01.08.2025, 23:23:22 xxx:xxx.b3ae:78da
Tak tohle se mi asi jen zdá! Po 16letech se odpovídá nebo vlastně ani nevím o co jde? Asi teda zkušenost? Zappe
Tak tohle se mi asi jen zdá! Po 16letech se odpovídá nebo vlastně ani nevím o co jde? Asi teda zkušenost? Zappe
Zdravím, ano může rýži(1-5zrníček) i těstoviny(kolínka,kousek špagety), ale prosím Vás vařené a čisté! Žádné omáčky nebo tak něco. Maximálně, když jsou posypané tvrdým sýrem, tak mu dám 1kolínko nebo špagetu 3-5cm. Třeba to brát s rozmyslem a s logikou. Žádný problém v tom není, vyzkoušeno dlouhodobě. S pozdravem Zappe
A já na tom nevidím nic špatného nebo neslušného. Proč si to po sobě lidi nekontrolují? Nebo jsou laxní a to samé platí i při psaní textu, mnohdy se musí luštit co vlastně tím básník myslel. Já si text kontroluji i několik krát a když si nejsem jistý, tak požádám strejdu Google. O dovednostech veterinářů se nebudu s nikým dohadovat, mám své zkušenosti a to mi stačí < papoušek má špatný kroužek, nevadí, přiďte uděláme amputaci > a další a další zajímavosti vím ze ZOO a od známých chovatelů. Jediný MVDr. Viktor Tukač, CSc. ať odpočívá v pokoji, byl PAN veterinář. Zappe
Zdravím, ano dotazy vytažené z “archívu”, tak to je super. Že se odpověďi od dotyčného už nedočkají, to nevadí! A vůbec si nemyslím, že ta andulka na fotce je obézní a správnou odpověď napsal Santi👍 Ale jen si klidně choďte k veterináři a podporujte je! S pozdravem Zappe
No postupuješ správně 👍 a teda má asi 3měsíce, takže si na tebe a vše kolem zvykne 👍jen musíš být trpěnlivá a nic neuspěchat. S vypouštěním z klece ještě počkej, viz.výše. Myslím, že to trvat dlouho nebude. A vše co jí dáš, tak pořádně omýt pod vodou. Jinak nezapomeň na kvalitní výživu, minerály, bílkoviny, okusy, zelené, ovoce a zeleninu. A doufám, že v té kleci nemáš ty rovné vyhoblované bidla, ty jsou absolutně nevhodné a škodlivé a nebo ty umělé = hrůza! Chce to přírodní = černý bez, vrba, jabloň, třešeň a pro korelu min.3cm průmer. Pro orientaci přidám pár fotek. Přeji úspěch a radost. Zappe
PS: v kleci jí můžeš přenést, ale kdyby se bála a mlátila sebou, tak jí přehoď přes klec hadr.
No ahoj, tak to určitě nedělej. To je málo času pro Vás oba. Sedni si blízko klece, mluv na ní a nabízej pamlsek( zrnko slunečnice, klasové proso, kousek piškotu). Je divoká nebo ručně dokrmená? Když divoká, tak jí nepouštej ven, tak dlouho až si vezme z ruky pamlsek. Musíš to zkoušet každý den aspoň 1 - 2h a taky dávej ruku s kláskem do klece, aby si na ní sama nastoupila a pak máš vyhráno. Co foto? Přeji trpělivost, Zappe
Zdravím, tak to by ta Vaše volierka musela být opravdu velká s mnoha úkryty. Společný chov kanárů a andulek se nedoporučuje. I když je možné, že se v jedné voliéře budou snášet, obvykle dochází k problémům. Kanáři a andulky mají odlišné povahy, způsoby chování a potřeby, což může vést ke stresu a konfliktům.
Důvody: kanáři jsou spíše klidní a zpěvní ptáci, zatímco andulky jsou hravé, aktivní a hlučnější. Kanáři mají jiné nároky na hnízdění a krmení než andulky.
Konflikty: andulky budou dominantnější a budou kanáry rušit při hnízdění nebo je dokonce napadat, zejména během toku nebo prostě jen z dominance. Já takhle přišel o celý chov zebřiček!
Doporučení: pokud chcete chovat více druhů ptáků, je lepší zvolit druhy, které se lépe snášejí, například různé druhy astrildů, holoubků. Pokud se přesto rozhodnete pro společný chov, zajistěte dostatečně velkou voliéru s dostatkem úkrytů a hnízdních budek pro oba druhy. Sledujte chování ptáků a v případě problémů je oddělte. S pozdravem Zappe
Paní to nemůžete brát až takhle tragicky. To by se nemohlo nic a to by byla škoda. Když si pořídite nějakého takového dlouhožijícího, tak budete mít aspoň důvod žít o to déle 🤔. A nebo rodina, daleký příbuzní… to je jedno, jen aby měl dotyčný papouška rád a byl spokojen. U mě je to horší, rodina se k němu nemá, bojí se ho a ostatní příbuzní, tak ti by ho obratem zpeněžili, tak to ne a přítelkyně by si ho prý nechala, ale taky se ho bojí, takže by mu byla souzena volierka a tak jsem si ho dal do závěti, že pak půjde ke známým na vesnici nebo oni se nám o něj starají, když jsme na dovolené a navíc tomu rozumí, taky chovají a je mu u nich dobře, takže se vším všudy půjde k nim. A ještě ani o tom neví 😁. Když to teď čtu, tak je mi to nějak divné, ale je to život a on patří taky do něj. Zappe
No samozřejmě by to šlo, ale u toho staršího ochočeného, už nikdy nezjistíte a ani se nedozvíte pravdu, proč ho prodávají…to je prostě tak. U mláděte je všechno na Vás a určitě nemá žádnou takovou nebo makovou minulost, což u toho staršího nebo dospělého, může být cokoliv - křik, kousání, napadání nebo jiné nervové neduhy a zlozvyky. Něco jiného je, když se s tím majitelem nebo chovatelem znáte. Zappe
Zdravím všechny, nechápu a nevím čím to je nebo jak se to stalo? Ale, když se člověk shání po ručně dokrmených a krotkých papoušcích, tak většinou zní odpověď, že jsou teda ručně dokrmený(?), ale ochočit a vychovat si je musí nový majitel! No, ale když jsem já prodával své mláďata a že jich bylo, tak byli ručně dokrmené, ale i krotké, šli bez jakýchkoliv problémů novému zájemci, nechali se hladit, pusinkovat, lezli po něm a dokonce se schovávali i do jeho kapsy u kabátu…Nikdy jsem neřešil žádné “reklamace”, že by mládě bylo zlé nebo že by kousalo! Tak dnešnímu trendu nerozumím a popravdě ani s ním nesouhlasím, neuznávám ho a hodně se mi příčí! Jak můžu ručně dokrmovat a ve výsledku je mládě divoké a kouše? Je to vůbec možné? Tak jsem se na to trochu zaměřil a zjistil jsem, že u mnoha chovatelů a lidí co to takhle prezentují, tak ručně dokrmený a krotký znamená, že mladé jsou v nějakém společném prostoru a nebo dokonce ve volierě u rodičů a chovatel tam přiběhne se stříkačkou a "dotlačí" mladé kaší. Žádný jiný lidský kontakt neznají a o hlazení, mazlení si můžou nechat akorát, tak zdát. A pak nový majitel jen zírá a přemýšlí co se to stalo? A pak je logické a smutné, že putuje o dům dál. Ale to není chyba mláďat, ale jen těch dokrmovačů a ziskuchtivců co si říkají “chovatelé”! No a teď, nevím, mám jen já takové zjištění nebo i někdo další? S pozdravem Zappe
Zdravím, tak teď jsem vložil svůj smyšlený inzerát, který pak hned smažu, ale žádný problém jsem neměl. Ani při vložení a ani při zobrazení a je na prvním místě - název Zkouška. Podívejte se. S pozdravem Zappe
Zdravím, nevím co se děje, ale mám pocit, že podobné dotazy se nějak stále opakují (jak tady, tak i na Ifauně) a navíc se jedná stále i o stejné druhy. To se už jiné papoušky nechovají? A další věc je, že odpovědi se dají lehce najít např. Google a chovatelské portály. A vůbec se ani nedivím, že skoro nikdo neodpovídá a osobně i já jsem hodně přemýšlet jestli mám nebo nemám. Nevím jestli je to provokace nebo nuda puberťáků a nebo opravdový dotaz🤔. S pozdravem Zappe
Google vyledávání od AI: Papoušek zpěvavý je poměrně odolný pták, který snese i chladnější počasí a celoroční chov venku ve voliéře je možný, pokud má pták možnost úkrytu před nepříznivým počasím. Pro zimování ve venkovní voliéře je důležité, aby ptáci měli možnost se schovat před větrem, deštěm a sněhem a aby byla k dispozici silnější bidla, na kterých si mohou ptáci překrýt nohy a zabránit tak omrzlinám.
A toho společenství 2,0kakariky + andulky, bych se nebál, zbytečné obavy, ale něco jiného by bylo, kdyby jste tam šupla 0,1…, ale to se už probíralo.
Mě tohle vážně fascinuje, jak každý se pídí po cenách ve výkupech např.těch andul. Teda 80 až 90kč/ks, O.K. Ale chtěl bych vědět za jakou cenu tu andulku prodá zájemci při osobním odběru u něho doma? Jistě to nebude pod 150kč a když se pletu, tak budu jenom moc rád, děkuji. Zappe
Zdravím, tak:
3.možnost = 1,2 kakariků v pohodě
2.možnost = 4,3 andulka + 2,0 kakariků?
1. možnost = 4,3 andulka + 1,1 kakariků v pohodě
A ten 1,1 pap.zpěvavý není vhodný pro společný chov, bývají hodně agresivní a to někdy i chovné páry mezi sebou. S pozdravem Zappe
No, tak tomu nadzvednutí by jste se hodně divil. Ale jelikož nemám jenom Vás a navíc Vy sám jste v tom bludném velkém zamindrákovaném kruhu a nic jiného si ani nezasloužíte, tak jen takhle, když budete aspoň na stejném levlu jako já, tak se můžeme bavit a dohadovat, ale tomu nevěřím, že to se Vám někdy podaří! Za mě mluví spousta a spousta činů, nezištných rad, pomoc při dokrmování a to takových druhů o kterých se Vám ani nezdálo a tak bych mohl pokračovat dál ,ale k čemu? Je to jako házet hrách na zeď a u Vás to platí obzvlášť. Nuž lidská závist, zloba, neznalost,nemá dno! Zappe
Nepřispíváte = nemáte čím a ještě bych Vás nadzvedl, tomu věřte.
Vy jste jako co nepochopil? Jinak u Vás nic nového. A jako má někdo vytušit na co Vy myslíte? Super, já myslel myši a potkany a Vy kočky a kuny. Je jasné, že kočka nebo kuna se přes oka pletiva neprotáhne(lasička je jiné kafe) a teda myši, potkani jsou dle Vás v pořádku, nejedná se o škodnou, která nadělá paseku jako hrom, no dobrá vyvracet Vám to nebudu nebo vlastně je mi to putna jaké máte proti tomu zabezpečení nebo se klidně postavte na druhou stranu výletu a mávejte rukama. A divím se sám sobě, že s Vámi oběma ztrácím svůj čas nebo teda Vám nepomůže ani svacená voda z Vatikánu. Přeji hezký zbytek dne, hezké myšlenky, super perfektní názory a klidnoučké spaní. Zappe
V pořádku pí.kometo, beru to tak, že pán vůbec nepochopil ten můj dodatek ohledně toho naverbování k vojákům, ale také vlastně nepochopil moje odpovědi… doufám, že aspoň většina lidí tady to pochopila, jak to bylo myšleno = že prostě tady je hrozně těžké se někdy s některými normálně slušně domluvit a tak "raději" na tu vojnu s gumáky se kterými jednání bylo na úrovni houpacího koně s IQ betonový sloup! No a nebojte, že si nechám vše líbit! Zappe
PS: a když se podíváte na jeho profil, tak kde nic, tam nic. Má tam 7 příspěvků a s toho je na mojí maličkost 6…🤔že by tajný ctitel, ale smůla, já jsem na ženy😎
Já na vojně byl a rozhodně jsem jí nežral a dokonce jsem i trochu nadsluhoval nebo jsem byl hodný. Takže si nic nemusím zkoušet. Ale jak je vidět v této době hodně moc chybí! A gumáky jsem moc miloval, takže i Vás miluji i s těmi názory. A v žádném případě si nemusím přebíjet jen svojí pravdu, ale taky ta druhá strana musí předvést tu svojí, která by měla být přesvědčivější než ta má. Krásný slunečný den a pořádný úsměv přeji i gumákům. Zappe
No, tak se učte. Sám jste napsal, že ty větve jehličnanů se dávají kvůli mladým, když vylétávají a to někdy hezky divoce… no a teda jaký je rozdíl mezi divokým vylétávaním a náhlým vylekáním od predátorů? Dle mého jednoduchého názoru, tak vůbec žádný! Stres je stres a divoké bezhlavé a vyplašené létání je to samé a v oboch případech pomáhají ty větve jehličnanů proti nárazům. Tak jen tolik a hodina výuky skončila. Jednodušší bude asi naverbování se k vojsku. Zappe
Ano, taky pravda a proto se dávají na protější stranu větve jehličnanů. Zappe