Aktuálně: 2 304 inzerátů289 474 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

zjarda

zjarda
zjarda správce
28.05.2025, 13:22:02 xxx.xxx.139.178

A můžete mi vysvětlit, jak z Vašeho dotazu má člověk vědět jakou tu rostlinu máte na mysli?! Kdyby jste vložila celý název, tak je to hned jasné! A vlastně i tak nerozumím k čemu to chcete dávat do voliéry - jako bidla nebo okusy? O trnech na růžích jsem psal a to by napadlo i dítě, že hezky píchají nebo si myslíte, že papoušky ne?  No jsem blb, že se snažím!   Zappe 

zjarda
zjarda správce
28.05.2025, 12:22:46 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak svým způsobem máte štěstí jako hrom! Po tak krátké době si na sebe zvykli a pak hned i snůška a mláďata…teda i když o ně přišli, tak je to úspěch 👍 No nepíšete kolik jim je let, ale předpokládám, že nejsou to už mladé kusy, tak klidně bych jim ještě jednou to hnízdění umožnil. A pak by dostali pauzu, nehledě na výsledek hnízdění.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
28.05.2025, 11:31:07 xxx.xxx.139.178

Zdravím, málo nebo špatně jste hledala! Použití dřevin nebo keřů, které neznám nebo nemám v nich důvěru, tak bych nikdy nepoužil jako bidla pro papoušky! Opakuji se, k čemu riskovat, není to nutné! Je spousta možností - černý bez, vrba, lípa, trnka, bříza, jabloň, třešeň. Nebojte, vím jak jste to myslela, aby to u Vás mělo nějaké to využití…to se dá pochopit, ale…  S pozdravem Zappe 

1.Tavola:

https://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=955#:~:text=Cel%C3%A1%20rostlina%20je%20jedovat%C3%A1%20a%20toxick%C3%A9%20saponiny,za%C4%8D%C3%ADnaj%C3%AD%20objevovat%20paralyzovan%C3%A9%20ryby.%20Sta%C4%8D%C3%AD%20je%20posb%C3%ADrat.

2.Růže:

https://www.kup-kytici.cz/o-kvetinach/kvetiny-na-vareni-i-na-ozdobu. Ale taky pozor:   https://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=431.   Ale TRNY bych rozhodně ořezal! 

3.Špendlíky:

Plody slivoně špendlík nejsou jedovaté, ačkoli celá rostlina je mírně toxická a po požití velkého množství plodů může způsobit průjem a zvracení. Špendlíky jsou druhem sliví, které se od švestek liší velikostí, barvou a sladkou chutí.

Něco navíc:

https://www.gymkh.cz/tmp-2/#:~:text=Nebezpe%C4%8D%C3%AD:%20Cel%C3%A1%20rostlina%20je%20prudce%20jedovat%C3%A1.%20Smrteln%C3%A1,%C3%BAdajn%C4%9B%20ji%C5%BE%20po%20po%C5%BEit%C3%AD%2010%20g%20k%C5%AFry.

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 23:11:56 xxx:xxx.1dc6:6141

Já se do toho nechci montovat…

A možná si to takhle říká hodně lidí a to je taky škoda a chyba nebo pak té hrstce co se o něco snaží, tak z toho plyne, že vlastně jsem nikdo jiný nechodí jen ti prudiči a nevděčníci! Jistě chápete co tím myslím, děkuji. S pozdravem  Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 22:39:39 xxx:xxx.ec54:8913
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.05.2025, 21:58:06

Zdravím,  ano a právě v tomto duchu a i tak trochu na podnět autora webu jsem se vrátil zpět. Samozřejmě tím se nechci plácat po ramenou, že jsem nějaký děd vševěd 😁to jistě NE, ale mám zájem poradit a podělit se, když to teda jde. A navíc mě to i baví, když vidím, že to někomu pomůže, ale jinak lidský nevděk mě dokáže pořádně vytočit. A to neodpovídám jenom tady, ale také i na IFauně, ale ta se zatím jen rozbíhá, pak na emaily, z mých stránek a pak hovory a to jsou i hodinové! Ale nevadí mi to.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 20:23:42 xxx:xxx.36f:d3d0
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.05.2025, 16:42:23

Nevím, ale stále více a více se utvrzuji,  že to nemá asi žádný  význam se tady o něco snažit a radit a nebo předávat své chovateľské zkušenosti nebo se pokaždé najde někdo nevděčný, nevychovaný a arogantní jedinec(i), kteří vycucají i ten nejmenší zbytek Vaší ochoty! Nemá to význam.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 17:49:23 xxx:xxx.36f:d3d0

Hezký nápad👍, ale obávám se, že by se to moc nechytlo🤔, dokonce hodně chovatelů i co osobně znám, tak nechtějí mít v chovech ani papoušky, který podléhají registraci Cites… prý aby měli klid od úřadů! Přitom to není nic tak hrozného a navíc, když mám vše v pořádku, tak no problémo. S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 16:29:35 xxx:xxx.36f:d3d0

Se podívejte na tu IP adresu a budete mít jasno.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 16:00:41 xxx:xxx.36f:d3d0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.05.2025, 15:34:07

Jste normální? 

Vážená, tak kdo je z nás normální, by se dalo diskutovat!  Co jste dokázala odchovat nebo komu jste kolikrát pomohla?! Máte vůbec občanku?! Vždyť nedokážete ani normálně odpovědět a to chcete poradit? Poslední moje rada pro Vás - vraťte se k rodičům pod stůl, když zapomněli na výchovu a úctu!   Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 14:25:06 xxx:xxx.7cef:1aaf
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.05.2025, 13:31:32

Nene - IP adresy znamenají celkem hodně. No a už se paní nebo slečna omluvila, ale neodpustila si mračící smajlíky.  Né, že by mi to trhalo žíly, ale čekal jsem radši odpověďi… No nic, za dobrotu na žebrotu!   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 13:19:46 xxx:xxx.7cef:1aaf

IP adresa xxx:xxx.45c:860d 

Je stejná, akorát její první dotaz je asi z jiného mobilu? Z mobilních dat je jiná IP adresa jako z domáce WiFi, ale to asi víte.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.05.2025, 11:35:00 xxx.xxx.139.178
Janoušková Štěpánka:

Dobrý den, mám korelu jednu,ale ta má taky vajíčka. Je to normální? Děkuji 

Zdravím, tak milá paní nebo slečna, neznamená že když jste začátečník, tak si nemůžete tady nebo i na jiných portálech najít co potřebujete vědět a pak, když tak se klidně zeptat. Snaha se počítá!  Ale tady se to už stalo zvykem, že prostě k čemu se budu snažit, vždyť oni mi to najdou nebo napíši! Váš dotaz se už tady hodně probíral, chce to jen hledat. Navíc jste ani neodpověděla ohledně té budky a teď zase, že máte další samičku, která snáší bez samečka, což je normální a přirozené!  Proč je sama? Máte je na chov nebo jsou to mazlíčci?  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
25.05.2025, 22:53:12 xxx:xxx.3eaf:ddc7

Zdravím, no myslím, že budete muset dokrmovat.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
25.05.2025, 15:01:22 xxx:xxx.df97:1183
Janoušková Štěpánka:

Dobrý den, mám první mladé korely a nevím kdy vyletí. V pondělí budou  mít měsíc, ale pořád to zkouší. Ale nevím jestli jim mám s výletem pomoci. Prosím za odpověď a děkuji moc 🙁. Jsem začátečník 

Obrázek

Zdravím,   tak odpověď jste už dostala a já se jen přidám, v žádném případě jim “nepomáhejte”!  

Ale taky mě napadlo, jak máte budku  vysokou? Což by až takový problém nebyl, ale jedině v případě, že by v ní byl žebříček pro snadnější výstup!  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
24.05.2025, 16:21:53 xxx.xxx.139.178

Děkuji, ale zákonná povinnost je to u papoušků Cites, ale já se ptal na "neCitesové"… No a co Vy považujete za samozřejmost, tak hóóódně chovatelů teda NE! A to vím celkem dobře a jistě nejsem jediný.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
24.05.2025, 07:21:30 xxx:xxx.ae80:a08a

Zdravím, zajímalo by mě a věřím, že nejsem sám, jak to je, v kterých zemích je a není povinnost registrovat? Nemám na mysli druhy, které jsou jasně v registraci Cites, ale ty druhy, které nejsou, např.pap.senegálský u nás v nejlepším případě = plný kroužek?, DNA a kupní smlouva?(domlouva).

Ale např. Německo = plný kroužek?, DNA a kupní smlouva je nutná s vypsáním všech podrobností-druh, původ i jeho rodičů(???), číslo kroužku, potvrzení o pohlaví a datum a oba podpisy.

Osobně jsem tuto musel řešit před pár dny. Navíc ten pán co si bral mládě přímo odemne a je tomu už víc než rok, tak ho teď prodal a tento nový majitel právě chtěl tu smlouvu a jelikož jsme nic spolu nesepisovali, tak se obrátil na mě i když my dva jsme spolu vůbec nejednali. Několikrát jsem mu psal, že tu smlouvu měl napsat ten co mu ho prodal, ale nechtěl to chápat a jelikož je na kroužku CZ, tak chtěl doložit původ po mě. Nevěřil jsem a tak jsem se informoval na MŽP Praha a též Plzeň a shodně mi bylo řečeno, že teda je to tak, ale je to na mé dobré vůli a nový majitel to zřejmě potřebuje pro nějakou tu jejich registraci nebo spíš evidenci? 

Také jsem slyšel, že na Slovensku je povinná registrace např.pap.koňského a nebo amazoňana běločelého. U nás nic. Takže z toho vyplývá,  že je dobré si vést evidenci chovu a při prodeji a to asi komukoliv… je na místě sepsat i kupní smlouvu. Má někdo podobné zkušenosti?  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
19.05.2025, 19:54:19 xxx:xxx.8517:7264

Zdravím,  opět ta míchanice! Pro mě nepochopitelné a zbytečné! Budu se jen opakovat : společný chov = velký prostor, úkryty a lepší samečkové, ale andulky chovat v hejnu můžete a taky korely, bourky… Papoušky na chov a odchov = jen po páru a k tomu mezistěny plné, aby nemohly na sousedy, neviděli se. 

Jinak ty Číňani Vám z nich udělají sekanou!   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
19.05.2025, 08:20:15 xxx.xxx.139.178

Zdravím, ale já jsem nikdy a nikde nepsal, že by se snůška teda neoplozená měla vyhazovat! A právě ten důvod jste napsal, s kterým samozřejmě jen souhlasím👍 ano hrozí riziko, že by si to mohla zafixovat a je “vymalováno”! A to prosvěcování vajíčka jsem párkrát dělal, když jsem začínal v dětství u andulek a korel, ale po čase jsem od toho upustil nebo praxí pak už nebyl důvod. Chovu zdar.  S pozdravem Zappe