Aluška:Klukovo kámoš Conno Mcmahon, připravuje se na Iditarod, kluk s ním točil rozhovor
mno, kdoví jestli letos vůbec bude - jsou tam dlouhé úseky bez sněhu
Aluška:Klukovo kámoš Conno Mcmahon, připravuje se na Iditarod, kluk s ním točil rozhovor
mno, kdoví jestli letos vůbec bude - jsou tam dlouhé úseky bez sněhu
Nejlépe plodné dny označí ZKUŠENÝ krycí pes, který se mimo dnů D (2 -3) vůbec nenamáhá …jestli jste kryli u nezkušeného (ten se snaží klidně 3 týdny), tak buď plodnost/neplodnost, nebo prostě špatný den. Překrývali jste ? Zkušeného nemá každý k dispozici, pak holt musíte spoléhat na OPAKOVANÉ měření progesteronu…😉
Takhle jste “ušetřila”, mno a výsledek vidíte sama…
IFSS World Championships 2025 - Røros, Norway (vše sprint):
PMJ - Matěj Suchý - 3. místo (pulka muži junioři)
SM1M50 - Libor Sovák - 1. místo (skijering1pes ,muži nad 50 let)
SM1 - Kryštof Spilka - 1. místo (skij. 1 pes, muži)
SMJ - Matěj Suchý - 3. místo (sk.muži -junioři)
Sp4 MS - Michal Ženíšek - 2. místo (spřežení4psi, hromadný start)
to jsou jen medailisti, ještě byla spousta dalších v první 10., v dalších kategoriích…
acher:ČSCH žádné PP psů nevystavuje ani pod sebou psy nemá.Když už něco kritizujete ,tak si zjistěte co.
ale za mne je pod sebou mělo a vystavovalo (služebáky měl svazarm,lovecké myslivci a ostatní ČSCH) …jak dlouho už je teď nevystavuje jsem línej hledat… ale dlouho to nebude
Anonymní:Napíše mi někdo se se vlastně děje? Nějak o žádnym průseru ČSCH nevím, o co jde?
Vedení ČSCH je už průser sám o sobě, mnoho let, nejen to poslední. Kdyby nevystavovali PP psů, tak už dávno vše prohospodařili…a jsou v mínusu.
Mě ti plaváci vždy zmizeli jako první …
N:Lupus a vy jste z města nebo z vesnice?
posledních 10let - 8 měsíců/rok uprostřed vlčího revíru 🙂, dřív tu vlci bohužel nebyli 😉
a ovce jsem měl, obvod krku a číslo bot chcete taky ?
nasa:Vlk trávu nežere
Jak se všem zastáncům vlka líbí ten obrázek?
To je furt dokola , když kuna vybije někomu v noci kurník, každej mu řekne -měl sis je zavírat -vole. Když vlk napadne NECHRÁNĚNÉ ovce u lesa tak v čem je rozdíl ?Jen ten , že za slepice nic od nikoho nedostane…
Když ovce utečou na silnici a pozabíjí je auta - dostane ovčák pokutu, že je nezabezpečil. To samé bych mu dal, když je nezabezpečí na pastvě…jak na to, tu bylo už 1000 x
efe:Smečka ze sněhu nadšená 👍🏻
Proč to lano, oni nemají přivolání ?
Kristý:Kdo už letos potkal nějakého ořádného hmyzáka? První majka byl už dokonce lednová.
Já na ně narazil loni v ½ února a tak jsem se tady dozvěděl, že je to už nová generace, že dospělci nezimují.
450tka
Tak Habas dojel dnes ve 03:26 za celkem 63:41:00 hod
38:19:00on/ 25:22:00 of se všemi 8mi psy, celkově 44. (z 90) , v RNB 12. z 20
což je úspěch, vzhledem k tomu, že trénoval doma a ne na severu
9 jich ještě jede, 29 vzdalo
650tka
17 v cíli, 2 jedou, 12 vzdalo
zítra celý cirkus Mistrovství světa on snow IFSS v Røros končí. Bylo to myslím nejpovedenější MS za poslední léta. Sešli se zde všechny sprintové, midové i longové kategorie. Nepředstavitelný mumraj. Pořadatelé to zvládli na jedničku. Ubytovatelé, hospodští atd. i v okolí mají vyděláno na celou zimu 😉.
stojí za podívání
sice sprint ALE hromadný start 4řek , záběry z dronu a i kamerky na helmě a náš Michal Ženíšek se i přes handicap startu z druhé řady při hromadném startu dokázal neuvěřitelně dostat přes 5 ze 6 před ním startujícich týmů a vybojovat stříbrnou medaili.
pořidte "medíka" (chorv. plemeno)
To je penez vyhozenych.
asi nevnímáte psaný text, neb jste opomenul zmínit :
„Když se na situaci podíváme optikou výše náhrad, tak necelé tři miliony korun za škody způsobené vlky nejsou tak vysoké jako škody v lesích způsobené zvěří, které jsou ve výši stovek milionů. Vlk totiž funguje jako významný regulátor zvěře a podílí se tak na snižování jejího počtu,“.
Buggyra:Je moc hezkej 🙂
a hloupej, chytrej by lano dávno překousl a šel na “výzvědy” 😉
450
v první 8 je 6x SH !!!
Tak třetí s AH Klas Sommer dojel jen s 5ti,
v čase 48:27:00, 32:57:00 on/ 15:30:00 of
a na krásném 4. místě Bente Sofie Alhaug se SH a jako zatím jediná dojela se všemi 8 👍 v čase 48:46:00 z toho 35:57:00 on a 12:49:00 of, měla pomalý začátek, zato poslední 70tku si střihla s průměrkou 14,3 km/hod 😉
pátí AH, šestí opět SH, myslím, že 4 x RNB v první 6ti nikdo nečekal…
Habas jede na pohodu se všemi 8, (což mu chválím), protože trénoval doma a podmínky nicmoc . Kolem 15:00 by měl dojet do Tolgy (kde je povinná 5 hod of) a pak posledních 70…
450
druhé místo Matti Salmi se SH (dojel se 6ti)
za 46:41:00 - 31:48:00 on/ 14:53:00 of
Aluška:No už sedmička 😂, naštěstí psi můžou mít mnohoženství 🤣
a ještě za to dostanou prachy, u chlapů je to obráceně -ti pak jen platí🙃
assil:Tak to je jasný, že výstaváci vypadají jinak, ale z fotek se výška moc nepozná, třeba bordery výstaváci a pracáci taky vypadají jinak, ale výškově jsou v podstatě stejný.
tak výška je stejná pro všechny a je dána standardem od 51 - 56 feny do 55 - 60 psi 😉