My jsme v úterý byli na Malé Fatře, šli jsme Jánošíkove diery (horní část) i se psama. Většího jsem po žebříku vynášela v batohu, menší bral muž v ruce. Na několika místech jsme je vysadili, ale jinak to překvapivě zvládli všechno v pohodě, takže až bude nasusene seno na zimu a až bude po prázdninách (aby tam nebylo tolik lidí), tak mám v plánu je vzít i na Malý Rozsutec.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 04.06.2026, 09:47:34
Já s Efíkem nakonec většinou běhám jen na obojku a flexině, netahá a ty km co běžně dáváme ani nechci, aby tahal. On si jde svižným klusem, stihne si i čuchnout a značkovat (pak mě teda doběhne cvalem a kluše dál) a já nemusím zastavovat kvůli každý jeho značce. Ale když jdeme jen na prochajdu, tak je vidět jak ho najednou to pomalý tempo otravuje, většinou doběhne na konec vodítka a kouká na mě, kde se jako courám.
Postroj a sedák si beru na výběhy na Kokořínsku, kde chci potrénovat i běhání do kopců s holemi, takže potřebuju volný ruce, ale stejně netahá.
Dneska jsme si dali poslední krátký volný výběh 11km, zítra ráno Efíka jen vytáhnu na kratší koloběžku. A v sobotu má pes volno a já závod. A bude to dlouhý.
včera ráno si stará Betty vzpoměla na starý časy a běžela k bráně,že jde taky…
Tak jsme šli 4-teda se mnou 5….
já si za hodinu pomalu vymluvila hlasivky….
ke křížku zahradou a kousek za něj at mám do kalendáře fotky s vlčím mákem a zpět
cestou úvozem Dafi v náruči,Dafi se táhla za náma,ale kdyžtak mohla jít v tašce,a cestou zpět valila dopředu,jen se jí nechtěla jít furt dokola stejná trasa…..
Max táhl a všude sták a čmuchal,Betty bez přestání šla a kroužila…
Žeryk válel sudy,chvilku nosil míček,cestou zpět jsme procvičily několikrát sedni-Max už pak vnímal,ploužily jsme se,fotily,postávaly…
zázrak vyfotit všechny 4-aby Betty chvilku seděla…a pak začalo pršet hodku po vycházce,do večera pršelo,přestalo na večerní rychlovenčení před vratama,a pak začlo zas…
kombinace-slepá a skoro hluchá-furt chodící…
blbě vidící a táhnoucí se…
nahluchlý..
blbě vidící a taky nahluchlý a štěkající je blázinec..po takových vycházkách bývám vycuclá jak hašlerka a odpo jsem po úkludu a vaření strávila ležením a posloucháním rozhovorů ,pohádek a dokumentů
doporučuji-6 smysl-holka s vycvičenou borderkou,jezdící na koni s neurologickou poruchou…