Tome nemusíte ma ľutovať..😉…už som vám sem písal svoje životné postoje a napísali ste že ma nechápete.. no to bolo o roku 89… tak skúsim niečo k EU… ja akékoľvek voľby ignorujem, nebol som ešte v tomto storočí ani na lokálnych voľbách, župných, celoštátnych ani európskych…ALE NA REFERENDE O VSTUPE DO EU SOM SA ZÚČASTNIL A ZAČIARKOL SOM “ÁNO”…nie som naivný, ani som netúžil po lepšom živote, vychádzal som z reality, že je to pre Slovensko dobré…ani si teraz nepochvaľujem, dokážem pochopiť čo vas na Bruseli a ich výmysloch štve a uráža, mohol by som napísať čo štve mňa , ale ja radšej napíšem “chvalabohu že Slovensko je členom EU (a tiež NATO)”
… ale vás samozrejme nezaujíma Slovensko ale ČR kde žijete… neberte moje slová nejako urážlivo (sám som vďačný za rok 1918 a keby bolo referendum o rozdelení Československa dal by som jednoznačné “NIE!”) ale napriek tomu že mam čechov rád a si ich vážim ako staršieho brata musím vám Tom napísať že trpíte neskonalým pocitom velikášstva!…vy chcete životaschopnosť ČR porovnávať s takou veľmocou ako je Spojené kráľovstvo?😲😲😲…preboha zlezte na zem, viem že vám lezie na nervy, keď vám život riadia nejaké iné štáty ale kedy to mali češi inaķ???…o tom kto bude českým kráľom rozhodovali nemecké šľachtické rody s rakúskymi, po 1918 tom o vzniku ČSR sa rozhodovalo mimo čechov, víťazné veľmoci angličania, amíci a francuzi rozhodovali o čechoch, až nakoniec rozhodli neskôr s nemcami o Sudetoch a potom o ďaľšom osude čechov rozhodovalo nemecko (a vôbec sa nezaujímali čo chcú češi, len jeden priklad zo dňa na deň sa začalo jazdiť vpravo, hoci autá vždy jazdili vľavo a na to boli konšruované, nech by niečo také dnes rozhodol Brusel 😅), potom angláni, amíci a rusi v Jalte si rozdelili európu ešte pred skončením vojny a nepýtal sa čechov čo by chceli, amíci ktorí v zápale boja vybehli na “ruské” územie a oslobodili Plzeň museli vycúvať a písať o tom že ďalších vyše 40 rokov sa o českom národe nerozhodovalo v Prahe ale v Moskve je zbytočného a nakoniec a tam aj Gorby “uvolnil” československo z ruského vplyvu a poskytol ho po rokoch k dispozícii zasa západným štátom …chápete čo sa snažím napísať? o českom národe vždy rozhodovali iné silné štáty a to sa nezmení ani do budúcna… preto sa zmierte z EU, možno sa kvôli vnútorným či vonkajším problémom bude EU reformovať, možno sa rozpadne… ale aby ČR vystúpila z EU to nemôžete mysliť ani žartom…jednoducho nikdy nemala ani nemá na to ekonomicky, hospodársky, obchodne ani politicky aby fungovala samostatne…ten váš pocit mi pripomí mravčeka, ktorý ide po moste so slonom a hrdo mu hovorí “ale dupeme, čo…” 😉