Aktuálně: 2 478 inzerátů • 292 805 diskuzních příspěvků • 21 468 uživatelů

Příspěvky uživatele

zjarda

⋮
zjarda
zjarda správce
21.07.2025, 11:46:58 xxx.xxx.139.178

Mě tohle vážně fascinuje, jak každý se pídí po cenách ve výkupech např.těch andul. Teda 80 až 90kč/ks, O.K. Ale chtěl bych vědět za jakou cenu tu andulku prodá zájemci při osobním odběru u něho doma? Jistě to nebude pod 150kč a když se pletu, tak budu jenom moc rád, děkuji.   Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
20.07.2025, 11:43:42 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak: 

3.možnost = 1,2 kakariků v pohodě 

2.možnost = 4,3 andulka + 2,0 kakariků?

1. možnost = 4,3 andulka + 1,1 kakariků v pohodě 

A ten 1,1 pap.zpěvavý není vhodný pro společný chov, bývají hodně agresivní a to někdy i chovné páry mezi sebou.   S pozdravem Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 21:53:41 xxx:xxx.f8b8:5968

No, tak tomu nadzvednutí by jste se hodně divil. Ale jelikož nemám jenom Vás a navíc Vy sám jste v tom bludném velkém zamindrákovaném kruhu a nic jiného si ani nezasloužíte, tak jen takhle,  když budete aspoň na stejném levlu jako já, tak se můžeme bavit a dohadovat, ale tomu nevěřím, že to se Vám někdy podaří! Za mě mluví spousta a spousta činů, nezištných rad, pomoc při dokrmování a to takových druhů o kterých se Vám ani nezdálo a tak bych mohl pokračovat dál ,ale k čemu? Je to jako házet hrách na zeď a u Vás to platí obzvlášť. Nuž lidská závist, zloba, neznalost,nemá dno!  Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 19:13:39 xxx:xxx.f8b8:5968

Nepřispíváte = nemáte čím a ještě bych Vás nadzvedl, tomu věřte. 

Vy jste jako co nepochopil? Jinak u Vás nic nového. A jako má někdo vytušit na co Vy myslíte? Super, já myslel myši a potkany a Vy kočky a kuny. Je jasné, že kočka nebo kuna se přes oka pletiva neprotáhne(lasička je jiné kafe) a teda myši, potkani jsou dle Vás v pořádku, nejedná se o škodnou, která nadělá paseku jako hrom, no dobrá vyvracet Vám to nebudu nebo vlastně je mi to putna jaké máte proti tomu zabezpečení nebo se klidně postavte na druhou stranu výletu a mávejte rukama. A divím se sám sobě, že s Vámi oběma ztrácím svůj čas nebo teda  Vám nepomůže ani svacená voda z Vatikánu. Přeji hezký zbytek dne, hezké myšlenky, super perfektní názory a klidnoučké spaní.  Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 16:57:03 xxx:xxx.75ad:b130
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.07.2025, 15:47:10

V pořádku pí.kometo, beru to tak, že pán vůbec nepochopil ten můj dodatek ohledně toho naverbování k vojákům, ale také vlastně nepochopil moje odpovědi… doufám, že aspoň většina lidí tady to pochopila, jak to bylo myšleno = že prostě tady je hrozně těžké se někdy s některými normálně slušně domluvit a tak "raději" na tu vojnu s gumáky se kterými jednání bylo na úrovni houpacího koně s IQ betonový sloup!  No a nebojte, že si nechám vše líbit!  Zappe 

PS: a když se podíváte na jeho profil, tak kde nic, tam nic. Má tam 7 příspěvků a s toho je na mojí maličkost 6…🤔že by tajný ctitel, ale smůla, já jsem na ženy😎

⋮
zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 12:26:26 xxx.xxx.139.178

Já na vojně byl a rozhodně jsem jí nežral a dokonce jsem i trochu nadsluhoval nebo jsem byl hodný. Takže si nic nemusím zkoušet. Ale jak je vidět v této době hodně moc chybí! A gumáky jsem moc miloval, takže i Vás miluji i s těmi názory. A v žádném případě si nemusím přebíjet jen svojí pravdu, ale taky ta druhá strana musí předvést tu svojí, která by měla být přesvědčivější než ta má. Krásný slunečný den a pořádný úsměv přeji i gumákům.  Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 11:31:11 xxx.xxx.139.178

No, tak se učte. Sám jste napsal, že ty větve jehličnanů se dávají kvůli mladým, když vylétávají a to někdy hezky divoce… no a teda jaký je rozdíl mezi divokým vylétávaním a náhlým vylekáním od predátorů? Dle mého jednoduchého názoru, tak vůbec žádný!  Stres je stres a divoké bezhlavé a vyplašené létání je to samé a v oboch případech pomáhají ty větve jehličnanů proti nárazům. Tak jen tolik a hodina výuky skončila. Jednodušší bude asi naverbování se k vojsku.  Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 23:41:10 xxx:xxx.3b3:f4e

Ano, taky pravda a proto se dávají na protější stranu větve jehličnanů.   Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 20:29:46 xxx:xxx.fb28:20bd

Jasně,  že i to se může stát,  ale teda mi vysvětlete jak zabráníte škodné, aby nešla do budky, která je uvnitř, vždyť máte výletové okno otevřené a nebo okna chodíte každou noc zavírat? A navíc celoroční voliery jsou v tomto ohledu řešeny různě, ale i když je vnitřní a venkovní prostor spojen jen malým oknem nebo oknem + dvířky, tak jsou otevřeny, aby právě mohly létat a využít celý prostor. Takže škodná může kdekoliv, ale proti tomu jsou různé pasti nebo dvojité pletivo s pořádnými základy. Takže když je zabezpečená venkovní část, tím pádem je i vnitřní, tak bych to neviděl až tak černě.  Zappe 

https://share.google/tsXfryx7UO7nXKyTm

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 07:59:49 xxx.xxx.139.178

Zajímavé, tak v těch super nejlepších a nejkvalitnějších suchých dokrmovacích směsí jsou plísně?  No podívejme se jaká to je výživa. No hned to třeba objednat, ale rychle, aby ještě bylo vidět co to vůbec je.  Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 06:46:14 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak v první řadě to může být zlozvyk, zkuste použít podklady. Nebo je chováte v páru a kohout v toku je více agresivní, měl by mít min. 2slepičky. 

No a k tomu oddělení kohouta = je to možné od prvního snesení vajíčka nebo v slepičce sperma zůstává asi 10dní, takže oplozenost by měla být a je dobré vajíčka odebírat a nahradit podklady a pak je všechny najednou vrátit zpět, kvůli líhnutí.   S pozdravem Zappe 

https://share.google/a4hl40KR4ANpK3RRO

https://share.google/u7NIPGiiKIh5V23eR

⋮
zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 05:41:00 xxx.xxx.139.178

Jak jsem už psal, budka v záletu zvenčí v obslužné chodbě. Ale zase, když je zálet např.2m dlouhý, tak klidně uvnitř v záletu, tak aby se pohodlně a bez velkého rušení mohla kontrolovat. No a když je výlet z nějaké části zakrytý(měl by být), tak se budka zavěsí klidně i tam.   S pozdravem Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
16.07.2025, 19:25:22 xxx.xxx.139.178

Zdravím,  to záleží na Vašich možnostech. Vhodná délka by byla 2m, ale viděl jsem i 1,50m a také 1m a budka z venku do chodby. A myslím, že jim nic nechybělo.  S pozdravem Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
15.07.2025, 09:04:06 xxx:xxx.cc80:7e3e

Tak s tím počítejte, že je výborná! A hlavně prospěšná a nikdy žádný problém a to je důležité, teda aspoň pro mě.  A studoval jste studoval, ale asi špatně nebo ty ingredience se nedávají všechny najednou, ale se střídají! Komu by taky chutnalo stále to stejné?  A nemyslím si, že je to až tak drahé, ale spíš bude problém s pracností a časem. Ale to je už každého boj.   Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
14.07.2025, 05:41:08 xxx:xxx.afd6:614f

Zdravím, no co píšete, tak je trochu divné nebo u kakariků jsou vůči sobě agresivní samci! Vlastně se i uvádí, že s jedním samečkem může být i více samiček. 

Google:  Kakariki je možné chovat ve skupinách, ale ideální je v páru (samec a samice), nebo v malých skupinách s jedním samcem a více samicemi. Důležité je zajistit dostatek prostoru, aby se ptáci necítili stísněně. Samečci bývají v období hnízdění mezi sebou nesnášenliví, proto je lepší mít ve skupině více samic než samců. No a to mluví za vše.  S pozdravem Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
13.07.2025, 11:57:19 xxx.xxx.139.178

No já si vzpomínám jak stáli na Karlově mostě(myslím) a čekali na turisty za účelem zisku a pak měli dost problémů a tak se raději stáhli za Prahu.  Zappe 

⋮
zjarda
zjarda správce
09.07.2025, 07:39:00 xxx.xxx.139.178

Zdravím, no nezlobte se, ale z toho popisu co jste napsal(a), tak to by nepomohla ani věštící koule. Důvodem může být cokoliv - bohaté krmení podporující k páření, vyrušení, nadměrný hluk, nějaká změna… Jak dlouho seděla na snůšce, když tvrdíte, že jsou neoplozená? Máte opravdu pár? Dejte foto.   S pozdravem Zappe 

PS:  nechápu proč tazatelé rovnou neuvedou všechny informace, které by mohly pomoci, ale pořád se uvádí jen slabé a minimální informace, které vedou jen k oddálení výsledků. Vždyť je to pořád zdarma i když napíšu jedno slovo nebo sto slov! 

⋮
zjarda
zjarda správce
08.07.2025, 11:50:02 xxx:xxx.609b:6beb

Zdravím,  koukal jsem na jejich web -  Arakovo https://share.google/abuf1Hg9RnpjPHcOF  a teda můžu klidně napsat, že osobně bych je nikdy nepodpořil! Jsou to podobní vyžírkové jako ti z Prahy web  -  Království papoušků https://share.google/yHqtunsYiBHEErbXS  a proč vyžírkové…jen se podívejte na jejich ceny a podmínky co ti papoušci mají! 

Plně souhlasím s tím, že by se jim i každému dalšímu, kteří nemají k tomu vhodné podmínky a chtějí takhle vydělávat, tak by úřady měli tvrdě zakročit!  S pozdravem Zappe 

[ Arakovo v Pardubicích porušilo zákon, potvrdila veterinární správa. Už loni mu dala pokutu 30 000 Kč v Hradci Králové – Ararauna.cz https://share.google/zTouPpYKEzUo34th6 ]

⋮
zjarda
zjarda správce
07.07.2025, 06:26:02 xxx:xxx.49c6:7f79

Zdravím, no moc možností nemáte, jen že to budete pořád zkoušet a měnit způsob podání. Např. jablko, mrkev = udělat “hranolky” a zastrčit mezi dráty klece nebo nakrájet na malý kostičky do misky nebo nastrouhat s piškotem.  S pozdravem Zappe 

PS: viz.foto - vyzkoušené👍

Obrázek Obrázek