Aktuálně: 2 699 inzerátů262 815 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

bassrock

bassrock
bassrock 07.07.2025, 11:41:41 xxx.xxx.251.2

Horsano, čtu to zpětně a myslela jsem, že Capo už není a najednou žere a somruje … uff, to jsem ráda!

Držím všechny pěsti, aby mu abscesy skončily a mohl si užívaj tvojí péče ještě dlouho!

bassrock
bassrock 07.07.2025, 11:39:10 xxx.xxx.251.2

Jinak na huculí žuchvy a rypák zase musím u všech uzdeček přidělávat dírky u nánosníků a podhrdelníků, prostě mají kýbloidní hlavy 😂

Ale zakotvila jsem na sidepullu od L.T-Jones a s tím jezdíme už asi 6 let. 

bassrock
bassrock 07.07.2025, 11:37:07 xxx.xxx.251.2

Fouganza uzdečku má jedna holčina u nás - zpočátku vypadala fajn, po namazání změkla, původně hodně tuhá, ale tak po roce užívání a ne každodenního, začal materiál praskat, pak odešla jedna přeska, no za mě bych šla do něčeho kvalitnějšího, i když vypadá dobře, to zase ano.

bassrock
bassrock 20.06.2025, 12:49:01 xxx.xxx.251.2
JanaJanaJanaJana:

Já mám teďka nějakej Vitrol na slimáky. Použitelný i v ekologickém zemědělství a neškodí to psům, kočkám a ježkům, takže peřdpokládám, že i hydina je uchráněna? Uvidíme, ještě jsem to nepoužila, ale po těch květnovejch deštích nemám se slimoně slitování, jakože vůbec.
2x se mi na táboře ve stanech s podsadou stalo, že jsem se za deštivých dní probudila, prohrábla jsem si v polospánku vlasy a tam byl!!! Chápete ten šok? Jsme myslela, že mě trefí, fakt jsem měla srdeční zááástavu!!! Zvracím ještě teď, a že je to drahně let.

Pardon, ale fuuuj, ta představa mít slimáka ve vlasech … brrr, blee …

bassrock
bassrock 20.06.2025, 12:48:01 xxx.xxx.251.2

Přesně, efe … s kobylama není nuda! 😀 A že mají někdy PMS? Však já taky 😂

bassrock
bassrock 19.06.2025, 10:53:10 xxx.xxx.251.2

Pravděpodobnou distorzi kloubu měla vloni na jaře i Myš. Udělaly jsme RTG, též čisto a doporučeno totéž co u 4xJany. V té době jsem řešila pooperační legrace se psem (Piraňa si urvala vazy v koleni a následně měla reakci na vložené železo, prostě od února do léta mordor) takže Myš měla klidový režim zajištěn. Dostala košík na hubu, né že by schudla, ale pro můj pocit a měla nejdřív menší padock v rámci ohrady, později už měla normální výběh. Nekulhala nijak výrazně, ale za to dlouho - od března zhruba do konce července. Už mi z toho lehce hrabalo, ale vetka říkala vydržet, měkké tkáně se hojí dlouho. (vloni jsem na tuto větu už reagovala tikem v oku a povislým koutkem, pač to deklamoval i vet od psiny 🤪). No a pak v srpnu vedra, takže práce nulanulaprd a na podzim juchuu, Madam chodí čistě! 

A perlička z RTG - jezdí k nám MVDr. Olehlová, milá, šikovná, dcera od trenéra Olehly. A když udělala Myší RTG, 3x si měřila tloušťku chodidla, pač nevěřila vlastním očím, zvyklým na plnokrevná kopýtka. Prostě jí fascinovaly huculské pohorky 😂

bassrock
bassrock 18.06.2025, 13:56:58 xxx.xxx.251.2
Horsana:

Liska je super 🥰

Milan Dara celkom ofrflal, ale videl iba fotky, na jednej foto ma akoby vybocenu sponku a ja neviem, ci to je fotkou, stali sme vo svahu. Ze by som si to nevsimla, no, moze byt, cas na neho teraz nemam.

Tak ak ma krive hnaty, tak na jesen gule von a bude klud.

Ako sa ma Mys?

Tak jestli má hnáty křivé, tak je to jasné, ale foto občas zkresluje. 

Myš pravidelně na fotkách vypadá jako retardovaná, a přitom je to celkem normální hucul 😀

U ní se teď rozjel každoroční kolotoč mazání a tvorby nových svědivých ložisek - mám to jak bojovku, každý den hledám nová nedobytá území 🙃 ale po těch letech už je to zaběhnuté, jen mi letos vybouchl dodavatel Killitche … kdyby někdo znal, tak moc prosím kontakt 🙏 mám poslední láhev a šetřím jak můžu. 

Bez Killitche by Myš léto asi nepřežila, chjo.

Jinak momentálně mají ve stádě novou kobylu, takže se abnormálně pohybuje ve výběhu, ale asi na vyváženou více žere, pač že by zrovna byla šlank, to se říci nedá. 🙄

bassrock
bassrock 16.06.2025, 09:41:49 xxx.xxx.251.2

Liška je parádní 🥰 

a Dara bych určitě ještě nechala v kulích, šmiknout se dá vždy, ale vypadá moc fešácky a pokud je i v povaze fajn, proč to nezkusit.

bassrock
bassrock 13.06.2025, 10:34:57 xxx.xxx.251.2

S chladnokrevníky zkušenost nemám, ale věta …  a pak to tam vede zakrslej hucul, na kterýho je i moje kobyla krátká … tak o té něco vím😄

Momentálně máme v našem ustáleném stádečku novou kobylu, teplokrevnice velká jako almara, přišla s tím, že v minulém ustájení šikanovala. No, v našem stádě 4 huculů již nešikanuje .. 😊

bassrock
bassrock 19.05.2025, 09:01:54 xxx.xxx.251.2

Alenu Vostatkovou také můžu doporučit.

Jen k těm Renegade - Madam už zvládla prošoupat dvoje ve špici, milostivá si brousí špice, byť svědomitě zkracované služkou, pravidelně má přední kopýtka do “čtverečku” .

Takže boty nesmrtelné nejsou 😄 

Naštěstí po změně kopytářky jezdíme už bez bot, tak si ty třetí šetřím na delší štreky. 

bassrock
bassrock 08.04.2025, 14:00:33 xxx.xxx.251.2

4Jana - díky, asi to zkusíme u kolegyň. Máme od Magdy napasované a koupené nové sedlo na quaculu, teď je to rok a chtěly bysme kontrolu. Jsme na Praze - západ, teoreticky také v pohodlném dosahu, ale vloni to byl výkon k nám Magdu dostat 😀

bassrock
bassrock 08.04.2025, 13:00:54 xxx.xxx.251.2
Jesie:

Tak já to mám také trochu jinak. Beránek pod sedlo dávám pokaždé (sedlo mám napasované právě s touto rezervou od p.Frantlové ) i když mi každé 3 měsíce sedlo kontroluje. Beránek dávám,abych odtlumila ještě více nárazy do sedla,protože co si budeme,nikdo z nás není tak skvělý jezdec,aby občas koni nedrcnul do zad a protože si chci záda svého koně uchovat co nejdéle,udělám maximum. Mám beránek od Mattes,sice drahý,ale po roce používání vypadá jako nový.

Gelovou podložku dávám pod podsedlovku přímo na hřbet koně. Můj kůň trpí na záněty chloupků pod sedlem,takže po každém ježdění musím hřbet umýt vodou nebo betadinou a podsedlovku dávám až na gelovku (koupila jsem tenkou Acavallo). Tohle mám doporučené od veterinářky a - funguje to. Žádné pupínky. Záda nejsou zapařená,jak jsem již slyšela názor a jsme takhle v pohodě.

Takže určitě nepadnoucí sedlo neřešit jakoukoliv výplní (i když chápu,že dočasně než přijede sedlář/ka se to dá použít) ,ale může to mít terapeutický důvod.

A ještě bych ráda podotkla,kdo trochu sledujete světové dění,že na závodech světové úrovně je naprosto běžné,že koně mají pod sedlem beránek a není to z toho důvodu,že by sedlo nesedělo 🙂 

Jesie, jak se vám podaří dostat Magdu Frantlovou co 3 měsíce do stáje?

Marně jí sháníme už přes měsíc … 😕

bassrock
bassrock 13.03.2025, 08:32:16 xxx.xxx.251.2

Horsano, to mě moc mrzí 😢 chvíli sem nekoukám a tohle tady…

Upřímnou soustrast a hodně sil 💔

bassrock
bassrock 10.02.2025, 12:42:45 xxx.xxx.251.2

Efe, díky za sdílení. Pamatuji si hlavně druhý úraz a můj obdiv jak to zvládáš doma. Fungoval Ti tam med, vzpomínám si dobře? A pořád si od té doby pamatuji použití izolace na trubky jako obvazivo na nohu, což jsem sdílela dále a bylo to využito a náležitě oceněno jako nápad na Nobelovku 😀

bassrock
bassrock 08.01.2025, 13:00:21 xxx.xxx.251.2

Mám zkušenost s koněm šikanátorem a bylo to jiného rázu než popisuje Jana. Těžko soudit z písmenek, ale u nás to bylo asi 3 roky zpět přivezli do našeho stádečka mohutného valacha ČT, takové hovado tlusté, a prý že byl předtím tady o kus dál ve stáji a nevyhovovalo jim to atp. Valach rovnou zamířil k balíku, stoupl si k němu a brutálně agresivně odháněl ostatní koně, jedno jestli kobyla nebo valach. Ani nežral, jen to seno hlídal. Takže jsme se dovolali do jeho předchozího ustájení, kde nám řekli, že majitelce bylo doporučeno změnit ustájení, pač tam dělal to samé, ostatní koně rubal a došlo k několika úrazům, to nám majitelka neřekla, jen že je zvyklý být 24/7. Jeho útoky na ostatní koně byly fakt agresivní, šel do toho zubama i kopyty, a občas si spletl člověka s koněm.  Ostatní koně se k balíku dostali, jen když byl valach pod sedlem. Nikdy jsem to nezažila, takové šikanování. A to bylo to naše stádo v pohodě - 4 huculi, 2 klusačky, 1 plnokrevnice a 1 mix chlaďase.

Chvíli jsme to vydrželi, pač bylo jaro, byla tráva, naše hucule aspoň lehce pohubly a úrazy nebyly, neb klusačky a plnokrevnice byly hodně submisivní a nehrnuly se k balíku. No a pak léto vypálilo trávu, nebylo co žrát a milé hovado stále hlídalo balík, až huculovi valachovi (zřejmě) ruply nervy - nikdo neviděl co se stalo, ale jeden den ráno stálo hovado porubané do krve u zadního východu a celé stádo v pohodě žralo balík. Podle toho jak se k sobě chovali, jsme usoudili, že to vyřešil valach hucul, který do té doby (a nadále) stádečku šéfuje. Od té chvíle hovado hublo, byť se nadále snažilo šikanovat ostatní kobyly, stačilo aby šéfík udělal krok k němu a dekoval se. Vtipné bylo, jak si majitelka šikanátora začala stěžovat na hucula, jak je hrozný a šikanuje ostatní … 

Konec to mělo, až když se opět přetěhovala.

Nikdy dřív ani později jsem takové chování nezažila, aby takhle cíleně kůň hlídal žrádlo, byť sám neměl hlad a ani nežral. To že se koně strkají u balíku a rotují a různě vytlačují ano, to znám, ale tohle tedy ne. Nevím nic o valachově minulosti nebo odchovu, asi to nebylo úplně košer, z nějakého důvodu takové chování mít musel. On ani neměl moc sociální snahy k ostatním koním, bral je prostě jen jako konkurenci.

Ale byli jsme upřímně rádi, když se přestěhoval.

bassrock
bassrock 12.12.2024, 12:04:07 xxx.xxx.251.2

Ten je krásný🥰 a to moc nemusím strakáče. Ale on má krásný pohled, prostě fešáček.

S Darem budou bezva dvojka 😀 Gratuluji k přírůstku!

bassrock
bassrock 03.12.2024, 12:56:42 xxx.xxx.251.2

Horsano, ta fota jsou skvělá .. jak spinkají 😍

Já nějak nestíhám za světla přes týden za Madam dorazit a ona razí názor, že se sluncem západu je správný prakůň v ohradě se stádem, aby ho nesežrali šavlozubí tygři, takže nějaké akce po nocích nám nehrozí. Ale drbat, krmit a vůbec opečovávat se za šera může 🙂 Takže ven vyrážíme jen o víkendech, což má vliv na kuloidní tvar milé Madam. Tak snad začne trochu mrznout, ať nemám a pár dní úplnou vzducholoď.