“A předchozí barzoj byl z Německa, po dvou dnech zoufalství jsem pochopila, že je mezi námi jazyková bariéra”
Když jsme na radícím webu, tak si dovolím poradit.😜
🤣 https://aukro.cz/hlasovy-prekladac-137-jazyku-7078417466 🤣
“A předchozí barzoj byl z Německa, po dvou dnech zoufalství jsem pochopila, že je mezi námi jazyková bariéra”
Když jsme na radícím webu, tak si dovolím poradit.😜
🤣 https://aukro.cz/hlasovy-prekladac-137-jazyku-7078417466 🤣
Hmm. To zas bude brekotu po síti🤣. Že by Eddie Murphy byl ve své komedii tak inspirující? Nejlepší je na tom ta poslední pasáž pojednávající dopodrobna o úhradě za láskyplnou péči. Ach jo.
Hroznýšovec kubánský (Epicrates angulifer) patří do skupiny LC málo dotčený, CITES - 2 (není zapotřebí registrace a výjimka ze zákona) Ovšem zároveň patří do skupiny hadů nad 5 m takže by měl mít odpovídající povolení pro tuto skupinu. Info. je pouze orientační. Doporučuji, v případě vážného zájmu o chov, nešmátrat po internetu a ověřit si aktuální podmínky chovu přímo na příslušném úřadě, nejlépe písemně s razítkem protože v případě možných budoucích změn bude úřad nekompromisně postupovat také tak.
Zajímalo by mne také řešení spojů konstrukce, zejména u kovové varianty, pokud je to skládačka. Děkuji.
Anonymní:Zdravím, jaký druh gekona nebo jiné ještěrky se nejvíc hodí do bioaktivního terária na obrázku? Lákají mě phelsumy nebo gekoni madagaskarští.
Předem děkuji za odpovědi.
Promiňte ale ve vašem zájmu musím napsat že na fotce žádné bioaktivní terárium není. Je to pouze čerstvě založené terárium plné větví a pro okamžitý efekt asi tak hodinu před focením osázené rostlinou lidově zvanou potos případně scindapsus v blíže neurčené variantě, správně tedy Epipremnum aureum a zahlédl jsem také takzvanou monsteru minimu která monsterou také není, správně jde o Rhaphidophora tetrasperma . V obou případech jde o poměrně vzrůstné rostliny které za příznivých podmínek vyžadují časté prostřihávání a jinou manipulaci pokud nechcete mít v terku neprostupný a nepřehledný chuchvalec větví a rostlin. Obě činnosti budou zanedlouho obtížné v té změti větví a dekorací. To samé platí i o vlastní péči a manipulaci se zvířaty. Udržitelné bioaktivní terárium opravdu vypadá jinak a je třeba nepodléhat mnohdy komerčním fotkám na internetu.
Normálně v Kaufu přece, ten vydrží všecko.🤣
Jé, to děláme také🙂. Ještě tam manželka dává sušenou švestku. Jenže teď teda úplně nevím jestli je to v pořadí panenka, švestka, slanina, nebo švestka a slanina bez panenky a panenka se slaninou samostatně. No ověřit si to nemohu páč má drahá někde trajdá. Je to ale jedno, dobré je to oboje tak mám námět až mi bude položena ta věčná otázka. Mňam a díky za připomenutí.
Ježišmarjá. Pro mne je absolutní vrchol medium a to ještě musím podlehnout davové psychóze u tabule a všeobecné touze po krvi. Když si někdo ze spolustolovníků objedná blue rare steak tak se ani nemůžu podívat na tu zabijačku co má na talíři. Zato takový ukázněný well done znamená vrchol kulinářského umění i když se kuchař vzteká a číšník nevěří svým uším. Já budu asi ten alibista pro kterého jedlé maso vzniká v supermarketu v úhledném balíčku, v nejhorším případě v klasické prodejně maso-uzeniny, nebo co. Filipíny vyškrtávám ze seznamu míst kam bych se chtěl ještě podívat páč stupeň možného ohrožení vysoko převažuje přijatelné riziko. Ale uznávám že každý to máme nastavené jinak a je třeba to respektovat.
No jo no, on má prostě každý tu záklopku jinde. Já například s konzumací syrového masa včetně tolik oblíbeného suši, nebo nedodělaného hovězího. Když mně po zakrojení sousta vyteče do omáčky krev tak končím. Potřebuji úplně mrtvý masíčko. Asijskou, zejména thajskou kuchyni mám rád. Dokonce i poznám kuchaře který si na vaření jen hraje. Abych byl objektivní, originál tatarák sním rád, zejména po sedmičce vínka, to potom baštím hezky a bez ofrňování.
K tomu nemám co bych řekl. Osobně jsem nikdy podobné akci přítomen nebyl, jen jsem jedl výrazně tmavé maso od známého který na můj dotaz co to je sdělil že cemanka a že je černá komplet, ostatní info. jsem si kdysi kdesi dohledal.
Abychom nemuseli pro chuťovky chodit až do Asie, je nutné připomenout islandský hákarl. Stručně, jde o fermentované maso z jinak nepoživatelného žraloka malohlavého, grónského. On má zakrnělé ledviny, takže toxiny se ukládají v tkáních, s výjimkou tkáně jater. Podle popisu výroby by mne nenavalovalo ale rovnou nakoplo.🤮
U slepic Ayam Cemani za černou barvu může genetická mutace fibromelanóza. Mají černé úplně všechno, kůži, maso, kosti, vnitřní orgány, zobáky, hřebínky, lalůčky, běháky, drápy atd.. Krev tedy nevím a vejce také nevím. Hedvábničky jen kůži a šedé kosti, to jsem ale jen slyšel. Vejce (původně kachní) nejsou shnilá jen fermentovaná a pokud člověk překoná zápach jsou i lahodná. Kvašenou rybí omáčku hojně používali již staří Římané pokud vím, takže žádné obavy. My si také pošušňáváme na magi a worčestru kde původní výrobu znát nechcete. Pro mne je daleko hnusnější baštit vejce se zárodkem, to bych fakt nedal. Holt jiný kraj….
Dobrou chuť🙂
Cliton se pohnul za dvě hodiny asi o 3 centimetry🤣. Je to holt rozvážný šneček ale nebojte on časem přidá na tempu, nebude to o moc ale každý centimetr dobrý. Ovšem na levatku mít nikdy nebude, tu když vypustíte na dráhu hravě zvítězí i nad okružákem. Taky má na to pěkně vytuněnou karoserii, ten aerodynamický tvar napoví kdo bude vítěz😀. Horší je že mi asi odešel foťák, včera při akci se ukázalo že po cca dvaceti letech má dost. Vyfotil jsem tudíž prd a telefonem umím jen barevné fleky, asi není tak chytrej (telefon) jak se tváří páč ve mně to logicky být nemůže😎. No uvidíme, zeťák slíbil že zkusí foťák trošku povzbudit. Doufám že se to povede, je po vánocích, do dalších daleko a nové foťáky nejsou zrovna za korunu.
To je fakt. I když moc nechápu jak se tím svým obvyklým tempem dokáží přesouvat z brakické vody do sladké a zpět. Asi na to mají vypracovanou nějakou mazanou strategii kterou neznám. Zatím mně ta představa šneka na cestách připadá úsměvná. Co se týká suchých listů tak mám vyzkoušené jen dubové. Fungují jak pro krevety tak pro šneky. Dubové proto protože je mám při ruce, používám je ve směsi jako substrát pro isopody, které zase potřebuji pro dendrobátky. Ale pozor, nepřehánět s množstvím, i když vypadají docela dobře tak na prťavé akvárko stačí jeden dva listy jinak začnou trochu barvit vodu.
Já občas zajdu na burzu v Počernicích, ale spíš už z nostalgie jen abych viděl. Od té doby co manželka šéfuje doma rybičkám tak má nějak mimořádně vyvinutý vkus a názor na to co bude v její vodě plavat. Já jsem potřeba jen na údržbu nebo když si neví rady. Nijak to však nevadí, společné zájmy vztahům prospívají a mně stačí ty krevetky, dendrobatky, agamy, želvy a různé jiné potvornosti. Jen pes je napůl, jo a ještě děti zejména když něco potřebují.🤣 Jinak Bichirek kalabarský je zajímavá fajn rybička ale ráda zdrhá z akvárka a stejně tak jako hrotočelce a sekavce si ji můžete, s trochou nadsázky, dobře prohlédnout naposledy v okamžiku koupě jinak jsou všichni pečlivě a navěky zašitý na nejneuvěřitelnějších místech v akváriu.
Omlouvám se ale žádná další reakce z mé strany již nebude. Promiňte.
Omlouvám se ale žádná další reakce z mé strany již nebude.
Zřejmě máte pravdu. Nikdo mne nenutí to je fakt. Mějte se zde hezky. Trochu mne mrzí vítězství Orionky ale co už, zvládnu to.
orionka-2:Že bych zde diskutoval s ostřílenými čtyřiadvacetiletými děvčaty která přes svůj krásný leč útlý věk oplývají mnoha vědomostmi získanými v průběhu života?
I vy staříku ! Možná neoplývají zkušenostmi získanými léty, ale rozhodně oplývají zkušenostmi s výchovou psů, ať už je nabyly kdekoliv. A nevytahujte se, mnohé z nás už vychovávají druhou generaci. To znamená, že ačkoliv nám přisuzujete mladický věk, diskutují s vámi často babičky.
Mám tomu rozumět tak že stařík je v pořádku? Z mého pohledu se děvenka jeví jako zcela přijatelná. A když vy na mě s dědkem tak já na vás babou. Také se to bude zdát nepřijatelné?
Hotovo? To bych mohl ještě přejít, přidejte ať to má šťávu ty vaše nesmyslné rady.🤣 Moc tomu ale nevěřím protože vás ta psí výchova evidentně neminula a nejen to, pravděpodobně byla vylepšena o prvky výchovy štěněte pitbula. Minule jste z debaty zdrhla povznesenými slovy “řekla jsem co jsem chtěla a odcházím” tak jsem zvědav na dnešek, velcí staří pitbulové nezdrhají tak jim nedělejte ostudu děvenko.🤣
Znovu i když asi marně na vás apeluji držme distanc. Nutíte mně psát něco k čemu bych se normálně ani nesnížil.