Zdravím, tak jestli tohle všechno chce ta paní mít doma pro jednu andulku, tak prosím:
První pomoc a věci, které byste měli mít při ruce, pro případ potřeby. Zásadní je teplo 27-30°C a možnost umístit papouška samostatně do klece. Pokud použijete infračervený zářič(stačí i obyč.žárovka) měl by mít papoušek možnost přesunout se na chladnější místo v kleci, podle potřeby. Na kontrolu teploty v kleci potřebujete teploměr. V kleci by měl mít pták misku s čerstvou vodou a měkké krmivo. Misku připevněte papouškovi přímo k bidýlku, proto je vhodnější miska se závitem. Pro podávání léků je nutné mít doma injekční stříkačky různých velikostí na které navléknete krátkou gumičku, pro lepší podávání léků do zobáku. Hodí se rektální trubička, kterou lze koupit v lékárně. Musíte mít teploměr na měření teploty podávané potravy, většinou dokrmovací kaše, pokud papoušek potravu nepřijímá. Dokrmovací kaše se hodí i při podávání léků, kdy v kaši tekutý lék nebo kapky papoušek lépe přijme. Nepřipravujte dokrmovací kaši z piškotů a vajíček. Vajíčka mohou ve voleti kvasit. Dále jsou potřeba nůžky, např. pro zastříhávání drápů, pinzeta, buničitá vata, kamencová tyčinka, pro zastavení krvácení z drápů nebo ze zobáku po zastřižení. Jako desinfekce se hodí Virkon S, při použití se nemusí oplachovat. Pro dodání energie je vhodný glukopur-hroznový cukr. Při střevních potížích můžete podávat heřmánkový čaj. Dokrmovací směs např. NutriBird se hodí nejen k dokrmování mláďat, ale i v době kdy nechce papoušek přijímat potravu.. Nutná je přenoska k přemístění ptáka k veterinárnímu lékaři.
S pozdravem Zappe
PS: mimochodem to není od veterináře, ale výňatek z knihy!
elon (neregistrovaný) 20.03.2025, 14:52:08 xxx.xxx.116.46 >>> myslím, že reagoval na >>> Anonymní (neregistrovaný) 19.03.2025, 07:21:45 xxx.xxx.213.240, ale se spletl v kopírování. Aspoň mi to tak přijde. Ale nikoho neomlouvám, to v žádném případě! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak tady bude každá rada drahá! A o to ještě více, když Vás napadá a kouše oba a před tím také! Jak to vidím já, tak zažil jak u Vás, tak i před tím dost změn a navíc pohlavně dospěl a očividně chce samičku, takže bych nečekal nějakou nápravu, bohužel! Tak jen jedna rada = prodat ho do chovu a pořídit si ručně dokrmené mládě. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.03.2025, 07:21:45
Vážená paní, to co píšete, že máte doma, tak to Vám nikdo nebere ani nezávidí! Ale zajímalo by mě, kde je ta arogance?! Vůbec nevíte co arogance je! A mimochodem, tohle jste psala jako anonym a zadavatelka je veverka, tak jak to je?! A plně souhlasím, že by se to tady mělo vyčistit od těch stok podobného rázu jako od Vás. Přeji hezký den. S pozdravem Zappe
Zdravím, opět hezký dotaz 🤔 a otázek hodně, ale informací minimálně! Takže jak dlouho jsou spolu, jak jsou staré, kde je máte, výživa? A “klapat” jim to bude, když vše budou dělat společně = sezení na bidle, spaní, krmení, vzájemně si probírat pírka. A aby zasedla na snůšku, tak musíte počkat na viz.výše a také je nutná vhodná budka(víc na výběr ve stejné výšce) a ano, klidně se může stát, že si nesednou a pak budete muset koupit druhý pár a přepárovat je. Teda, když je chováte na čisté linie, když ne, tak klidně můžou být pak všechny spolu(dostatečný prostor) a vyberou se sami. S pozdravem Zappe
Zdravím, no a zase tyto otázky! Prosím Vás, chce to malý silný nůž a ořech napíchnu ze strany, vlastně tam jak je stonek za který visí a nůž stačí kousek natlačit a otočit ním a krásně se rozpůlý! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.03.2025, 16:28:18
Zdravím, je to mutace červená a mutace se získává právě křížením, když se nepletu. A na první foto vypadá v pořádku, ale na druhé už tak jistý si nejsem. S pozdravem Zappe
Zdravím, tak na tohle Vám nikdo nemůže na 100% poradit! Málo informací = jejich umístění, změny prostoru i krmení, vitamíny jaké, harmonizují spolu, nehaštěří se např.o bidlo, o misku, nemáte nějaké změny doma a jak dlouho se škube? Co můžu poradit já, tak na peří je dobrý Muta-Vit a pak Aloe vera gel nejlepší je šťáva z čerstvého listu a potírat mu postižené místa. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele veverka z 16.03.2025, 00:55:33
Zdravím, no je úplně jedno, kde se ty různé provazy a lana nachází! Bude to oštipovat a může kousek pozřít a problém je na světě. Už se to tady řešilo. Za mě, všechno podobné pryč, nevhodné, rizikové! S pozdravem Zappe
Zdravím, no vypadá hezky a je to sameček a mládě. Ale když můžu, tak ty lana a nevím jestli tam máte nějaké umělé bidílka,zrcátko atď.,tak nejsou vhodné ani bezpečné! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 13.03.2025, 13:47:42
Pište si a říkejte si co chcete, jak Vy, tak i ty Vaše holky! Tohle nikdy nepochopím a vlastně ani nechci a takovÿ pes co by něco takového jako potřeboval, tak ten by mi nesměl ani přes práh! Já měl dobrmany a nikdy jsem nepozoroval, že by jim něco takového chybělo. Prostě se vylétali sami na louce a cvičák a byl klid. Jó nikdy jsem nebyl na nějakých masážích a zatím celkem funguji až až. V mládí klasika fotbal, házená a boj.sporty a ani po soutěžích a zápasech jsem nepotřeboval nějakou tu masáž. No, ale každý jsme jiný! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak Am.běločelý by mohl být v pořádku, ale Amazonky hlavně rod Pionites hezky dokáží hulákat, ale jsou to vážně krasavci a klavni👍 A že se ručně nedokrmují není pravda, musíte si počkat na sezónu, která by už měla frčet. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.03.2025, 08:59:08
Zdravím, tak ta Ara je opravdu hodně “ukázkový kus”! Ano a ty “chovatelské potřeby”…jsem taky viděl - trenažéry a stabilizační podložky na udržení rovnováhy😂 pro psy! Co to je za psi, když tohle potřebují? Ať se nikdo nezlobí, ale hlava mi to nebere. S pozdravem Zappe
Zdravím, tak pokud Vím a myslím, že Vím, tak tady je rubrika Okrasné ptactvo a koukám, že někteří si to pořádně pletou, buďto záměrně nebo nevědomky nebo je jim to putna! Takže bych prosil, aby každý kdo chce přispět do diskuse, tak aby si dal trochu práce a našel si tu správnou! Papouškáři děkují! S pozdravem Zappe
Zdravím, osobní zkušenost žádná, ale na Googlu je to dobře popsané, takže žádný problém s informacemi ani s cenou ani s postupem! Takže nevím proč jste to neudělal jako já? S pozdravem Zappe
Zdravím, no a tohle je taky něco podobného = shromáždiště! Nebudu se proto opakovat, ale lidi volnoletěctví v přírodě a tohle je ohromný rozdíl! Ale je to na každém. S pozdravem Zappe
Zdravím, tak ze zvědavosti jsem si to prohlédl na googlu a i v jiných odkazech a pro mě absolutní zhovadivost a proč? Je to zaměřené hlavně pro psy a kočky a ty nabídky pro ně, tak to je pro prodejce hezký vývar a blb co naletí! A z druhé strany je to zhromáždiště X lidí a X různých zvířat a i když je povinný očkovací průkaz, tak pro mě to nic není! Proč, no proto, že není určitě vystavený v ten den, takže Vám nikdo nic nemůže zaručit! Já osobně, bych na takové místa se svým miláčkem nikdy nešel! Hodně lidí a hodně zvířat = možné shromaždiště různých nemocí👎 Můj názor, s pozdravem Zappe