Budou-li mít závětří a sucho, tak pokud nejste na Sněžce, tak naše zimy dají…+ chomáč sena
Když jim prodloužíte “krmný den ” přisvícením, tak jim to hodně usnadníte, jako ostatně všem chovaným ptákům (jde hlavně o období cca ½ listopadu až cca ½ února, kdy je dlouho tma. Je jedno zda ráno (např o 05 -08) nebo večer (16 - 20) či obojí.
Já měl chovné párky cca 8 - 9 let. Pozorování vylíhlých “čmeláků” s rodiči je nádherný relax …😉
Beaver trap trail - tři různé vzdálenosti a pět různých tříd. BTT 350 (12psů tým), BTT 250 (8psů), BTT 170 (8psů, 6psí tým pro juniory) a BTT 170 Pulka/Nordic (4psí tým) Soutěž je kvalifikací pro Finnmarkslöpet FL-500 a Femund 400
350 začnou ve Čt , 21. března v 15:00 s předpokládaným koncem brzy ráno v sobotu 23. března.
250 ve čtvrtek 21. března 18:00 s předpokládaným koncem od pátečního večera do soboty
Tak dnes skončil ve Švédsku závod Åredraget, byl to 3 etap MID na 120 km
zajela si tam Zdenka Z . pulku se 2 SH . A jako správná manželka Venci Z. (viz Polardistans) v druhé etapě lehce zbloudila a díky tomu skončila celkově 3. se ztrátou 2: 24:00 na vítěze(chlap) a 18min na 2. 😢 Asi rodinná dispozice 😉.
tak znova a dokola : Jelikož se živí pouze tlejícím materiálem a živým kořenům rostlin neškodí, nemusíte mít tedy z jejich přítomnosti na zahradě strach.
To si nemyslím - larvy tu nacházím každý rok a o chrousta nezakopnu . . . Byly mimo jiné v pytli s hlínou, který jsem venku nechala loni na jaře a chrousta jsem už spoustu let neviděla.
Já jen, jestli mám zlikvidovat (slípky nemám), nebo nechat v hlíně . . .
nechte je, je to krásnej brouk a neškodí (máme je v kompostu taky, proto vím o co jde…)
Od včerejšího dne jsme celá rodina a zejména naše dcera cílem útoků na sociálních sítí od lidí pobouřených případem podvyživeného psa v UH. Lidi, kteří o nás neví vůbec nic, nám vyhrožují fyzickým násilím, dceři smrtí a fyzickou likvidací, mně přejí "AŤ zdechnu a zkrachuju" a podobné nechutnosti. Pes totiž patřil bývalému příteli naší dcery. Rád bych uvedl některá fakta. Nebyl to náš pes, náš pes je zcela v pořádku a zdráv. Já osobně jsem psa pana Tomaštíka viděl pouze dvakrát v životě naposledy asi před půlrokem ,kdy byl zcela v pořádku. Pan Tomaštík k nám domů svého psa nevodil , protože náš pes je velmi dominantní velký pes a prostě si spolu nesedli. Pan Tomaštík měl svého psa ve své garsonce , kde jsem já nikdy nebyl. V garsonce pan Tomaštík koncem loňského roku dělal nějaké úpravy a malování, takže v ni nebyla ani naše dcera a to minimálně 3 měsíce a minimálně tři měsíce neviděla ani psa pana Tomaštíka. Pan Tomaštík nám tvrdil , že ho jezdí venčit a krmit a několikrát mi na můj dotaz na psa řekl, že je buď u prarodičů , nebo u jeho kamaráda, ptal jsem se ho na to aniž bych tušil , že se se psem něco špatného děje. My jsem celá rodina chováním pana Tomaštíka naprosto znechuceni a šokováni, psa je nám velmi líto, sami jsme pejskaři. Je to pro nás naprosto nepochopitelné a nerozumíme, proč se to stalo a změnu jeho chování si nedovedeme vysvětlit. My i dcera jsme s ním okamžitě ukončili veškerý styk. Moje dcera je bohužel stejně tak obětí pana Tomaštíka jako ten pes a pokud ji neprávem odsuzujete a vyhrožujete jí smrtí a fyzickým násilím chováte se k ní a ubližujete jí naprosto stejně nechutně jako pan Tomaštík svému psovi. Znovu podotýkám , že ani my, ani naše dcera jsme se ničím neprovinili , protože jsme to do včerejška vůbec nevěděli. Kdybych to věděl, jak se pan Tomaštík chová k živé bytosti, sám bych mu osobně rozbil hubu. Vaše rozhořčení chápu, ale ubližujete lidem , kteří nemají na této smutné události vinu. Doufám , že se Blade uzdraví a pana Tomaštíka spravedlivě potrestá soud. Děkuji za přečtení