Aktuálně: 2 208 inzerátů287 558 diskuzních příspěvků20 544 uživatelů

Jak se vám venčí?

Plaka
Plaka 20.05.2026, 21:36:45 xxx.xxx.117.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 20.05.2026, 21:26:33

Chápu, ale než dvě až tři hodiny fénovat psa běžným fénem, bylo by to řešení do budoucna na celý, jistě dlouhý, život pejska. A nemuselo by to být jen sezónní, kamarádka tím vyfoukává nasucho i spoustu bordelu z chlupatýho psa. To jen rada další, nevyžádaná. Už mlčím a jdu radši kšá. 

Trickyvoo
Trickyvoo 21.05.2026, 00:55:21 xxx.xxx.62.63

Já nevenčím už tři týdny. Potřebovali jsme pohlídat Malinu na víkend, ale kvůli nemoci mé, dcery , se nám to nějak protáhlo. Malina se má na hlídání tak dobře, že se bojím, že ani s námi nebude chtít domů. Už o víkendu bychom se měli shledat…

keriton
keriton 21.05.2026, 10:49:16 xxx.xxx.66.73
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.05.2026, 20:13:16

Já zase dávám nevyžádanou radu č. 2, protože určitě bych jako první volila postup Plaky, ale taky si dovedu představit, že se to nemusí podařit pejskovi správně vysvětlit (někteří pejskové vyžadují specielní tón a výraz obličeje, jinak to prý neplatí, a ne každý člověk to dovede, říká můj pan roztomilý).

Takže si myslím, že úplně relevantní postup je taky přemostit tu situaci nějakými povely anebo jídlem, ideálně dřív, než dojde k eskalaci emocí. Prostě předvídat a ihned psovi nabídnout něco velmi lákavého. Ono se mu pak může v hlavě přepsat, že “emoce = jdu si pro jídlo”, místo kousání do kámoše.

Sardullah
Sardullah 21.05.2026, 13:28:26 xxx.xxx.221.235

No …jako i Jack i Máťa jsou/byli hluční vítači, no tak jsou naučení, že si hned letí pro hračku, v Máťovo případě pro plyšáka…u Árčího to nefunguje.

Zároveň teda musí říct, že za normálních okolností stačí Árčího okřiknout, aby zklidnil hormon, ale když jezdím z práce v době večeře, tak to neslyší, nevidí…zkoušela jsem ho chytnout za flígr a vyhodit na chodbu a pustit ho do obýváku, až se uklidí…ale to je na prd, protože odchytit ječící tryskomyš je kolikrát nad moje síly. 

No tak prostě otevřu dveře a vrazím mu do tlamy mrkev…ne jako odměnu, ale aby mu pomohla udržet emoce na uzdě a to funguje velmi dobře.

Další problé, co jsme měli byl při posledním večerním čůranda na zahradě…otevřu dveře a lapiňák letěj s jekotem do zahrady a samozřejě sebou strhnul i Máťu…což je nepřijatelný, aby po půl desátý večer takhle řvali…mám sousedy a fakt je nechci takhle rušit…zařvat nemůžu…kvůlivá sousedů…no tak jsem psi naučila, že ze dveří vyjdeme v klidu, uděláme nějaký sedni, lehni, dej pac, dostanou piškotek a pak si jde každej v klidu po svém.

U mě doma je i problém s tím okřikáváním, protože byť Árčího oslovím jménem, tak Máťa si bere všechno strašně osobně, jakože jsem okřikla jeho…na něj se musí vlídně a radostně…

Jinak na druhou stranu musím říct, že s lapiňákem je veskrze lehké pořízení…je dobře motivovatelnej na odměny a s vidinou odměny přepne do režimu “pekelně se soustředí” a klíďo udělá na povel trojné salto s třemi vruty a absolutně ho nevyruší žádné okolní ruchy a vzruchy…..

Tam je prostě chyba ve mně…já funguju se psy jinak a za ta léta to mám tak stereotypně naučené, že nějak nemůžu přešaltit….a ani se mi nechce…v létě už si dcera lapiňáka odveze …a těch pár dní v měsíci, co mi ho přiveze na hlídání, když bude mít odpolední, to asi přežijem.

Ono to vypadá, že si na lapiňu furt stěžuju, ale obecně musím říct, že je to strašně hodnej a spolupracující pejsek, takový usměvavý zlatíčko…jen prostě v těch detailech to úplně nezapadá do toho, jak se psy funguju já.

acher (neregistrovaný) 21.05.2026, 14:02:45 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.05.2026, 13:28:26

Nestačila by prostě na usměrnění couračka?

Sardullah
Sardullah 21.05.2026, 16:20:53 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 21.05.2026, 14:02:45

Hele …upřímně couračku jsem ani nezvažovala…třeba Jessinka jí doma měla, ale u toho lapiňáka nevim…ono myslím, že kdybych měla jenom Árčího, tak by byl možná klid, ale všeobecná radost mých psů, že se vrací z lovu matka živitelka, u něj to nadšení vygraduje až do přetočení a to nechci. 

Nezkoušela jsem, ale mám obavy, že kdybych tu couračku musela použít, abych si třeba “vynutila” povel ke mně, tak vlastně vezmu couračku do ruky a Máťu jako první napadne “aháá, Árčí má vodítko, tak to se jde ven”…a místo, aby se situace zklidnila, tak ještě vygraduje.

Ne ono je to všechno o tom nebo na to má lví podíl, že moji psi mají nastavené nějaké stereotypy, rituály, které nám všem vyhovují a pokud bych měla aktivně “nastoupit" na lapiňu, tak budu muset zasáhnout i do toho rituálu mých psů…a to se mi prostě nechce.

Otevřu dveře…Máťa letí pro plyšáka, Gina letí zasednout schody…tam si musíme podat packu a dát 1-3 pusinky a pak se otočí a nacválá do obýváku, kde Mates mezitím pobíhá nadšeně sem a tam s plyšákem. Moje pravidla zní jasně “neštěkat, neskákat”…ostatní je povoleno…..no a teď stejná situace s lapinou…otevřu dveře…a defakto oba moji psy se otočí a běží pryč…no a co udělá chudák Árčí, no letí taky a řve…a já potřebuju, aby “neštěkal, neskákal, nekousal přeneseně do Máti”…zároveň ale potřebuju, aby mi Gina mohla dát v klidu pusinku a aby si Máťa mohl radostně pobíhat s tím plyšákem….za mě je mrkev naprosto na pohodu…navíc není snědena, tak max trochu ohlodaná a dá se tedy použít opakovaně. 

Nechci řešit poslušnost, prostě jen jsem mu nějak potřebovala pomoc se zvládnutím té situace…což se mi z mého pohledu zadařilo…zbytek “kousání” zvládám ručně, stručně…tam to je spíš o tom, abych si nastavila mozek na režim “vždy ve střehu”…protože někdy prostě zapomenu nebo si neuvědomím, že určitá situace ho dostane do režimu “velké juchuchů” a prostě nestihnu ho stopnout preventivně. 

Sardullah
Sardullah 21.05.2026, 23:50:52 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 21.05.2026, 23:38:10

Dneska v parku v lektnínovém jezírku normálně volavka… jsem si nejdřív myslela, že je umělá, co by volavka dělala uprostřed města, ale nebyla.

A teda letos máme nějaký nepoměr divokých kachniček… kluci vs holky 4:1 … na jezírku jeden kačer… si říkám, kde jsou všechny kačeny a pak potkáme po cestě 3 kačeří frajery a jednu slečnu, jak si to štrádujou k jezírku.

Obrázek
Xerxova
Xerxova 22.05.2026, 06:10:31 xxx:xxx.6670:aebc
»

bych chtěla vidět tu partu v trysku - ty chrtí protáhlé siluety…

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 22.05.2026, 08:05:41 xxx.xxx.128.36

Pokusím se, ale oni jsou děsně rychlí a jsou hned daleko a já  fotím jen mobilem,  takže  jsou z nich tečky🤣🤣🤣 Zatím aspoň kamarádky roční fenka letos z jara. A naším klukům domluvím, ať tryskají kolem fotografa 🙈

Obrázek
Sarah01
Sarah01 22.05.2026, 08:09:44 xxx.xxx.11.197
Dublinbarzoj:

Pokusím se, ale oni jsou děsně rychlí a jsou hned daleko a já  fotím jen mobilem,  takže  jsou z nich tečky🤣🤣🤣 Zatím aspoň kamarádky roční fenka letos z jara. A naším klukům domluvím, ať tryskají kolem fotografa 🙈

Obrázek

Jů, to se povedlo. 😲

Až pojedeš na ten coursing, tak musíš s sebou mít zkušeného fotografa, to pak budou fotky. 😍

efe
efe 22.05.2026, 08:35:39 xxx.xxx.64.15
»

Ještě že máme za barákem dostihovou dráhu, jinak si neumím představit, že by jim stačila zahrada 😀

sutrik
sutrik 22.05.2026, 09:31:01 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.05.2026, 06:10:31

Viděla  byste čtyři šmouhy na zeleném pozadí. To Vám tu můžeme namalovat 😀

tetrivek
tetrivek 22.05.2026, 10:25:02 xxx:xxx.fe3f:1002
Dublinbarzoj:

Obrázek

Je krásná, má moc pěknou barvičku 

DafiŽeryková
DafiŽeryková 22.05.2026, 12:26:39 xxx.xxx.136.20

dnešní ranní….

protože pořád chodím mezi polama ke křížku a zpět,pokud se nehecnu táhnout Dafi k lesu jak v úterý😀

tak se nudím,a vymýšlím koniny…😀

tak sem učila Dafi aby vedla na vodítku Maxe….

a fotila Žeryka jak chytá míček….

bylo mokro,rosa a Žeryk v tom strašně rád válí sudy😀

já jdu v gumákách a zebou mě nožičky….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Kilian
Kilian 23.05.2026, 07:11:42 xxx:xxx.475b:a924
»

..vidět je na živo, musí být zážitek..jsou  skvostní…

Bobca
Bobca 23.05.2026, 08:31:05 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.05.2026, 15:54:23

krásné fotečky…Sarah,klidně můžeš začít plánovat,kdy se můžu na ty blondýny podívat🙏dík…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.