Aktuálně: 2 745 inzerátů261 994 diskuzních příspěvků19 172 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lupus4

Lupus4
Lupus4 28.02.2025, 00:25:35 xxx.xxx.205.61
Doron:

Šiperku jsem si vždycky přála, vybrala jsem su ji v knížce Vyberte si pejska 🙂.

Znáte ňákou osobně?

A toho chorvatskýho pejska jsem neznala vůbec.

Jo, jsou hrozně šikovný…

Lupus4
Lupus4 27.02.2025, 22:56:51 xxx.xxx.205.61

Kokrhani je meritelne na urovni hluku, ale opet je tam casovy ramec, kdy se bere jako ruseni nocniho klidu nebo unosnosti. 

mno Ondřej buď neví, nebo zapomněl že - cituji

po novele zák. v r. 2015.přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou. Zák. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis. Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje. Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběhla v tomto změna zákona. Tudíž se měření neprovádí jelikož byly zrušeny měřící limity. Měření může provést JEN akreditovaná firma , ale je to o ničem....capišto?

Lupus4
Lupus4 27.02.2025, 22:42:39 xxx.xxx.205.61

Zřejmě si sám i líhnete, tak jen se ptám - rozměry, vybavení, počty v klecích, způsob krmení…

délka cyklu jedné skupiny a u chovných i počty 1, 5 - ? …

děkuji

Lupus4
Lupus4 27.02.2025, 22:22:27 xxx.xxx.205.61
Doron:

Jsem přesvědčená, že to půjde !

Fram by se teda 15 minut nesoustředil..

Ale, chtěla jsem se zeptat.. Jak jsou na tom motýli s pohybem a výdrží?

Můj synek chce do rodiny pejska, ale malýho, aby s nima mohl cestovat atd..

Přál by si ale taky parťáka na běhání, běhá tak 15 km denně, to je asi na motýla moc, viď?

Já nikdy malýho peska neměla, tak vůbec nemám představu..

Můj synek chce do rodiny pejska, ale malýho, aby s nima mohl cestovat atd.. Přál by si ale taky parťáka na běhání, běhá tak 15 km denně, to je asi na motýla moc, viď?

doporučuju šiperku (není zas tak úplně “křehkej”)

nebo “medíka” viz foto (Small_Međimurje_Dog)

Obrázek
Lupus4
Lupus4 27.02.2025, 14:16:35 xxx.xxx.205.61

tak je to 0,1 k.h.🙂

navíc jsme nedaleko potkali i k. bílého

Lupus4
Lupus4 26.02.2025, 14:59:11 xxx.xxx.205.61

k přezimujícímu konipasovi horskému dneska přibyla parťačka (nebo konkurent - byli daleko) 😉 + první hřivnáči (ve městě)

Lupus4
Lupus4 26.02.2025, 11:08:27 xxx.xxx.205.61

proto je dobré (místo učení různých nepotřebných kravin) naučit psa ošetření se souhlasem, obvykle stačí (nám) jen tři - zuby, packu , klíště …

rozhodně je to lepší než jen naučená bezmoc 😉

Lupus4
Lupus4 25.02.2025, 20:14:01 xxx.xxx.205.61

V současné době i v ČR žijící etnika, u nichž jsou obvyklé pro nás neznámé návyky, musejí počítat s tím, že musejí respektovat naši, tj. i evropskou legislativu, což znamená neuvádět zákonem nepovolené potraviny živočišného původu do oběhu, tj. do tržní sítě.

škoda, že to neplatí  i pro halal porážku

Lupus4
Lupus4 25.02.2025, 15:29:44 xxx.xxx.205.61
kometa:

Nepovedlo.

Bez tupé preparace a nůžek to prostě nejde. Jenom prostým tahem to střevo přetrhnu a rozhodně to nebude precizně oddělené od závěsného aparátu (jako na té fotce). Neumím si představit, jak by to ten vlk dokázal. A proč by to vůbec dělal.

Pravda, zkoušeli jsme to na kočce vytažené z mrazáku, ne na čerstvě zabitém psu, ale i tak…

ale to střevo zřejmě vytahali krkavci - krásně čerstvý, nenamrzlý 

absence vlčích stop, pak mě tam nesedí ta absence hlavy, že by si ji ukládal “do vitríny” nesedí, proč by překusoval krční páteř (že zlomí vaz zatřepáním chápu) ale co s hlavou ?

mě to přijde, že to někdo chce na vlky jen “hodit” aby bylo “vzrůšo”, jak bývá zvykem…

Lupus4
Lupus4 24.02.2025, 01:32:06 xxx.xxx.205.61

Ještě pár podrobností k proběhlému MS on snow

Děkujeme za úžasný World Championship Week a Femundløpet 2025 Uplynul týden od zahajovacího ceremoniálu, který znamenal začátek hektického a akčního týdne psích závodů ve všech podobách , od 5kilometrových sprintů až po 650kilometrový Femundløpet. Závodníci závodili na lyžích a s pulkami a saněmi různého provedení, taženi vším od 1 nebo 2 psů v nejrychlejších třídách až po 12 psí spřežení na nejdelší vzdálenost. 

Čísla mluví sama za sebe a ilustrují obrovské úsilí potřebné k vytvoření festivalové atmosféry v Røros a okolním regionu: 

450 účastníků

3200 psů 

1400 dobrovolníků 

Mezi těmito oddanými pomocníky byli psovodi, chovatelé, řidiči, veterináři, obce, partneři, sponzoři, úředníci, upravovači stezek, kontroloři provozu a celá armáda dobrovolníků, kteří se starají o velké i malé úkoly v Røros, na kontrolních stanovištích a podél trasy.

zastoupeno 21 zemí 

32 soutěžních tříd 

ta monstr akce se fakt povedla 👍

Lupus4
Lupus4 22.02.2025, 13:51:34 xxx.xxx.205.61

mno Rudýnek bude propagovat téměř cokoli, co bude mít zadarmo…(za těch víc jak 30 let, co se známe se “marketingově” fakt hooodně zlepšil)

takže hodnota doporučení je NULA ,…když máte čas studovat blbiny pro andulky, se divím, že si neuděláte čas a pro psy nenastudujete to nej, což granule fakt NEJSOU 😉

Lupus4
Lupus4 22.02.2025, 10:42:55 xxx.xxx.205.61

perličky na mluvení

OMG, a to víte, že se vyrábějí psí granule (zaručeně bez chemie) na 100% "přivolání", pak růžový na “sedni” a fialový na “čekej” , na chůzi u nohy se teprve vyvíjejí …pak stačí večer vhodně nakombinovat a máme hodnýho a poslušnýho psa… já dal tuhle moc těch na sezení a pes nechtěl ven a jen seděl a seděl….

PS. vy jste ztělesněním snu prodejců ve zverimexem

Lupus4
Lupus4 22.02.2025, 00:18:09 xxx.xxx.205.61
»
Odpověď na příspěvek uživatele veverka z 21.02.2025, 22:18:48

Milá veverko, tohle To ale není super chov veverko, jen slušné píárko běžného chovatele zaměřené na ohromení petkařů a podpoření prodeje e-schopu a těch cca 120 mladých korel které bude na podzim pravděpodobně mít k prodeji, pokud tedy nepožene korely do třetího hnízdění a pokud jsou předvedené budky všechny které používá.

To je bohužel pravda, neměl jsem sílu poslouchat jeho kecy, ale projel jsem to celé a podstatnou věc, která umožní bezproblémové přezimování korel venku jsem tam nezaznamenal… Mráz není ten hlavní problém. Podstatná jsou silná bidla, bez průvanu, ale hlavně prodloužení krmného dne,  neboť od ½ listopadu do 1/2 března je příliš krátký den a ptáci např. v prosinci mají jen cca od 08 - 16 šanci se nakrmit a vlastně 16 hod hladovějí…a to už je týrání…zejména když podobní “borci” tak drží i drobotinu…čili je třeba svítit nejlépe 06 - 08:00 a 16:00 - 20:00

navíc cílený odchov mutací nelze dělat v hejnu, takže panáček je prostý množitel víceméně jen pro výkup