Aktuálně: 1 908 inzerátů282 964 diskuzních příspěvků20 165 uživatelů

Jak se vám venčí?

Xerxova
Xerxova 30.05.2026, 21:11:41 xxx:xxx.2595:e766

a teď ty nepsí - z lesů za humny a z dnešních Jizerek (i když ty lesy za humny jsou taky Jizerky 🙂 ) Lesy kvetou, pyl je všude. Kvetou i suchopýry a zdá se, že bude i hodně borůvek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 30.05.2026, 23:21:10 xxx:xxx.b572:9f60
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 30.05.2026, 13:20:16

Pruzracnou vodu tady skoro nenajdu 😕a potrebuji, aby vovcacek plaval. Takze rybniky - alespon na jare a zacatkem leta. A pozdeji uz - nic, uz je do stojate vody nepoustim moc. 

Problem je v tom, ze oni proste vedi, ze i bahno ochladi… A jsou obcas jak dromedari - najdou zbytky bahna i tam, kde je necekam  - vsichni tri. Naucili se to od sebe navzajem. Kdyz se zacnou valet uprostred cesty muzu si byt jista, ze tam je molekula zbytkove vody 😂

Jinak potoky zbyvaji…a peclive planovani tras podel nich. 

DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.06.2026, 09:04:22 xxx.xxx.136.20

Středa,čtvrtek to bylo vždy večer mezi pole,pohrát trošku pocvičit-pac,tap,kroky,pomazlit a dom-tak jako pár metrů za humna po ranní,v pátek jsem šla ke křížku,Dafi jsem vzala půl cesty v batohu-ke křížku je ta naše nejčastější trasa-rychlou chůzí 30minut tam zpět…

ale nechtěla jsem se s bobkem malým dohadovat,u křížku fotečku a dom,

v poledne jsme jely k vodě,bohužel,jak jsme byly v úterý v těch tropech,tak to bylo na blbým místě s ostrou trávou-naše chyba….☹️

ale jinde bylo všude plno,tak ted se jí tam moc nechtělo,ale za pamlsek pár temp udělala,Žeryk si to pořádně užil s novým kroužkem-je to mořeplavec🙂

byl v minulým životě asi delfín🙂

doma přesušit Dafču,,protože ráda leze dom,nebo do stínu na pelech…

sobota byla koníková-a pejsci měly slíbený pidi vycházky-já pracovní víkend před odpolední oba dny koně…

takže v sobotu po dešti 10minutovka-začalo pršet-tak dom-jelikož usušit mokrou Dafču je fakt proces na dlouho,naštěstí teda za chvilku přestalo a jely jsme za Miuškou-Mia už byla nachystaná,vyjely jsme zase rybník-les a zpět-30 minut,mě přestaly bolet záda,

Mia dobrou náladu,protože chladno,pod mrakem a žádný hmyz,tak byla spokojená-a abych nepsala na psech o koních-tak jsme potkaly lidi s československým vlčákem na šnůře,bez košíku-a teda vždy daly lehni-prokrmovaly a tak-pes teda po nás čučel,já trošku nervy,protože co znám vlčáky,tak není to někdo koho chci ptkat často…-at už je znám ze cvičáku,nebo zde z města,kde hoooodně těžká ovladatelnost a vyjíždění na psy,vrčení na lidi,a modlení se at se lidem nevyrve,a  na cvičáku se nám vlačáci rvaly,ve vlaku se mi pustil do Gera,když jsme se míjely-takže to jsem znervoznila,ale pánečci i pes dobrý!!!!!

pak učesat Miušku,pomazlit,odvézt do výběhu,jablíčko dát…

a na odpo do práce…

v neděli 10minutek ze psama a do Dobročkovic za koníkem,

tam nakrmit,učesat-i když by se nemusel,šly do výbběhu,ale já si to chtěla užít🙂

takže koník papal,já česala,pak jsem si ho odvedla do výběhu,mrkla na další koníky,pokecala s paní,předala dobrůtky koníkům,pejskovi-ehmmm-paničce jsem mimo jiné dovezla jako dárek za to že můžu být chvilku u koníků-tuny sáčků na hovínka🙂-velmi vhodné pro majitele pejsků,že?😀😀😀-mě to nosí zákaznice z celé jejich firmy,od svačin,taj jsem se podělila🙂

hodinu a půl jsem strávila mezi koníky a mazlením s koníky,česáním..prostě pro mě relax…a dlouho jsme se domlouvaly,tak to konečně vyšlo..od podzimu až ted…

na dvoře jsem trošku pocvičila pár cviků s pejskama,abych zaplašila trošku černý svědomí🙂

kroky,otočky,packy,obíhačky,poklony…

a jela jsem na odpo…

a dnes před šestou ráno-před deštěm,po dešti vyzkoušet nový malý fotáček-oooo tak barvy dobrý,a přiblížení taky!!!!páápááá vellká těžká zrcadlovko….

šly jsme vratama ke křížku,já gumáky,obleček do deště a pláštěnky pro psy,Žeryk furt válel sudy,ale furt,takže mokrej..hodila jsem mu párkrát míček,Dafi plyšáka s klíčem a smajlíka a šly jsme od křížku dolů dědinou dom,cestou dolů mezi polama začalo pršet-tak Dafi pláštěnku,a Žerykovi nic,protože oblíkat pláštěnku mokrýmu psovi….nemá smysl…doma oba do vany,Žeryka i šampnem-výýýjimečně,vysušit a zabalit…a pršíííí

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Chingis
Chingis 01.06.2026, 10:22:57 xxx:xxx.176c:dd91

Krásné mokré ráno přeje Bailey 🙂

Dnešní ranní venčení bylo striktně oddělené, nebot mám jen jednu větší a jednu menší pláštěnku a smrad z osmi mokrých psů doma fakt nechci. Jednu výhodu to počasí ale má, Balúa jsem bez problémů mohla pustit bez náhubku na volno, protože pravděpodobnost, že tu někdo bude v tomhle nečase výletit, je prakticky nulová. Kupodivu s námi do toho deště vyrazily i kočky. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 01.06.2026, 10:39:48 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 01.06.2026, 10:22:57

Byste se divila, jak třeba my venčíváme. právě v dešti. 🙂

Elisak
Elisak 01.06.2026, 17:32:19 xxx.xxx.194.232

Já měla víkend taky koníkovej, malý hobby závody. Jela jsem drezurní úlohy Z0, Z2, a pak křížky a nakonec malej parkurek 60cm. 
Nechápu co se mnou bylo a ač jsem ty úlohy obě jela hodněkrát zpaměti, tak jsem obě nějak zblbla a jela jinam než jsem měla. V Z2 jsem ještě zvládla navázat a dojela to, Z0 jsem vzdala… 

Křížky - jedno odmítnutí skoku, ale napodruhý už mi to přešel a dokončila jsem. A parkurek se povedl čistě bez chyby. Tam jsem si teda vůbec nevěřila. Kůň, kterýho jezdím mě docela zkouší a před skokem mi rád zastavuje. Takhle mě sundal i při posledním tréninku před závody.

A venčení, Efíka dneska vyděsila větev, která se mu zamotala do vodítka a prý se ho snažila sežrat… Pak se k ní odmítal přiblížit. 

A v neděli jsme při běhání potkali místní canicrossovou skupinu se 2 maliňákama. Z těch má teď trošku trauma, asi před 14ti dny se kolem něj rychle prohlali a docela ho polekali a od tý doby máme problém se k nim i jen přiblížit, natož kolem nich proběhnout. Přitom oni se chovaj slušně. Ale aspoň se je už Efík nesnaží sežrat. 

kometa
kometa správce
02.06.2026, 08:42:38 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 01.06.2026, 17:32:19

malý hobby závody.

Máte SZ.

janaa
janaa 02.06.2026, 11:49:23 xxx:xxx.1c35:5de0

Na vědomost se dává,že od včerejška je na světě o sedm labradorů víc. Po loňské tragédii,co se nám stala, nemůžu být šťastnější. Čtyři kluci,tři holčičky

Obrázek
sutrik
sutrik 02.06.2026, 11:55:13 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 02.06.2026, 11:49:23

Gratuluju k štěkanátkům a přeji jim mnoho zdraví a prima majitele.

Kilian
Kilian 02.06.2026, 12:52:56 xxx:xxx.852a:e379
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 02.06.2026, 11:49:23

….moc gratuluju..hlavně zdraví všem a dobrá volba páníků

Xerxova
Xerxova 02.06.2026, 13:03:15 xxx:xxx.ada1:ca59
janaa:

Na vědomost se dává,že od včerejška je na světě o sedm labradorů víc. Po loňské tragédii,co se nám stala, nemůžu být šťastnější. Čtyři kluci,tři holčičky

Obrázek

nebudeš tomu věřit, ale právě teď jsem koukala na stránky tvé chovky, jestli už tam není nějaké info. Není… Jdu sem a tady taková nádhera. Cácorce moc gratuluji

Zrzavci
Zrzavci 02.06.2026, 13:08:26 xxx.xxx.226.6
janaa:

Obrázek

A jeditíí! Tak já jim, jako sudička, předpovídám dlouhý a zdravý život, plný vodních radovánek, lovečiny , vycházek, výletů, hraní si a to vše pod taktovkou těch nejlepších páníčků. 

Janaa - ať se těm houskám a mamině dobře daří. Gratuluju.

Sardullah
Sardullah 02.06.2026, 13:11:09 xxx.xxx.221.235
janaa:

Obrázek

K tomu můžu napsat pouze toto….❤️❤️❤️❤️❤️❤️😍😍😍😍😍…. tak hlavně hodně zdravíčka a ty nej páníčky na světě 🍀… gratuluju…

Sarah01
Sarah01 02.06.2026, 13:43:47 xxx.xxx.11.197
janaa:

Obrázek

Moc gratuluju, Jani, krásná nadílka. Přeju všem hodně zdravíčka, ať všichni zdárně prospívají. 🍀❤️

sutrik
sutrik 02.06.2026, 15:06:37 xxx:xxx.eb38:10a1

Letem světem z minulého týdne…

Kupa krátkých procházek a pár - nyní bráno delších - kolem 10, 12 km. Jeden noseworkový trénink, návštěva města a mého pracoviště (ve městě Bonnie čumí a mlčí, nemá takovou tendenci hlídat). 

Jedna užovka s ulovenou rybkou, ještě se mrskala. Mrtví raci na kameni - nebo svlečky? Procházka s dalším pesanem, společná fotka moc nevyšla, tak příště.

Chrudimka broděná a pitá v Chrudimi, Slatiňanech, pod přehradou Práčov, v rezervacích Strádovské peklo a Krkanka 😎 Asi náš rekord během jednoho týdne.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 04.06.2026, 08:21:57 xxx.xxx.167.80

S mladým pánem už cca druhý týden ob den běháme. Mladý pán teda netahá (proto jsem si to lajsla, i když zatím nemáme ten správný běhací postroj), ale běží na vzorňáka u nohy. Pohled na nás, teda musí bejt pro bohy, protože běžím já rychlostí a elegancí chromého tučňáka (ještěže tyhle aktivity provozuju, tak brzo ráno, že potkáváme jen holubi a veverky) a někde daleko za mnou běží moje plíce, ale mladý pán je pak vychechtanej šakal, tak to asi účel plní.

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 09:37:47 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 04.06.2026, 08:21:57

Před časem na mě na FB vyskočilo video… ženská běží u toho se natáčí a pod tím popisek něco ve smyslu “ když si myslím, že mám to správné tempo” a pak záběr na psa, myslím nějaká bordera, který před ní jde krokem…

Tak to asi u lapiny nehrozí, to je prcek, takže popoběhnout musí 😁

Já si pamatuju, když jsem ještě měla nějakou ambici, že s afgánem pojedeme na výstavu. A  teda jsme trénovali na výstavu a teda afgáni se předvádí v takovém tom plavném rychlém klusu… nebo či jak se to jmenuje… tak to už u mě byl skorem sprint a  navíc když jsem oběhla imaginární výstavní kruh, tak já prostě červenám v obličeji…. jsem si říkala… no chudák pes, takovej vznášející se krasavec a vedle něj já, naprosto neplavným během styl ala kachna a rudej ksicht… 😂

šavlozubka
šavlozubka 04.06.2026, 09:47:34 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.06.2026, 09:37:47

Ona bordera není větší. Myslím, že váhově je to nastejno resp. bordera je myslím dokonce o fous lehčí než lapina. Ale lapina je oproti ní chlupatej “méďa”. 😀 Každopádně když já běžím, tak mladý pan mi u nohy jde buď klusem nebo takovým velmi pomalým rozvážným cvalem. Ale dneska jsem ho dost chválila, že šel i docela do předu, i když do tahu to ještě nebylo. Za týden by měli být v Praze musgo. Číhám na rezervaci konzultace. Tak snad se podaří vybrat padnoucí běhací postroj. 

kometa
kometa správce
04.06.2026, 09:57:11 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.06.2026, 09:37:47

tak já prostě červenám v obličeji

Vítej do klubu! Já mám při každé, i malé, zátěži v obličeji tu “zdravou” barvu. Jako červená řepa. Já říkám - infarktózní 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.