Příspěvky uživatele
Lupus4
REPTILmagazín 6/2024
Poslední letošní vydání REPTILmagazínu je na světě. Všichni předplatitelé mají svá čísla již na cestě Zásilkovnou, Ti co si jej osobně vyzvedávají na Živé Exotice, budou jej mít připravený u stolu Q21 již 21.12.24.
Obsah
Bazilišci v Kostarice 4
Pitva a morfologie Švába argentinského 10
Hadí mýty a fakta 13
Plakát Bazilišek zelený 20
Scink válcovitý 23
Krajta kobercová 10.část 27
Život na zemi 10.část 32
Herpetologie na známkách - Madeira 36
Novinky v Reptilklubu 38
Jestli se naučí “mluvit” nevím, ale pomocí klikru se při dostatečné trpělivosti může naučit spoustu “triků”. Pomocí správně zvoleného postupu dokážeme naučit papouška potřebné věci jako nástup na ruku bez nepříjemného bonusu klovnutí, zapilování drápků bez použití násilí...atd... atd... takže pogooglujte a najděte si např. klikr trénink u papoušků…
Dejte i foto zezadu, není to lutino, je to 0,1 - nejspíš šedozelený pallid, ale z této fotky to není 100% …
a trocha Tartu 🙃
🙂 A nejsou to čirou náhodou všechno problémy po té, co začalo být “normální” pořídit si dítě “ze zkumavky”… ? Ať si lékařská věda tvrdí, že zmrazení genomu “žádný vliv nemá” , ví to 100% ?
😀 jen námět …😉
Coudas:U mě nemá efekt nic. Hlavu nepřesvědčím, vůli nemám, motivaci nemám.
V lékárně :
Dobrý den, nemáte něco na hubnutí ?
Máme tu náplast.
A kam se to lepí ?
Na hubu.
Anonymní:Pane Lupus, to si snad děláte srandu s tou diagnostikovanou vápenkou ?Dodnes jsem vás měl zato, že rozumíte exot. ptactvu, ale tohle jste dost přehnal. Dobré by bylo, kdyby sem vložil tazatel fotku té andulky , asi tak za měsíc. Potom bude vidět, že se o vápenku vůbec nejednalo.
Ještě , že Vás tu máme… jak říkal Švejk : ….mejlej se i ministři 😊
no uvidíme - snad (já jí tu vápenku fakt nepřeju)
ta boule na ozobí (2.fotka) není “připravenost k toku” , navíc je vidět i loupání kůže na nohách…jak na to, je dobře popsané v odkazu od Santi 👍
Leithian:Já vidim samici v toku.
OMG, tak to vidíte hodně blbě - na 2. a 3. fotce jasná vápenka
Coudas:Tak ci si budem, na Hrčavě taky nic není 🙂 . Jo ted mě ještě napadla Vltavská podkova, ale to jsem zas zapomněla, kde to je…. Akorát asi teď když to proflákli v telce, to zas budou davy…
Vltavská podkova,
Solenice, pod hrází Orlíka 😉
Lenka:Děkuji Vám oběma za odpověď. Tato odpověď mi byla k ničemu. Takže prosím fundovanější chovatele či mazlíčkáře o vyjádření se k tématu. L.
Pokud nemůžu vytvořit pro jakéhokoli chovance odpovídající podmínky - tak ho nechovám.
Tak nebuďte jak malý dítě, co dupe nožičkou : “ a chci …a chci…a chci…”, když o druhu jak vidno NIC nevíte a vlastně ani netušíte, že netušíte…
Ochočit se samozřejmě nechá, ale zdaleka to není nejvhodnější druh…
Držení singl jedince je jen projev lidské arogance a lhostejnosti k potřebám zvířete…
Krotký můžete mít klidně i pár, jen mu v bytě nevytvoříte vhodné podmínky - pokud nevlastníte bytovou voliéru(3 x 2 x 1 v m, dxvxš). Téměř všechny klece ze zverimexů jsou pro chov nevhodné a dobré tak max. na spaní. Kakariky jsou velcí “bordeláři”, potřebují se prohrabovat celými drny, denně koupat …atd.
Leithian:Lidi zmrvili tolik plemen viz mops nebo no že to kupírování je ten nejmenší problém
Takže je ještě není třeba “upravovat” naprosto zbytečným zákrokem…
Dobik:Ahoj všichni.
Zamilovala jsem se do dobrmana. Chci ho do sportovní kynologie. Ale, asi bych raději zvolila cestu bez uší. Protože prostě to k němu patří 🥲 a s ušima je to úplně jiný pes. Nevíte o nějaké chovce ze zahraničí, která má pořádný pracovní psy s dobrým rodokmenem?☺️ děkuji
Tak se zase odmilujte. …bez uší. Protože prostě to k němu patří…
Njn, NEPATŘÍ. Časy kdy " úprava" vzhledu, , naprosto neopodstatněnému (pro zvíře), a jen pro zdání “drsnosti a ostražitosti”, kvůli rádoby “vkusu” podivných německých jedinců, naštěstí tato doba lidské arogance dávno minula…k hledání ZDRAVÉHO (byť ušatého 😉) vám přeji hodně velkou dávku trpělivosti a i štěstí
🙂 esli voni pančelky nebudou z generace sněhových vloček
Připomněla jste mi povzdech jedné jihočeské babičky kamaráda : “od té doby, co kamarádí s kucíma, co jezděj se psíma, néni furt doma…” 😀
jezdit ročně tisíce kilometrů při výcviku pošťáků
je vidět, že ani netušíte, že netušíte
Vyjadřovat se k věcem o kterých vím “nic” je asi znak doby…
Jinak s větou zvířata co se dokážou starat o mladé sama souhlasím, jakýkoli “šlechtitelský extrém”, co snižuje vitalitu hraničí už s “týrání chovem” a že jich je dost. Napříč všemi chov. odbornostmi.
Anonymní:Obnovim tema. U granuli VERSELE-LAGA NutriBird P19 TROPICAL se pise:
je kompletní, vyvážené granulované krmivo pro velké druhy papoušků v barevném provedení granulí
tereticky se zeptam. Je to plnohodnotne krmeni tak ze by stacilo krmit jen granulema a papouskum nic nechybelo?
je kompletní, vyvážené granulované krmivo pro velké druhy papoušků v barevném provedení granulí
Jako všechny granule, se to jen tak “tváří”, způsob výroby a obsah je znám ? Pojidla, konzervanty, barviva 👎….atd. bez toho všeho se ptáci obejdou
Není nad přirozenou stravu…
pro zájemce
kdyby se stavil ve Willow na Aljašce u Míši (pražanda) mohl by natočit a zkusit si mushing
https://wiljeswillowkennel.com/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0wILdn8EB6vvB4xggYE9tIIfmabLWxKsSDe0i2L_zxijFfn3Ru8SvU3rw_aem_orkt5hyYiFCFgkIM4wSL_g
jihozápadním úpatí hory Talkeetna.