U KNÍRAČŮ
Příspěvky uživatele
Dafi
tak já v týdnu 2 dny v BK s Dafi,kdy ráno velkovycházka a odpio krátký vycházky a 3 den završeno parkem v Rájci-Jestřebí-byly jsme tam v galerii na výstavě obrazů z Vysočiny,galerie Kruh,+vycházka po parku a dens ráno se všemi 4 okruh pařezovitý ve Ž.lese…
gratuluji a hezký tetování!
tak sleduju,že jste výletovaly kousek od nás🙂
tady odpo a večer mega liják+2 krát bouřka..
já byla v práci..
tak jsem se nervovala jak dojedu..
chvilku aspon mín zákazníků
já ze psama ráno mezi polama ke křížku a zpět-stímn a vysoká tráva,takže psi mokrý břicha/nohy,Žeryk v tom ještě válí sudy…pak jsem to šla znovu ještě s máti a jejíma psama,takže hl.vycházka za náma,večer šel přítel,já odpo…milion lidí po cestě z koupaliště,,,,
u nás se k vodě musí autem,máme to daleko….,
Sardullah-Maxík ve vodě leží,a nehýbe se,Betty udělá pár metrů..ne každej pes je plavací…,Žeryk je plavací tak,že ho není možný dostat z vody,to je taky pak naprd…
Dafi je trochu bázlivá,tak pár temp udělá..ona je v tonhle taky po mě🙂taky se bojím vody,udělám pár temp a jdu…🙂
jasně,je fajn když pes plave kvůli kloubům,fyzičce a vůbec je to prostě taky změna,něco jinýho než jen capat,ale když není plavací a jen brouzdací,tak hlavně,že se aspon namočí🙂
jak u nás,Dafi plave,taky až uvážu Žeryka,ona teda není moc extra plavec,2 krát pár metrů a konec,ale spon něco….
no-já si teda chodím po ranní zdřímnout,
přijdu,pustím psy,vyvenčím 5 minut,jdu hajat🙂
natočím budíka v zimě,abych šla ven trochu za světla,přes léto je to fuk,to chodím hl.vycházky ráno/večer-odpo je venčící krátká,nebo vodní vycházka
jo,a návod mě zajimal taky…
jinak já do práce vstávám ve 4,když jedu busem tak 3 hodiny,40 minut,ráno venčím,krmím,cpu léky….
spát chodím tak v 10 v noci až v půl jednáctý a dýl jak 5 dní tahem se to takhle fakt nedá….
jenže já mám ještě odpolední a mezisměny….
z prýce mám čato telefony na jiný směny,směny v dovolené,směny ve volnu,
vlastně nejšastěji mě volá vedení z práce,protože někdo nedošel,nedojde,tak jestli můžu jinou směnu,nebo směnu navíc…
zase ale když jsem se potřebovala nějak domluvit,kvůli veterině,tak to nakonec nějak výjimečně udělat šlo..
když nemůžu krmí/venčí/ přítel..ořípadně pouští ven /dom přítelova máti-společné bydlení má + i -
ovšem víc jak 4 psy rok v tahu denně-2 mí-z toho Žeryk měl 4 roky,Dafi prtavec,
rodičů Betty měla 8 let,a Max rodičů 4 roky,-bych nedala…
to jsem tenkrát chodila denně ze 4,ve volnu 2 krát denně,a jednou týdně se štěnětem Dafi na hodinu do města,,a jednou za měsíc jen s ní na 2 dny do BK,cvičila jsem denně,nebo aspon obden ze všema 4,Žeryk kvůli povaze potřeboval dělat denně tenkrát všechno-cvičení/česání,utírání tlapek-ano i když bylo sucho,a jinýmu psovi bych je neutírala…tak jemu jo,stejně jako xx dalších úkonů se muselo u něj denně….
proto má Arosek můj obrovský obdiv…..-zvládat časově/emočně tolik psů+si brát starý a týraný pejsky….
pořád si myslím,že fajn počet psů je 2-3..,
na fotce před osmi lety,Dafi neměla tenkrát ani rok…
Arosek:Smecka dekuje za pochvalu a ja jen doplnim historii naseho seniorhausu 🙂
Borka - vzata ve 4 letech z mnozirny
Gwen - nalezena pred vanoci vyhozena v lese, vek cca 12+
Happy - puvodni majitel se po 11 letech souziti v RD rozhodl jit do bytu a fena se mu tam nevesla. Toz “bydlela” v zahradkarske kolonii a jelikoz tam nechtela byt sama a zdrhala, vyfasla retez kolem krku
Imir - nalezen v jedne zapadoceske obci, ktera odmita platit peci/utulek a rozhodla o utraceni
Kitty - stara fena se proste prestala hodit doma
Lea - rodina odmitla jinak zdrave fene zaplatit operaci za cca 12 000 a trvala na utraceni
Masa - metuzalemka. Pan ji v jejich 21,5 letech odlozil do utulku, protoze se cca 1x tydne doma pocurala
Nessy - v roce vzata od cikanu, kde bydlela venku u boudy na retezu (upozornuju vazi 6 kg)
Otis - v deviti letech skoncil v utulku, kdy prvnich 7 let prozil zavreny v kotci a dalsi dva roky si polepsil a byl zavreny na zahrade. Adotovala ho jedna pani v CR, ale jaksi po tydnu naznala ze pes nesplnuje jeji predstavy klidneho seniora
Saggy - Lunik IX. Vic rikat netreba
Nekteri vydrzeli par let, nekteri par mesicu, nekteri bohuzel jen par tydnu ☹️ Ale kazda minuta s nima stala za to a nemenila bych ani za nic!
klaním se až k zemi a jste prostě skvělá…velký obdiv,nechápu,kde berete tu sílu….
po roce ve vodě
Tak to je fajn🙂
je tu někde Kilian?
Můžu na vás mít dotaz?
Vy jste chodila na tu canisterapii,víte něco o polohování,prohřívání psem?
Já se o to cíleně s nažím s Dafi,a před tím i s Gerem-mám bolavý záda+špatný kolena,klouby na ruce levé-loket,zápěstí,prsty kloubů..
no v noci je to peklo horší než ve dne…
tím,že se v práci natahám,nadřu…nalítám+teplo/vedro/zima-na střídačku,od 20 let jsem se léčila na ortopedii a revmatologii,takže něco jako revma by u mě byl..
no a tak k dotazu-když mě bolí záda,snažím se občas cíleně dávat Dfi na záda,nalepit ji na sebe,na ty záda,a at tam aspon hodinu leží bez hnutí a prohřívá…
myslíte,že to trošku k něčemu je?
nebo je to zbytečný?
z bazénkem se máte,u nás bazének pejsci nemají rádi,my se akorát pak dohadujem,že psi budou moří,Dafi prochladne,zánět močáku a tak..
no doufám,že už se bazének u nás nevytáhne…☹️
psi ho nemají rádi,je to jen na borčus,to je radši trošku ochladím vodou-Vpsích sportech bylo o chlazení psů a tak..
ale koupily jsme ty chladící podložky,tak mají tohle…proti vedru..
pochopitelně to nepoužívají,ale aspon to nezabírá místo a nedělá borčus jak bazének…
Varaxi-jste hustá,berete mi to z pusy🙂
jak zvládáte tepla/vedra?
Doron-jste šikulky!!
taky jsem hodně kdysi cvičila nápodobou-třeba takhle hlídání předmětů-to jsem uvázala jednoho psa hned vedle druhýho co hlídal….co už to uměl…
a když jeden vidí jak se cvičí s druhým,tak se pak může přetrhnout-protoože on chce a umí přece taky🙂
jéé,konečně někdo kníračovej,i když kdysi..tady jsou kníračoví kromě mě snad jen 2 lidi…tak málo na tak super psy 🙂
tak venčení Betty s Dafi,Žeryk s Betty po vycházce,a Žeryk s Dafi na schválně zarostlých záhoncích s kytičkama-s měsíčku máti přítele dělá masti,a to další tam tak samo vykvetlo…
megi-na kohouta nemám nervy..🙂
no ty já teda občas nemám ani na Žeryka,to by byl dlouhej příběh,kterej důvěrně znají Fifi a Zrzavci-Žeryk prostě čím je starší,tím je protivnější….
a stokrát u něj platí bud ve střehu…
Ph-no takže to je ten můj PIŠKOTEK? to vaše mali,mali?
Ph:ER nema variantu nedocviceno 😀Videla jste film Goro -bily pes? taky nemel nedocviceno 🙂
Nebo jeste muzete pocitat mravence 😇 tam taky neexistuje nedocviceno .
no,tak já chápu,že se to musí splnit vždy!!!
Ale jakej je teda rozdíl mezi ostatním povely?
Když ty by se přece měly plnit taky vždy!
takže by teoreticky neměl být tento povel ani potřeba…
megi mě to celý rozbila,jak to pitvala🙂
Megi-vy mě táák štvete🙂🙂
já měla pocit,že teoreticky to chápu o co jde,to teda teoreticky já zase chápu hoodně věcí,to zas jako jooo!
ale pak jste mě do toho hodila vidle vy s vaším ptaním na povely-jakej je rozdíl u naučených povelů,a mezi tímto…
a su zase v trapu..
já nad tím povelem uvažovala-nemám povel poslední záchrany…
ale vlastně to znamená-mít u sebe vyjíímečnou dobrotu vždy,když by byl potřeba tento povel?
a jinak-já jako povel který by měl fungovat vždy!mám PIŠKOTEK!
jenže jak su stará tak su blbá,a když jde do zuhýho tak řvu jak blbá ke měěě!!!!
a na piškotek!si jaksi nezpomenu..☹️
pochybuju,že by se u mě po 37 letech pejskařiny dal odbourat tento reflex-když je průser přivolávej nebo řvi stůj/čekej!
a že bych si v kritické situaci vzpomněla na povel poslední záchrany..ehmm asi ne..
jinak ke slepicím-máme slepice,teda spíš rodiče přítele,a no to je jedno kdo,a slepice běží,kdykoliv nás vidí,protože…člověka s miskou viděti značí ,že slepičky budou papati🙂
máme svini agresivní kohouta tak tam odmítam chodit-bud kohout nebo já..
tak krmí ostatní…
fotky víc jak 7 let staré,když byla Dafi štěnisko…