trojAAAcko: Tam šlo taky o tu pointu, že pomalu jiný argument od takových stran než jsou výše zmíněný se od nich málokdy slyší a to mě opravdu nebaví. Ten eufenismus je jen subjektivní úhel pohledu a pořád se to mění a jen samý hrozby. Ten eufenismus samozřejmě chápu, ale zbytečně se to pak zamotává a lidi se pak kvůli tomu pak dohadují kolikrát i zbytečně. Když mám v hlavě Rusko tak proč říkat Východ? To si připadám jako v Harrym Potterovi kde byl pán zla jehož jméno se nesmí vyslovit… To, že je tam mnoho jiných států kteří neutrálními to už nikoho nezajímá? Asi ne když o tom není ani čárka. Před několika lety (během prvního období D. T.) to zas byl Východ eufenismus pro KLDR a Rusko nikoho nezajímalo. To je zase jen přičerněné médií které musí za každou cenu směrovat na “Západ” - viz "CNN Prima news". To nemluvně o to, že převzetí tich článků a informací třeba z USA je osekané a částečné. Hlavně dnešní komunisti nejsou to co bývali - to je jako porovnávat Vlka s Jezevčíkem. Kdyby byli tak rozhodně nemají jakoukoliv šanci se dostat nad 5%. A víte jak to chodí v Číně? Jaký tam mají režim? Jaký pravidla? Jak si hlídají své občany? Tam bych nejel ani na dovolenou. Zlatý Rusko…
Ale dejme tomu, že kdyby se dostali do většinové vlády a byl opět ten klasický komunismus. Zákaz cestování? No problem, nesnáším cestování a pro mě nejnudnější činnost. Nepotřebuji vidět nějaký starý památky někde ve Francii. Stejně jsem i během dovolené doma a dělám věci které mě baví. Cenzura a žádný svobodný slovo? Nevadí, jak se říká “Vlk se nažral a koza zůstala celá” - ve své hlavě můžu mít pořád svoje názory, postoje a každýmu mu to může být někde tak jako i v současném režimu. 😀 Aspoň by se vyřešil problém jako třeba bezdomovci - nevím jak Vám, ale mně obecně vadí, jsou otravní a hlavně proč zaměstnávat tolik lidí, dotovat nespočet peněz aby měli v zimě co jíst a měli teplíčko zatímco já do tý práce chodím, platím hypotéku apod…? Ono hodně prvků z komunismu by dnes prospělo a pomohlo a to, že jsem komunismus nezažil, respektivě jsem narozen po rozdělení Československa tak nejsem hluchý a rád jsem poslouchal (a poslouchám) i starší lidi kteří ten komunismus opravdu zažil a dnes jsou v důchodu - chodím s mnoha na pivo nebo chodí k prarodičům na návštěvy. Beru je samozřejmě i s rezervou.
Jenom aby bylo jasno - komunisty respektivě Stačilo! volit nebudu, ale s nimi bych zrovna neměl problém, protože co mi občas i na FB vyjedou videa od nich tak mi v mnoha ohledech sedí a Konečná v EP je zrovna jedna z těch schopnějších chápat tu problematiku. Narozdíl od nejmenovaných který si rádi přikrášlí grafy a nedají tam ani metodiku jak to číslo dostali. Nejen, že málo kdo si tu metodiku dohledá a zjistí si ten vzorec, ale když to tam není ani uvedeno tak to dávám těžký nezájem. Nebo například nejmenovaná slečna v EP která pokud se neuskuteční GD dřív než už je teď stanoveno tak tu budeme mít písečné bouře, hurikány, tornáda a celkově přírodní apokalypsu, ale asi jen v Evropě? Turecko možná bude v pohodě a vlastně i Velká Británie.
Díky za vysvětlení, každá doba ma své pro a proti.