A můžete mi vysvětlit, jak z Vašeho dotazu má člověk vědět jakou tu rostlinu máte na mysli?! Kdyby jste vložila celý název, tak je to hned jasné! A vlastně i tak nerozumím k čemu to chcete dávat do voliéry - jako bidla nebo okusy? O trnech na růžích jsem psal a to by napadlo i dítě, že hezky píchají nebo si myslíte, že papoušky ne? No jsem blb, že se snažím! Zappe
Zdravím, tak svým způsobem máte štěstí jako hrom! Po tak krátké době si na sebe zvykli a pak hned i snůška a mláďata…teda i když o ně přišli, tak je to úspěch 👍 No nepíšete kolik jim je let, ale předpokládám, že nejsou to už mladé kusy, tak klidně bych jim ještě jednou to hnízdění umožnil. A pak by dostali pauzu, nehledě na výsledek hnízdění. S pozdravem Zappe
Zdravím, málo nebo špatně jste hledala! Použití dřevin nebo keřů, které neznám nebo nemám v nich důvěru, tak bych nikdy nepoužil jako bidla pro papoušky! Opakuji se, k čemu riskovat, není to nutné! Je spousta možností - černý bez, vrba, lípa, trnka, bříza, jabloň, třešeň. Nebojte, vím jak jste to myslela, aby to u Vás mělo nějaké to využití…to se dá pochopit, ale… S pozdravem Zappe
Plody slivoně špendlík nejsou jedovaté, ačkoli celá rostlina je mírně toxická a po požití velkého množství plodů může způsobit průjem a zvracení. Špendlíky jsou druhem sliví, které se od švestek liší velikostí, barvou a sladkou chutí.
Zdravím, přesně, pokud není nikdo z Vás alergický na peří, tak bych se nebál a udržování čistoty klece a okolí je snad samozřejmostí! Možná by taky byla na místě čistička vzduchu. Přeji hodně štěstí s pozdravem Zappe
A možná si to takhle říká hodně lidí a to je taky škoda a chyba nebo pak té hrstce co se o něco snaží, tak z toho plyne, že vlastně jsem nikdo jiný nechodí jen ti prudiči a nevděčníci! Jistě chápete co tím myslím, děkuji. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.05.2025, 21:58:06
Zdravím, ano a právě v tomto duchu a i tak trochu na podnět autora webu jsem se vrátil zpět. Samozřejmě tím se nechci plácat po ramenou, že jsem nějaký děd vševěd 😁to jistě NE, ale mám zájem poradit a podělit se, když to teda jde. A navíc mě to i baví, když vidím, že to někomu pomůže, ale jinak lidský nevděk mě dokáže pořádně vytočit. A to neodpovídám jenom tady, ale také i na IFauně, ale ta se zatím jen rozbíhá, pak na emaily, z mých stránek a pak hovory a to jsou i hodinové! Ale nevadí mi to. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.05.2025, 16:42:23
Nevím, ale stále více a více se utvrzuji, že to nemá asi žádný význam se tady o něco snažit a radit a nebo předávat své chovateľské zkušenosti nebo se pokaždé najde někdo nevděčný, nevychovaný a arogantní jedinec(i), kteří vycucají i ten nejmenší zbytek Vaší ochoty! Nemá to význam. S pozdravem Zappe
Hezký nápad👍, ale obávám se, že by se to moc nechytlo🤔, dokonce hodně chovatelů i co osobně znám, tak nechtějí mít v chovech ani papoušky, který podléhají registraci Cites… prý aby měli klid od úřadů! Přitom to není nic tak hrozného a navíc, když mám vše v pořádku, tak no problémo. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.05.2025, 15:34:07
Jste normální?
Vážená, tak kdo je z nás normální, by se dalo diskutovat! Co jste dokázala odchovat nebo komu jste kolikrát pomohla?! Máte vůbec občanku?! Vždyť nedokážete ani normálně odpovědět a to chcete poradit? Poslední moje rada pro Vás - vraťte se k rodičům pod stůl, když zapomněli na výchovu a úctu! Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.05.2025, 13:31:32
Nene - IP adresy znamenají celkem hodně. No a už se paní nebo slečna omluvila, ale neodpustila si mračící smajlíky. Né, že by mi to trhalo žíly, ale čekal jsem radši odpověďi… No nic, za dobrotu na žebrotu! S pozdravem Zappe
Dobrý den, mám korelu jednu,ale ta má taky vajíčka. Je to normální? Děkuji
Zdravím, tak milá paní nebo slečna, neznamená že když jste začátečník, tak si nemůžete tady nebo i na jiných portálech najít co potřebujete vědět a pak, když tak se klidně zeptat. Snaha se počítá! Ale tady se to už stalo zvykem, že prostě k čemu se budu snažit, vždyť oni mi to najdou nebo napíši! Váš dotaz se už tady hodně probíral, chce to jen hledat. Navíc jste ani neodpověděla ohledně té budky a teď zase, že máte další samičku, která snáší bez samečka, což je normální a přirozené! Proč je sama? Máte je na chov nebo jsou to mazlíčci? S pozdravem Zappe
Dobrý den, mám první mladé korely a nevím kdy vyletí. V pondělí budou mít měsíc, ale pořád to zkouší. Ale nevím jestli jim mám s výletem pomoci. Prosím za odpověď a děkuji moc 🙁. Jsem začátečník
Zdravím, tak odpověď jste už dostala a já se jen přidám, v žádném případě jim “nepomáhejte”!
Ale taky mě napadlo, jak máte budku vysokou? Což by až takový problém nebyl, ale jedině v případě, že by v ní byl žebříček pro snadnější výstup! S pozdravem Zappe
Děkuji, ale zákonná povinnost je to u papoušků Cites, ale já se ptal na "neCitesové"… No a co Vy považujete za samozřejmost, tak hóóódně chovatelů teda NE! A to vím celkem dobře a jistě nejsem jediný. Zappe
Zdravím, zajímalo by mě a věřím, že nejsem sám, jak to je, v kterých zemích je a není povinnost registrovat? Nemám na mysli druhy, které jsou jasně v registraci Cites, ale ty druhy, které nejsou, např.pap.senegálský u nás v nejlepším případě = plný kroužek?, DNA a kupní smlouva?(domlouva).
Ale např. Německo = plný kroužek?, DNA a kupní smlouva je nutná s vypsáním všech podrobností-druh, původ i jeho rodičů(???), číslo kroužku, potvrzení o pohlaví a datum a oba podpisy.
Osobně jsem tuto musel řešit před pár dny. Navíc ten pán co si bral mládě přímo odemne a je tomu už víc než rok, tak ho teď prodal a tento nový majitel právě chtěl tu smlouvu a jelikož jsme nic spolu nesepisovali, tak se obrátil na mě i když my dva jsme spolu vůbec nejednali. Několikrát jsem mu psal, že tu smlouvu měl napsat ten co mu ho prodal, ale nechtěl to chápat a jelikož je na kroužku CZ, tak chtěl doložit původ po mě. Nevěřil jsem a tak jsem se informoval na MŽP Praha a též Plzeň a shodně mi bylo řečeno, že teda je to tak, ale je to na mé dobré vůli a nový majitel to zřejmě potřebuje pro nějakou tu jejich registraci nebo spíš evidenci?
Také jsem slyšel, že na Slovensku je povinná registrace např.pap.koňského a nebo amazoňana běločelého. U nás nic. Takže z toho vyplývá, že je dobré si vést evidenci chovu a při prodeji a to asi komukoliv… je na místě sepsat i kupní smlouvu. Má někdo podobné zkušenosti? S pozdravem Zappe
Zdravím, opět ta míchanice! Pro mě nepochopitelné a zbytečné! Budu se jen opakovat : společný chov = velký prostor, úkryty a lepší samečkové, ale andulky chovat v hejnu můžete a taky korely, bourky… Papoušky na chov a odchov = jen po páru a k tomu mezistěny plné, aby nemohly na sousedy, neviděli se.
Jinak ty Číňani Vám z nich udělají sekanou! S pozdravem Zappe
Zdravím, ale já jsem nikdy a nikde nepsal, že by se snůška teda neoplozená měla vyhazovat! A právě ten důvod jste napsal, s kterým samozřejmě jen souhlasím👍 ano hrozí riziko, že by si to mohla zafixovat a je “vymalováno”! A to prosvěcování vajíčka jsem párkrát dělal, když jsem začínal v dětství u andulek a korel, ale po čase jsem od toho upustil nebo praxí pak už nebyl důvod. Chovu zdar. S pozdravem Zappe