Našla jsem! Téma “Malé chovné stanice” z 9/23
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/16936-male-chovne-stanice/3/
Našla jsem! Téma “Malé chovné stanice” z 9/23
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/16936-male-chovne-stanice/3/
To není můj výmysl, přišla s tím tuším Inspektorka nebo byla jedna zastávající tuto teorii. Zkusím večer pohledat, bylo to v diskuzi někdy loni na podzim/v zimě..
Aaa pardon, to jsem nepochopila! Dostávají ledacos, často rýži a brambory, mrkvovou nať, zeleninu, jablka, pohanku (milují), výjimečně hrachovou kaši nebo čočku. A když jsem líná, tak granulovanou přílohu od Yoggies 😀
Doplňků dalších nepočítaně, až chlap nadává, že v naší minikuchyňce není k hnutí. Takže až bude po rekonstrukci nová větší kuchyň, budu trvat na jednom hlubokém šuplíku na psí věci. To bude keců! 🤣
Samozřejmě. Přílohy, kosti. Množství dle věku, aktivity, kondice a odpadu.
Máme 4 psy v rozmezí 23 až 53kg a věk 17měsíců až 8let. Všichni žerou to samé, ovšem v odlišných poměrech.
Dnes je den velké radosti! Naše “malá bílá” má čerstvé výsledky oficiálních RTG: vše (DKK, DLK, OCD, SA i LTV) je negativní/v pořádku. Je to mé druhé štěně komplet odchované na mase a s dokonalými výsledky. Ještě jednou díky všem, zde mnohokrát probírané rady a názory o krmení syrovým a celkově všech opatření u štěňat opět přinesly své ovoce ❤️ DĚKUJI!
Mimochodem cca před rokem jsme zde rozebíraly (ne)kvality štěňat z opakovaných krytí a já si uvědomila, že ta moje malá je taky z opakovaného, i když mezi tím proběhl ještě jeden vrh po jiném otci. Každopádně u nás se to naštěstí nepotvrdilo a malá je zdravá, má skvělou povahu a ve svých sportovních začátcích nedělá nic jiného, než vyhrává ❤️
Kilian:….a co papillon, zatím zdravý, sportovní, dobře ovladatelný pes, sice delší, ale bez podsady, samočistící srst….
Nedávno jsem ho doporučovala známým, nicméně při rychlém pohledu do inzerce je odradila cena okolo 40tis. Opravdu jsou to běžné ceny za PP papillona?
Ano, byla to chyba.
V tomto okamžiku proto, že jste podpořila množitele a utvrdila ho v jeho jednání. Gratuluji! Napadá mě jeden, který někdy před létem úmyslně nakryl 13měs!! fenku. Možná je to matka vašeho štěněte, jupiii 🤦♀️
A možná budete mít v budoucnu potvrzení chyby tím horším způsobem - u vašeho pejska se objeví zdravotní problémy. Vzpomínám na případ jednoho BŠO bPP. Již v roce a půl v tak strašném stavu (klouby), že prognóza velmi špatná a padla i varianta eutanázie.
Takže vám jen přeji, aby váš bílý voříšek byl zdravý a šťastný a vaše šetření na zvířatech skončilo tímhle nerozumným nákupem a nepokračovalo například při výběru krmiva, poskytování péče atd. atd. atd….
Je to marný, je to marný, je to marný. Chce se mi použít nějaké nevhodné slovo 😡
Edit: omlouvám se, přehlédla jsem, že jste pejska ještě nepořídila. PROSÍM NEPODPORUJTE CHOV BEZ PP. Vše výše uvedené platí
Aaa pardon, to už je potomek klonu co mě zmátlo, to jsem přehlédla.
Nicméně ty variabilní odznaky mě zajímají taky.
Arbora:U koní sa klonuje už pomerne bežne, ale nie všetky plemenné knihy majú používanie klonov dovolené. Niektoré klony (často sa to robí u orignálnych kastátov, ktoré sa neskôr ukázali ako nadpriemerní športovci) majú mizernú výkonnosť oproti originálom, ale do chovu sú zaradení aj napriek tomu, že výkonnosť nie je tak dobrá ako originál, ale krv nie je voda… Tu je taký celkom zaujímavý súhrn. https://equichannel.cz/clanky/chov-a-etologie/klonovani
Já měla za to, že klon je prostě dokonale identická kopie. Ale ti koně-klony mají jinou barvu než originál. Jak je to možný?
A je to! Skvělá obětavá práce, moc gratuluju!
No ta je boží! Opravdu jí hledáte domov, nebo jsem takhle ráno nepochopila vtip? 🙈
Oni ti pastevci mi přijdou povahami dost rozdílní. My máme dvouletého šarplanince. Jeho polosourozence po matce (2 rozdílné vrhy, 3 psi celkem) jsme si u chovatelky všechny pomazlili. Jeho pravá sestra pořád někde na výstavách, cvičák, má canister. zkoušku, je miláček. No a ten náš je radikál, a to dost. Kromě nás doma má rád jen přítelovo děti a mé rodiče, nikdo jiný k němu nesmí. Nicméně venku chodí na volno (s maximální pozorností psovoda) a má skvělé přivolání i v případě lidí a psů, pokud se objeví poblíž. Procházky má moc rád a vyžaduje, pokud není horko i víc hodin v pohodě.
Prostě i v rámci vrhu jsou ty povahy diametrálně odlišné a bylo by třeba předem počítat i s horší variantou, protože tam to v některých ohledech není vůbec vtipný, přestože má “jen” něco maličko přes 50kg.
Já to měla u koně taky tak. Posledních max 10% rány se zatahovalo nesrovnatelně pomaleji. V ošetřování se přitom nic nezměnilo.
Každopádně gratuluju! Udělala jste neskutečnou práci!!! ❤️
Děkujeme za držení, asi to funguje 😊
Včera jsme byly na první “velké kontrole” s RTG, 6.týdnů po zákroku. Vše drží kde má, kost osifikuje jak má. Takže příští týden začínáme rehabilitovat, pro začátek přímo v AnimalClinicu v Praze. Jinak dál klidovka, je to tedy mazec v těch hicech, když má člověk další psy a musí i jezdit do práce. A do toho teď každý týden půldenní výlet do Prahy. No kéž to všechno k něčemu je.. 🙏
Tak bezoplachove kondicionéry pro psy existují. Zda by na tohle fungovaly, to nevím, ale ráda bych se to dozvěděla, protože zcuchané pucky na sukýnce tu mojí madam trápí taky.
Mám skvělou zkušenost s produkty značky Chris Christensen, i ten bezoplachový kondicioner mají. Akorát tedy taky není levný. Ale mooožná ho jednou vyzkouším 😀
S tím značkováním jsem si to všimla taky!! Sice až cca po půl roce, ale jo a čím dal výrazněji.
Jinak ad srst jsem zapomněla na naší drátosrstou ohařku, ta byla kastrovaná ve 4 letech z důvodu čím dál horších falešek, měla cysty na vaječnících, tak šly pryč, ale děloha zůstala. Srst beze změny nebo dokonce lepší než předtím.
Moje starší bílá byla kastrovaná (komplet) loni, bylo jí 3,5 roku. Po cca 4 měsících jsem si všimla změny srsti při koupání, neumím to ani popsat, ale ta srst byla prostě jiná. Nicméně se to srovnalo, dnes má srst zase pěknou jako před kastrací, ALE už nevylíná do plešata jako dřív, takže je pořád krásná 😍
Ano. První dny pruban, pak aspoň tričko. Pro můj aspoň trochu klidnější spánek a kvůli čistotě rozhodně, venku bylo nutné.
Nicméně pokud by si fena břicha jen trochu všímala, dávala bych bez debat límec.
Noo v ČR asi ne. Většina výstav je hlášená přes DogOffice a tam nelze jen tak změnit majitele. Takže pokud by se dala “zablokovat” přímo tam, tak smůla.
Ovšem v zahraničí je to asi jinak. Tam nejezdím, takže nevím.
U nás je taky zábava 😃 Sotva odrostl z nejhoršího telecího věku pastevec, nastoupila nyní 14 měsíční BŠO. Bohužel musím hlídat maroda po operaci kolene, tak se dítě nebezpečně nudí. Vyhrabané díry na zahradě víceméně bez keců zahrabávám (záhony nechává být). Ovšem vyhrabaný vytažený metrový stromek a pr dní na to totéž v trsem vřesu, to už trochu nakrkne. Ale zazlívat jí to úplně nemůžu, že.. 🙈