Aktuálně: 2 774 inzerátů261 213 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 12.10.2025, 20:44:55 xxx:xxx.70d5:161e
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 12.10.2025, 18:07:08

Děkuji za chytrého pana Rajchla.  Nevím jestli si ho někdo otevře, tak jen vypíšu :

Konec války si přeje 69 % Ukrajinců, kteří zůstali doma. Možná o něco víc, on to každý nepřizná. I za cenu ztáty východních uzemí.

Nedivte se, podle stejné zprávy na frontě umírá 1500 lidí na straně UA. I kdyby to byla jen polovina, tak je to celá naše vesnice. Prostě nic, nikdo by tu nebyl. Možná vám tahle představa pomůže pochopit chcimíry. Třeba Malá Skála (známější než naše malá ves), tak ta by vymřela celá, všech 10 jejích částí - za jeden jediný den.

A jak řekl p. Rajchl, když spadne jedno letadlo do moře a zahyne všech 200 pasažérů, je to velká tragedie a já s ním souhlasím. Ale když zemře každý den na frontě vojáků 1500, tak je třeba jim dodávat další zbraně ? Z našeho blahobytu ? Tomu nerozumím.

orionka-2
orionka-2 12.10.2025, 19:54:04 xxx:xxx.70d5:161e
Trickyvoo:

Letos jsme byli v Lužických horách a příští rok chceme jet právě do Jizerek, takže děkuji za tipy. 

Pardon, nerada se do toho Xerxům vměšuji, tentokrát to nejsou Jizerky…..Spíš Českolipsko, případně Kokořínsko. Ale z Jizerek Xerxovi dávají příkladů taky hodně. Zkuste pohledat.

orionka-2
orionka-2 12.10.2025, 15:36:41 xxx:xxx.70d5:161e
megi-the-pes:

Koupim kamion obyčejných granul (Kde? No kdo v ČR sype do krmiv žlutý hrách?)

a každému trotlíkovi s pravděpodobným woow (sakra, co tohle je za slovo?) efektem (a to co je za spojení?) nasypu do sáčku a na sáček natisknu psí fotografii vysoce kvalitně. 

Hurá, megí se nám vrátila. 🙃

orionka-2
orionka-2 12.10.2025, 15:32:51 xxx:xxx.70d5:161e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 12.10.2025, 06:47:13

V Harrachově pod můstkama byla chovka saňových psů, asi ESP, v klecích. Už to pár let je, kdy jsem nad tím kroutila hlavou. Psi žijí různě, nežijí všichni vhodně. I na válení na gauči může mít 100 lidí 100 názorů.

orionka-2
orionka-2 12.10.2025, 15:24:38 xxx:xxx.70d5:161e
Sarah01:

Taky mně to přijde divný to vyjádření. Pes u toho stromu ani nemá vodu, je uvázanej a nevyje? Hmm.

Vodu tam mívá. Krmit během dne nepotřebuje. A jestli ten majitel opravdu pracuje v Budokanu, tak pes o něm ví. Přijeli, přišli spolu. Prostě “páníček je vedle v tělocvičně”.  A necítí se opuštěný - i když i výt už jsem ho tam slyšela. Ale to mohlo mít jinou příčinu než opuštěnost - fena okolo, pes přítel, či pes nepřítel. Většinou si okolních psů nevšímá - a že jich tam chodí ! Vstane, koukne, protáhne se a zas lehne.

Neberu to vyjádření “neměl si ho pořizovat, měl si pořídit prcka do bytu" - víte kolik těch malých je zavřeno celé dny v bytech?Nikdo neznáme okolnosti. A nikdo nevíme, co nás může stihnout. Udivuje mě dosavadní tolerantnost sídliště. A také MÚ.

Ještě dodám - když jsem dávala fotku poprvé ( příklad psa na úvazu ), tak dost ohlasů bylo ve smyslu “ je to malamut, to je v pohodě”. 🙂) Hledat to nebudu. 

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:52:38 xxx:xxx.f706:a7b2
Sarah01:

Já bych se přesto bála, že ho někdo ukradne, kdybych teda byla na místě majitele. Až se do toho vloží takové ty fanatické zachránářky, které opravdu kradou psy, když už se to začalo šířit soc. sítěma……Myslím, že by mu mohla ta VS aspoň domluvit nebo někdo z obce, tomu majiteli. Ale samozřejmě nevíme, co v tom je, že pes musí být venku, třeba majitel bytu v domě psy nechce.

Já mám svoji teorii, ale je to jen moje ničím nepodložená dedukce. Naproti je Budokan, tělocvična ….Podle mě člověk zaměstnaný tam, nebo poblíž, vozí psa s sebou “do práce”. A má přes něj aspoň jakýsi přehled. Přijde mu to lepší, než kdyby byl 9-10 hodin zavřený v bytě. Nebo možná majitel sice bydlí v sídlišti, ale neodchází do práce a psa přes den nechá venku. A zase, třeba na něj vidí z okna. Bývá tam takhle minimálně 4 roky.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:45:35 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.10.2025, 19:35:57

Ono je to nějak půl na půl. Nebo ještě nedávno bylo. půl jich chce pokračovat ve válčení, půl nechce, chce aby to skončilo a do východních oblastí jim toho moc není. Je to daleko, žijí tam divní lidé, říkají si Rusové……je to tam rozmlácené a obyvatelé UA toho mají rozbitého dost kolem sebe. Nejvíc chce válčit Evropa, hubou, doma za kamny.

Jak to řekl ten chytrý ? “ Válčit vždycky chtějí ti, kteří vědí, že do žádné války nepůjdou” a já dodám, - “a když se válčí 1000 km daleko.”

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:32:48 xxx:xxx.f706:a7b2

K té podpoře ještě dodám - i moje vnoučata budou podporovat. Tu sekeru, co dotvořila tahle vláda, jedna generace nesplatí. A kam ty peníze šly ?

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:29:26 xxx:xxx.f706:a7b2
Sarah01:

Tak jestli to bylo na můj příspěvek, tak v něm nic proti Ukrajincům nebylo. Já jsem pouze uvedla protichůdné zdroje, nic víc, o svém názoru tam nic nepíšu. Kromě toho já nemám nic proti tomu podporovat Ukrajinu, ať si každý podporuje, koho chce. Všichni tady asi víte, že jsem poskytla azyl paní z Černihivu s pejskem, byla tady asi 2 měsíce. Kde je ale dnes, to netuším, nejsme už bohužel ve spojení. Rodina jejího manžela tehdy na jaře v roce 2022 odešla do Německa, ale po pár měsících se vrátili zpátky na Ukrajinu, ona chtěla zůstat tady v ČR.

Hlavně připište, jak se paní chovala, hlavně, jak byla vděčná, když jste jí sehnala práci…….( Sorry, já si blbosti pamatuju )

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:26:40 xxx:xxx.f706:a7b2
rapotačka:

Třeba to bylo na mně .😇 Neva. 

Je dobrý se ptát: proč, proč k tomu došlo?

Kdo chce vidí, kdo chce ať si podporuje co chce až do roztrhání těla. Já nepodporuji a jejich válka mě absolutně nezajímá. Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Kdo chce, ať podporuje ? Vás se snad někdo ptá, jestli chcete podporovat ? Poslední výkřik MO. Necháme opravit tanky T-23 (? - ten typ si opravdu nepamatuju ), bude to stát pár desítek milionů a na co se opravují, když my přece kupujeme Leopardy ( snad nekecám, nejsem odborník ) ? No přece pro UA. A ptal se vás snad někdo, jestli to chcete platit ? 

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:16:38 xxx:xxx.f706:a7b2
rapotačka:

Třeba to bylo na mně .😇 Neva. 

Je dobrý se ptát: proč, proč k tomu došlo?

Kdo chce vidí, kdo chce ať si podporuje co chce až do roztrhání těla. Já nepodporuji a jejich válka mě absolutně nezajímá. Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Ne bylo to na mě. Sice nevím proč, dřít na zahradě můžu taky, dám přednost jiné činnosti. Do práce už taky nechodím. Tenisovou raketu jsem viděla u strýčka, když jsem byla malá, tak vím jak vypadá. To je všechno, co mě na ní zajímá. 

Na rozdíl od žínky mám děti a pár vnoučat, takže spíš může ona závidět mně. A přesto jí nenazývám závistivcem.

Měli by se vrátit aspoň tam, kde se neválčí. ( Žínko, koukněte se na mapu ). Protože tam zůstalo dost starých lidí, o které se nemá kdo postarat. Jinak se Žínko jeďte podívat do Pražských parků. Celé rodiny tam posedají, dětičky pobíhají, zatímco naši lidi jsou v práci. A až vás někdo nazve “českou svin..”, nedivte se tomu, oni tu nadřazenost mají v sobě, stejně jako Rusové. Vždyť jsou z jednoho hnízda. A naše vrchnost je v tom bohužel podporovala. Jak to bude dál, nikdo neví. U snědeného krámu toho moc nekoupíte a brzy přijde rozčarování.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:02:00 xxx:xxx.f706:a7b2
Sarah01:

No, mně to povídej, taky mně to nepřijde normální, ale jak je vidět, jsou prostě místní lidi, kteří to ještě obhajují. Jestli ho ten člověk mít v bytě nemůže, tak taky nechápu, na co toho psa nemá. Řešit se nejspíš bude, až psovi přepne v hlavě a někoho pokouše. Což mu teda nepřeju. ☹️

Není pravděpodobné, že by někoho pokousal. Cizí lidi k němu nelezou, k autům a na chodník se nedostane. I u dětí budí celkem respekt. Sem tam ho tam dojde někdo i podrbat. Viděla jsem tam muže, asi ze sídliště, jak ho šel pomazlit. Ptala jsem se, nebyl to majitel.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:59:35 xxx:xxx.f706:a7b2
Sardullah:

Pes uvázenej u stromu …na to nemám obhajobu…

Je to malamut…tak tam bych předpokládala nějaký vyžití…běh, běh u kola, u koloběžky. Nemyslím si, že takovej pes potřebuje nutně unavovat mozek, že je z meritu věci určený k tomu, aby tahal. A takovej utahanej malamut určo zvládne doma prospat pracovní dobu majitele.

A když teda opomenu nějaký welfare psa, tak myslím, že v zákoně není nic o tom, že pes nesmí být uvázaný na veřejném prostranství…některé obce, ale možná mají vyhlášku, že pes na veřejném prostranství musí být pod vlivem doprovázející osoby…nebo něco v tom smyslu…jakože nemůže být ani uvázaný u obchodu….no tady to asi evidentně není.

Já se vlastně dost divim, že toho psa ještě nikdo neukradl.

Prosím vás, kdo by s ním co dělal ? Pokud by se tedy ukrást dal. 

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:53:52 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.10.2025, 15:47:45

Kdybych měla poposílat pomoc na všechny strany, které žádají ( u nás ), mohla bych důchod rozdat a jít se pást. Bohužel, zima na krku a tráva brzy zapadne. Určitě máte krásnou zahradu, ale uvědomujete si, že děláte na sebe ? Společnosti asi moc nepřispíváte. Tak tu neštěkejte, kdo má kam co posílat. I když vy asi UA posíláte pravidelně.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:49:14 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 10.10.2025, 16:35:33

Zkuste jestli vás nezaměstná žínka na zahradě, ale musíte počkat do jara. ( Pardon, ale opravdu mi hnula žlučí )

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:46:31 xxx:xxx.f706:a7b2

Žínko, zbytečně štěkáte. Nikdy jste neslyšela o tom, kde humanitární pomoc končí. A kdyby jen ta…..kde končí zbraně a peníze, které tam tečou ? Kdyby na bojišti, musela už by být UA armáda před Moskvou.

Nikdy jste neslyšela o tom, že přijede z Ukrajiny pacient, tady se mu dostane přednostního ošetření a pak se tam vrátí ? Nikdy jste neviděla autobusy, které pendlují z Florence, ale i Plzně a Liberce sem tam ? Zajeďte se podívat na Florenc, až budete v Praze. Šest, či sedm cestovních kanceláří jezdí sem tam. Neslyšela jste o tom, že sem tam někdo čerpá ty humanitární dávky v Německu, Polsku i u nás. Že ta částka ( nechci psát částky ) se vyšplhala k milionu. Nejsem ani lakomá, ani sobecká a ano i proti dětem v Africe žiji v blahobytu. O dětech v jiné časti světa psát nebudu. Kolik už je jich bombami zabitých ? 23 tisíc ? Pardon, to přece nebyly děti - to byly možná opice. ( Pardon znovu - ty by požívaly ochrany větší ). 

Hele a nejsem ani nácek, ani komunistický přisluhovač, dokonce ani putinošmejd. Tak si laskavě ty výrazy nechte a spěte dál u tenisu v televizi.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 13:24:20 xxx:xxx.f706:a7b2

Náhodou u nás myslivec viděl losa a poznal ho a nestřílel. A pak - medvěd se poměrně snadno od houbaře odliší podle pobytových stop. Houby neokrajuje.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 13:21:48 xxx:xxx.f706:a7b2

Proč ho majitel má?

Nevím. Ale pamatuju, jak u nás na vsi vláčela argentinská doga důchodkyni : “Ona už vyrostla a tak ji dcera v Praze nemůže mít”. A ta doga byla opravdu agresivní.

Soused má kocoura, krásného. Moc se o něj nestará, ale přece jen v rámci venkovské péče o kočku…Také si ho nepořídil. Manželka si ho pořídila, pak s dětmi odešla a kocoura tu nechala. Kocoura si do městského bytu vzít mohla. Před tím měla na hraní indické běžce, jednoho odnesla liška, druhý asi zemřel stářím.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 12:58:20 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 10.10.2025, 09:50:36

Někdo řekl, někdo chytrý….vkládá se to někdy Churchillovi, nebo…..: “Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji”

A neb, není ten háček v tom, že jsou tam započítány odvody proti humanit. dávce. Ani slovo o nákladech na zdravotnictví, na školství…..Nebo jsem to přehlédla ?

Vždyť sem, kromě jiného, za zdravotní péčí cíleně cestují…..a o objednacích lhůtách pro našince se tu psalo dost.

Nemám nic proti slušným uprchlým Ukrajincům.  Máme tu pár podobně mluvících řidičů a zaplať pánbůh za ně. Ale ať nás naši politici neoblbují.