Já svoji vodu nemám a elektřinu mám taky ze sítě. Zásoby taky ne. Takže je to jasný. Ale ono možná bude i lepší co nejdřív umřít.
Aspoň místo máte : Kanystr benzinu, kanystr na vodu ( nevím, jak máte daleko k vodnímu zdroji ), něco potravin, propan butan vařič. Power banku, aby chvíli vydržel telefon. Něco málo zavařenin - nemusí být všechno v mrazáku.
Docela mě pobavilo, že lidi v diskuzi považovali za největší problém, dát si do mísy igeliťak …….a vynést ho. Hrozně rozmazlená civilizace jsme.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.08.2025, 13:59:12
Ba ne, koza je něco úplně jiného než ovce. Když mi přišla kozička z Brna do našeho sychrava, navrhla jsem jí, že dostane kabátek po psu. Souhlasila. Zkuste oblíknout ovci.
Už tenkrát byl dědeček soukromý zemědělec? A kolik měl hektarů? Hm, zajímavý. Já pocházím z jižní Moravy, z Břeclavska, a tam fakt neměl nikdo pole, všechno patřilo JZD. I statkář, u kterého pracovala před rokem 48 prababička, babička i děda, tam musel všechna pole odevzdat.
Koza podle zákona též nesmí být sama. A máte představu, kolik koz je zavřeno v chlívku ? A kolik lidí ani netuší, že takový zákon existuje. Nejsem vůbec koňský člověk, přesto mám představu, asi kontroverzní, že kůň se s kozou může docela dobře kamarádit. Možná lepší, než být šikanován ve stádě. Ale je to jako se vším, když k něčemu nemám podmínky, tak to neprovozuji. Mohli holčičce koupit kozu - užila by si a ještě by měli mléko. moje kozy byly s vnučkami náramné kámošky, o kůzlatech ani nemluvím.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.08.2025, 18:43:27
Nic jste nepochopila, on ji přinesl vám, ať si užijete, jen ji držel v šachu a nadháněl. Taky jsem nadšená, když mi kocour přinese živou. Taky ječím, ať si ji zas chytí. Sem tam vložím “ ano myšička, hodný jsi, krásná je” myš někam zaleze a on odkráčí se zdviženým ocasem a výrazem “viděli už jste něco tak blbého?”
Sítě nenavštěvuji, nečtu. Horší jsou ti, kteří nenávist vyvolávají. Přečtěte si J.J.Lobkovicze. ( Chudák nebožtík se s ním ocitl na jedné fotce - to se PL nepovedlo ) Napadení starých lidí partičkami ( zatím to nejsou gangy ) mladíků, se pak bohužel stává realitou.
Trochu zmatený článek, snad překladem. Snad nepovede k zákazu chovu československých vlčáků u nás. Moc bych se tomu nedivila, my jsme vždycky přespříliš aktivní.
To je podvod na druhou🤣, je to kopr😉. Fenykl jsem pěstovala asi 5 let, i kvůli otakárkovi, neukázal se, doma jsem fenykl jedla jen já, rozvážela jsem ho po znamých, až mě to přestalo bavit. Skončila jsem jak s fenyklem, tak s otakárkem, letos jsem nevysévala ani ten kopr, vysemenil se sám a bylo ho všude plno, prásk ho, ty potvory barevný se objevily🙂.
Ty černé chuchvalce v kopřivách mi chvílema připomínají snad až scénu z nějakého hororu, a jsou opravdu až letos, jen když jsem je přesazovala a k plotu přišla sousedka “Pleješ, jo?”, radši jsem přitakala “Pleju, pleju.”
Když si vzpomenu, vyfotím.
Pochopila jsem dobře, že jste přesazovala kopřivy ze stínu na sluníčko ? 🙂)
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 13.08.2025, 15:25:07
Jen 3 pomníčky z té oblasti. Ani jedna ta smrt nebyla násilná, Hans se zastřelil, Effenbergerové zmrzli a ten třetí obrázek dobře dopadl, kolem zastřeleného V. Gacka jste šli, ale toho jsem nefotila.
Zeptala jsem se kouzelného zrcadla Kdo je na světě nejkrásnější ? A ono mi řeklo, že Jizerské hory. ( Tedy až po všech vašich psech ) Šla jsem se tedy venčit do Jizerek .
I psů jsem tam potkala bambilion, ale ty jsem nefotila.
Bingo, na Slovance. Dlouho jsem tam nebyla a tak pamatuju jen žulové sloupy poházené po lese. Pěšinka docela krkolomná, chudáci poutníci v předminulém století.