Teď jsem to chtěl napsat - určitě to bude Švihadlo.
Teď jsem to chtěl napsat - určitě to bude Švihadlo.
No jo, to by mohlo být ono. Taková klasika.
Jojo? Kolečko na provázku? 😃 Žádnou kapelu mi to nepřipomíná takže nevím. 🤷
Ten Komunál si nejsem jistý, ale co jinýho by to bylo. 🤷 😃
Mě zajímal Pražský výběr. Ta značka Prahy jak je nad děvčaty (Tři sestry)?
A ten je kde? Pražský výběr nebo Jasná páka mě napadla, že by tam mohla být, ale netuším kde. 😃
Ještě Traband. Víc asi nedám.
Pošlu to tátovi, ten už by mohl vědět ten zbytek. 😃
Dinisauři teda neznám (připíšu si na seznam), Wohnout jsou kde?
Edit- ještě MIG 21
Sakra, já měl pořád v hlavě “stíhačka” a nemohl jsem si vzpomenout. 😃
Komunál? Možná. 😃
Vypsaná Fixa
Tak zatím co jsem to tak okem prolítnul: Traktor, Citron, Tři sestry, Morčata na útěku, Visací Zámek, Jelen, Rybičky 48, Kabát, Katapult
Nad ostatníma ještě budu muset popřemýšlet. 😃
a věřím, že hlavně já a moje názory, v současnosti vysoce vzácné (zašlapané), mohou někoho inspirovat a někdo je může sledovat
Některé Vaše názory jsou vzácné, to určitě. Ikdyž já osobně s některými názory nesouhlasím (ne přímo z celé části) tak aspoň si to odůvodníte a napíšete celou svoji myšlenku, že to má hlavu a patu a je jedno zda se jedná o chovatelství či politiku. Pak to aspoň dává celá myšlenka smysl a už záleží na člověku zda bude číst Vaše příspěvky či nikoliv. Narozdíl od valné většiny která to napíše ve dvou větách stylem “ty jseš tohle a támhleto, protože jdeš s Ruskem….” - jen příklad samozřejmě. Už jsem několikrát psal lidem (převážně na FB a ne jen o politice, ale třeba v chovatelských skupinách) ať rozvinou svojí myšlenku a napíšou delší text který bude jednoznačně pochopitelný “Co, kdo, proč a jak”. Bohužel z 99% je to buď bez odpovědi či jsem už dostal blokaci - to mě spíše pobaví. 😃
Pro mě je rozdíl když někdo dělá zlo z vlastní tuposti a nebo z vědomé vypočítavosti jen proto, aby posloužil obecnému Zlu.
Krásně napsáno. 👌
Obrázek 11 - podotknul bych, že existuje výjimka. Řidiči BMW zásadně neblikají. 😃
Já jednou někde viděla video, jak se dá oklamat faceid i u iphonu, ale pravda u androidů to bylo jednoudšší.
Stačí fotka. 😀 FaceID jsem zkoušel s přítelkyní, že mě vyfotila a pak zkoušela odemknout telefon - úspěšně na druhý pokus. Jestli je ještě nějaký další způsob jak jinak to oklamat tak o něm nevím. 😀 Zas tolik široký přehled nemám.
Která banka má nějaké dvoufázové ověření mobilního bankovnictví? Moje teda má akorát buď pin a nebo otisk.
Já mám KB a KB klíč. Platby a přihlášení do bankovnictví na PC mi bez KB klíče nefunguje a KB klíč mám zase podmíněno FaceID či heslem. Já myslím, že už to bude mít asi většina bank, ale nevím jistě. 🤷
S odemykáním zařízení, kde je jakýkoli účet výrobce jakékoli značky, no, hehe, tak jsem se zasmála… Navíc existuje klonování telefonu, karet, to je hned, nemáme šanci, nikdo.
To ano, existuje, ale nějaký obyčejný zloděj netuší takové věci. Ten vezme telefon aby vydělal buď v zastavárně či na dílech. Ten kdo už tuší tak se určitě nezaměří na nějaký “náhodného” člověka. Takový člověk který v té hlavě něco opravdu má, tak už se spíše zaměří třeba na bankomaty (už se několikrát stalo) nebo bude vysávat peníze bezkontaktně (jak zmiňujete ty klony), ale takový lidí už je docela zlomek a to, že mi někdo naklonuje telefon v OC je malá pravděpodobnost. Proto se vyrábí kryty na telefon s blokací třeba RFID aby došlo aspoň k nějaké ochraně - já takový kryt mám a kartu z práce na odpíchnutí v krytu. Samozřejmě, že ráno jsem nadšený, že mi nefunguje start pracovní doby, ale odpoledne zas naštvaný, že nemůžu odejít z práce. 😀
Nejlepší je nemít žádné peníze. 😀 Tak to dělám já. 😀 / Vždy jsem říkala - co by mi asi tak ukradli, dyž nic nemám. Utraťte všecko za zvířátka jako já a máte po starostech.
Moje řeč. Já si za to trošku můžu sám, ale jsem rád za tu hypotéku, zvířata, auto s povinným ručení a havarijní pojistkou + servisy, placení energií, životní pojištění, penzijní pojištění, investiční fondy, jeden menší úvěr a mnoho dalšího. 😀
Se tak zdražily granule aj maso, tyjo úplně fuj.
A ještě vajíčka s máslem!
Dostat se do Apple je složitější, ale nic není nemožné. Slyšel jsem o případu kdy FBI si našla jednoho hackera který měl Macbook a hackeři z FBI nebyli schopni se do toho dostat a musel jim pomoct Apple s rozšifrováním.
Není úplně tajemství, že iPhony se moc nekradou. Je to tím, že to prostě nemá smysl, protože se ani nedostanete do telefonu aby došlo k továrnímu nastavení. Takže ho nevezmou ani někde v zastavárně. Android se dá resetovat a pak prodat novému majiteli. Jednou jsem viděl na bazoši, že (podle mě očividně kradený) iphone prodával na díly, protože nic jiného se s tím dělat moc nedá.
Další věc je ta, že dostat se do telefonu je jedna věc. Jenže dostat do bankovnictví je věc druhá. Bývají dvoufázové hesla a ověření přes jiný aplikace, že pro obyčejného zlodějíčka nemožná věc se přes to dostat. Člověk musí hodně tušit jak to obejít, jenže takový člověk se určitě nebude zaměřovat na nějakého chudáka s hypotékou který přispívá na chovzvirat.cz a nemá mu co vzít pomalu. 😀 Takový typ lidí se zaměří na větší rybičky. Jinak v telefonu / počítači jsou kolikrát cennější údaje / informace než je přihlášení do bankovnictví.
jen pro zajímavost doporučím se podívat na tohle. Jedná se o podcast s etickým hackerem, který se zabývá testováním zabezpečení firem či klidně i bank. Určitě to stojí za to.
Já měla před tímto 7 a v zimě se mi stávalo běžně, že mi to nebralo “touchID” přes otisk prstu. To bylo docela otravné. Taky se mi to podařilo na chvíli zablokovat 😅…
7 jsem měl taky a TouchID bylo docela nekomfortní. 😀 To je pravda, obzvlášť když pršelo a Zima tomu nepřispěla.
Ale i to, že si Apple pamatuje hesla, nebo že si díky cloudu můžu nechat vygenerovat “maskovací” e-mail je super.
Hesla si pamatuje ledacos, ale maskování emailu či generování hesel je zajímavá funkce. Jenže ji úplně nevyužívám, jsem byl z toho vždycky zmatený a používám spíše svoje hesla. 😀
Já si zase nedokážu představit nemít kartu v mobilu…platím už prakticky jen telefonem, většinou nenosím ani peněženku, kde tu kartu mám fyzicky…a hotovost prakticky taky nevedu, pokud ji vyloženě nepotřebuju a to mě tedy dost obtěžuje, že si musím jít ty peníze vybrat 😀…
Já teda pořád platím fyzicky kartou (přestože to mám taky v telefonu). Peněženku pořád nosím, ale hotovost fakt ne. Když si něco vyzvedávám třeba přes bazoš tak se rovnou ptám jestli to uděláme přes QR nebo si mám vybrat hotovost. 😀
mám 13 mini, krásně fotí, zvládne i pohybovky zvířat, aniž by to byly rozmazané fleky
Tu jsem původně chtěl (v červené barvě), ale nakonec vyhrálo 13 Pro. To byly super fotky. 👌
vlastně mi přijde bezpečnější mít bankovnictví v mobilu, než na počítači. a když něco objednávám přes eshop, platím prakticky jenom přes applePay, pokud ta možnost je.
Já mám veškerý tohle bankovnictví, i konverzace (Messenger, What"sApp,…) též zaheslovaný a přes FaceID se mi to vše odemyká. ApplePay je super, přestože si údaje karty pamatuji, tak pohodlí je pohodlí a přes dvojklik z boku a FaceID mi to krásně všechno rychle zaplatí, ale už jsem si dokázal bankovnictví přes FaceID zablokovat. 😀
Jj, ty jsou super. 👍