Těžko chtít vysoké tresty za týraní zvířat, když padají směšné tresty za pedofilii, týraní dětí nebo třeba různé zabití.
Spíš je potřeba doživotní zákaz chovu a nějak ho vymáhat, což je asi nemožné. A asi i léčbu nějaké psychologa nebo spíš psychiatra, protože, kdo dokáže týrat zvíře takovým způsobem jako to bylo v tomto případě, tak nebude uplně normální.
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 25.02.2026, 14:46:44
No já bych s tou podmínkou dávala veřejný práce a domácí vězení s náramkem, pak by mi to přišlo adekvátní, takto je to výsměch, ovšem když si pak člověk přečte, že stejný trest je i za osahávání čtyřleté holčičky ve školce a tisíc pedofilních fotek v mobilu, tak se člověk už ani nediví.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.02.2026, 17:08:28
No nemyslím si, že by tohle trest změnilo, ale bylo by fajn, kdyby do toho šlápli i politici a dávali jasně najevo, že podmínka je neadekvátní trest.
No ono co si budem, ani u znásilnění nebo týrání osoby to teda není žádná hitparáda a bude hůř..věznice jsou plné, musí se šetřit…ale jo, tak ať u dají domácí vězení, veřejný práce, tučnou pokutu…ale prosím, za takovýhle prasárny přeci nestačí udělat ty ty ty…
Než podmínku, tak to už radši pětadvacet rákoskou na holou zadel…třeba by se mu trochu v hlavince rozsvítilo, když by měl rozsekanou prdel na sračky (no už zase používám sprostá slova)…
Ona se prý chystá nějaká novela zákona, kde by ty tresty pro zvířata měly bejt drsnější .. otázka je, jestli se to bude uplatňovat v praxi, přesně jak píšete.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 25.02.2026, 17:41:33
Tak pořád je trochu lepší, když do toho někdo bude šťourat, než když se to hodí za hlavu. Alespoň ty pokuty by mohly narůst a délky zákazu chovu. To,že budou sedět, tomu moc šancí nedávám.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.02.2026, 17:08:28
Cituji z diskuse na idnesu, nechce se mi to vypisovat nově, když už to někdo zformuloval za mne😊:
“Jsem poslední, kdo by se zastával nějakého šmejda, který utýral psa. Na druhou stranu, mám určité pochybnosti o tom, jaké informace si o případu zjistil premiér mávající Bleskem, natož je děsivá představa, že do nezávislosti soudů zasahuje premiér v rámci mikromanagementu podle toho, co si přečetl v bulváru. Punc tomu dodává skutečnost, že premiérem je shodou okolností zloděj, který si kariéru v politice prodloužil jen proto, aby sám neskončil v base!”
Protože by se nikdy nemělo přehlížet, kdo a proč zpochybňuje nezávislost soudů - to je svým způsobem mnohem nebezpečnější než bezzubý trest pro týrače.
Prosím vás Babišovi je to úplně jedno. Je to jenom dobrý předmět politického PR. Mně už přijde, že určité části společnosti z AB totálně hráblo a vytahují ho naprosto všude úplně stejně jako odpůrci Fialy před volbami. Vždyť už je to nemocný.
Já chtěla jen otevřít otázku, jak vymáhat vyšší tresty pro tyhle hnusný šmejdy. Já vím, že nízký tresty jsou i jindy u jiných kauz a je to je zvracení, ale jsme na zvířecím fóru ve zvířecím vlákně.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 25.02.2026, 20:59:02
V tomhle případě je mi jedno jestli si na tom Babiš honí nějaký politický body…protože jen lidi, co nám vládnou, jsou schopní s tím něco udělat. Navíc myslím, že zrovna tohle je na základě společenské poptávky.
Politika je mi u zadele… ale myslím, že Babiš soud fakt neovlivní, to je jen takové plácání do vody.
Jako je super, že chtějí zvýšit tresty, ale říkám si proč… už teď můžou soudy ukládat nepodmíněné tresty a nečiní tak… a já si říkám proč?
Takže pokud politici začnou za vyšší tresty lobovat, tak jedině dobře… protože my, obyčejní lidi, nemáme evidentně absolutně žádný páky, to změnit.
Politika jde mimo mě, duševní zdraví mám jen jedno, ale pokud se toho opravdu nechytí někdo vlivný, tak se nic nezmění.
natož je děsivá představa, že do nezávislosti soudů zasahuje premiér v rámci mikromanagementu podle toho, co si přečetl v bulváru
U toho mě jen napadá otázka, reaguji na tu citaci / myšlenku toho komentáře - kdo jiný by do toho “mikromanagementu” měl zasahovat když ne vláda? Z logiky věci pokud by stížnost podávala nějaká neziskovka (ať je to jakákoliv s jakoukoliv ideologií) na verdikt soudu, že tresty jsou tak neadekvátní tak půjde za politiky kteří na to mají pravomoce. Princip je stejný jako v zaměstnání, pokud mám problém s nějakým kolegou, že jeho pracovní výstup není dostačující / nevyhovující tak jdu za jeho nadřízeným (třeba manažerem → politik) který by si měl udělat ve svém týmu pořádek. Nicméně tam zásah do “nezávislosti” soudů není, protože ani z článku není vidět, že by nějak přikazoval změnit rozhodnutí soudu. Jen, že se podá dovolání na přehodnocení verdiktu + budoucí změna zákona aby byl přísnější což mi přijde běžné a normální reakce. Jestli to dělá Babiš jen z PR je možné, ale na druhou stranu je minimálně dobré, že případ zviditelnil a zareagoval.
Sardullah 25.02.2026, 17:41:33
No nemyslím si, že by tohle trest změnilo, ale bylo by fajn, kdyby do toho šlápli i politici a dávali jasně najevo, že podmínka je neadekvátní trest.
Tak v článku je to napsaný, že rozhodnutí nebude pravděpodobně možnost změnit:
Pokud by Nejvyšší soud stížnosti pro porušení zákona vyhověl, jeho akademický výrok by už nemohl zpětně ovlivnit podmíněný trest uložený majiteli bullyho.
Tak týpeček může být vysmátý, ale pokud se to zpřísní tak jenom dobře.
Jen mě ještě napadá jestli by do toho neměli spíše zakomponovat ministerstvo životního prostředí (Macinku / Turka) pod který pokud se nemýlím spadá SVS a takový případy řeší a mají pravomoce dávat požadavky na změnu zákona a má to taky nemalou váhu.