Fiona.Praha:No a je po dešti. Obloha modrá, vidím sluníčko a v bytě je 25, venku 21 ☹️ Takže déšť byl jen deštítítítítíček, taková kamufláž.
tak na severu má pořád pršet 🥲 to se blbě chodí na prochazky, zvlášť v bouřce.
Fiona.Praha:No a je po dešti. Obloha modrá, vidím sluníčko a v bytě je 25, venku 21 ☹️ Takže déšť byl jen deštítítítítíček, taková kamufláž.
tak na severu má pořád pršet 🥲 to se blbě chodí na prochazky, zvlášť v bouřce.
acher:U nás v noci před druhou hodinou velká bouřka, lilo jak z konve, že jsem i zavírala zápaní okna která byla na ventilačku. Jednu chvíli obrovské tři rány za sebou,že se oklepal barák a i Alan, jak se bouřky nebojí, přišel až do ložnice, co že se to děje.
u nás podobně, po prvním hromu Arinka začala chodit, tak jsem zavřela okno a byl klid.
moc filmů jsem neviděla, ale co se mi moc líbilo poslední dobou je film Němá tajemství s Plodkovou.
Mám podobný problém, bydlim na vesnici a je tu jediný panelák. Je to kousek od nás a tak tam chodím často. No a v paneláku bydlí čarodějnice, která má nevychovanou tlustou zlou fenku. Vždy jde po nás, prý uz i někoho kousnula. Paní se prý ráda hádá. No a řve na mě, že tam nesmím chodit, že to je její (asi celý panelák) a vždy mi strašně nadává, naschvál mi nadchází, když jdu zezadu, tak mi jde naproti. A tak jsem si řekla, že zlu nebudu ustupovat, chovám se slušně, nic neporušuju. Poslední dobou mě nějak ignoruje, asi je vedro😉
Není mi to příjemné, ale nechci aby hulváti vyhrávali.
A to ještě milé dámy, jak jsem velkej introvert, tak je mi fyzicky nepříjemný vedle někoho v tom kině sedět…
já taky , ale nevadí mi vedle někoho sedět . Mně se nechce pryč od zvířat. Co mi dost vadí , je délka filmů. Teď jsme doma koukali na Spasitele -trvá to 2,5 hod. Tak jsme si to dali na 2x
https://www.csfd.cz/film/168577-zna-ji-jako-svy-boty/prehled/
nevím jestli to je váš “obor”, ale mne se to docela líbilo.
kometa:Ale třeba jo. Když dotyčný debull zjistí, že je protistrana orientovaná a dostatečně asertivní…
vy jste teda optimistka 😀
zákon bych hledala stejně jako vy, zkuste google. Já to chápu, že vám to je líto, ale i kdybyste předložila 1000 zákonů, tak to nepomůže.
ne,nemůže, zvlášť když jste měla psy na vodítku. Smiřte se s tím, že někteří lidi jsou debilové.
Sarah01:Tak kdopak koukal na Sandokana? 😏
Možná se podívám zpětně, ale mám pocit, že ta doba je tak nějak pryč.
Pamatujete někdo seriál Curro Jimenéz? Ten se mně líbil o hodně víc, tak třeba na něj časem taky dojde.
jako děti jsme to hltaly, teď si manžel pustil Sandokana a myslím, že nebyl nadšený. Juro Jimenez jsem určitě viděla, ale už vůbec nevím o co šlo.
Ja radši nějaké záhady a napětí, třeba tu Ďáblovu lest.
Ja občas čtu dystopické a scifi romány, ale už se to stává skutečností 🙄
tak přidávàm něco veselého
DafiŽeryková:Jéé to je krásná lištička!Jaká je?
děkuji😍
někdy na zabití 😉, ale většinou je hodná. Mám už druhou shibu, první byla hrozně hodná, Erinka je typická shiba.
Shiby jsou sice tvrdohlavé, ale jinak skromné, svým způsobem nenáročné.
včera se ochladilo, tak jsme vyrazily na pořádnou procházku a moje fenka se dokonce těšila ven 😄 , ve vedrech se spíš plíží. Akorát se všude kácí😟
Ne, nenávidím nic. Ale vy líčíte komunismus jako fajn režim. A to nebyl. Žadný režim není idealní, ale vy vždy sdílíte jednostranný názor, tak na to reaguji. Teď uz pripouštíte, ze i v min. režimu byly problémy. JE TO FÉR?
Co se týka plynu, nikoho neznam, že by mel nedostatek plynu nebo platil 10x víc. Vy ano? Dál to rozebírat nebudu.
N:Civil Emergency Planning a nebo se tak označuje taky ČR. Ale kašlem na to, já chci spíš vědět něco o životě za minulého režimu.🙂 Jenže nějak se nic moc nemohu dozvědět. Krom toho, že co se tu vybudovalo šlo sovětům.😂 To samozřejmě je taky blbost.
Speciálně pro N (vidíte, vyhrál jste ijeste jednu odpověď)
Československo zásobovalo SSSR především průmyslovými výrobky, stroji, spotřebním zbožím a strategickými surovinami, jako byl uran. V rámci RVHP šlo často o nevýhodný obchod, kdy ČSSR vyváželo vysoce kvalitní technologie, ale na oplátku dostávalo převážně suroviny za uměle stanovené ceny.
Zkuste se zamyslet a bez tý naočkovaný nenávisti
Já osobně nikoho nenávidím , jak vás může tohle napadnout? Jedině “podle sebe soudím tebe”. Píšu vlastní zkušenosti a ne jako vy kterà místo vlastního názoru, sdílete většinou videa, články.
Tady se nedá slušně diskutovat. Takže končím.
A na závěr -co se budovalo, to šlo Sovětům.
Mam taky můstek z devadesátek, mohla jsem si vybrat varianty a vše jsem musela zaplatit.
Zubařce teď za prevenci nic neplatím, nenutí mě chodit na zubni hygienu. Je to moje věc, jestli chci být bezzubá. Takže mám úplně jiné zkušenosti.
Vzpomínáte na pracovní soboty? Musely se napracovat svátky, samozřejmě nikdo nepracoval, ale do práce se muselo.
A sehnat kvalitní vložky a nebo vůbec toaletní papír, to bylo těžké.
A jednou moje kolegyně prohlásila “ještě komunisti zdražej vlozky a jà přestanu menstruovat”.
Tak si to nemalujte tak růžově.
Xerxova:já mám dva dny dovolenou a tak chodíme do lesa na delší hned ráno - houby rostou, borůvky zrajou, ptáci řvou… je krásně. Včera jsem z lesní silničky odnesla slepýše (byl tuhý zimou), dneska jsem odnesla mloka a mladičkou užovku. Všichni živí, ale zcela tuhý… až na ruce začali ožívat. Inu studenokrevci… Nechala bych je v klidu, kdyby nebyli přímo v cestě autům.
to máte štesťí, já většinou najdu rozplácnuté studenokrevce. Běhala k nàm odvážná veverka přes silnici, no nepřežila😢
Tak já jsem chtela dát příspěvek, jak se mi venčí a ony se tu řeší zuby 😂
Dnes ráno v 7 už bylo dusno, ale moje fenka statečně dala dlouhou procházku. (Shiby nesnáší vedro.)