Sarah01: Jenže ty jsi, Jani, vyrůstala v Brně, ne? Já jsem zažila jídelnu až na gymplu v Hustopečích u Brna a i tam se obědy vozily, teď už nevím, jestli ze ZŠ nebo z průmyslovky. A byly hrozný, skoro se to nedalo jíst, ale lepší než být hlady. Dnes si děcka můžou vybrat z několika menu a jídlo mají velice dobré a i zdravější, než jsme měli my.
Jinak ten elaborát byl asi pro mě, tuším…takže u nás na ZŠ byla jen ruština, angličtina a němčina až na gymplu. Ale ruštinu jsem měla ráda, psala jsem si až do 22ti s holčinou z Běloruska. Dnes už rusky moc neumím, i když jsem se, když jsem tu měla tu paní z Ukrajiny, s ní mluvit rusky snažila, ale marná sláva. Jak se jazyk x let nepoužívá, tak už se to z hlavy dost vypaří. O tom, jestli byli učitelé komunisti, nevím, nezajímala jsem se o to, ale zase vím, že jen díky památníku z 2. světové, který se tehdy před 89 začal budovat, se v obci vybudovala i kanalizace, nový vodovod a rozvod plynu. Do té doby nám v novým baráku netekla 10 let voda. Ale to už jsem tam nežila, už tam nebydlím víc než 30 let a za tu dobu se to tam hodně změnilo. Vracet se tam nebudu, už se cítím doma tady.
Ani jen pro vás nebyl, jak jsem napsala, byl pro všechny. Trochu jsem se vytahovala, no kdo z vás měl čítanku po Neckářovi?