Parafrázuji Voltaira, který to stejně údajně neřekl.
Myslím ( fakt, svou hlavou a nikdo mi nepomáhá ), že stejně jako ze štěněte bez feny, kůzlete flaškáče….a pod. - nakonec i jedináčka lidského, může vyrůst plnohodnotný jedinec. Stejně tak to může být u hříběte. I když se to nestane normou. A naopak i z jedince odchovaného ve stádě, může vyrůst prevít ! Tak je tohle dohadování zbytečné.
A nezakliknout na telefonu políčko se jménem je opravdu hodně snadné, povede se mi to kolikrát.
Pojďte, budeme řešit, zda dávat dospělým kočkám mléko. Zdravím Kometu i Coudas.
Rozhodně to platí u psů. To snad víme všichni. Možná některá plemena jsou výjimkou. Nebo jedinci. Někteří si třeba jedináčkovství užívají. Jak je to s kočkami nevím. U známých mají dvě vzájemně se jedna druhé radši vyhnou. Ani vody se z jedné misky nenapijí. Já mám kocoura jedináčka. Interakce s jinými svého druhu si užívá venku.
No, nevím jak ostatní, ale já za komančů teda kradla zcela bez pocitu viny, jézéďákům na poli hrášek, ten byl nejvíc, mrkev, makovice ( mňam), slunečnice, kapustu a brambory. Po sklizni se chodilo paběrkovat, to už bylo legální. Na zahradách jsme nekradli, to by bylo nemorální.😅
To nebyla krádež, to byla shánčlivost. Má o tom moc hezkou scénku Vl. Menšík - o dětství v Ivančicích - tuším.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.08.2025, 16:45:11
Tak ten igelit byl rada pro lidi v paneláku ( městské zástavbě ) 🙂. Šťastnější můžou i do les a zádel umýt v potoce. Když máte auto v garáži, nepotřebujete powerbanku. Nabijete v autě. Jen ten kanystr benzinu by se hodil.
Vidím rozdíl v tom, že můj národ nějak nemá potenciál ovlivnit ve svém krvelačném řádění mě, přestože jsou to všechno masoví vrazi, zatímco Putin mě tak nějak jako nepříjemně ovlivnit může. Tak radši snad budu prstem ukazovat na něj. Tak nepříjemná je moje pravda.
Buď jste to nějak zamotala, nebo jsem vás nepochopila. Putin vás může nepříjemně ovlivnit víc, než naše krvelačná vláda ? Nechápu.
Já svoji vodu nemám a elektřinu mám taky ze sítě. Zásoby taky ne. Takže je to jasný. Ale ono možná bude i lepší co nejdřív umřít.
Aspoň místo máte : Kanystr benzinu, kanystr na vodu ( nevím, jak máte daleko k vodnímu zdroji ), něco potravin, propan butan vařič. Power banku, aby chvíli vydržel telefon. Něco málo zavařenin - nemusí být všechno v mrazáku.
Docela mě pobavilo, že lidi v diskuzi považovali za největší problém, dát si do mísy igeliťak …….a vynést ho. Hrozně rozmazlená civilizace jsme.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.08.2025, 13:59:12
Ba ne, koza je něco úplně jiného než ovce. Když mi přišla kozička z Brna do našeho sychrava, navrhla jsem jí, že dostane kabátek po psu. Souhlasila. Zkuste oblíknout ovci.
Už tenkrát byl dědeček soukromý zemědělec? A kolik měl hektarů? Hm, zajímavý. Já pocházím z jižní Moravy, z Břeclavska, a tam fakt neměl nikdo pole, všechno patřilo JZD. I statkář, u kterého pracovala před rokem 48 prababička, babička i děda, tam musel všechna pole odevzdat.
Koza podle zákona též nesmí být sama. A máte představu, kolik koz je zavřeno v chlívku ? A kolik lidí ani netuší, že takový zákon existuje. Nejsem vůbec koňský člověk, přesto mám představu, asi kontroverzní, že kůň se s kozou může docela dobře kamarádit. Možná lepší, než být šikanován ve stádě. Ale je to jako se vším, když k něčemu nemám podmínky, tak to neprovozuji. Mohli holčičce koupit kozu - užila by si a ještě by měli mléko. moje kozy byly s vnučkami náramné kámošky, o kůzlatech ani nemluvím.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.08.2025, 18:43:27
Nic jste nepochopila, on ji přinesl vám, ať si užijete, jen ji držel v šachu a nadháněl. Taky jsem nadšená, když mi kocour přinese živou. Taky ječím, ať si ji zas chytí. Sem tam vložím “ ano myšička, hodný jsi, krásná je” myš někam zaleze a on odkráčí se zdviženým ocasem a výrazem “viděli už jste něco tak blbého?”
Sítě nenavštěvuji, nečtu. Horší jsou ti, kteří nenávist vyvolávají. Přečtěte si J.J.Lobkovicze. ( Chudák nebožtík se s ním ocitl na jedné fotce - to se PL nepovedlo ) Napadení starých lidí partičkami ( zatím to nejsou gangy ) mladíků, se pak bohužel stává realitou.