Aktuálně: 2 776 inzerátů261 007 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Příspěvky uživatele

Ariska

Ariska
Ariska 03.12.2025, 17:02:16 xxx:xxx.df83:4349
Orionka:

Premiérem musí být ten, kdo bude mít ve vládě nejvyšší autoritu. A to je prostě Babiš. Navíc je všeobecná zvyklost, že premiérem je jmenován předseda nejsilnější strany. A to je Babiš. Před čtyřmi lety byl jmenován Fiala - protože byl předseda nejsilnější strany. A to nebyl z té strany lídr s největší autoritou - jak o tom svědčí to, že mu vláda nevydržela. STAN s Rakušanem šel proti němu už “v půli” období.

No tak… kdyby se  Babiš nechoval jako malé dítě a vyřešil střet zájmů, tak je premiérem hned.

Ariska
Ariska 02.12.2025, 13:25:20 xxx:xxx.8488:af60

Pro pobavení morální kodex ANO- dopručuji bod 4 a 10

Obrázek
Ariska
Ariska 02.12.2025, 08:52:29 xxx:xxx.8488:af60

Pro zadavatele: uz to tu někdo psal, budete potřebovat hodně trpělivosti a lásky.

Na shibu funguje dobře pozitivka, žádné tvrdé tresty. Když je shiba ve stresu, nevezme si pamlsek. Zkuste něco  “silnějšího” - maso, šunku, sýr … nebo zkuste tenisák.

Moje shiba je vítací, jako štěně byla schopná běžet daleko, protože v dáli šel člověk (cizí).

Ariska
Ariska 02.12.2025, 08:45:42 xxx:xxx.8488:af60
Kilian:

…no na facebooku jsou příspěvky, kdy se s tímto plemenem cvičí a jsou šikovné, jedna z nich má dokonce složenou zkoušku ZZO3, zrovna tak u nás po sidlisti chodí milá a mazlivá šibinka…můžou to být výjimky anebo mohou být v rukou někoho, kdo to s nimi umí..

Děkuji vám za pozitivní příspěvek. Ano , je to tak. 

Taky jsem se hned ptala, odkud shibu mají. Však pán psal, že už u"chovatele" se pes bál. 

Ariska
Ariska 01.12.2025, 17:32:25 xxx:xxx.be71:8d04
Anonymní:

Dobry den - mám par otázok ohľadom skušenosti s tímto plemenem . 

Oco si ho vybral - čierna varianta. Ja by som asi to nevybral ani podľa krásneho vzhledu(chupatá kefa🙂)- Je krásny “ plišák” a tam to končí . 

Celý den se jen krčí v pelechu ma 16 týždňov- máme ho asi 1mesiac. Ale je že veeelmi ustráchaný . Nevyjde  z pelechu cely den - Žrat to moc nechce - má náznaky  od kedy sme ho doniesli prehnaného strachu od všetkého aj od ludí - síce už si trochu zvykol - ale interakcia je na stupnici 1-10 asi 0,5. Pred tým sme mali krížence Jack russel - a to byl presne opačný extrém .  

Packu se síce naučil za 5 pamlsek a konec. Ešte to neštekalo 🙂 - na venčení se musí nosit venku sám nevyjde z pelechu. A když už je venku tak jen uteče na to samí místo a hned spátky do pelechu. Od kedy nasnežilo našel si jine misto na opačne strane zahrady a chodi pred vrata 🙂 Nechce chodit po snehu , chodí jen o dlažbe 🙂 - odhrnutej - na sneh nevýjde. 

Je hrozne ustráchaný . A pritom každy kolem nej tutuli putuli … Je jen prikrčenej v pelechu . 

2 krát jsem ho večer vymaknul když jsem šel nahodou kolem nej jak na mne čumil medzi dveřma- ja v šoku - a on nic - chodil po garáži a oňuchaval prostředí- napil se z misky co bežne nedelá a zobnul pár “bobulí” z krmítka- úplne jiný štene. A na druhý den - ráno novu stará klasika - 

Ja mám skôr obavu že nenaplní očakávania “náhrady” miláčika pre otca. 

Viete mi poradit ako ho naviest na interakciu? Krmivo - pamlsek ma v paži … 

První co mě napadne - odkud ho máte? Od zodpovědného chovatele by se takto neměl chovat. Je to pořád normální pes, každé plemeno ma nějakou povahu.

Ariska
Ariska 28.11.2025, 15:51:58 xxx:xxx.9891:fcbb
Tenurri:

Píšu to sem, i když to se slinivkou nesouvisí…

Psala jsem do venčení, že o víkendu měl jack průjem a zvracení - pondělní veterina dopadla dobře a odešli jsme jen s dietou a famosanem (testy měl ok)

Celý týden byl úplně v pohodě, až dneska ráno zase zvracel a nechtěl jíst. Průjem nemá, sono bylo bez jakéhokoliv nálezu, CRP negativní.

Dostal injekci proti zvracení a prodloužit dietu…

Nenapadá mě, kde by mohl být problém. 

Zapomněla jsem se zeptat, jestli by to nemohlo souviset se solením cest a chodníků? On si doma sem tam olizuje packy…mě to vlastně nenapadlo a ještě jsme nezačali packy sprchovat po příchodu z procházky…plus teda se snaží venku olizovat moč a tak…

Sůl nevim, ale asi to nebude nic dobrého. Taky jestli žere sníh, tak mu to nemusí dělat dobře. 

Ariska
Ariska 28.11.2025, 09:54:55 xxx:xxx.7e7a:8221

Na jaře jsme adoptovali pejska od společnosti @nebelvira_z.s jmenuje se Noa a je Boží. Hraje se mnou v představení Musíme si pomáhat v @maledivadlo_dfxs a je to rebel. Před měsícem jsme adoptovali Judy , která je stejně tak jako Noa z Bosny. Tohle není žádná zpráva hodna sociálních sítí, kdyby ☝️☝️☝️. Kdyby jsme s mužem nebyli účastni natáčení @ceskatelevize REPORTÉŘI ČT+ o dovozu psů z Balkánu. Kdo mě zná, ví. Co na srdci to na jazyku a to i na mikrofon a na kameru 😁. Pověděla jsem vše. Že mi je jedno, jestli mám psa z Balkánu, z českého útulku či ho najdu na louce ( i to se mi před patnácti lety stalo). Mluvila jsem spolu s dalšími dámami ( též adoptovali pejska z ciziny), jak se nám s paní Martinou ( spolek Nebelvíra)skvěle jednalo, jak máme mezinárodní pas a řádné smlouvy na oba psy totiž fenky atd. Jaké bylo naše zděšení, když včerejší premiéra ukázala o co reportérům veřejnoprávní televize šlo. Reportáž byla nejen tendenčně vedená, ale vykazovala zjevné praktiky bulvární novinařiny a působila dojmem "práce na objednávku". Prostor byl dán , převážně, jedné straně a to té, která napadala spolek, ze kterého máme naše holky. Má promluva ze srdce vůbec nebyla zveřejněna a to byla velká škoda, protože právě tam jsem hovořila o solidním přístupu Nebelvíry a paní Martiny . Jsem zklamaná, vytočená, naštvaná a to je slabé slovo. Obzvláště, když reportáž natáčel člověk, který mě zná, už se mnou jednu reportáž točil a ví, jaký vztah ke zvířatům s rodinou máme a že upřímnost je pro mne, nejen v rodině, ale i v našem spolku @haesko ,kde se věnujeme dětem a handicapovaným, tím nejdůležitějším prostředkem, jak komunikovat s lidmi. Byť mám teď těžkou práci v divadle, nespala jsem a pořád přemýšlím, že to přeci nemůže takhle být. Cítím se jak zbitý pes, protože jsem věřila v poctivost,čistý záměr a nezaujatost lidí, kteří pracují za naše peníze a opak je pravdou. Nebelvíra, z.s. Česká televize Peter Vodsedalek

Ariska
Ariska 28.11.2025, 09:54:14 xxx:xxx.7e7a:8221
Sardullah:

Dnes ve 22:00 na ČT1 v pořadu Reportéři+ by měla být teportáž o pašování psů z Balkánu do ČR… jakej je to byznys.

V dalším příspěvku přikládám reakci jedné paní, pohled z druhé strany. Reportáž jsem neviděla, ale sama si myslím, že vozit sem psy z Balkánu nemá smysl. 

Ariska
Ariska 25.11.2025, 09:48:43 xxx:xxx.4b24:728a
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.11.2025, 08:21:28

Není to zneužití pravomoci veřejného činitele?🤣 že víte, že to je tap 😉

Ariska
Ariska 24.11.2025, 19:56:15 xxx:xxx.7a3a:d682
orionka-2:

Od té doby, co jsem viděla video, jak malé roztomilé slůně skáče ze skokanské věže do bazénu, pěkně s přemetem a chobotem napřed, tak už fakt věřím všemu.

Máte pravdu. Např. to video s Pavlem vypadá jako skutečné. To je neuvěřitelné co AI dokáže.

Ariska
Ariska 13.11.2025, 12:36:21 xxx:xxx.583a:c4bb

No tak samozřejmě ty úplatky…. To je problém. Ale kdyby byla povinnost navštěvovat cvičak nejméně půl roku, tak by alespoň lidi vytvořili vztah se psem. Cvičák by nemusel mít náročné cviky , prostě základy.Kolik majitelů venčí psa kolem baráku 5-10min. nebo ho nechají na zahradě. Já v lese nepotkávám moc psů, vlastně čím dál od sídliště, tím míň  psů, není divu, ze pak jsou nevychovaní až agresivní.

Ariska
Ariska 06.11.2025, 08:04:48 xxx:xxx.b836:f77a
Xerxova:

dneska bylo krásné odpoledne - vyrazili jsme na delší procházku až na přehradu na Černé Nise. A zpátky dolů přes vrchol Milíře - kde jsme snad nikdy nikoho nepotkali… ale cesta je teď rozježděná těžkou technikou. Ale v bahýnku je dobře vidět, že už jeleni schází dolů z hor… stopy jsou všude.

Tak teď přemýšlím, které Milíře myslíte. Na Rádlo by to byla pořádná štreka. Tak snad Albrechtice? Ale i tak pěkná procházka 

Ariska
Ariska 23.10.2025, 11:42:23 xxx:xxx.ca86:5f2f

A co teprve Zeman "k*nda sem, k*nda tam" 😄

Ariska
Ariska 10.10.2025, 18:32:47 xxx:xxx.aafb:1abc
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 10.10.2025, 18:13:30

Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Tak to je jednoduchý. Rajchl vyjedná s Putinem, aby stáhnul vojska a Ukrajinci se přestanou bránit. Tím skončí válka.

Ariska
Ariska 10.10.2025, 10:18:31 xxx:xxx.aafb:1abc
trojAAAcko:

Nějak mi nedalo jak to je teda s tou návratností Ukrajinců.

Nejdříve dám nějakou citaci. Podthrnul jsem ty důlěžitější části na který je dobré si dát pozor.

„Unikátní analýza MPSV ukazuje, že hlavně díky velkému zapojení uprchlíků na tuzemský trh práce, je celková bilance příjmů a výdajů jednoznačná – osoby s dočasnou ochranou do našeho systému dlouhodobě přináší více, než z něj dostávají. Tato čísla jsou konkrétní odpovědí těm, kdo tvrdí opak. Jako Česká republika jsme se zavázali, že pomůžeme lidem, kteří prchají před válečným konfliktem. A to od počátku děláme,“ zdůraznil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Tak ten graf započítá jen peníze které se točí u nás na tuzemsku (přímá podpora Ukrajiny není započtená - finanční, muniční).

Z detailní analýzy MPSV vyplývá, že na výnosech z práce a tuzemské spotřeby uprchlíků se České republice vrátilo již nejméně 54 miliard korun. Aktuální data potvrzují dlouhodobé trendy.

Tuzemské potřeby asi bude jen zahrnovat poplatky na státní správě (ministerstvo vnitra, cizinecká policie, …).

A teď k propočtu - nezahrnoval jsem například inflaci. Graf (od MPSV) je od Q1 2023 do Q4 2024 a dopočetl jsem rok 2025 (aby byla reálnější představa o současnosti) tak, že jsem zprůměroval mezi-kvartální rozdíly a ten rozdíl použil jako koeficient a tím dopočetl průběh roku 2025. Jen bych dodal, že za rok 2024 výdaje stagnovaly takže ty moje čísla jsou o něco optimističtější.

Výdaj → Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 mld.

Zisk →  Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 - 71,425 = 21,675 mld (odhadem po  Q4 2025)

Takže investice do Ukrajinců na území ČR se opravdu vyplatila a jedná se momentálně o potěšující výsledek (ikdyž nejsou započtený inflace a jiný sezonní vlivy). Jenže má to menší háček který je momentálně ve hvězdách.

Hypoteticky:

Kdyby válka na ukrajině skončila 1. Ledna 2026 tak co by se dělo dál?. Kolik % Ukrajinců by se vrátilo? Jaký poměr pracujících a nepracujících by to byl? Ještě další drobnost - jeden pracující Ukrajinec nedokáže přes daně uplatit jedno nepracujícího ukrajince, k tomu bude potřeba nejméně dva pracující Ukrajinci. Kdyby teoreticky poměr prac. a neprac. kteří by odešli byl 50 na 50 tak by pravděpodobně víc brali než dávali do rozpočtu a dostali bychom se opět do deficitu. 😀 Tak uvidíme jak to půjde a pořád tu je docela dost neznámých, ale obecně (nebo spíše selektivně) SPOLU měla pravdu, ale jen pomocí slovíčkaření to trošku vylepšili. Jinak jsem se zmiňoval jestli v tom nejsou započítaní i Ukrajinci kteří tu byli už před rokem 2022 (nemají status uprchlíka) tak by neměli viz první citace “osoby s dočasnou ochranou”.

Zdroj: https://www.mpsv.cz/pomoc-ukrajine-v-unikatnich-datech-mpsv-za-tri-roky-uprchlici-do-rozpoctu-prispeli-dvojnasobek-toho-kolik-stala-humanitarni-davka

Edit: Rok 2022 je vyignorován - byly asi vyšší výdaje a byla nižší návratnost. A opravil jsem si jednu gramatickou chybičku kterou se svojí gramotností češtiny našel. 😀

Obrázek

Za tu analýzu moc děkuji, 👏 

No a ten háček? Nevím, jak mají nastavené podmínky, ale stejně nevíme co bude.