my dneska ráno konečně po čase obešli delší okruh v horském terénu (10 km dal Yoda po čase klidnějších procházek zcela v pohodě a řádil jak urvaný z řetězu). Odpoledne jdu do školy - máme “diamantové promoce” (setkání s absolventy, kteří promovali v roce 1966), v taláru bude vedro…
a jedna dnešní hádanka - co by to tak mohlo být ??😉
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 23.05.2026, 09:04:05
Hele mě takhle žral hlínu Jack… ale jenom některou a zásadně z květináčů nebo truhlíků venku na zahradě jako volně ze země ne…. syn si vždycky dělal srandu, že asi kupuju dobrou hlínu…
Tak nevim, co v ní bylo tak zajímavého… někdy jsem musela kolem květináče dát ohrádku protože na zahradě neměl trvalý dohled.
Mně psi žerou, tedy žrali taky hlínu z truhlíků a květináčů nebo jiných nádob, je to ten kupovaný substrát a voní jim to. Ale zakazuju a řvu na ně, tak zatím je klid. Goldeni jsou prostě popelnice. 🙈 Pak mně tady blejou na čerstvě posekanej trávník.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)23.05.2026, 18:37:56xxx.xxx.119.6
Mně občas pes žere kompost, jenom trošek, pak ještě třeba z jezírka vyloví hmyzí dřívko, co už vypadá, že se rozpadne a to cumlá. Tak třebas to pro něj má nějakou bakteriálně minerální hodnotu. “Čistou” hlínu jsem ho teda nikdy požírat neviděla.
ráno jsem oba vyvenčila,a jely jsme na veterinu na krev,e zhoršila štítka,zvýšily se jí léky,a za měsíc kontrola,a já z toho mám depku a neumím se jí zbavit….☹️
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 23.05.2026, 19:34:48
Však štítka se dá v pohodě lékama zvládnout, neklesej na mysli, bude to dobrý. 🍀Možná proto se Dafča občas tak courá, táhne, není prostě zdravej pef.
Keriton Možná mu jen chutná, lesní je jistě jinší než domácí. Já včera sázela kytky a rotvice pak vyjížděla zbytky hlíny pod stolem, přitom v truhlíkách a záhonu si toho nevšimne. Jestli nejde o takový to “hltání”, když psovi houpne žaludek a urve první, na co přijde, neřešila bych.
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 23.05.2026, 19:34:48
Zhoršená štítka, zvýšené léky… hele na to musíš koukat z jiného pohledu… měla jsem fenu s osteosarkomem…. kéž by měla jenom takovou “kravinu” jako štítná žláza. I když měl Máťa ten pitomej problém s autoimunitou, tak bylo to blbý, stále to nad námi visí jako damoklův meč, ale zaplať pánbůh není to rakovina.
Za mě, když je nemoc diagnostikovaná a jsou na to léky, které fungují, tak je to dobrý.
ráno jsem oba vyvenčila,a jely jsme na veterinu na krev,e zhoršila štítka,zvýšily se jí léky,a za měsíc kontrola,a já z toho mám depku a neumím se jí zbavit….☹️
jako jo pak bylo kousek vycházky v lese,ale…..
Čím krmíte? V mletinách bývají semleté i štítky z poražených zvířat a na malé psy to může mit vliv…