Zdravím, tak tohle mě nikdy nenapadlo nějak řešit a to piškoty, teda ty dětské dávám papouškům odjakživa! Samozřejmě je nedostávájí po kilech, ale piškot rozpůlím na 4 čtvrtky = 4 papoušci a taky né každý den. Při odchovech to neplatí! A teď se prodávají i mini piškoty pro děti a ty se mi líbí víc nebo ty nijak nečtvrtím, ale dávám 1kus = 1papoušek. Nad čím ještě přemýšlet?! S pozdravem Zappe
Zdravím, proč zakládáte nové vlákno? Na googlu je plno informací a navíc se přesně tohle probíralo už i tady! Předce to není tak těžké nejdříve si to vyhledat a pak, když mi není něco jasné, tak se zeptám, ale je vidět aspoň nějaká ta snaha! No, ale proč, naťukám to sem nebo na jiní portál, dám si kafíčko, cigaretku, pustím si seriál a počkám si! Ano, teď můžete argumentovat, že nikoho nenutíte k odepsání což je pravda, ale přesto se najde pár dobráků nebo pit..ců, kteří si dají trochu práce a odpoví. Ale, kde je každého snaha? NIKDE, skoro všichni jsou pohodlný a líný, čekají, že vše dostanou až pod nos! No a pak to vypadá jak to vypadá v každém odvětví… Tento můj výlev není jen pro Vás a musel jsem to napsat i když vím, že to vůbec nepomůže, bohužel!
Jinak teplota přes zimu by neměla klesnout pod 15°C! Takže je nutná voliéra se záletem a v něm topení! Její velikost, když to jde, tak čím větší tím lepší. S pozdravem Zappe
Ano stává se i to a proto u vzácnějších a dražších druhů je určitě lepší Endoskopie! Ta je určitě na 100% a hned se i zjistí zdravotní stav! Já asi 2roky zpět jsem měl zájem o papoušky žlutočelé (Poicephalus flavifrons), ale prodávající nechtěl poskytnout test nepříbuznosti i když jsem ho chtěl zaplatit a ani endoskopii nechtěl, prý mají DNA… tak prostě jsem od koupi odstoupil. Moje peníze a jeho ptáci! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak podle zbarvení očí, bych já nikdy páry nesestavoval! Učil mě to p.Šimon, ale já nikdy ten rozdíl neviděl! A v dnešní době DNA a Endoskopie není vůbec důvod čekat co vlastně mám! To je můj názor. S pozdravem Zappe
Zdravím, když to nebude šiška, tak to bude něco jiného, tomu nezabránite! Změna chování je dána, že je v toku a tomu, taky nezabránite. Doba trvání je různá, klidně od jara až do zimy. Když je chován doma, tak klidně celoročně s opakováním každý měsíc. Tak, když nechcete odchovy, budete muset koupit druhého samečka, aby měl společnost nebo všeobecně korely jsou silně společenské! A když budete trvat na jednom mazlíčku, tak to budete muset zvládnout a v nejhorším případě ho nechat zavřeného v kleci, když to na něj přijde. S pozdravem Zappe
Zdravím, je to sameček a určitě lepší nebo nebude problém se snůškami! A co popisujete, že krmí prsty a vyvrhuje, tak to se mi nějak nechce věřit v tom jeho věku! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak jak jsem koukal cena je kolem 1200kč a když vydrží 2roky, tak si myslím, že to není až taková strašná investice. A zdražuje se vše a bude. S pozdravem Zappe
Zdravím, tak celý rod Poicephalus nejsou nějak výrazně hluční! Ale asi nejtižší a nejklidnější je pap. hnědohlavý (Poicephalus cryptoxanthus). Jinak hluku se vůbec nemusíte obávat! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.03.2025, 13:40:59
Jsou to 2samičky a nechal bych si tu modrou, když tak dobře sedí… a s těma bidélky a sarapatičkami si neděláme srandu a to samé i ty medové i jiné tyčinky jsou nevhodné a škodlivé! Lepší je jim zavěsit klásek senegálského prosa. A v té kleci mějte opravdu jen 1pár. A budku zavěsit na bok klece, aby do ní nešlo přímo světlo, budou mít více klidu. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Ajka z 24.03.2025, 10:13:25
Zdravím, ano přesně jak píše Santi - chce to vyměnit všechny bidla za přírodní(černý bez, vrba, jabloň) a ty hračky vše pryč a to co je na dně, tak to netuším, co to je? A udělejte nové fotky obou, aby se vidělo ozobý! Jinak klec je v pořádku. S pozdravem Zappe
Zdravím, já můžu napsat svojí zkušenost. Měl jsem pap.konžského fantíka samečka a dokonce jsem si ho ještě asi měsíc sám dokrmoval. Do 9měsíce vše jak má být a vlastně jsem byl z něho unešen, všude semnou, pusinky, přiletěl na zavolání pokaždé, říkal už své jméno a pár zvuků a melodií, bral mi pamlsky z pusy. Až jednou, když jsme se spolu hráli, tak jsem mu šel vzít piškot a on zezadu přiletěl na rameno a málem mi ukousl kus ucha a myslel jsem, že budu muset na pohotovost, no krev se valila proudem! A pak přítelkyně ho měla na ruce, pusinkovali se a najednou rychlý útok na pusu a rozseklý vrchní red! Takže musel do chovu nebo jsme nemohli riskovat, když u nás byli vnoučata a mimochodem děti nemusel vůbec! Takže zkušenost s pap.konžským. No Vy máte samičku, tak možná bude jiná, ale i všude se píše, že konžský jsou milí a společenský, ale tohle mě hodně zaskočilo! S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.03.2025, 12:06:01
Zdravím, tak na tohle jsem už vůbec nechtěl reagovat, ale jelikož nechápu, proč příspěvek předemnou byl vymazán (Ještě si dupněte), tak se přidám - Ano jen si klidně dupněte a i si poskočte nebo my Vás milujeme! A tímto už je máte úplně ochočené jako beránky. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 22.03.2025, 19:12:47
Zdravím, to nebyl žádný rýpanec, ale normální otázka a asi jste si nevšiml, že jsem jí taky napsal popis a ještě k tomu jsem přidal nákres pro domácí výrobu pro nemocného papouška! A mimochodem ta paní se tady oháněla veterinářem a prý jsem dá to jeho doporučení, ale místo toho vložila jen okopírovaný výňatek z knihy! Skoro každý tady napadá toho druhého, ale rozumné a použitelné rady a pomoc NIKDE! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak jestli tohle všechno chce ta paní mít doma pro jednu andulku, tak prosím:
První pomoc a věci, které byste měli mít při ruce, pro případ potřeby. Zásadní je teplo 27-30°C a možnost umístit papouška samostatně do klece. Pokud použijete infračervený zářič(stačí i obyč.žárovka) měl by mít papoušek možnost přesunout se na chladnější místo v kleci, podle potřeby. Na kontrolu teploty v kleci potřebujete teploměr. V kleci by měl mít pták misku s čerstvou vodou a měkké krmivo. Misku připevněte papouškovi přímo k bidýlku, proto je vhodnější miska se závitem. Pro podávání léků je nutné mít doma injekční stříkačky různých velikostí na které navléknete krátkou gumičku, pro lepší podávání léků do zobáku. Hodí se rektální trubička, kterou lze koupit v lékárně. Musíte mít teploměr na měření teploty podávané potravy, většinou dokrmovací kaše, pokud papoušek potravu nepřijímá. Dokrmovací kaše se hodí i při podávání léků, kdy v kaši tekutý lék nebo kapky papoušek lépe přijme. Nepřipravujte dokrmovací kaši z piškotů a vajíček. Vajíčka mohou ve voleti kvasit. Dále jsou potřeba nůžky, např. pro zastříhávání drápů, pinzeta, buničitá vata, kamencová tyčinka, pro zastavení krvácení z drápů nebo ze zobáku po zastřižení. Jako desinfekce se hodí Virkon S, při použití se nemusí oplachovat. Pro dodání energie je vhodný glukopur-hroznový cukr. Při střevních potížích můžete podávat heřmánkový čaj. Dokrmovací směs např. NutriBird se hodí nejen k dokrmování mláďat, ale i v době kdy nechce papoušek přijímat potravu.. Nutná je přenoska k přemístění ptáka k veterinárnímu lékaři.
S pozdravem Zappe
PS: mimochodem to není od veterináře, ale výňatek z knihy!
elon (neregistrovaný) 20.03.2025, 14:52:08 xxx.xxx.116.46 >>> myslím, že reagoval na >>> Anonymní (neregistrovaný) 19.03.2025, 07:21:45 xxx.xxx.213.240, ale se spletl v kopírování. Aspoň mi to tak přijde. Ale nikoho neomlouvám, to v žádném případě! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak tady bude každá rada drahá! A o to ještě více, když Vás napadá a kouše oba a před tím také! Jak to vidím já, tak zažil jak u Vás, tak i před tím dost změn a navíc pohlavně dospěl a očividně chce samičku, takže bych nečekal nějakou nápravu, bohužel! Tak jen jedna rada = prodat ho do chovu a pořídit si ručně dokrmené mládě. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.03.2025, 07:21:45
Vážená paní, to co píšete, že máte doma, tak to Vám nikdo nebere ani nezávidí! Ale zajímalo by mě, kde je ta arogance?! Vůbec nevíte co arogance je! A mimochodem, tohle jste psala jako anonym a zadavatelka je veverka, tak jak to je?! A plně souhlasím, že by se to tady mělo vyčistit od těch stok podobného rázu jako od Vás. Přeji hezký den. S pozdravem Zappe
Zdravím, opět hezký dotaz 🤔 a otázek hodně, ale informací minimálně! Takže jak dlouho jsou spolu, jak jsou staré, kde je máte, výživa? A “klapat” jim to bude, když vše budou dělat společně = sezení na bidle, spaní, krmení, vzájemně si probírat pírka. A aby zasedla na snůšku, tak musíte počkat na viz.výše a také je nutná vhodná budka(víc na výběr ve stejné výšce) a ano, klidně se může stát, že si nesednou a pak budete muset koupit druhý pár a přepárovat je. Teda, když je chováte na čisté linie, když ne, tak klidně můžou být pak všechny spolu(dostatečný prostor) a vyberou se sami. S pozdravem Zappe
Zdravím, no a zase tyto otázky! Prosím Vás, chce to malý silný nůž a ořech napíchnu ze strany, vlastně tam jak je stonek za který visí a nůž stačí kousek natlačit a otočit ním a krásně se rozpůlý! S pozdravem Zappe