My vcera takhle😀
Prochazka lesem, male obcerstveni a zpatky
My jsme v úterý byli na Malé Fatře, šli jsme Jánošíkove diery (horní část) i se psama. Většího jsem po žebříku vynášela v batohu, menší bral muž v ruce. Na několika místech jsme je vysadili, ale jinak to překvapivě zvládli všechno v pohodě, takže až bude nasusene seno na zimu a až bude po prázdninách (aby tam nebylo tolik lidí), tak mám v plánu je vzít i na Malý Rozsutec.
Já s Efíkem nakonec většinou běhám jen na obojku a flexině, netahá a ty km co běžně dáváme ani nechci, aby tahal. On si jde svižným klusem, stihne si i čuchnout a značkovat (pak mě teda doběhne cvalem a kluše dál) a já nemusím zastavovat kvůli každý jeho značce. Ale když jdeme jen na prochajdu, tak je vidět jak ho najednou to pomalý tempo otravuje, většinou doběhne na konec vodítka a kouká na mě, kde se jako courám.
Postroj a sedák si beru na výběhy na Kokořínsku, kde chci potrénovat i běhání do kopců s holemi, takže potřebuju volný ruce, ale stejně netahá.
Dneska jsme si dali poslední krátký volný výběh 11km, zítra ráno Efíka jen vytáhnu na kratší koloběžku. A v sobotu má pes volno a já závod. A bude to dlouhý.
včera ráno si stará Betty vzpoměla na starý časy a běžela k bráně,že jde taky…
Tak jsme šli 4-teda se mnou 5….
já si za hodinu pomalu vymluvila hlasivky….
ke křížku zahradou a kousek za něj at mám do kalendáře fotky s vlčím mákem a zpět
cestou úvozem Dafi v náruči,Dafi se táhla za náma,ale kdyžtak mohla jít v tašce,a cestou zpět valila dopředu,jen se jí nechtěla jít furt dokola stejná trasa…..
Max táhl a všude sták a čmuchal,Betty bez přestání šla a kroužila…
Žeryk válel sudy,chvilku nosil míček,cestou zpět jsme procvičily několikrát sedni-Max už pak vnímal,ploužily jsme se,fotily,postávaly…
zázrak vyfotit všechny 4-aby Betty chvilku seděla…a pak začalo pršet hodku po vycházce,do večera pršelo,přestalo na večerní rychlovenčení před vratama,a pak začlo zas…
kombinace-slepá a skoro hluchá-furt chodící…
blbě vidící a táhnoucí se…
nahluchlý..
blbě vidící a taky nahluchlý a štěkající je blázinec..po takových vycházkách bývám vycuclá jak hašlerka a odpo jsem po úkludu a vaření strávila ležením a posloucháním rozhovorů ,pohádek a dokumentů
doporučuji-6 smysl-holka s vycvičenou borderkou,jezdící na koni s neurologickou poruchou…
Jo jo… aneb… chození se psem na procházky je relax 😂
takhle-chození ze psama co mají vvšechny smysly-je relax…
tohle je prostě…..
pakárna to je😀
psi rodičů nepouštím,jsou spojený vodítkem a relax by to byl,kdybych nechtěla fotit….😀😀
Také jsme teď zkoušeli pomalinku běhat, zatím na klasickém krátkém 4dox postroji a flexině (nemáme vybavení), ale zjistila jsem, že to bude ještě problém…Jack z toho zatím pochopil to, že má štěkat na všechny před náma a že asi nabíháme na ně🙄…vždycky ho to strašně moc rozhodí když běžíme kolem někoho, nebo když je někdo před námi. Když jdeme normální chůzí tak žádný problém, když jdu rychlejší pořád ještě chůzí, tak taky ne 😀 … tak asi jen zařadíme power walking🤭
My vcera takhle😀
Prochazka lesem, male obcerstveni a zpatky
Takhle-já a Dafi máme rádi vycházky s cílem-v Blansku cíl-kavárna-kafe/palačinka,dort…a tady aspon-hrad/žřícenina,kaple..prostě at je to jednou za čas něco jinýho než kolečko mezi polama a lese,takže vaši vycházku bych brala všemi deseti😀
Včera jsem byla ze psama mezi polama a Dafi přinášela tašku,co jí v ní vozím věci do BK,a někdy se v ní nosí ona,Žeryk si hrál s velkým plyšovým papouchem,a Dafi nosila mobil…a já fotila doma s toho bylo asi?5-6 videí…
kde je to vzhůru nohama,kousek tzrávy,kousek hlavy…
jako jo,je vidět jak Žeryk nese míček,utíká za papoucehm plyšovým,jak Dafi nese tašku a mobil…
a já mezitím věty-ááá Žeryk tam má papoucha-Žeryk žvýká papoucha-Žerykůůů papoušeeeeekkk!!
Dafi podej mi tašku!!Týý budeš makat,hlavičku zapojíme,makat budeš!!-roztomilým tonem to říkám🙂
jako-tu naši malou hlavičku makovičku zaměstnáme😀
aaa všecko jsme vysypaly s tašky…hmmm,podej mi mobil…
Žeryku,prosímtě,pode sem….a mezitím si potichu vykládám…a mumlám-a vše je tam slyšet…
tak jsem ze srandy 4 videa dala na knírače,kde jsem napsala,že to jsou videa,kdy jsem neviděla,že se natáčím,že jsem myslela,že fotím😀 a že to tam dávám pro zasmání😀
tak jsem pobavila😀
My bychom asi potřebovali psa-vodiče. Myslím, že za druhým psem s rozumným rozestupem by tahal hezky tak akorát. Jenže kde vzít a nekrást. 😀 Navíc chodíme brzo ráno, takže jsme v lese úplně sami. Jo řve taky. Na mě samým nadšením, že generuju akci. Mamlas. Ale včera už jsem ho chválila, že šel občas i hezky dopředu, i když ne úplně do tahu, a neřval tolik. Ale tak zatím taky máme jen krátkej postroj. Jinak dnešní foto Jožina z bažin. Pán se vyválel v bordelózní kaluži. A pak slušivý župánek na doschnutí.
…včera se Keliš sešel se svou 12,5 letou maminkou…paní matka je ta nalevo…
Yoda minulý týden. V lese za humny a nebo u “naší” kapličky. Včera měl smůlu, byla jsem celý den na Veletrhu vědy v Letňanech a tak mě kluci jen ráno odvezli ke škole a obešli jsme kus okolí - krásné vily, kvetoucí zahrady, spousta venčících se psů - takže měl Yodislav jinou procházku, než je zvyklý. Dneska si to vynahradil… ale fotky ještě nejsou stažené, takže budou až za týden (šli jsme z Hodkovic na Sychrov a zase zpátky)
a nepsí. Toho mloka (byl ještě malý, nedorostlý) jsem chtěla ze silnice odnést, ale když jsem k němu natáhla ruky, překvapivě svižně se dal do pohybu - mile mě překvapil, jak hezky se nechal doprovodit do bezpečí. Sice je tam zákaz vjezdu, ale každoročně tam zahyne mloků spousta
Dráček dnes získal V2 ve třídě veteránů na klubové výstavě retrieveru v Olomouci.
přihodím dnešek. Parkovali jsme u svatého Prokopa v Hodkovicích nad Mohelkou a přes Vrchovinu došli na Sychrov a přes Sedlejovice šli zpátky. Moc hezká dopolední procházka (13 kiláčků). A ta houpačka u cesty nemá chybu - houpala jsem se na hranici mezi Českým rájem a Podještědím… a překvapil mě Yoda - nechalo ho to zcela klidným - to třeba Beta by mě sundala dolů… a Night by se chtěl houpat se mnou a sedal mi na klín…
..moc gratuluju…je nádherná
Kilian:..moc gratuluju…je nádherná
Děkuju. 🌼
Dráček má sice výstavy rád, ale teď v těch vedrech už na něm vidím, jak je z toho unavený. Takže to letos ještě výstavně nějak dojedem a asi skončíme, úprava srsti už je docela masakr.
My dnes celý den na zahradě. Dopoledne mladý pán řádil s bráchovou vlčandou, která už konečně nehárá (nevěřila jsem tomu, když mi tvrdil, že čsv můžou hárat i tři měsíce, ale fakt to dva měsíce ne-li dýl trvalo). Odpoledne jsme měli oslavu, takže to se oba psi radši zdejchli a zakopali ve skalce - tedy do doby než mladý pán zjistil, že je venku jídlo a spousta ochotných drbačů. 😀 A teď leží pod stolem společensky zcela vyčerpán.
Tam je to moc krásné, mám sestru v Radostíně 🥰
U nás se teď moc nevenčilo. U nás se suší, ale dnes se to musí odvozit. Má pršet.