Aktuálně: 2 288 inzerátů289 407 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 17:40:10 xxx:xxx.937d:df8c

KAM ODCHÁZEJÍ MAMINKY 

A já vím, kam odcházejí maminky. 

V červenci začnou se nám toulat, nejdřív jen malounko a jen tak mezi dnem, aby nezatměly.

Potom jsou dlouho, dlouho z domu, byly daleko. Vypravují, že u nich doma kdysi žil slepý kovář. A že každý jednou hodil kamenem.

Trošičku chrůmají jak poranění ptáci.

Jednoho dne musíme maminku jít hledat do noční trávy. Ráno dojdeme k zarostlé brance. Orosené pne se v plaménku plotním cizí dětství. 

Potkáme děvčátko a odněkud je známe. Chtěl bych se zeptat, ale nesmím.

- Jan Skácel -

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 17:36:12 xxx:xxx.937d:df8c
Bobca:

jdu do baru,kdyby něco..na jedno☝️

Užijte si to !

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 15:28:21 xxx:xxx.937d:df8c

https://www.youtube.com/watch?v=3Rl8Nq8ilR0

Pusťte si to k žehlení, pečení atd. Snad protagonista je dostatečně velký odborník i pro vás. (Já to ještě neslyšela, nenapadejte mě pro zaujatost, zatím nemám čas u toho sedět - takže vlastně nevím, jak to dopadlo 🙂).

orionka-2
orionka-2 04.12.2025, 15:23:47 xxx:xxx.937d:df8c
assil:

Ano, akorát že prostě ty miliardy Agrofertu jsou už jinej level.

Teď jste trefila hřebík na hlavu ! Krást se může. Ale Babiš je táááák bohatý ! To se v ČR neodpouští.

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 19:39:23 xxx:xxx.89c6:a1da
eva:

Nádhera!! Moje mamka milovala modrou barvu, kuchyň měla taky do modré barvy, ale takhle tedy “vymazlenou” ji neměla…ale líbila se mi…ušité ozdobičky na stromku taky supr👍. Přemýšlím, že po tom, co mi vnoučata úspěšně každý rok likvidují moje staré památeční skleněné ozdobičky, že bych do vánoc ještě stihla ušít něco podobného a bylo by po rozbíjení..🙂

Taky se mi ten modrobílý interier moc líbí, ale asi není moc k životu. Ani návštěvu bych do něj nepustila, o vnoučatech nemluvě. Tak za prosklené dveře : “Koukejte” !

Adventní ozdoby z Klatov - nádherné.

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 19:03:53 xxx:xxx.89c6:a1da

Kometa : Ale když tady někdo často mění nicky, IP adresy, jednou je registrovaný, pak zase ne… Je to přinejmenším zvláštní.

Neřešte IP adresy. Poměrně často cestuji. Když si krátím ve vlaku čas, přihlásím se na wifi ve vlaku. Na návštěvě zase na domácí wifi - šetřím data. To vám zamotá hlavu ?

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 18:51:26 xxx:xxx.89c6:a1da

Fiona :Co už tu jednou bylo?

Rumunská fena - útěkářka. Aspoň se mi zdá, že to není ta samá. 

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 18:38:14 xxx:xxx.89c6:a1da
Xerxova:

nevím, jestli víš - ale teď vyšla knížka Liberecká čtvrť Ruprechtice od Vojtěcha Maie. Stejný vzhled, jako mají velké knížky o Jizerkách od Karpaše (vydalo stejné nakladatelství)… Zatím jsou “Ruprechtice” v prodeji asi jen v hospodě u Kudrnáče. 

Ona totiž Orionka je taky původně Ruprechtičák - nejen my…

Dík za info, takové novinky se “za kopec” nedostanou.

orionka-2
orionka-2 25.11.2025, 21:42:28 xxx:xxx.9410:adda
Coudas:

To si mě asi s někým pletete 😊

Vánoce jsem před časem vyměnila za Slunovrat a Svátek světla - Kračún, ale o tom jsem tu psala. Přestala jsem všude vykřikovat, že vánoce nesnáším, zároveň jsem ale vše tohle kolem ve všech směrech začala ignorovat, a mám klid. Dítě jsem totálně zblbla, takže u mě - Vánoce… co to je? ✌️

Jen ten sníh mi moc chybí…😔

Jak chybí ? Přece když vylezete na kopec, tak ho tam musí být dost. U nás chumelí. ( A jestli se nepletu, tak jsme jen za jedním kopcem ) Ale vlastně do Slunovratu ještě skoro měsíc, tak to on poctivě odteče.

orionka-2
orionka-2 25.11.2025, 12:40:00 xxx:xxx.9410:adda
Písnička:

Tak tak. Reálný život je zcela o něčem jiném. 
Hlavní je nesmrdět. 

Před pár lety jsem měla triviální řízení v ČNB ( tam naproti Obecnímu domu ), strážci i detektor kovů mě pustili - bombu jsem nevezla. V místnosti s přepážkami kožené klubovky a hlavně světlý koberec. Vzala jsem si číslo, usedla do klubovky, rozhlídla se a začala “čuchat” kolem sebe. Proboha, kdo to tu tak úděsně smrdí ? Ha, ha - měla jsem na botě kvalitní psí, ryze pražské…..Proplížit se k přepážce a urychleně vypadnout - byla má jediná touha. 

orionka-2
orionka-2 24.11.2025, 19:25:55 xxx:xxx.3caa:54c5
Janae:

Nu, manželku veřejně pujčoval celkem nedávno,  nechával se při tom točit, nazýval ji ku.vou a dával video na veřejný stránky. A pak se rozčiluje, že někdo jiný ohrožuje jeho děti.🤪

Od té doby, co jsem viděla video, jak malé roztomilé slůně skáče ze skokanské věže do bazénu, pěkně s přemetem a chobotem napřed, tak už fakt věřím všemu.

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 21:13:33 xxx:xxx.60ae:d502
Bodlinka:

hmmm. ne

je to tak, že ve skutečnosti je nízká tělesná teplota mnohem větší průšvih než nějaká horečka. když je zvíře normálně teplokrevné studené a není k tomu pohádka typu přivázaný u boudy při minus dvaceti, tak je třema nožičkama v hrobě. prostě je to příznak kolapsu oběhu, v podstatě šoku. V té chvíli je potřeba hodně agresivně stabilizovat a hledat, jestli je problém aspoň dočasně opravitelný, nebo rovnou utrácet.

Nechci aby to vyznělo cynicky….Ale proč se veterinář v případě zadavatelky připravil o poplatek za uspání ?

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 20:59:33 xxx:xxx.60ae:d502
Fiona.Praha:

🤣 To bych žádnému psovi na hubu nedala, ani na karneval jako masku za Hanibala Lectera 🤣

Žádného sportujícího mopse neznám, nemyslím si, že nejsou chytří. Žádný pes není hloupý, jen to s nimi lidi neumí. Mnoho lidí je líných dát psovi svou pozornost při venčení (mají ho na flexině, nemluví na něj, nevšímají si ho a často buď telefonují nebo něco poslouchají, často do toho mobilu čumí a jdou kam táhne pes), natož ho něco učit. Dají 2x povel, pes nic, tak je prostě blbej. Že pes netuší, co se po něm chce, dokazuje, že je prostě blbej. A proto u spousty lidí nechápu, k čemu psa vlastně mají.    

Čekala jsem na autobus. Vedle přistálo auto. Z něj vylezl krásný čokoládový labrador.. Za ním panička. První co udělala, škubla s ním, až si sednul. Tak jsem jen podotkla “nejdřív povel, potom případně trest”. Když se dali do pohybu, škubla s ním takhle ještě 2x. Už jsem nekomentovala, jen jsem si myslela jako vy “Proč toho psa má?”

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 19:04:08 xxx:xxx.60ae:d502
Xerxova:

tak v pondělí mlok. Dnes v mlžných větrných Jizerkách minislepýš uprostřed asfaltové lesní cesty. Opatrně jsem ztuhlouše sebrala - (v teplé dlani rychle ožil) a odnesla ho mimo cestu. Tak snad se nevrátil a žádný z cyklistů ho neulovil… Jinak mě opět bavily mločí zpomalováky - jasně žluté výrazné “reklamní” cedule - mlok se značkou pro omezení rychlosti na desítku a různými hesly typu “pro svoji fyzičku, nepřejeď mi babičku”, “nejezdi jak cvok, může tu být mlok”

Na Viničné jste byli ? Nebo už jsou tabulky i jinde ? (Chodíme podobnými cestami 🙂) 

Obrázek Obrázek
orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 19:01:32 xxx:xxx.60ae:d502
N:

🙂 Když jsem po dlouhé době přijel do ČR k mamče, byl jsem zděšen. Pamatoval jsem si z dětství kolik stromů kde bylo, kolik ovocných bylo na zahradách..Naštěstí na naší zahradě vše při starém a i “chroští” v zadu tam zůstalo. Je tam čilý ruch ptactva, včel a všeho možného. Ježčí rodinku má mamča pod dřevem na zimu.😀 Ovšem vesnice jako celek se změnila.. K horšímu vzhledem k přírodě.

Jo, tam kde byla kopretinová louka, je trávník sekaný každý týden, když přijedou na chalupu. Místo kompostu se sype hnijící “špenát” za plot. 

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 18:56:25 xxx:xxx.60ae:d502

Nedávno mě překvapila informace, že veterinářů je málo, že jsou přetížení a dost jich trpí vyhořením. Chápu, že psů je čím dál víc. Ale asi jsou taky čím dál víc nemocní.