Aktuálně: 1 891 inzerátů281 992 diskuzních příspěvků20 126 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 18.05.2026, 13:18:26 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.05.2026, 09:04:32

No, málem,  jen nám chybí druhé pohlaví🤣🤣🤣, teď koketujeme s chrtí specialkou v Rakousku,  ale je to zas celý víkend a ještě tam máme coursing a pak asi Nitra,  Polsko a Maďarsko. No musím to asi trošku omezit, jinak budu vystěhována,  tak jen vybrat co jet a co ne.

Aluška
Aluška 18.05.2026, 13:48:30 xxx.xxx.237.192
Zrzavci:

Aluško, to je teda extra magor!

Co zkusit zajít na městskou,  osvětlit jim o co jde ,a zeptat se, zda by se tam občas nemohli objevit?

Volala  jsem na státní policii a oni to musí postoupit městu jako přestupek proti občanskému soužití. Vedoucí přestupkové komise v krajském městě bydlí u nás na vsi, tak místní případy řeší přímo u nás na vsi. Dneska jsem ještě informovala starostu ( vyrůstali jsme spolu jako děti na vsi ) tak aby věděl a on řekl že  u ještě před tou komisí ( kdoví kdy to bude ) zavolá, aby mu řek, ať mě nechá na pokoji. Taky ho zná, ne tak dobře jako mě, ale nejsme tak velká obec.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 18.05.2026, 16:33:02 xxx.xxx.128.36

Ať vám  to dobře  dopadne a pokud bude prudit dál, tak můžeme zajistit kavkazáka nebo anatola jako tělesnou stráž.  Těm většinou stačí jeden pohled a psí i lidští případní zlouni jinou cestu najednou hledat umí a zdravit taky. A vaše drobotina by se jim líbila, té by neublížili

Kilian
Kilian 18.05.2026, 19:01:06 xxx:xxx.32bb:9b59
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 17.05.2026, 22:28:56

💐velká gratulace 

DafiŽeryková
DafiŽeryková 18.05.2026, 19:58:21 xxx.xxx.136.20

pátek venčila jsem jen v dešti krátce,pak odpolední,

v sobotu jsem jela s Dafi do Blanska,

a mám k tomu takovou pěknou historku🙂

takhle-rozumět Dafi lidské řeči,tak mě kousne do zadku a řekne,že pořád slibuju a nic z toho🙂

v pátek jsem v noci napsala přes počítač kamarádce ze 4lístku,že budu v BK,

ráno v 6….žádná odpověd-ehmmm-kdy by taky v sobotu ráno v šest kam psal…

no,zkráceně-vždy když jedu do Bk,mám domulvený kamarádky-vychajda+oběd,a druhý den kamarádku na kafe-v týdnu a o víkendu tam jezdím na oslavy narozek,a to se scházíme všichni,

no jenže,ted jsem měla jet v týdnu,to nevyšlo kvůli práci,kamarádka ze 4lístku v sobotu 12ku,a v neděli chtěla být s rodinou.a u druhé kamarádky vím,že taky víkend-rodina,domácnost…-třetí je od Prahy,to se vidíme jen právě komplet na ty narozky..

no,takže té jedné,jsem napsala na ten počítač,a jela v půl osmé po vyvenční psů v dešti do BK,

po cestě pořád v dešti jsme udělaly pidi vycházku kolem rybníka-kousek-odkud je má jediná fotka-zrcadlovku jsem netahala,a mobil mám kalkulačkovej,to cvakl přítel,takže za deště jsem dojela do Blanska

a říkám tatínkovi-nikoho nemám domluvenýho,žádnou kamarádku,nic,budu doma,číst si,chodit-a ted se prosím soustředtě!!!budu pořád doma s DAFINKOU BUDU CHODIT JEN NA KRÁTKÉ VENČÍCÍ VYCHÁZKY+JEDNU TŘEBA TROŠKU NA POHRÁNÍ VE MĚSTĚ POD STŘECHOU U OBCHODU A DOM….Dafinka si v duchu zamnula pacinky,jakej to krásnej víkend ji čeká-postel,tulení na střídačku se mnou a s tatkem a krátké vycházky….HAHAHAHAHAHA-ŘEKL BŮH znáte to?čím rozesmát Boha?Říct mu své plány….

tskže Bůh se zasmál….

seděla jsem v křesílku,četla,koukala s tátem na tv-si u toho čtu,Dafi hajala,po obědě šlofík-a POZOOOR-zrada!!

v e 3 hodiny s Dafi na vodítku ve dveřích-e už neprší,projdem se-tel-kde jsi?co děláš?-kamarádka ze čtyřlístku…

no du ven s Dafi..

tak fajn,dojdi ke Kaufu,tam se sejdem a půjdem na vycházku..

no tak bezva,bude společnost-a velká vycházka!!!!!kamarádka má ráda vycházky…

sešly jsme se u obchodu,přešly jsme ke splavu,odtud přes koleje a lesem,mezi polama,mad Starým Blanskem z výhledem na Blansko jsme udělaly velký oblouk…-no Dafi neměla radost…☹️

táhla se jak hlemýžd….

kousek od našeho bytu jí-kamarádce-zavolal manžel-že jetli ji nemá hodit domů??

nenene-kamarádka-děcko mám na víkend pryč,muž chce jet na kolo,přece nepůjdu dom?bych tam byla sama…-budu s tebou-kam půjdem dál??

-Dafi po této větě asi uvažovala nad tím-že at jdem kam chcem,ale bez ní-a zastavila se-že ona nejde!!

zastavila se ve městě…

tak jsme šly na kafe do kavárny…😀😀😀

ANO DAFI BYLA ŠTASTNÁ,DOKONCE ANI PES PŘED KAVÁRNOU A 2 V NÍ,A PŘEPLNĚNÁ KAVÁRNA LIDMI A DĚTMI A JEDINÝM MÍSTEM NAPROTI TĚM 2 PSŮM JÍ NEVADILY-BLAFLA NA PSY,ONI NA NI-COŽ OPROTI VIRVÁLU DĚTÍ BYL DETAIL,KTERÝ NIKOMU NEVADIL-PŘES DĚTI TO NEBYLO ANI MOC SLYŠET-A ZALEHLA,PAK LEŽELA NA KLÍNĚ A BYLA VZORNÁ-ZATÍMCO DĚTI ROZBÍJELY SKLINKY…,

po kafe jsem šla kamarádku doprovodit podél žeky parčíkem aspon na nádraží-kilometr ta a zpátky…

a že si zamachruju a ukážu jí,jak Dafi obíhá dřevěnou obří sochu čerta s řetězem-na podstavci-hele jak Dafča oběhne permoníka!!-Dafi okolooo!!Dfi k němu tryskem přiběhla a plácla packou na podstavec-a běžela zpět..

já-a jí se plete -UKAŽ-a okolo-tak znova-okolooooo-Dafi tryskem obíhá a kamarádka se smíchem-ty,víš že to není permoník?Ale čert?Aje to tam i napsaný!

-vím…

tys jí to řekla schválně permoník,aby se nebála,že😀

no,užily jsme si s kamarádkou vycházku-zase po letech i jinou trasu,

kafe,i další vycházku podél řeky,to už mě naháněl tatínek,kde jsem,že se o mě bojí?

no 3 a půl hodiny venku…🙂

to nebyla ráno slibovaná krátká vycházka😀

pak už jen noční venčení,

ráno v neděli kousek kolem řeky,to už Dafča fakt nikam nechtěla..😀

a odpoledne s ní byl přítel když jsme byly s tatínkem na hřbitově,tak s ní zatím šel podél lesa,polnačkou,

no pak už odjezd,doma vyvenčit Žeryka s Maxíkem,a po šlofíku si dát hezkou českou detektivku….

Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 18.05.2026, 20:17:56 xxx.xxx.48.20
Dublinbarzoj:

Ať vám  to dobře  dopadne a pokud bude prudit dál, tak můžeme zajistit kavkazáka nebo anatola jako tělesnou stráž.  Těm většinou stačí jeden pohled a psí i lidští případní zlouni jinou cestu najednou hledat umí a zdravit taky. A vaše drobotina by se jim líbila, té by neublížili

OK, beru 😀. Dneska jsme ho potkali zas, ale šli se mnou dva další pejskaři, tak ani neceknul a šel jinam.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 19.05.2026, 09:04:49 xxx.xxx.128.36

Prostě srab a sračka nebo jak já říkám “ zoufalec”, fakt to nemáte jednoduchý, ale zjevně cesta by se našla. Větší cokoliv🤣🤣🤣a nemyslím ego

Sardullah
Sardullah 19.05.2026, 09:19:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 18.05.2026, 20:17:56

To jsem si myslela “ hrdina”, co si tak max dovolí na samotnou ženskou.

Aluška
Aluška 19.05.2026, 09:41:47 xxx.xxx.237.192
Sardullah:

To jsem si myslela “ hrdina”, co si tak max dovolí na samotnou ženskou.

To so myslím taky, že je to jen ubožák. Já se ho nebojím, chová se jak šašek. Ale psí stařečci se bojí velkejch psů a nechci je vláčet po pěšině o šířce cca 50 cm těsně okolo ostrý pitbulky. Tak jsem ho chtěla jen obejít. Já z něj mám srandu. Známá zná maminku tý jeho slečny a ta říkala, že je prej řachlej.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 19.05.2026, 18:11:19 xxx.xxx.136.20

dnešní ranní vycházka-napřed Žeryk s basendžim dědinou podél ohrad a zpět,pak Dafi s Žerykem-k hájence do kopce v tašce-nabavilo mě se s ní přetahovat…

a pak okruh po lese a domů,

doma ještě nakrátko vzít nožky,břicho,drápky,vyčesat,pak Žeryk,a mohli se jít válet..

jo a plantáže konvalinek uschly☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 17:31:48 xxx.xxx.167.80

Asi potřebujeme sparing partnera, aby pořřdně pochopil/se rozpomněl, co po něm vlastně chci. Moje povzbuzování mělo za efekt, že mladý pán měl dojem, že generuju zábavu a je tedy potřeba mi baletit u nohy. Se zdravým odstupem od psa jdoucího po stejné trase šel i vnímal moc hezky. Asi by stejně fungoval i samotný druhý člověk. Jenže kde vzít a nekrást. 😀

Obrázek
šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 18:39:50 xxx.xxx.167.80

Jinak dneska jsem zase poctivě vyčesala druhýho psa. Budu mladého pána muset zase vykoupat a vyfoukat, aby ty starý chlupy líp pustily. Když to foukání je tak na dvě tři hodiny práce a tak to furt odkládám. 😄

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 20.05.2026, 18:56:18 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 20.05.2026, 17:31:48

To jsou takové ironie…když člověk chce, aby pes netahal, tak táhne a když chce, aby táhnul, tak je z něj netahající “vzorňák”😄

šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 19:02:04 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.05.2026, 18:56:18

Jo to přesně jsem říkala, když mi odpoledne vystřelil z branky jak splašenej div mi neurval ruku. Mu říkám “Máš to pomotaný. Ráno na sedáku mi tancuješ u nohy a teď na obojku tahneš div se neuškrtíš.”. 

Sardullah
Sardullah 20.05.2026, 20:13:16 xxx.xxx.221.235

No když jsme u těch lapin, tak já musí teda mimo téma…

Dcera se vždycky trochu čertí, když Árčího nazývám “zloprcek”…ale nemám jinou ekvivalentu. On trošku nezvládá emoce resp. ne vždycky se mu povede při nějakém např. “juchuchů babí přišla” a nebo “juchuchů, jdeme ven” popadnou plyšáka, aby ty svoje emoce přenesl do něj, takže se stává, že kouše…ne ve zlém a vůbec to nebolí, ale z mého pohledu zákeřně a většinou má po ruce, resp. u tlamajzny našeho Máťu a tak kouše do něj, třeba zezadu do nohy…a při velikosti mých psů a velikosti lapiňáka mě prostě jiné označení než “zloprcek” nenapadá…snažila jsem se chování stopnout, přesměrovat…prostě na to nemám patrony, pro mě je lapina jak živý stříbro, neuchopitelná, v emocích nezastavitelná…takže to řeším tak, že mu srabácky podstrčím kus mrkve…ale někdy zapomenu jí mít připavenou..

Ale proč to píšu…nedávno mi dcera posílala screen FB příspěvku, kde majitelka lapiny k fotce svého psa připsala koment “Náš zloprcek je od dnešního dne veterán”

Dcera říkala, že v životě neslyšela od nikoho, že by použil slovo “zloprcek” až teda u mě, kdy občas takhle označím našeho Árčíka a teď u té paní, co takhle označila svýho lapiňáka. To je ale náhodička…😂

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 20.05.2026, 20:41:10 xxx.xxx.128.36

Jo a já mám zloprcky dva, teda věkem a ne velikostí, ale naštěstí zakusují jen sebe navzájem  nebo občas velký bráchy 

Obrázek
Plaka
Plaka 20.05.2026, 20:46:02 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.05.2026, 20:13:16

Zloprcek je pro mě docela známý slovo, zejména pro Netvora. 🙂
Nevyžádaná rada - nedávala bych zloprckovi mrkvičku, dala bych mu čočku. Bo do parťáků se ani při přeskoku nekouše. Takže když to nejde po dobrým, půjde to od začátku jinak? Oční kontakt, povel sedni nebo nějaký čekej, než začne blbnout a hemžit se. Nacvičit předem v klidu, mimo vítacích akcí, třeba u žrádla. Netvor nejde přesměrovat na nic, na něj fakt zabírá jen dril očního kontaktu, klidný, hluboký hlas a jasný povely nacvičený v klidným prostředí a přenesený na zahradu a ven. Lapiňáka určitě taky zvládneš, brala bych to jako výzvu fajnou. 🙂 
Dospívající Netvor si v přeskoku dovolil nějak hlodat do rotvice u jeho amoků za plotem, když šel někdo se psem, když jelo auto, normálně jsem na něj nastoupila já natvrdo a dostal tu čočku. Že tohle se nedělá, já jsem vedoucí a netoleruju to. “Natvrdo” u mě bylo vytlačení psa od plotu svým tělem, intonací, to samý od feny, kterou chtěl hlodat. Vyhodila jsem ho z jeho perimetru, musel zajet do baráku. A takhle se to opakovalo denně třeba xykrát, rychle mu to docvaklo. Jak je blázen, tak je chytrej jak vopice a nestálo mu za to se handrkovat se mnou.
A jinak naše dnešní venčení bylo fajný, zase je sucho, prášilo se od tlapek fest. Netvor ustál projíždějící cyklisty na čekej povel krásně. Taková kravinka a jak potěší. 😀

šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 21:11:10 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.05.2026, 20:13:16

Jo živý ukecaný stříbro je geniální popis. Ale jako rozhodně mladýho už nechytá rapl tak často a rychleji se vyklidní než třeba před půl rokem. Při vítáni nebo před odchodem na procházku (to je tak super mít psa, co se fakt těší ven) ho rovnou poveluju ať sedí neb s magorem nehraju. 😀

Plaka
Plaka 20.05.2026, 21:19:31 xxx:xxx.1987:cd34
šavlozubka:

Jinak dneska jsem zase poctivě vyčesala druhýho psa. Budu mladého pána muset zase vykoupat a vyfoukat, aby ty starý chlupy líp pustily. Když to foukání je tak na dvě tři hodiny práce a tak to furt odkládám. 😄

Obrázek Obrázek

Mladý pán je foukán normál fénem? Znáte takový ten profi fén na psy? To je vžuuum a pes je suchý, vypadá to jak vysavač, kamarádka to má a je to úžasnost (ne zrovna levná, ale dají se sehnat, jak koukám, i verze cenově slušné).

šavlozubka
šavlozubka 20.05.2026, 21:26:33 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 20.05.2026, 21:19:31

Jo o tom asi mluvila chovatelka, že má. Jenže to není levná sranda a zatím byl vyhodnocený jako zbytný výdaj. Takže fénuju normál fénem. Jako… ještě bych mohla najít nějakej profi psí salón, kde to udělají profi za mě tudle sezónní údržbu. 😀 Někdo to tak taky řeší. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.