Ba ne, koza je něco úplně jiného než ovce. Když mi přišla kozička z Brna do našeho sychrava, navrhla jsem jí, že dostane kabátek po psu. Souhlasila. Zkuste oblíknout ovci.
Příspěvky uživatele
orionka-2
Sarah01:Už tenkrát byl dědeček soukromý zemědělec? A kolik měl hektarů? Hm, zajímavý. Já pocházím z jižní Moravy, z Břeclavska, a tam fakt neměl nikdo pole, všechno patřilo JZD. I statkář, u kterého pracovala před rokem 48 prababička, babička i děda, tam musel všechna pole odevzdat.
Pole né, vinohrady ano 🙂)
Koza podle zákona též nesmí být sama. A máte představu, kolik koz je zavřeno v chlívku ? A kolik lidí ani netuší, že takový zákon existuje. Nejsem vůbec koňský člověk, přesto mám představu, asi kontroverzní, že kůň se s kozou může docela dobře kamarádit. Možná lepší, než být šikanován ve stádě. Ale je to jako se vším, když k něčemu nemám podmínky, tak to neprovozuji. Mohli holčičce koupit kozu - užila by si a ještě by měli mléko. moje kozy byly s vnučkami náramné kámošky, o kůzlatech ani nemluvím.
To jsou ty rozdílné názory, pro mě ctí válečného zločince a agresora. A ani bych neřekla, že ctí, ale že obdivuje.
To byste musela napsat : “Sešli se dva masoví vrazi a agresoři”
( Ale možná, že pro vás jsou Pal. opice)
Tady si to užijete všichni, krásně se pohádají :
Nic jste nepochopila, on ji přinesl vám, ať si užijete, jen ji držel v šachu a nadháněl. Taky jsem nadšená, když mi kocour přinese živou. Taky ječím, ať si ji zas chytí. Sem tam vložím “ ano myšička, hodný jsi, krásná je” myš někam zaleze a on odkráčí se zdviženým ocasem a výrazem “viděli už jste něco tak blbého?”
Sítě nenavštěvuji, nečtu. Horší jsou ti, kteří nenávist vyvolávají. Přečtěte si J.J.Lobkovicze. ( Chudák nebožtík se s ním ocitl na jedné fotce - to se PL nepovedlo ) Napadení starých lidí partičkami ( zatím to nejsou gangy ) mladíků, se pak bohužel stává realitou.
drvodelkafialova:https://www.nationalgeographic.cz/priroda/boom-vlkopsu-ohrozuje-divoke-vlky/
Trochu zmatený článek, snad překladem. Snad nepovede k zákazu chovu československých vlčáků u nás. Moc bych se tomu nedivila, my jsme vždycky přespříliš aktivní.
Vlk už dávno “pochopil”, že člověk není nejmocnější predátor na vrcholu potravinového řetězce. Zatím možná “nepochopil”, že je nejsnadnější kořist……
Ronja s motejlem:To je podvod na druhou🤣, je to kopr😉. Fenykl jsem pěstovala asi 5 let, i kvůli otakárkovi, neukázal se, doma jsem fenykl jedla jen já, rozvážela jsem ho po znamých, až mě to přestalo bavit. Skončila jsem jak s fenyklem, tak s otakárkem, letos jsem nevysévala ani ten kopr, vysemenil se sám a bylo ho všude plno, prásk ho, ty potvory barevný se objevily🙂.
Ty černé chuchvalce v kopřivách mi chvílema připomínají snad až scénu z nějakého hororu, a jsou opravdu až letos, jen když jsem je přesazovala a k plotu přišla sousedka “Pleješ, jo?”, radši jsem přitakala “Pleju, pleju.”
Když si vzpomenu, vyfotím.
Pochopila jsem dobře, že jste přesazovala kopřivy ze stínu na sluníčko ? 🙂)
Jen 3 pomníčky z té oblasti. Ani jedna ta smrt nebyla násilná, Hans se zastřelil, Effenbergerové zmrzli a ten třetí obrázek dobře dopadl, kolem zastřeleného V. Gacka jste šli, ale toho jsem nefotila.
Zeptala jsem se kouzelného zrcadla Kdo je na světě nejkrásnější ? A ono mi řeklo, že Jizerské hory. ( Tedy až po všech vašich psech ) Šla jsem se tedy venčit do Jizerek .
I psů jsem tam potkala bambilion, ale ty jsem nefotila.
Ta strakatá kočka je nádherná !!!
Anonymní:Povi mi nekdo co je to?
Já bych řekla “taková zvláštní beluna” - jak říkal před lety můj tříletý syn.
Xerxova:byli jste na Slovance??
Bingo, na Slovance. Dlouho jsem tam nebyla a tak pamatuju jen žulové sloupy poházené po lese. Pěšinka docela krkolomná, chudáci poutníci v předminulém století.
Xerxova:a teď nepsí. Parkujeme max deset minut od domu… to je výhoda
Ta písčinka na 10. fotce…..ty dvě poslední…..a… vlastně všechny 🙂
A teď “babo raď” ( to se říká, to není osobní 🙂)
Kdo se venčil včera a nenechával to na neděli…..ten vyhrál. Aspoň v Jizerkách bylo to správné počasí. Objevili jsme obnovenou křížovou cestu a výhledy taky byly.
kometa:Můžu vědět, co je to za housenku a motýla? Je mi povědomý, ale nemůžu si vzpomenout. Nějaká vřetenuška?
Těžko říct, také by to mohl být běloskvrnáč. V každém případě zmoklý 🙂- chudák.
Podle času příspěvku vidím, že jste to stihli před tím velikánským deštěm. Za kopcem máme malou místní povodeň. Tam, kde se dal potok přejít včera skoro suchou nohou, letí metr vody.