Vy jste úplně mimo a tak jsem se nemýlil ani maličko.
Je pozoruhodné jak se neplete, ale přitom promícháte dvě odlišné věci které je potřeba odlišovat a správně definovat.
Jádro sdělení nebylo jak rychle něco spočítá nějaký jednoduchý příklad, na který se není potřeba ptát AI.
A to byla ta myšlenka…. a proto jsem to dal z úkol. Dám příklad - jestliže dítě mám problémy sečíst pár čísel tak mu nedáte za úkol něco vynásobit, nedej bože použít Pythagorovu větu. A obráceně když žák umí Pythagorovu větu tak sečíst pár čísel by měl vždy a správně. Ignoruju genetiku člověka, ale z logiky je nějaká posloupnost. Jak nám říkala češtinářka “tu básničku musíte umět i kdybych Vás o půlnoci vzbudila”. U AI by to mělo být stejně - pokud dokáže pomáhat vyvíjet nové technologie apod… tak jak to, že nedokáže provést takový primitivní úkol? Váš nedostatek (nechci psát “problém”) je ten, že víte jen to, že v pozadí AI je jen nějaký kód. Já trošku (opravdu jen trošku) vím jak se programuje a co se v pozadí té AI děje a jak ten kód i funguje a ta logika funkčnosti AI mi nedává prostě smysl.
Mě, když se někdo zeptá jako vy, nevěřím, že by byl hloupý a hledám v tom nějakou složitost.
Mám obdobný pohled. 🙂 Též občas hledám složitosti zbytečně.
Takže vy jste překryl zásadní sdělení nesmysly, které s tématem nijak nesouvisí, proč to děláte?
Možná nějaká citová dotknutelnost na mé straně. Každopádně nemám rád když někdo v základu argumentu promíchá dvě odlišné věci. Pokusím se aby se neopakovalo a přístě se raději budu držet tichého čtenáře.
Někdo by z holé věty: lidi jdou do práce usoudil, že tam jdou pracovat a drtivou většinu by asi zajímal druh té práce a případně její kvalita. Ovšem vy hodnotíte JAK jdou ti lidi do práce. Pozoruhodné.
👍 Holt někdy i ze způsobu chůze do práce se dá poznat nálada, chuť do práce apod… a pak můžu lépe odhadovat druh i kvalita vykonovávaného zaměstnání. 🙂 Vím, že je to přenesený výraz a chápu jak jste to myslel.