Aktuálně: 2 629 inzerátů244 786 diskuzních příspěvků18 792 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 09.07.2025, 03:52:08 xxx.xxx.110.193

My oba asi dobře víme, že není takový problém elektřinu vyrobit,ale přenést a uchovat jí.🙂 To je číslo jedna problému obnovitelných zdrojů. Jinak v té síti je mnohem víc problémů.

Ano, přenést a uchovat je problém, ale pozor. To není problém jen u obnovitelných zdrojů nýbrž u všech kromě solárů. Když se to vezme hodně obecně tak princip a způsob provedení je u všech elektráren stejný (vodní, větrná, uhelné, jaderné,…) - turbína napojená na hřídel generátoru a ten už vytváří energii. Jen způsob roztáčení turbíny se liší, ale co následuje je stejný. Vytváří střídavé napětí které uschovat nelze a usměrňovat a pak rozstřídat je kontraproduktivní. 

Soláry je takový atyp, protože se liší zdroj té energie (není generátor) a rovnou vytváří stejnosměrné napětí takže co se nevyužívá tak se rovnou uschová do baterek. Jenže problém pak vzniká v rozstřídání, protože měniče nedokážou udělat čistý sinusový průběh jako generátor. Dnes už se to “dá věrohodně” napodobit, ale několik let zpátky to byl problém a v domácnosti je mnoho zařízení které trpí na “nekvalitní sinusovku”. 

Jinak zbytek ano. 😃

Jenže k čemu zaobírat svou hlavu problémy, které většina světa neřeší a klidně jezdí na fritovací olej v autě.😄

To si vždy vzpomenu na tátu a jeho staré Volvo, 2,5l turbo diesel motoru u kterého se obecně ví, že ten motor na to je schopno fungovat. 😃 Táta ještě do toho vždy hodí to svoje “já mám jedno z posledních, poctivých motorů a hlavně to má 2,5l, pěti válec, ne 3 válce 1,3MPI jako ty mrzácký Fábky”. 😂

trojAAAcko
trojAAAcko 08.07.2025, 16:14:19 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 08.07.2025, 15:32:16

ale tie novinárske kecy, že osy “útočia na ľudí pretože sú opite” je blud ako Brno…

Média to vždy musí nějak “okořenit” aby to lidi donutilo článek rozklinout a přečíst. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 08.07.2025, 12:12:36 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.07.2025, 17:12:02

Já si je poslechla chytré energetiky a možná jejich vyjádření špatně interpretovala. O přepětí z Německa a Polska mluvili nejednou.

To já už nějak neřeším jestli jste to nějak špatně interpretrovala nebo ne. Já Vám jenom chtěl trošku přiblížit realitu, že nějaká regulace tam je a, že to nedává moc smysl. Nic víc nic míň a do budoucna budete vědět zase o něco víc. 😉

Já teda už některé ty odborníky beru už taky s rezervou a nejlepší jsou ti “odborníci” typu odborník na ukrajinsko-ruskou válku, který když mluví tak mám pocit, že jediný co o tom ví má jen z nadpisů na internetu. 😀

Je, ale pravda, že někteří třeba mluví trošku “z cesty”, ale jádro toho sdělení má hlavu a patu a vlastně asi tomu i rozumí. Jenže na odborníky na FB nikdo stejně nemá. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 07.07.2025, 11:49:04 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 07.07.2025, 10:26:18

Soláry se redukovat nedají, možná technicky ano, ale politicky ne.

Tak hlavně nemíchat přepětí a množství dodávky energie. To jsou dvě odlišné věci, ale ta prvotní konspirace mluvila o přepětí kterou jste výše psala.

Jedná konspirace praví, že to “odstřelili” Němci tím, že svoje přepětí poslali do naší soustavy ( výroba z obnovitelných zdrojů - solary a větrníky - se nedá regulovat - zpomalit, zastavit)

Zkuste televizi která je na 230V (fáze + nulový vodič) na 400V (zapojit sdruženou sítí - zapojte prostě dvě fáze) a televize Vám to nedá a shoří. Přitom jistící okruh bude na 16A a pochybuji, že Vám jistič spadne. Takhle jsem odpálil topnou desku na 230V. Fungovala, jistič držel, ale dlouho nepřežila. To je vlastně “přepětí”.

Jenže ze soláru asi těžko dostanete přepětí. Jestliže měnič který rozstřídává stejnosměrné napětí na střídavé shoří nebo dojde k jakékoliv poruše tak na výstupu bude nula. U větrné zas brzdu, převodovku i kluznou spojku včetně sofistikovaného řízení (asi PLC?) lopatek, natáčení gondoly,…

Pokud budu dodávat zdrojem 500W přes transformátor který bude mít příkon 400W, při účinnosti 75% tak výkon má 300W a jestliže odběr bude 400W tak Vám transformátor shoří. Tady je vidět jak je důležité si dávat pozor na významy slov (např. výkon, příkon, …) a hlavně dodávka nadměrné energie není problém. Jestliže budu opět dodávat 1000W přes transformátor dělaný na výkon 1100W a odběr bude 900W tak jednoduše (obecně) řečeno je vše v pořádku. Problém může vzniknout tehdy když se zvýší odběr nad výkon zdroje - například 1050W. Neřeším propojení (kabely,…), protože to je vždy dimenzováno o řád výše, ale když Vám začne období dovolený, zvýší se prodej klimatizací a dalších věcí tak něco prostě selže / shoří a nemusí to být ani vlivem toho co jsem zmiňoval, ale stařím / dlouhodobým užíváním něčeho. 

Nařízení EU. Soláři mají před vším přednost a omezovat je ve výdělcích se nesmí ! Až někde do roku 30, nebo 34.

Jestli je nějaké nařízení ohledně OZE nevím, elektrotechnickou legislativu už tolik nesleduji a nijak mě nezajímá, ale pozor na pojmy a co by se reálně vlastně stalo (přepětí, příkon / výkon,…).

Pamatuji si když lidi odmítali OZE kvůli nestabilitě (ne vždy fouká vítr, ne vždy svítí Slunce, …) a došlo by k výpadkům kvůli nestálým přírodním vlivům a najednou by mělo dojít k “BO” kvůli přepětí / nadbytečné energii od OZE od Němců. 😀 Je krásné pozorovat jak se to vždycky otočí podle toho jak se komu hodí. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 07.07.2025, 06:50:46 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.07.2025, 21:09:51

Dovolím si jednu konspiraci vyvrátit / upřesnit. 😀

Jedná konspirace praví, že to “odstřelili” Němci tím, že svoje přepětí poslali do naší soustavy ( výroba z obnovitelných zdrojů - solary a větrníky - se nedá regulovat - zpomalit, zastavit)

Větrné elektrárny ("větrníky") jsou vybaveny převodovkami kvůli takovým situacím. Například česká firma Wikov je vyrábí. Soláry zase vyrábí stejnosměrný napětí který je potřeba “rozstřídat” aby v síti byla k použití. Stejnosměrný napětí se nedá totiž moc dobře transformovat a tudíž by se Vám to domů nijak nedostalo. Takže to co Vám to rozstřídá Vám ty přepětí rovnou "odfiltruje". 

Takže regulovat, zpomalovat se to bezproblému dá a je to tak dělaný, ale spíš je otázka jestli nedošlo k poruše (nepřehození převodu, odpálení měniče, …).

trojAAAcko
trojAAAcko 03.07.2025, 10:57:29 xxx.xxx.253.36

u jinak zdravé hadičky takový “hurá styl” výhodný tak akorát pro veta.

Trefně napsáno. 👌 Když jsem to právě řešil s Squamigerou minulý rok tak mi to veterinář říkal ohledně operace a on sám řekl (dělá i pavouky, strašilky, prostě všechno), že operaci dělat nechce a je to i zbytečné. Pak je riziko i zbytečné neplodnosti samice což když jí mám v páru tak by bylo nemilé. 

Jak bývá často třeba u Agam Vousatých které kolikrát mají snůšku jako slepice. Stačí připravit podmínky na kladení vajec a pak počkat. Ať už v teráriu nebo v externím boxu, ona si ta příroda umí dost často poradit sama.

Teď je ještě otázka jestli samička opravdu měla jen jedno vejce (které vykladla) anebo více, ale přijde mi nepravděpodobné aby měla jen jedno vejce ikdyž se nepářila.

Já mám v současné době sotva čas na to přelétnout co kdo píše

Já už  docela taky. Tady jsem spíše už jen ráno když jsem v práci a mám sem tam čas. Jakmile odpíchnu odchod tak se mi už nikdo nemůže dovolat, dopsat, prostě nic. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 03.07.2025, 09:12:35 xxx.xxx.253.36

To bylo první co mě napadlo, ale zrovna to odsávání a vyčištění asi takový problém nebude - podle mě. Nevím podrobný proces, ale spíš bych se obával toho jak to propíchnout vejce. To se musí hodně opatrně, ono i při sondování se musí s opatrností a ještě se to doporučuje se zaobleným předmětem. Pro propíchnutí je potřeba něco ostrého / špičatého a skrz kloaku.😀 Upřímně bych to nenechal ani udělat u veterináře který nedělá plazy. 

trojAAAcko
trojAAAcko 03.07.2025, 08:24:45 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.07.2025, 17:42:18

Ano, máte pravdu. I to je další možnost, ale i to mi nepřijde nejideálnější. Ono přes kloaku vejce napíchnout, odsáhat a pak vytlačovat je podle mě pořád docela riskatní, ale ano, pořád lepší než operace. 😀 

Já si myslím, že to jsou pořád nepravděpodobný scénáře, protože to dokážou vyklást i se zpožděním, ale musí se té korálovce udělat podmínky což jsem výše zapomněl zmínit. Četl jsem jen o ojedinělých případech kdy došlo třeba na operaci.

Zadrženou snůšku jsem řešil u A. Squamigera a nakonec jsem nic dělat nemusel. Doma jsem jí prohmatal a ještě jsem to řešil s veterinářem. Tak jsem jí zvýšil rosení a během dvou týdnů vykladla neoplozená vejce a vše bylo v pořádku a dva měsíce zpátky se povedl odchov.

trojAAAcko
trojAAAcko 02.07.2025, 10:06:59 xxx.xxx.253.36

Zdravím,

Mam ho odebrat nebo ho tam nechat?

Není důvod nechávat neoplozené vejce takže odebrat a vyhodit. Je lepší korálovku nejdříve vyndat a dát do boxu - opatrně. Následně vyndat vejce a vrátit korálovku.

Popřípadě četla jsem, že v ni může ještě nějaké nebo nějaká být, jak to zjistím?

Ano, může mít ještě nějaká zbylá vejce - tzv. zadržená snůška. Na to jsou dvě možnosti. První možnost je vlastní prohmatání hada, ale to bych nedoporučoval pokud nevíte jak na to a jakou silou project prstami po těle a tudíž pro Vás je nejlepší volba návštěva veterináře. Ten buď udělá ruční prohmat anebo RTG popřípadě SONO.

Pak Vám s vysokou pravděpodobností řekne, že jsou další dvě možnosti. Buď operace což by měla být až ta poslední možnost anebo počkat jestli Korálovka to nezvládne sama dostat vejce ven. Hlavně nezkoušet vytlačit vejce ručně.

trojAAAcko
trojAAAcko 01.07.2025, 15:03:37 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lada1960 z 30.06.2025, 21:30:12

Děkujeme za zkušenost. 😉

Ano, od chovatelů s osobní prohlídkou chovu je obecně lepší než například přes bazoš a předat osobně někde na náměstí apod… Jenže ono ne vždy to platí. 

Z mé zkušenosti z ptactva:

Přes Ifauna myslím. Korela Chocholatá (Lutino) od jednoho nejmenovaného chovatele. Dojeli jsme si pro ní osobně a vzali jsme si jí přestože jsme věděli, že to není ideální. Korela nebyla na tom moc dobře (třes, nežravost, apod…) a udělali se testy u veterináře. Teď si nevzpomínám co se našlo, ale inkubační doba 14 dní a testy se dělaly během 7 dnů od koupi takže je jasné, že něco bylo špatně v chovu. Tak jsme jí dali dohromady a v pohodě, ale jak by to dopadlo u začínajícího chovatele si asi dokážeme představit.

Na druhou stranu při koupi Aratingy Sluneční (A. Solstitialis) přes bazoš tak jsme dojeli k chovatelům (manželé) a servis od A do Z. Předpokládali, že jsme začátečníci a všechno chtěli sami vysvětlit, pomoct apod… i včetně jak ochočit. Doma měli Ary, Amazoňany, Žako a jinak než 10/10 bych tomu nedal.

Z teraristiky se asi trošku rozepíši:

Nejkratší cesta je Zverimex. Ale to je špatně. Neznáte stáří, pohlaví, rodiče a další věci zvířete. To jsem zavrhl hned.

To je jedna věc, ale rád bych to trošku upřesnil toto téma. Ono když se něco takového řekne tak hodně lidí to bere obecně a začnou se kritizovat zaměstnance tich zverimexů apod… což podle mě není fér. Narážím na toto téma poměrně často třeba z FB. Nejvíce mě dokážou vytočit ti kteří se ani nestydí za to veřejně přiznat k tomu jak se oni sami chovali k těm zaměstnancům těchto obchodů s pocitem, že něco dokázali a jde jim o ty zvířata. Zprvu v převážné většině zaměstnanci nemůžou za to, že není řádně postaráno, protože jsou omezováni třeba vedoucím / manažerem prodejny. Další věc je proč tu kritiku nedostávají třeba ti chovatelé kteří jim to nevadí to prodávat do takových obchodů. Ještě je tam kolikrát dávají i začínající chovatelé kteří si chtěli přivydělat a ono najednou nejdou tak na odbyt jak čekali. Je to hrozně zamotaná problematika. Pak přichází prázdné volání jak by se to mělo zakázat. Pokud si dobře zpomínám na tyto obchody jsou dvě zmínky v zákoně. První je zákaz chovat společně samce a samice malých savců a zákaz prodeje a chovu psů a koček takže mají “volnou ruku”. Takže by nebylo naškodu s tím něco udělat, ale když napíšu tomu kdo “vykřikuje” o zákazu aby s tím teda něco udělal tak přijdou výmluvy jak nemůžou.

V teraristice jsou (/ byly) doporučovány burzy jenže to může být taky ošemetné. Kdo se tomu věnuje nějakou dobu a má i zkušenosti tak to dokáže odhalit jestli ano / ne od daného chovatele u stolu a popřípádě má třeba už kontakty a ví kde co sehnat takže takové věci už tolik neřeší. Nejvíc na to trpí začínající kteří nejsou schopni si to “vyfiltrovat” a můžou naletět jednoduše jak na burze tak někde u chovatele doma a pak neví co doma dělat s nemocným zvířetem.

Ale to je špatně. Neznáte stáří, pohlaví, rodiče a další věci zvířete.

Ano, ale ne každý to vyžaduje. Kdo si chce pořídit králíka, Agamu, Zebřičku aby doma něco měl. Tich situací je opravdu mnoho a asi bych to neházel vše do jednoho pytle, ale jednu věc na to taky nechápu. Tu ekonomickou část. Kdo by si pořizoval něco za 2-6 násobek průměrné ceny která je u chovatelů když se všichni teď máme tak špatně a mladí si nemůžou dovolit vlastní bydlení a další…. 😀 A stejně tam někdo jde a koupí to za nesmyslnou cenu.

trojAAAcko
trojAAAcko 25.06.2025, 23:27:09 xxx.xxx.46.97
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 25.06.2025, 16:52:35

Jak by řekla Gregorová, na determinaci stačí jedna přece. 😃😃

trojAAAcko
trojAAAcko 23.06.2025, 22:56:23 xxx.xxx.46.97

Nerad narušuji konverzaci o Íránu, ale jel jsem pracovně na týden do Srbska a je znát, že se nacházím ve státě 3. země. 😃

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 21.06.2025, 20:31:20 xxx:xxx.9bfe:bc07
»
Odpověď na příspěvek uživatele JirkaP z 21.06.2025, 16:08:49

Zdravím,

můžu se zeptat čím jste fotil? Ty fotky vypadají velice kvalitně. 👌 Zrovna můj telefon nemá dobré rozlišení, ale i tak když si to přiblížím tak je to pořád ostré. 

trojAAAcko
trojAAAcko 21.06.2025, 20:29:16 xxx:xxx.9bfe:bc07
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 21.06.2025, 19:52:31

Ano, to je krásná fotka, ale mě se i tak asi více líbí poslední fotka včel u úlu. 👌

trojAAAcko
trojAAAcko 20.06.2025, 12:05:22 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.06.2025, 11:22:24

Ještě někdo si myslí, že ta moderátorka vkládá do svých prohlášení sympatie ke koalici?

Řekl bych, že se to už dlouhodobě obecně ví, že jim ráda nahrává, ale na druhou stranu asi před 2 měsíci byla debata v Bruselu kde byla Konečná, Turek, Nerudová, Vondra,… a tam se docela držela nestraně a nijak nikomu nenahrávala. Jenže doma je holt doma.

trojAAAcko
trojAAAcko 20.06.2025, 08:54:22 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.06.2025, 08:38:33

Ona nemá a nikdy neměla titul Mgr.

Tak je zajímavé, že Phd titul má. 😀 Phd (doktorské studium - celosvětově uznávaný) nelze udělat bez magisterského / inženýrského studia.

Máte nějakou teorii nebo dokonce přesně víte jak získala Phd bez Mgr / Ing? Phd je asi taky lež?

Nasdílejte svůj zdroj kde jsou jen naprostá fakta když čerpám jen z propagandy.

trojAAAcko
trojAAAcko 20.06.2025, 07:51:01 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.06.2025, 07:36:09

Docela bych lidem jako vy přál třeba chirurga s koupenym titulem. Když nejde o podvod ale o omyl.

A kde je souvislost mezi koupeným titulem a uznaným titulem ze zahraničí které nemá právo užívat?

trojAAAcko
trojAAAcko 18.06.2025, 12:47:32 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 18.06.2025, 12:29:33

😂

Buďte ráda, že ČR není moc atraktivní oproti zapádním státům a jsme v mnoha případech jen zastávka. Jinak zrovna na tom Západě je to už reálná zkušenost - sdílení bytů, hromadné (skupinové) ukázky bytů k pronájmu a nájemce si vybírá dle spisu jaký potenciální nájemce má za zaměstnání a společenský status když vynecháme tu nejnižší třídu například pro uprchlíky a další. Další věc je když se to odmítne všechno tak EU nás začne kritizovat za “proruský postoj” (jak se dnes často užívá na všechno) a budou nás najednou spojovat s Orbánským Maďarskem což se mnoho lidem potom zase nebude líbit a ta nespokojenost bude pořád a stále dokola. Přitom zrovna Orbán dal v mnoho ohledech Maďarsko dohromady, ale v očích EU je to špatný člověk. V ČR si vždy najdou důvod si na něco stěžovat ikdyž není kolikrát ani důvod k tomu.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.06.2025, 10:19:46 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.06.2025, 08:51:39

Nečetla jsem vaše povídání celé. - Ale musím podotknout, že vy vycházíte ze svého já…já, já,já.

Opravdu? Nečetla celé, ale hlavně, že podotýkáte.

“Jsou lidi kteří hrozně chtějí jezdit dvakrát do roka na dovolenou, užívat si apod… (když jsou dneska ty možnosti)”

“Když si někdo ukládá hotovost pod polštář tak ať se nediví, že najednou mu spíše mizí než přibývá. Taky znám takový lidi co si to dávají někam do kasičky.”

“V tomto hraje roli mnohonásobně více aspektů (včetně způsob žití jednotlivců),…”

“Třeba si uvědomí, že skákat na jakoukoliv kampaň “anti-…” je o ničem a budou se zajímat o to trošku hlouběji, ale bohužel jsou i tací kteří si myslí, že tomu rozumí a nemají potřebu se o to zajímat dále.”

“Najdou se lidi kteří mají potřebu něco mít a neřeší kolik za to dají popřípadě nejlépe si něco koupí na splátky, ale to, že kolikrát nehorázně přeplatí už si nedopočítají.” - Na to jsou statistiky z exekučního. 

Takže asi ano? Jen “vy vycházíte ze svého já…já, já,já.”… 😀

Neberete v úvahu, že ne každý touží mít barák (navíc před rekonstrukcí) …….a i takoví lidé mají nárok na slušný život a na slušné nájemní bydlení, které zaplatí, když normálně pracují a ještě jim zbyde - třeba na to cestování.

Já vím, že každý potom netouží, ale když hypotéky (včetně všeho pojištění, daní z nemovitosti,…) stojí +- stejně či více tak je zvláštní, že si lidí pořád stěžují , že na to nemají. Jeden člověk to dokáže zaplatit s normální mzdou, ale bude to od nuly k nule jenže v páru je druhá výplata ta navíc která se dá ušetřit. Novodobější systém nikdy nebyl nastaven tak aby každý člověk žil sám, ale trend takový teď je. Neberu samozřejmě samoživitelky apod… kde se o tom dá tak mluvit, že je to na …, ale ten problém už spíše není globálním (obecným). Je potřeba taky do toho zahrnout i tu mentalitu, že mnozí lidé taky chtějí mít nové a luxusní vybavení bytu, zařízení apod… a to leze pak do peněz, ale za jakou cenu? Aby z druhé výplaty nic neušetřili? Navíc v nájmu když se něco porouchá (lednička, baterie v umyvadlu,…) stačí zavolat majiteli a požadovat opravu která nic nestojí nájemníka a tím ušetří. Nájem je pořád lepší / levnější a chápu, že to lidi tak chtějí, ale jak to, že pořád nemají peníze?

A to už vůbec nemluvím o tom, že je nás 10 milionů a baráky pro všechny se sem prostě nevejdou.

https://csu.gov.cz/pocet-struktura-a-projekce-obyvatel?pocet=10&start=0&podskupiny=132&razeni=-datumVydani

Nedostali jsme až tak velkou “populační” explozi aby to udělalo to co tu aktuálně je + porodnost klesá - určitě víte. Pak jsou tu páry (nemanželské - tudíž bez statistik) které se rozejdou a počet obyvatel k ubytování se zvýší a zvedne se poptávka - tudíž i cena. Ne každý po rozchodu se nastěhuje k novému partnerovi. Další trend kdy prostě je pohodlnější bydlet někde sám a mít kamarádky s výhodami. Takže se bydlí opět po jednom dokud se to opět nevyplatí k někomu nastěhovat. Za některé problémy si můžou kolektivně lidi sami a ne jen vláda. 😉 Je to kolísavá křivka kdy páry jdou bydlet k sobě kvůli ekonomické stránce a cena padne a za pár let zas zvedne a pořád dokola.

A pak je vinna státu, že nejnovější sídliště v Ústí nechal vybydlet a dnes je pro normální lidi neobyvatelné. Možná by stálo za to, abyste se trochu díval kolem sebe.

Já znám spoustu lidí ze severních krajů a občas jsem tam sám zajel i osobně ať už pro nějaké zvířátko či něco jiného. Takže se koukám hodně kolem sebe - o to se nebojte. Jenže proč to komplet házet na vládu? Ano, vláda by s tím mohla něco udělat, ale ne se sídlištěm. Problém je se zaměstnáním. Moc firem (hlavně zahraničních) tam nechce jít a proč? Dopravní spojení je nic moc a nekomfortní. Snad každá Německá firma si raději dá výrobu na trase D5, D1,… (Tachovsko, Plzeň, Rokycany, Beroun, Praha, Velké Meziříčí, Brno,…) než někam kde se jezdí pomalu po polní cestě. 😀 Severo-východní část německa je taky mrtvá takže z té strany není nikdo kdo by šel do severních krajů ČR. Dejte (popřípadě podpořte) tam X firem a lidi tam půjdou za prací. Pak se tam objeví i developeři a zbytek se vyřeší přirozeně. 

A to, že mnohým z toho “hrabe" - to taky normální není.

Normální to samozřejmě není, ale když je někdo schopný se psychicky zhroutit kvůli tomu, že si politici zvýší platy tak to taky vypovídá o tom člověku. Díky mnoho vlivům dnešním lidem se zvyšuje počet psychických problémů (ne jen deprese které se zvyšuje už X let). Ruku na srdce, kdo by si nechtěl sám sobě přidávat v zaměstnání kdyby měl možnost? Věřím, že každý kdo by tam byl tak by to odhlasoval pro zvýšení. Zvykání na luxus je rychlejší než na chudobu. Bohužel zvykání na chudobu je delší než ta propadlá křivka na papíře. Obhajovat skandály jako Bitcoiny, Dozimetr, Čapí hnízdo, Motol apod… opravdu nebudu. Zjišťování informací by mělo být žádoucí, ale tich možností získávání informací je tolik a různorodně zaměřených, že je už složitý to rozlišovat a něčemu opravdu věřit. Ani mně to tolik nejde a proto podle mě je dobré mít trošku toleranci k ostatním kteří berou informace někde jinde a liší se popřípadě už to vzdali. Jenže lidi jsou už schopni dohadovat kvůli kravinám a to mi přijde opravdu smutný.

Jo a přeju vám, aby vám váš standard vydržel a oblek na svatbu netřeba.

Děkuji a dělám všechno proto aby to vydrželo a určitě i vydrží. Už od mládí musím dělat abych něco měl. Jinak oblek není potřeba, ale rozhodně nechci jít v džínech do práce. Když už tak aspoň chci vypadat normálně a formálně tak jak se patří.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.06.2025, 08:50:55 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 18.06.2025, 08:37:39

Bitcoiny jsou skandál světového formátu

Není možný, Fiala jasně říkal, že nám vrátili respekt v zahraničí. 😀

Obrázek