

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 16:46:09 xxx.xxx.94.42

Jani, Raduš kérku?!? Zapomeň😏Myslím, že hnusob se mi na těle do 50ky udělalo dost i samo, nemusím tam přidávat nějakou svrasklou příšeru😛Nevím, jak by jako na to seschlé tělo vůbec šlo vyrobit něco hezkého😏A když na to kolem sebe koukám na koupáku, žádná pozitiva tam teda nevidím. Já obdivuju štíhlá vysportovaná těla, tahle móda jde mimo mě. Novou kérku má Niki, se divím, že ještě našla místečko😜

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 10:40:17 xxx.xxx.94.42

Buggyra…díky za infos…a jste teda dobrá👍 já bych lítání s koněm nezvládla, fakt ne. Já jsem zadýchaná jen, když chci rychlej vyjít nahoru k zahradnímu domku. 

Ony ty pipiny jsou potvory chytré. Ano, je tam možnost slepice rozdělit, oddělit, respective ony si to většinou udělají v kurníku samy, jen ten vchod mají jeden a tam je potíž, pokud tam stojí ta stará bachařka a nové nepustí dovnitř. Musí se to pár dní ošéfovat a trochu je porovnat😉Chlív je rozdělený, vejdou na chodbičku, vpravo je část s bidýlkama(kurník) vlevo bývalý chlívek pro čuníky, je to jen metrové betonové hrazení s dvířky. Slepice většinou dřepí na tom hrazení(ty nové) 

Včera jsem plela zeleninovou část zahrady, cosi my tam smrdělo pod nos. Až ke konci akce jsem objevila důvod - ležel tam nafouklý véééliký krtek!😲No jo, bylo sem tam někde podryto, ale nestálo to za řeč, jen na tom políčku, v trávě vůbec. Nemyslím si, že ho chytly naše kočky, dokonce asi ani Gučinka, i když předevčírem jí nebylo celý podvečer a večer. Myslím si, že spíš tulák Macek. Sousedka od koní mi říkala, že jejich to není, že bude z Pálenice, jak jsem si i já myslela. Jíst chodí nepravidelně, onehdá ho nebylo snad 5 dní, teď je zase denně. 

lesnizinka
lesnizinka 12.05.2025, 10:27:38 xxx.xxx.88.30

Ha, ha Niki, dopadla jsem včera stejně😛Viktěna měl rýpavou, velice: budeme si hrát? A za minutu jsem ho měla zakouslého v zápěstí. To se ještě dá vydržet😏horší ty drápy, co mi u toho zatne vedle. A to mám to zápěstí po posledním boji tak 4 dny vyhojené…jsem měla tedy🙄Naštěstí do čerstvého tetování to není😜

Bobi, to víš, že to půjde, prostě musí! Nemáš ani v podstatě jinou možnost👎Takže trénuj, tedy pomalinku, polehounku, nic nemusíš udělat hned. Jo po dolgit krému se tetě udělala na noze ,,růže". Myslela si, že to byla náhoda, jenže za pár měsíců se jí po něm udělala na ruce, když si pro změnu mazala bolavé zápěstí👎

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2025, 17:09:23 xxx.xxx.88.30

Bobi, ten má ten Afexil. Proč ti napsali Pregabalin jsem nějak nepochopila( u obojího jsem si teď ty účinky vyhledala)

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2025, 12:07:20 xxx.xxx.88.30

Bobi, nebyla to otázka na mě, ale můj názor: když léky nebudeš brát, bude tě to bolet jak kráva, nebo…už nemusí…podle toho, jestli nějak zabral ten opich. Nejsou to léky, je to jen tlumení bolesti, takže jde o to, kolik a jestli to chceš vydržet. Jak jsem psala, na mě to zabírá hrozně moc, takže mi stačí opich zubu při třeba trhání a už si pak nic od bolesti brát nemusím, utlumí mi to tak nějak na furt😉

Niki, jak jsem psala o těch mamky nových pipkách, co je přivezla už velké a celkem oražené…tak předevčírem našla ráno jednu venku z kurníku a přemýšlela, jestli ona tam nezůstala přes noc🤔 Včera se raděj po zavření večer šla podívat a našla venku všechny tři - ty staré můry je vyhnaly, nepustily schovat. Ta byla nakrklá😏 ,,Ještě, že mě to napadlo a šla jsem je zkontrolovat. Mohlo být po krásných, nových, velkých slepičkách!"👎😠Musí tam pár dní chodit, než si na sebe zvyknou zase🙄Ty je máš ještě za plotem, takže nějaké zajištění tam je. Jí zůstanou bezprizorně venku. 

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2025, 11:51:23 xxx.xxx.88.30

Svozová sanitka u nás posbírá pacienty z několika vesnic a cestu, která normálně trvá 20minut, absolvuje cca hodinu. Tu dobu nejvíc odskáče pochopitelně ten první pacient. Horší zpátky. Oni si domluví rovnou cestu zpátky, jenže vyšetření, ošetření jednotlivých pacientů se různě prodlužuje, doktor někoho pošle na další vyšetření, kde zase čeká hodinu a nakonec ten zbytek čeká 2-3hodiny. Když člověk jede třeba jen na kontroluru cukru, nebo s očima, tak jo, prostě vydrží. Horší, když má bolesti a musí někde sedět a čekat až se to sejde. 

lesnizinka
lesnizinka 10.05.2025, 11:55:03 xxx.xxx.88.30

Niki, nemohla jsem vzpomenout, co jsi si to chtěla vytetovat. No jasně, kočiny. Až ,,vychládneš", tak nám to ukážeš👍Ale jsi masochistka neskutečná, takhle se dobrovolně nechat masakrovat a ještě za to platit😜Berťas je super👍a jak to bere zodpovědně. Až si tady zase budu stěžovat jak nestíhám😏tak včera jsem zase udělala ale lautr ho.no👎Přijely jsme z nákupů, jen jsem přesadila nějaké kytky, vytahala řasy z jezera, dala rybám a byl oběd. Po obědě tenis, pak začal hokej, obojí se protahovalo, tak jsem ještě v přestávkách poumývala koupelnu a ložnici a nakonec se dostala ven až v 19h🤫Lítala jsem zase kolem závlah(najít a nastavit správný program, letět zkontrolovat, jestli stříká opravdu ten, posunout si hadici na zeleninu, zkontrolovat hadici, jestli ,,nevystřelila"😏) Pak jsem šla kouknout na takovou malou borovičku, protože se mi zdálo, že jí trčí už fakt velké ty přírůstky…tak jsem jí to šla zaštípat. To mi zabralo cca hodinu. Pak do úplné tmy jsem honem dozametala tu cestu od brány po garáž…konečně😏Domů jsem přišla ve 21h.

Už jsem to sice psala, ale dodám, že odpoledne už bylo vidět, že zmrzlo prakticky všechno, co mohlo. Na stromech a keřích všechno mladé listí, některé stromy, jako pavlovnie, ořechy, či keře jako magnolie, komule, květy na rododendronech komplet👎Se ani nerozčiluju, půl roku takřka nekapnulo, stejně za dva měsíce, pokud se nestane nějaký zázrak, všechno uschne👎

lesnizinka
lesnizinka 10.05.2025, 11:35:29 xxx.xxx.88.30

Hmm, souhlasím se zadavatelem, ta hruď se mi nezdá, zadeček je zase nějaký malý, ale možná je ho kus schovaný. Nejsou to třeba samečkové i samičky, každý trochu jiný? Nebo to, na co běžně koukáme jsou jen samice?

lesnizinka
lesnizinka 09.05.2025, 23:24:56 xxx.xxx.88.30

Já k tomu asi ani nemám co dodat. To, co si myslím o nemocnicích a doktorech, jsem už prezentovala mnohokrát, pokud existují vyjímky, tak těm čest. S výborným přístupem jsme se setkali ve fakultní Brno Bohunice. Ale to je 20let…

lesnizinka
lesnizinka 09.05.2025, 10:05:55 xxx.xxx.88.30
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 09.05.2025, 08:55:33

Tape a to jsou která? My máme z vašeho odkazu ty prostřední hned v první řadě. Koukám, že je tam napsáno, že musí být chráněn automat před deštěm. Jsem ani nezachytila, nás to nezajímá, neb jsou v průjezdu, tak se na ně voda nijak nedostane. Ale když to dá někdo ven, jak to jde ochránit? Leda musí mít kurník pořádný přesah střechy. Stříšku nad to moc nedáte, když jedou nahoru…Vy to máte jak?

lesnizinka
lesnizinka 09.05.2025, 07:38:44 xxx.xxx.88.30

Niki, nevím úplně, jakové jsou mezi těma dvířkama rozdíly, ale asi to bude zhruba stejné. Já vybírala taky hlavně podle ceny, ale taky jsem právě potřebovala, aby to fungovalo v tom šeru, takže nastavování časů na tvrdo. Mamka je maximálně spokojená, tak uvidíš, snad budou taky dobré. Četla jsem v recenzích, kde chválili i ty nejlevnější, že bez problémů. 

Tak u nás do rána taky -2🙄 Ve skleníku jede topítko, jak dopadly vistárie a třeba broskvičky…uvidím, až odpoledne. Jedem na nákupy, mamka má dnes konečně jet na otisk zubů, na tu novou protézu.

lesnizinka
lesnizinka 08.05.2025, 17:02:24 xxx.xxx.88.30

S Bobčou jsme asi psaly zaráz, protože jsem až teď našla, že jí odpovídáte a netušila jsem, na co😏

Já dneska blázinec, soused už byl vzhůru v 11, trávníky sekali i ostatní, takže se i u nás sekalo. Sra.i jsme se hodinu s vodou, máme tam takovou roztrojku na rychlospojku, ještě s redukcí průměrů, nevím, co je to za bazmek, ale ten jeden výstup je jiný, ta klasická rychlospojka tam nesedí, teče to všude kolem, jen ne do hadice👎Zahradní domek je celý podmočený, čerpadlo ve sklepě jen odčerpavá a mě postřikovače jen učůrávají😠|Potřebuju všechno konečně pozalévat a naprd. Bylla jsem vzteklá jak pes😠Do toho ucpaný přítok, musela jsem prošťourat trubku. No prostě samá komplikace. A aby toho nebylo málo, vyšlo slunko, bylo už dočista horko…a tedy pochopitelně nad ránem hrozí mráz👎Za chvíli ještě jedem na vystoupení - cimbálovka mladých, co už skončili školu a přešli mezi dospěláky…má nějaké výročí.

Niki ne na solár, ale na baterky, nebo do sítě, je k tomu dodaný adaptér, jde oboje. My máme na baterky, není tam elektrika. Na stmívač jede zavírání/otevírání, tedy taky je možné obojí, ale my máme kurník ve tmě, v průchodu jako, tak by to fungovalo blbě, tudíž máme časy nastavené manuálně, napevno, podle toho jak se posunuje čas, jsem to posunovala. Teď je večer na 20h, v létě dám možná až 21h. Ráno je otevírání taky zatím na 6h. Vyfotím leda až zítra. My jsme to měli jednoduché - do stávajících klasických dveří do chléva, jsme vyřízli otvor (dle návodu) stejně jako když instaluješ kočičí dvířka, je to prakticky stejné. Zhora jen našroubuješ lyžiny s tím ,,compem", do kterých nasuneš vysouvací dvířka, ne teda jak u koček lítačky. Když už díru máš záleží, jak velkou, buď to na ni nějak pásne, nebo by jsi je případně nějak poupravila. Nebo soused😉Chlap si s tím určo zaradí, i když nepochybuju, že i ty by jsi to zvládla👍

lesnizinka
lesnizinka 08.05.2025, 11:29:58 xxx.xxx.88.30

Všichni svátkujou?🥳 K tomu jen písnu. Včera mi Tom říkal, že dnes se budou sekat trávníky…já nic. Ráno jdu, všude ticho, dědina jak po vymření, ani mi nedošlo, že Pila nejede. Dumám nad tím, že mu musím říct, že si musí první někam vyvézt velké kolečko - je plné mechu a šutříku z cesty - co jsem nazmetala. A tu mi dojde, že jsem včera mluvila se sousedem, co má zase za směnu, když v poledne pracoval…a prý je zase po noční(mi připadlo, že vždyť teprve byl onehdá) Aha…tak to snad Tom se sekačkou nevyjede dřív, než se soused probudí, to by bylo neohleduplné👎Musím mu to říct. To už jdu naší ulicí a muž jedné sousedky, co pracuje v Praze je doma(má tam auto) a koukám, za oknem se mihne ona. Jééééžíííššš…já jsem debil, vždyť ono je dnes volno, svátek! No tak to s tím sečením vůbec není dobrý nápad🙄