Aktuálně: 1 879 inzerátů281 661 diskuzních příspěvků20 115 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 19.02.2026, 07:58:52 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.02.2026, 07:29:32

A ještě teda co se týká odškodnění, oni nějaké vyplácejí?

Ano.

Tak ale přece důležitější je třeba rodné číslo a ne nějaký překlep v textu nebo jménu, to se přece může stát.

Sedět musí všechno, ne jen rodné číslo a jak jsem psal - odvolání zamítli. A ano, rodné čísla normálně mají taky, ale je tam trošičku jiný systém pokud se nemýlím. Systém myslím jako, že nemají třeba u žen +50 pro měsíc jako to máme my, ale teď si přesně nepamatuji v čem jsou konkrétně ty rozdíly.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 20:13:29 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.02.2026, 19:25:31

To je složitější a byl tam překlep v překladu - to vím určitě. Celkově administrativa cizinců (resp. UA) na území ČR je celý zamotaný a na dlouhé vyprávění. 😀Kdo by to pak četl, že jo. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 20:06:53 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.02.2026, 19:56:05

Co zase nechat smazat? Já jsem nic nemazal ani nenahlašoval. 🤣

Ale jednoznačné závěry Vám jdou skvěle. Já osobně bych to i nechal, nicméně je to jen Vaše vizitka a čeho ať si přebere každý po svém. 🤣

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 16:19:18 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.02.2026, 16:11:13

Nechápu souvislost.

Tak si to přečtě znova… Česká maminka přijde ve válce o syna který tam vůbec nemusel jezdit. Pak dcera přijde o otce který tam padnul a díky chybě v administrativě za kterou tolik nemohla jí všechno zamítli včetně odvolání. 

Když bychom se měli bavit o té sentimentu / soladiritě tak proč by mi mělo být víc líto české maminky než té Ukrajinky? Proč hned se navážet do státu (ať je jakýkoliv - politickým psotavením), že je špatný, protože odmítá vyhovět / pomoc? S tou holčinou to není jediný případ…

Od koho měla dostat “korunu”.

Od Ukrajiny… Jenže velvyslanectví v ČR se jí na to taky vykašlalo. 

Ona tady pracuje a nedostává výplatu ?

Pracuje a dostává výplatu a nevím, že by brala dávky. Takže technicky vzato stejný morální status jako té české maminky. Předpokladám, že ta maminka taky pracuje a má výplatu.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 16:02:01 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.02.2026, 15:58:41

Kup si Braníka v PETce a buď dobrej. 🤣Hlavně toho dvoulitrového ve slevě, chutná totiž lépe. 😂

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 15:09:10 xxx.xxx.253.36

Chápání situace matky je jasný a ano, je to smutný, ale ze strany státu je to pochopitelný taky. Postavení státu k situaci se dá snadno odůvodnit. Takových smutných případů bych mohl psát ve velkém, je jich nespočet a určitě já, stát už vůbec ne, se nebude obtěžovat konkrétními případy v tomto tématu a dávat tomu nějakou snahu.

Dušení na hranicích je běžná věc a takový mainstream ve stylu “většina Ukrajinců si jezdí na UA jako na dovolenou” je jen k smíchu.

Znám případ jedné holčiny (Ukrajinky) které umřel na frontě tatínek - dostal povolávačku a vyřizovala vše co se týče pohřbu (na UA) a odškodnění. Řešila to taky přes české velvyslanectví, musela taky řešit překlady a omylem se “překlepla” ve jméně a najednou odškodnění nula, protože doklady nebyly správně a odvolání zamítli. Každý se na ní vykašlal a co? Koho to zajímá nebo zajímalo? Psalo se o tom někde? Každý to měl kde chtěl…

Už přesně nevím jak to dopadlo s tím tělem jestli se vůbec řádně pohřbilo nebo jestli se taky nehnije někde v jámě. Holčina která tady žije, pracuje tak nedostala ani korunu a jen starosti. Ta holčina si podle mě zasloužila víc než nějaká česká matka jejíž syn jel někam kam nemusel a nikdo ho nenutil. Jen dodám, že ten překlep nebyla úplně chyba na její straně, ale v tom překladu mezi latinkou a cyrilicí jména.  Což ty překlady je taky speciální kapitola.
Takže tich případů je fakt nespočet a přijde mi zbytečné se vzrušovat kvůli vlastně zbytečné situaci která se stát nemusela.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 13:31:42 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.02.2026, 12:56:03

Je vidět, že jste mladý. 

Věk je v tomto docela irelevantní. Pokud byla na to hrdá a nevadí jí, že jí tam umřel syn tak si to zaplatí sama a stát nemusí nic. Jestliže byla proti tomu aby se její syn dobrovolně přihlásil a jel tam bojovat tak jediný co tak si může stěžovat státu a požadovat odškodnění který jí stejně asi nevyjde když ho nikdo nenutil. Památeční místo na hřbitově lze i bez těla a tak závratná částka to není.

Že nechce, aby skončil někde v díře.

Pokud se někdo nenechá spálit tak tam skončíme všichni. V tomto jsem opravdu jednoduchý a realista. Jaký je rozdíl mezi rozložením těla na hřbitově nebo na frontě? Kromě emočního hlediska žádný - viz výše.

dostat domů, lidsky pohřbít

Ano, za normálních okolností bych to chápal. Když by někdo umřel v horách (upadnul by například) tak je to nehoda a taky by mi to vnitřně vadilo, že třeba stát dá nulovou snahu. Jenže tohle to trošku jiná situace. Objektivně jsou oboje situace stejné - nemusel ject do hor / nemusel do války, jenže dovoz mrtvého těla z hor nebo z fronty je podstatný rozdíl nejen v náročnosti tak v finančně. Další věc je, že když jedu do hor tak je riziko nehody, to ano, ale ject dobrovolně na frontu odkud se pravděpodobně nevrátím je taky rozdíl. Podle mě je větší pravděpodobnost, že se vrátím z výstupu z M. Everestu než z fronty a že výstupy na osmitisícovky a více jsou obtížné a hodně rizikové.

Na ukrajině je dobrovolník který se tím zabývá a určité dotace na UA jdou i je mu. Z našetřených peněz si koupil dodávku, nahoru dal bílou vlajku a denně jezdí na frontě a sbírá mrtvé - nejen vojáků tak civilistů (hodně starší lidé to psychicky nedávají). Nedávno mu Rusko napálilo dron do auta - dá se dohledat, to video si dal sobě na Instagram.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 12:37:50 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.02.2026, 12:19:56

nějak postrádám rozpor mezi těmi citáty Orionky a tou odmítnutou repatriací.

Jde o tu souvislost a ne konkrétní spojistost citací které jsem výše použil.

Orionka si přeje, aby válka skončila, a přiživování války dovozem zbraní a lidí jí je proti srsti. 

To je právě ono. Když se někdo dobrovolně přihlásí a jede tam tak automaticky tu válku podpoří ne? Když někomu řeknu ať ten olej do ohně neleje a on i tak olej vylije a popálí se tak proč by mi ho bylo líto? Většina řekne “blbec, nedal si říc”. Tak jednoduché to je. U vojáků třeba v tom Iráku který vyslal stát tam se to požaduje a očekává, ale proč u někoho kdo si jede sám a dobrovolně “válčit”? 

Orionka si stěžuje na finanční dotování války - ano, v pořádku, souhlasím. Jenže pak kritizovat stát za to, že  “nevyhazuje” peníze za dovoz mrtvého těla které ani nemuselo být je směšné. A pak se mi to tady nejmenovaně snaží omlátit o hlavu. Jde o ten paradox - rozhazovat peníze kvůli nesmyslné válce NE, rozhazovat peníze za zbytečné úmrtí ve zbytečné válce ANO, dotovat nepřizpůsobivé na pracáku NE. 😂😂

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 12:12:17 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 17.02.2026, 00:19:38

Na začátek jak zmínil AMalina: “jen se zajímáte pouze o část a to tu, která vám pasuje.” tak bych chtěl též trošku upozornit. Nicméně jste na to sám upozorňoval hned v prvním příspěvku v tomto vlákně.

Tom50 25.11.2025, 21:14:19

Protože tu někdo přímo tuto značku uvedl, zadal jsem jí AI. Uvedu odpovědi, postupně s upřesňováním zadání. Kuriozní je první odpověď, robot chce za každou cenu lichotit (někdo ho tak naprogramoval) a mazat med kolem úst.

Já jsem též poslední dobou s AI nezahálel, ale včera jsem jí chtěl už pomalu “zavraždit”. Dokáže to být dobrý pomocník, ale pokud je dotazů za sebou fakt hodně tak se zacyklí a nejde se s ní hnout. 

Nicméně jsem Vás chtěl trošku "zaúkolovat". Témata zajímavá, ale bych uvítal jestliže se v budoucnu ještě budete ptát na další věci / témata tak jestli byste se nedoptal na jednu věc z vlákna “Nahaté úly” které jsou u Toma4. 

Dle tvrzení Toma4 jsou na jaře plodiska k neunesení, ovšem v srpnu jsou pozoruhodně lehká. Tudíž se musí izolace nacucávat za zimu vodou a v sezoně postupně vysychají. Tom4 je přesvědčený (a neumím mu to rozmluvit //ani nechci//), že ta nacucaná izolace a její postupné vysychání vytváří v úle nějaké zvláštní mikroklima, které včelám nějak svědčí. Je to zjara lednička, nacucaná a studená - proto asi pomalý rozvoj. Ale není náhodou v dutině stromu přesně to samé?

Možná na to existuje nějaká odborná “studie” která se o tom zmiňuje. Pokud si dobře pamatuji, tak jste psal o už asi 10 letém pokusu v Německu kde chovají včely v dutinách stromů a nemusí je léčit apod… Pokud by studie existovala tak by mohla obsahovat nějaké užitečné informace či potvrdit / vyvrátit spojitost. Zeptal bych se sám, ale kvůli jedné otázce by odpověď mohla být k ničemu a hlavně nemám takovou tabulku kterou jste vkládal Vy a která by pro otázku mohla být užitečná.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.02.2026, 11:40:14 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.02.2026, 09:26:47

😂😂😂😂

Tak já si tentokrát zahraju na tu potrefenou husu.

orionka-2 13.12.2025, 10:03:05 

Mládež okolo ( třeba Německo ) proti návrhům branné povinnosti protestuje. Jen u nás ( v diskuzích ) mladí skoro řičí nadšením nad válkou. Ti ostatní mlčí. Na některém desolátním webu jsem zaznamenala radu pro všechny válečníky : “Vemte si mokré boty, na záda 20 kilo kamení a vyražte do přírody, po pořádně rozbahněné cestě ( najdete všude, kde se těží ) a setrvejte tam přes víkend a našlapejte třeba 20 km. Můžete si vzít kus chleba a paštiku, hospodám se velkým obloukem vyhněte. Sem tam sebou plácněte do toho bláta a učiňte se neviditelnými - bacha dron” V pondělí už budete chcimíři.

Orionka (neregistrovaný) 09.01.2026, 11:58:54 

Funguje, ale kam s tím? Taková nerudovská otázka a divná doba, když jediné na čem lze vydělat jsou zbraně. Zaplatíme to dluhem a pošleme na UA ? Nebo jinam? To je jedno. Pak už můžeme jen tiše doufat, že to co bylo vyrobeno, nebude použito proti nám, když nevíte, kde to skončí.

Orionka (neregistrovaný) 09.01.2026, 14:02:14 

Nejenom N vidí za roh. Známá má dospívající vnuky : do zdravotnictví, k hasičům….běžte, kde budete nepostradatelní a odkud vás neodvedou.

Orionka (neregistrovaný) 01.02.2026, 08:51:05 

Je to tak. Znám hodně obyčejných pracovitých lidí, kteří po válce vstoupili. (Po Mnichovské dohodě nebylo divu) Ale i jiných? V 86, 87, 88 ? To už museli být těžcí blázni, kariéristi nebo prostě s……A jestli náš pan prezident nestál ten den s obuškem v ruce, není to jeho zásluha, ale jen náhoda. To je minulost, ale to jak každý den zrazuje, jak nás táhne ke kamarádům na UA…..Má propletené světové strany? Nepochopím. Ty lidičky, kteří budou dnes na náměstí a bude jim víc než 40. Vlastně 50. Obdiv? K vousům? Není to málo Antonie Pavloviči?

Takže Vám hrozně vadí dotování války na UA, píšete jak Rusko nebude pokračovat, mně přejete (nebral jsem to ironicky) aby případně mého syna nikdo nezfanatizoval, ale když už se někdo dobrovolně přihlásí a jede na UA a padne tam tak najednou je zase stát špatný? Najednou Vám jich je hrozně líto a jejich rodin? Dokáže se Vám vůbec někdo někdy a v něčem zavděčit? Asi vždy a všechno špatně a Vy by jste vše udělala správně. 😀 Pokud se nemýlím tak jsem dával rozdíl třeba oproti vojákům kteří padli v Iráku nebo kde to bylo. Za jaký zájmy bojovali? Byli tam dobrovolně nebo je tam někdo poslal? Pamatujete si vůbec jména? Vsadím se, že ne, protože vlastně who cares.

Když bych dostal povolávačku a padnul tak co? Prostě nic a další “anonym” padnul za zájmy vyšších tak jak to bylo vždycky. To jsem před tím už psal. Třeba se o tom ani tady nedozvíte a možná si tak vzpomenete a skončí to větou “Jo, to byl ten divnej co psal dlouhý texty který byly moc dlouhý, nikdo to nechtěl číst, holt ho asi přestalo bavit to dohadování.” - v tomto jsem realista a nedělám si iluze, že tady někdo bude držet minutu ticha. 😀 A ještě za mě. 😂 Jsem méně cenný jako ostatní.

trojAAAcko
trojAAAcko 13.02.2026, 08:16:21 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 11.02.2026, 22:12:12

Nerad bych Vám bral Vaši předvídavost, ale zatím se z toho článku nejde dělat závěry. Je tu spoustu vlivů kteří ovlivňují “nestandartně” vyšší nezaměstnanost.  Pár vlivů je uvedeno i v tom článku.

1. vliv který musíme vzít v úvahu je sezónní vliv který je i též zmíněný v článku. Párkrát jsem ho tady historicky zmiňoval (ale to bylo s průměrnými mzdami).

Lednový nárůst nezaměstnanosti je především důsledkem tradiční sezónnosti, která se každý rok promítá do zimních měsíců,

V tom grafu je to krásně vidět jak v Lednu je nárůst vždy.

2. Opět zmíněno v článku, ale to osobně potvrdit nemůžu, protože o tom nic nevím a nezaregistroval jsem jakékoliv změny. Někdo bude určitě vědět více než já.

Pravděpodobně si část uchazečů vědomě načasovala podání žádosti na období platnosti nových podmínek a zároveň roste podíl těch, kteří o podporu podle těchto pravidel žádají,

Bohužel fakt nevím jaký nový podmínky tam jsou takže toho moc nenapíši. 😀

3. Vliv je docela důležitý a ten nejvíce ovlivňuje ten vysoký nárůst a to má několik příčin. Několik let čtu jak za pár let bude rekordní počet důchodců a nejméně pracujících lidí a na statistickým úřadě se dá dohledat toto.

https://csu.gov.cz/docs/107508/ccde308a-990f-e86d-d99d-0a187598718e/czam111825_analyza.pdf?version=2.0

Hned v prvním grafu je to vidět nárůst v 3. čtvrtletí 2025 oproti 3. čtvrtletí 2024 o cca 50-100 tisíc  - ano, jsou to pracujících lidé což je jiná skupina jenže musím dodat jedno malé “ale”. Je důležité zmínit, že je to 3Q (Červenec - Září / 7-9) a enormní nárůst nezaměstnanosti (dle grafu v článku) začíná 11/25. Tich důvodů zaměstnanosti v takové věkové kategorii je více (třeba více důchodců si chce přilepšit) i včetně nezaměstnanosti (třeba více lidí v před důchodovém věku si to chce “doklepat” na ÚP). Na to by se dal napsat velký článek včetně hypotéz a analytických myšlenek. 😀 Podle mě se to prostě jen sešlo a pravděpodobně bude hůř i v budoucnu, ale důvodů je vždycky více a některé holt nejsou tak “vidět”.

trojAAAcko
trojAAAcko 11.02.2026, 09:06:28 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.02.2026, 06:52:58

No já tam tak běžně nejezdím, ale v Červenci 2025 jsem jel od ČB a kolona pár km před kruháčem (modře - jsem asi vychytal blbý čas) a za kruháčem kolona až k té křižovatce (červeně) jak jsem psal a za tou křižovatkou už vše ok. 😀 To jsem nějak nepochopil, ale to je jedno, ve svém životě nepochopím ještě hodně věcí takže zbytečné se tím trápit. 😀

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 14:15:15 xxx.xxx.253.36

Sarah01 10.02.2026, 13:37:23

prostě ty víceproudé, aby ukázal, jak se řidiči neumějí zařadit do správného pruhu

Vím, že hodně reagoval na kruháč u Makra po tom jak ho předělali. Ten stojí za to. Toho bych se bál i já kdyby tam nebyly ty semafory, ale tím jak tam jsou tak je opravdu “blbuvzdornej”, jenže lidi stejně si na kruháči přejíždí (jak jinak, že i bez blinkru) jak chtějí a už tam byly nějaké nehody. Já třeba pochopím, že se špatně zařadili a chtějí přeject (ikdyž nesmí) tak je klidně pustím, ale bez blinkru je to těžký odhadovat a hůře se reaguje. Ještě je zajímavý kruháč u Globusu (jsou tam dva, tak ten “větší”). Ještě v ČB na okružní (kometa asi bude vědět - u VŠTE) tak ten stojí taky za to, ale je aspoň dost velký a já ho třeba vždy projedu bez problému. 😀

Buggyra 10.02.2026, 13:47:42

Já jsem před Benešovem za blbce pravidelně

Vím kterej to je, před půl rokem jsem tam jel z ČB do Prahy. 😀 Mě spíše nejvíc udivuje ta křižovatka u Konopiště. X km kolona jenom kvůli vlastně obyčejné křižovatce. Kolegyně jezdí pravidelně do Benešova a ta to taky nechápe. 😀

takže než já na ukazatelích, které jsou těsně před vyvejrám

To je třeba příklad toho kruháče u Makra v Plzni. Já se takový věci učím rychle takže mi to nedělá problém, ale taky mi přijde neskutečně blízko kruháče a pak zařadit se na rychlo před kruháčem když jsou auta už zařazený je komplikovaný. Občas s tím taky bojuju na místech kde jsem poprvé.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 12:23:33 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 12:03:54

Jehlu ve městě občas potkávám. Jednou jsem kousek od něj parkoval u Globusu. Už tolik aktivně nekoukám, ale na Instagramu když mi to vyskočí tak se podívám a manželka mi sem tam něco od něj pošle. 

A jakým kruháčům? Nějaký konkrétní? 😀 V Plzni jich je docela dost speciálních.

Buggyra 10.02.2026, 12:06:26

Liberecká perla mi občas vyskočí taky, ale nějak cíleně nesleduji ani jednoho. To spíše raději se podívám na toho instruktora autoškoly -  teď nevím jak se jmenuje, ale ten to říká taky těm studentům trefně. Jako být rozhodný, vědět co dělat apod…

Jenže v některých situacích je to trošku nic moc a člověk musí být individuální a reagovat. Na Folmavský v Plzni je dvouproudovka a jela sanitka. Byl jsem v levým pruhu a přede mnou a za mnou auto a v pravým pruhu taky. Tak jsem automaticky zajel na levou stranu a předpokládal, že se uvolní místo ve prostřed (jako třeba na dálnici), ale ty dvě auta se zařadili do pravého pruhu a já tam zůstal sám nacpaný na levý straně tak jsem se teda okamžitě zařadil do pravého pruhu taky tak aby měla celý levý prázdný.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 12:10:11 xxx.xxx.253.36

Ve většině se mýlíte. Předně, opravdu jste nepochopil ten rozdíl nablbého výstřelku - mladické nerozvážnosti a mastné palice a umolousaných džín, což šlo za 2-3 hodiny napravit, že nikdo neviděl, že dotyčný prostě chyboval a to, že na potetovanci bude vidět jeho idiocie navěky? Zkuste si představit potetovanou stařenu!

Nejde o to, že bych to nepochopil. Jenže já to beru více individuálněji. Pokud proti mně půjde nějaký týpek, od pohledu (podle oblečení) asi žádná kapacita a na ruce mezinárodně zakázaná symbolika (například svastika) tak je to jasné a není o čem mluvit. Jenže pokud by proti mně šel ten samý člověk, normálně oblečený a na ruce symbol z nějakýho filmu tak pro mě to není už záruka, že je “méně chytrý” než třeba já.

Pokud se někdo úplně celý potetovat a neuvědomí si jak to za tich 40 let bude vypadat tak ano, je to asi debil, ale mít symbol třeba na rameni kde to většinu času ani není vidět a je to zase nějaký malý symbol a ten člověk si toho je vědom tak v tom takový problém nevidím.

A slušní lidi je živí a musí se nechat okrádat od tohoto xindlu a vyhýbat se mu a nesmí je nechat pochcípat. Ján za léky platím a celý život jsem pracoval, tihle nehli prstem, jsou to ryzí PARAZITI. To se vám líbí? Já pamatuju lepší časy, věřte mi!

Pokud vím tak na podobný téma bavili. Jen se to teda týkalo bezdomovců, ale ve výsledku je to stejné a můj názor si můžete dohledat - rozepisovat to znova nebudu.

Jen jediné jim bylo divné, holky, ty kvalitní, čisťounce vyvoněné je nějak nechtěly.

K tomuto mi jen napadá přísloví - “Vrána k vráně sedá.” a rozčilovat se kvůli tomu mi přijde při nejmenším zbytečné.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 11:42:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 10:20:44

Ale už jsem takhle byla i vytroubená a před přechodem, když jsem pouštěla chodce, tak taky. Někteří lidi děsně spěchají a přitom ušetří sotva pár minut, jestli vůbec.

V Plzni běžná praxe - ségře se to stalo - nevěřil jsem jí a pak se to stalo i mně. 😀 Já poslední dobou mám štěstí na stříbrný Kodiaqy. Kousek od Plzně je Zbůh kde je velký provoz a v protisměru chtěl odbočit (z jeho směru doleva). Za mnou kolona aut tak jsem ho pustil aby neblokoval protisměr a za mnou mě vytroubil Kodiaq. V takových situacích se rád chytnu tak jsem to trošku prošlápnul (bylo náledí tak mi zadek klouzal ze strany na stranu) a ještě na provokaci jsem mu probliknul výstražníma. Hned mě dálkovýma vyblikal a nalepil na zadek. Tak jsem si jen řekl, že si otestuji jak moc chvátá - já měl zpoždění, ale nějak jsem nespěchal když jsem pouštěl protijedoucí auto. Nakonec asi po 10km jsem ho už ani neviděl takže nechvátal, ale prostě vytroubil musel. 😀 Takový komedianty mám rád.

Jinak jsem viděl výpočet časových úspor podle rychlosti a není to přímka (přímá úměrnost), ale křivka. Nicméně co se týče města tak málokdo započítává třeba i intervaly semaforů - tam se může jednat pak o velkou úsporu časovou když se trošku zrychlí. Je to hrozně individuální.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 11:23:45 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 09:47:33

Škodovka samozřejmě v absolutních číslech vede, protože škodovek jezdí u nás nejvíc, proto jsem zmiňovala ten počet aut.

Já taky. “Pokud si dobře pamatuji tak Škodovka na počet aut stejně vede.

Ono taky záleží jaký data si brali a hlavně jak filtrovali. Ono se to dá filtrovat na mnoho způsobů. Viz obrázky.

Podle Garáže je každé BMW, které se prodává, nabourané.

Další kec. Zrovna kolem BMW se pohybuji (též jsem vlastníkem) a není to úplně pravda a hlavně to nedává smysl z několika důvodů. Dost se stává přetočení km - nedávno jsem viděl reakci na inzerát kde BMW bylo přetočený asi o 120t km, ale to je téma týkající se všech značek.

Tam si myslím, že se odrážejí od toho, že si každý v BMW project kruháč bokem když je to super zadokolka, ale to se týká tich starých vykopávek (E46 touring nejlépe 😀) se samosvorem, vykuchaných DPF a tak který se dají kupovat za pár tisíc jen tak na jednu zimu. Jenže aby někdo blbnul s F nebo G řadou, ještě jsem neviděl.

Jinak ta neosvětlená auta v mlze to byl Mercedes a teď v neděli BMW nějaké Cabrio, do toho Mercedesu jsem v té mlze loni málem narazila, bylo to tak tak.

To bych mohl taky vyprávět, ale je to škoda slov. Je to primárně pořád o lidech a ne o autech.

Obrázek Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 09:06:17 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 08:45:38

To sice ne, ale statisticky na počet aut bourají nejvíc řidiči BMW a Audi.

To jsem jednou počítal a vyjížděl jsem si data od PČR a % na počet registrovaných aut to úplně tak není. 😀 Klidně to ještě přepočítám a vyjedu si ty data znova. Pokud si dobře pamatuji tak Škodovka na počet aut stejně vede.

To samé platí i s tvrzením, že cizinci (resp. Ukrajinci) u nás hrozně bourají. V datech je minimální rozdíl třeba oproti roku 2019.

A co je vlastně “dražší” značka? Lepší specifikace je “dražší” auta - to už by sedělo a souhlasil. A to jak se tradičně říká jak řidiči BMW nepoužívají blinkry tak je to jen zveličený. V Plzni tich BMW jezdí fakt hodně a používají je normálně i mimo město.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 08:01:24 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.02.2026, 17:35:50

Ono je to takové zrádné. Značka auta toho moc nevypovídá o řidiči a jeho mentálním rozpoložení.

trojAAAcko
trojAAAcko 09.02.2026, 15:00:22 xxx.xxx.253.36

Tom50 06.02.2026, 16:08:54

Spíš je děsivé, proč se krásní mladí lidé zohyzďují tetováním. …. Pak bude byznys odstraňování.

To už je. Za odstranění malého tetování dáte klidně 30 tisíc.

Ono je to dané inteligencí, potetují se jen proletáři s nízkým IQ, civilizovaní lepší lidé se netetují, všimněte si toho.

Tetovali se lidi už před tisíci lety. Inteligentní národy například Mayové ze Střední Ameriky.

A také se proslýchá, že budou lidi očipovaní a čip bude jedna tečka tetování (proto prý mladé méně inteligentní liberální režim naučil obdivovat potetované) a nikdo nebude vědět, kde šmírovací čip má.

To jsem taky už četl takové teorie, ale dneska jsou teorie na všechno - lidi se prostě nudí. Z hlediska technologie ne, že by to nebylo tolik nereálné, ale co takhle z globální implementace. Očipovat půlku populace není “jen tak” a ve formě tetování mi přijde teda moc komplikované. Napadá me snažší cesta s vyšší úspěšností - napovím, jedná se to lékařství.

AMalina 06.02.2026, 18:20:00

Podle mě to spíš souvisí s nedostatke empatie a emoční inteligencí (EQ), která nikdy nerostla a neroste tak rychle jako pokrok a IQ

Pokrok je jedna věc, jednoduše řečeno jsou to nástavby na určité základy. Jenže jaký je rozdíl IQ dnešními lidmi a třeba lidmi z dob třeba Římské říše? Rozdíl je nula - člověk jako takový je pořád stejně inteligentní. Rozdíl je v tich nástavbách a jiných možnostech - například dnes už máme povinnou školní docházku.

Tom50 06.02.2026, 20:06:35

Nějak nechápu smysl druhého odstavce. Kritizujete “mladistvou nerozvážnost", ale přitom sám to potvrzujete, že to vlastně jiný nebylo - “Ano, chdili jsme jak idioti v roztrhaných džínách”, “Kouřili jsme jak o život a kdyby byly drogy, mnozí by jim jistě propadli.”, … Tak kde je ten rozdíl? 

nevytvoří u budoucích zaměstnavatelů dojem, že na něj bude spolehnutí a že bude pro firmu dobré takového exota zaměstnat.

Je mnoho zaměstnavatelů u kterým to nahraje - jednu bych mohl jmenovat. Nechci se na toto téma moc rozepisovat tak to popíšu hláškou z filmu s hercem p. Polívkou - “Nová doba, host …”.

Kdo by si koupil auto s výkonem 500 kw při spotřebě půl litru na 100 km, když by bylo rezaté, hnusné a vypadalo jako po.rané?

Ten kdo má rád renovace a má radost z oživení nějakého unikátního stroje - třeba jako já.

AMalina 06.02.2026, 20:36:39

Nelze všechny ty co mají větší nebo menší tetování házet do jednoho pytle… Někdo se nechá potetovat protože se mu to prostě líbí, stejně jako někdo nosí hodinky, náhrdelníky náramky či naušnice.

Souhlas.

Spoustu lidí, kteří zažili komunismus tvrdí, že si lidé více záviděli a hlídali sousedy, pomlouvali, udávali, ale uměli si i více pomáhat. Dnes málokdo řeší jak chodí druhý oblečený, jaké má tetování, kam jede na dovolenou, ale nenapadne je druhému nabídnout pomoc. Když ale někdo požádá (například na donio.cz, tak hodně lidí pomůže). Dnes taky podle mě hodnotí méně lidí ty druhé .

Takže se od komunismu moc nezměnilo. Vždy samozřejmě závisí v jakých kolektivech se pohybujeme / bavíme i na lokaci, ale nepřijde mi, že by byl nějaký velký rozdíl. Lidi si pořád něco závidí a chtějí to taky. Sousedy taky hlídají aby buďto mohli závidět nebo dělat problémy - můj táta či strejda by mohli vyprávět. Když jedu za rodinou do ČB tak nic jiného než pomluvy neposlouchám. Udávali? To samé i dnes jen se změnil orgán komu to hlásit (stavební úřad, hygiena, …). Možná si více pomáhali - to nevím a těžko říct v jakém rozsahu a “velikosti”.

S výrazněnou částí mám jiné zkušenosti. Například u jednoho zaměstnavatele se stalo to, že někomu hrozně vadilo, že kuřák který šel z kantýny ven si zapálit si dal u východu z kantýny cigaretu za ucho. Personalistky z HR se toho chytly a následovala revize interního předpisu kde byl na toto zákaz a do týdne jsme všichni obdrželi dokument ohledně dress-code. Upozorním, že když jsem tam nastupoval tak to byla z většiny Engineering (mechanika a elektro), každý chodil podle mě v normálním oblečení a hodně kluků to muselo změnit. Jenže před tím to nikdo neřešil a nebyl důvod. Opravdu do teď nechápu jak někomu může vadit, že někdo si dá cigaretu za ucho na cestě ven kde si chce zapálit. Chápal bych doslova nenávistnou tématiku trička nebo tak což na pracovišti nemá co dělat, ale řešit jaký boty se smí nosit apod... to už mi docela pokulhává.

Tom50 07.02.2026, 11:39:56

Tvrdím jen, že kdo se půjde ucházet o práci slušně oblečený, čistý a nezohyzděný, má větší šanci na slušnější práci.

Myslím, že na toto byla taky nějaká studie a podle ní to tak bylo. Jenže to už je nějaký pátek zpátky a nevím jak je to dnes. Na druhou stranu a berte to klidně jako obhajobu. Když máme nějaký meeting nebo někam jel pracovně a někdo měl prezentaci a něco mi tam ukazoval/a, vysvětloval/a - cokoliv, osoba by byla slušně oblečená košile se sakem / dlouhé šaty,…. všimnul jsem si ta osoba má tetování na předloktí (třeba nějakou růži, symbol, …) tak a jak by mě to mělo urazit, znevážit jejich informace apod…? Určitě souhlasím, že nechat si potetovat obličej je už fakt extrém. Já bych se držel individuálního posuzování a nebrat vše v extrémním způsobu.

Také jde o reprezentaci.

To určitě ano.

Potetované navíc vypadají jako špinavé a kdo by chtěl špindíru?

Takže se Vám to vzhledově nelíbí, v pořádku, ale někoho to může přitahovat. Když se podíváme do přírody tak mnoho druhů zvířat využívá vzhledové námluvy (sameček se snaží zaujmou samici aby si vybrala jeho) - Páv, mnoho druhů pavouků, …. Stejným způsobem je to trend dnes a dokonce to funguje oboustranně (nezávisí na pohlaví). 

V Dickensovských dobách musela mít i uchazečka o místo služky doporučení od někoho věhlasně známého, kdo byl zárukou, že dal doporučení kvalitnímu děvčeti, bez doporučení jí nevzali ani ke kravám na venkově a to samé platilo i pro muže a jakékoli povolání.

Jenže jsou věci které nejsou vždy aplikovatelné v každém případě. Ono kolik lidí tehdy žilo? Nemyslím si, že v dnešní době by to bylo uříditelný. Dále by to mohlo být nespravedlivý. Je zaměstnavatel který vyžaduje po zaměstnanci aby klikal celou směnu jedno tlačítko a jeho to bavit nebude, ale když dá výpověď tak mu doporučení nedají, protože budou muse najít někoho jiného, ale druhý zaměstnavatel bude vyžadovat aby mačkal ty tlačítka tři, ale díky tomu, že před tím mačkal jedno tlačítko a nemá doporučení tak ho do druhého nevezmou. Přijde mi logičtější současný systém - vezmou a je zkušební doba a potom první smlouva může být na dobu určitou. Zjistí se jestli ten člověk na to má a jestli si ho nechají. Co se týče krádeží tak za takový věci jsou automatický vyhazovy + zápis v TR (trestní rejstřík). Některé věci jsou stejné, jen mají jinou podobu.

A na potetovanci vidí, že když si tím, jak vypadá neváží ostatních lidí, že si nejspíš nebude vážit ani svého chlebodárce a kolegů na pracovišti.

A nebo si řeknou jak je sebejistý, ambiciózní, sebevědomý a vezmou ho hned, protože takového potřebují / hledají.