»
Odpověď na příspěvek uživatele
Buggyra z 26.03.2026, 15:12:06
A mě se to číst docela chtělo. 😀 A dalo se přečíst.
Já do politiky (nebo být nějak spjatý) nechci takže tak. Každý strůjcem svého štěstí a pokud někdo považuje za nutnost se preventivně očkovat (ikdyž by reálně nemusel) tak je jeho věc. Já když to považuji za zbytečnost tak se prostě neočkuji a je to vyřešený. 😀 já jen chtěl trošku otestovat jak dlouho vydržíte odpovídat na takové otázky a vydržíte déle než manželka, ale je pravda, že ona už ví, že jí to dělám naschvál, ale i tak bych řekl, že by skončila někde tady
trojAAAcko 26.03.2026, 11:15:59
Není to obdobně jako si dávat každý druhý den Ibalgin, protože mám migrénu?
😀 😀
»
Buggyra z 26.03.2026, 12:42:42
Jestliže se ten mechanismus dobře trénuje na různých dávkách a během roka jsme vystavování různým situacím (změny počasí, styk s lidmi v práci, …). Tak tím pádem je z principu očkování zbytečné ne?
Když už je tělo adaptabilní a přizpůsobuje se co nejlépe v reálném čase, nepřidává to na hodnotě zbytečnosti než užitečnosti očkování?
Pokud už člověk takové tělo adaptivní nemá a je nutnost očkování tak se teoreticky nemůže dostat do stavu kdy očkování potřebovat nebude (tělo nelze natrénovat), ale to není důvod to dávat na počkání všem.
Potom bychom se mohli bavit o jistém placebo.
A v případě, že se tělo nesetká ani s tou chřipkou ani s očkováním, neztratí se pak ta schopnost adaptace?
Na to máme přece tu databanku a zpětným vyhodnocováním mechanismu by mělo dojít k jeho uložením ne? Pak následným “zbytečným” očkováním můžu vyhodnocovací algoritmus rozhodit a už nemusí reagovat tak jako předtím (lépe i hůř samozřejmě). V tu chvíli proč se nechat očkovat když to může být horší a aktuální stav kdy marodím třeba jednou za 5-10 let je pro mě dostačující? Jaká je pravděpodobnost, že se to ještě zlepší a budu marodit jednou za 10-20 let?
»
Anonymní z 26.03.2026, 12:59:14
A jaká, že propaganda je ta pravdivá? Omlouvám se, ale nějak mi to vypadlo z hlavy. 🤣
»
Buggyra z 26.03.2026, 11:49:36
Tělo má vnitřní mechanismy, jakými kontroluje, zda ty protilátky stačí.
A nebudou se ty mechanismy upravovat na základě historických zkušeností? → protilátek bude méně než bude potřeba.
zvládne jejich výrobu podle požadavků imunitního systému škálovat.
To je hezké, ale sama píšete, že tam jsou mechanismy které tomu budou určovat jak moc jich má tělo škálovat. Bude to potom stačit?
Jak jste psala výše:
Dále že máte protilátky na loňskou chřipku, ještě neznamená, že máte protilátky i na tu letošní, to je známý fakt.
To ano, to je mi známo, ale v případě každoročního očkování se neztratí z nějaké části tímto i schopnost adaptace která je taky potřeba?
»
Buggyra z 26.03.2026, 11:28:27
Je vidět, že jste systém očkování pochopil nesprávně. My tělu při očkování neDODÁVÁME protilátky. My tělo vystavíme při očkování látce, která simuluje infekci, a přimějeme tělo vyrábět proti této infekci vlastní protilátky. Tedy my tělo neoslabujeme dodáním hotových protilátek, naopak posilujeme jeho schopnost ty protilátky vyrábět, protože za prvé mu na ně dáme návod, za druhé se “projedou” ty dráhy potřebné pro tu výrobu, tj. pokud se pak tělo s infekcí setká, je pro něj výroba protilátek naopak daleko snazší, umí jich vyrobit více za kratší dobu atd.
To vím jak to funguje a, že se nedodává už “hotová protilátka” - to jen byla špatně zformulované ode mě… Jasný, chápu pro tu databázi, jenže pořád - tělo si navykne na menší dávky, ale až to přijde “na ostro” tak nemusí (ne, že nebude) být tělo schopné vytvářet dostatek protilátek při onemocnění, protože vždy dostalo jen malé dávky a navyklo si.
»
Buggyra z 26.03.2026, 10:41:52
Pokud aktivujete imunitní systém, který už má protilátky, aby začal vyrábět tytéž protilátky, tak se stane…nic. 🙂 Maximálně trocha té únavy, protože “boj s infekcí" je pro tělo náročný.
To je právě ono, proč, ale to tělo takhle zatěžovat navíc? Pokud vím tak tělo se protilátek zbavuje pokud jich má až moc a to je další zátěž - zbytečná. Tělo není odkladiště kam můžeme dávat neomezeně všechny možný látky.
Nicméně ještě jedna moje teoretika. Pokud budeme pravidelně dodávat protilátky tělu, neztratí tělo vlastnost (aspoň části) si vytvářet pak následně svoje vlastní protilátky když se ten imunitní systém zaktivuje když už bude reálně nemocné? Není to obdobně jako si dávat každý druhý den Ibalgin, protože mám migrénu?
Takže za mě je nejlepší (i logičtější) postup, že na samém začátku by měly být testy které jsou mnohdy levnější než samotné očkování, potom případné očkování než to píchat každému kdo projeví zájem a být rádi, že máme takové možnosti. Ty možnosti jsou super - to ano, ale občas mi to od některých přijde nezodpovědné jak s tím nakládají. Prostě mají možnost tak jí přece musí využít, ale to je každého věc. 😀 Já raději nechám svoji dávku pro někoho kdo jí může reálně potřebovat. Jak by napsala Jana - “mysli globálně, jednej lokálně”.
»
kometa z 26.03.2026, 09:59:16
Proti covidu jesem se nechala očkovat jenom proto, abych mohla do hospody na kvíz
Mně nevadilo chlastat doma 😀 a jak nemám potřebu někam chodit tak mi izolace nevadila a stejně jsem hodně času trávil v práci. Nejhorší bylo to období kdy se mluvilo o zákazu, že do práce nebudou smět ti co nebudou očkovaní (v Rakousku to myslím bylo) - toho jsem se zděsil. Hodně jsem váhal zda by v takovým případě se nechal vyhodit nebo se šel očkovat. 😀
Klíšťovku mám, abych udělala radost svému obvodnímu lékaři.
Nápodobně, ale klíště bylo “naštěstí” rychlejší a očkovat jsem se pak nemusel díky testům z nemocnice.
A samozřejmě tetanus - pohybuji se kolem koní a hrabu se v hlíně - tady mi to dává smysl.
A není tetanus povinný pro všechny?
»
Buggyra z 26.03.2026, 09:50:32
Asi necháme přirovnávání k automotivu 😀, ale tu myšlenku chápu - práce, čas apod… jenže mi to nesedí s tím na co jsem chtěl poukázat já. Jasně, že když už vyndám ten filtr tak ho rovnou vyměním - to samé i u oleje, ale nic špatného se s tím nestane (základní hygiena - čištění zubů, umytí, …). Pokud, ale přeliju olej ("očkování, přestože mám protilátky") tak co se může stát? Písty začnou brát olej do směsi, více se bude motor zanášet a když to neodnese motor tak exhaust už určitě - lambda sondy, EGR, katalyzátor a u novějších aut vychytávky jako NoX senzory apod… a to nejsou levný a jednoduché opravy. Mně ten NoX senzor čeká na mým autě a vůbec se mi do toho nechce.
Prostě se nezbavím myšlenky, že i přes aktuálnost protilátek v těle mi očkování nemůže uškodit. Nemusí, ale riskovat svoje zdravý které si myslím, že mám dobré kvůli prevenci, protože jsou na to dotace - ne díky. 😀Z ekonomického hlediska - testy tolik nestojí a klíšťovka pokud se nemýlím stojí asi tisícovku - už si nepamatuju. Proč nedát třeba dvě stovky za testy a zjistit, že je mám a ušetřím 800. Když zjistím, že protilátky nemám tak mě to bude stát dohromady 1200, jenže ty dvě stovky se v tom už ztratí. I ten můj praktik (a vlastně každý) může říct něco ve stylu “udělejte si testy a přineste mi je - pak se rozhodneme jestli to má smysl” a lepší než to rvát do každého za každou cenu. 😀 Jenže takovou větu jsem od něj ještě neslyšel.
»
Buggyra z 26.03.2026, 09:08:27
Jestli ono to nebude tím, že očkování je dotované, zatímco odběry krve na protilátky dotované nejsou
Jak tam funguje dotování fakt nevím, protože mě se to tolik netýká a nezajímám se. Takže asi tak no.
Prostě očkování pokryje spolehlivě i ty s protilátkami i ty bez protilátek, proto je jednodušší pro společnost podporovat očkování než testy.
To chápu, že je to jednodušší, ale nevidím důvod proč pumpovat protilátky do člověka který je již má třeba přírodně a neví o tom. Nejdříve by měla proběhnout nějaká analýza aby se ověřila smysluplnost. Nicméně by mohlo dojít k nějaké úspoře vakcín pro ty, kteří to opravdu potřebují. Myslím si a považuji to za zbytečné namáhání organismu které podle mě může způsobit zhoršení zdravotního stavu než kdyby si ten daný člověk nenechal dát to očkování. Dám možná nepřesný příklad, ale taky do motorou neleju olej nad rysku “max” ve smyslu prevence, protože když mi uniká olej tak se to časem dorovná, ale mám o starost méně - aby dřív nekleknul ten motor kvůli tomu.
Zkusím něco o tom pogooglit jestli je na tom něco pravdy co se týče zhoršení zdr. stavu kvůli “zbytečnému” očkování.
Jako očkování by si měl zvážit každý podle sebe jako psala Sarah, ale mě na tom zaráží jedna věc. Nevím tedy jestli to dělá každý praktik, ale ten můj (trošku “zarytý” na očkování) se mě pořád ptá nebo spíš ptal (zezačátku trochu nutil) na chřipku, klíšťovku, … a nějak jsem mu nemohl vysvětlit, že na chřipku / covid nechci, protože já běžně nemarodím - jednou tak za 4 roky se mi udělá na dva dny blbě - první příznaky, druhý se necitím na 100% a třetí jsem v normálu. Během covidu jsem měl všechny testy negativní (v zaměstnání každý den testy - všichni pamatujeme). Před několika lety jsem měl borelku tak jsem řekl, že si tu klíšťovku nechám dát - rok před tím jsem na nejmenovaném festivalu měl za 4 dny 27 klíšťat. Jenže k flegmatismu jsem to odkládal a odkládal a nejdnou jsem měl jedno klíšťě ze zahrady a dva týdny na to hrozný stavy. Tak jsem šel na odběr a zjistili mi, že encefalitidu nemám (ačkoliv příznaky seděly), ale z testů zjistili, že mám protilátky který “bych neměl mít” když nejsem očkovaný. Pak zpětně jsem přemýšlel, že i takový očkování by bylo vlastně zbytečný (i praktik mi to pak řekl). Jako kdybych se nechal očkovat na klíšťovku tak by se asi nic nestalo - tělo by si poradilo, ale stejně riskovat, že si tím třeba udělám negativně něco se svým tělem když to není potřeba - ne děkuji.
Takže pointa je ta, že se propaguje očkování, ale pak praktik (aspoň ten můj) by mi ani neodebral krev aby se ujistil, že ty protilátky opravdu nemám a má to potom i smysl. Prostě by to do mě vrazil a vůbec by ho to nezajímalo.
Jinak u mě Ibalgin / Paralen / … dokud to není fakt těžká kocovina tak většinou se jen napiju vody a jdu něco dělat a “rozchodím to” nebo mě vyprostí Kozlík jedenáctka ke snídani. 😀 Nejsem žádný anti-vaxer, chápu, že je spoustu lidí kteří tu imunitu prostě nemá a to očkování potřebují takže v pořádku (je blbost umřít na chřipku jen kvůli odporu z očkování), ale když já nemusím a nepotřebuji tak prostě ne no. 😀
»
Buggyra z 24.03.2026, 09:48:05
Asi tak. 😀 Nedávno jsem měl maximálně telefonát od O2 na internet či lepší tarif a vzhledem ke komunikaci se mnou musím být taky u všech už na nějaký černý listině. 😀 Ne, že bych byl vulgární, ale dělám ze sebe takového idiota, že to většinou zavěsí sami. Např. telefon mám pořád vedený ve společným balíčku u táty a vzhledem k mé pravdomluvnosti říkám, že nevím co tam všechno táta má a kolik dohromady platí tak si vždy vyžádají číslo na tátu a v tu chvíli to začne. 😀 "Já si číslo na tátu nepamatuji." - “Já Vám pomůžu, máte chytrý telefon?” - “Ano, je tak chytrý, že je chytřejší než já.” …. po chvíli ping pongu to vzdají. 😀 Jednou to operátorku tak pobavilo, že mi na konci s výbuchem smíchu (pochopila, že si dělám srandu) poděkovala a rozloučila se. Smála se tak vtipně, že jsem se trošku začal smát taky. 😀
Nicméně ty podvody, chápu, že v určitém zápalu nebo situaci člověk odkývne všechno nebo mu to nedocvakne a stane se obětí nějakého podvodu. Přijde třeba o 20-30 tisíc, malý peníze to nejsou, ale nic co by člověka dostalo na ulici - to opravdu pochopím a nesoudil bych. Když člověk je nad něčím zamyšlený nebo cokoliv tak je to pak snadný. Takovému využití situace se říká myslím social-hacking a tomu je snadné podlehnout ikdyž je člověk při smyslech a stačí fakt málo. Jenže jsou fakt případy kdy ti lidi fakt mají to “okno v hlavě” nějak moc velký a jebnou někomu půl miliónu jen tak. Ten první fakt stojí za to.
https://krimi-plzen.cz/a/podovd/
https://krimi-plzen.cz/a/podvod-2026-02-13-142355/
https://krimi-plzen.cz/a/falesni-bankeri-kryptoinvestice-i-napadene-ucty-na-socialnich-sitich/
https://krimi-plzen.cz/a/podvod-2026-01-20-085312/
https://krimi-plzen.cz/a/podvod-2026-03-01-135008/
Přitom zajít do tý banky kde ten bankovní účet mám a je to jistota nedá tolik práce. Zhodnocení třeba nebude pětinásobek, ale ikdyby to bylo 10-15% tak pořád lepší než 0% (zakopaný na zahradě) nebo o ty peníze přijít úplně.
Zaujalo mě to měření od p. Toma4 a p. Petra.
V případě měření Toma4 - pokud jsem to správně pochopil tak měření probíhalo v několika včelstev na jednom stanovišti a zvýšení teplot v úlech nebylo časově shodné (každý úl měl zvýšenou teplotu jinou dobu)?
Ohledně měření metanu od Petra - jsem si trošku oprášil pojem “difuze” a napadlo mě jestli zvýšení teploty úlu od včelstva nezpůsobí právě lepší únik metanu pomocí difuze?
»
JanaJanaJanaJana z 22.03.2026, 09:42:23
Co cením na současné vládě (nepřekládej “jsem jejich přívrženec”, na to vládnou moc krátce a zatím teda samej úlet) je to, že tyto demonstranty neuráží, jak tomu bylo v minulosti.
Musím nesouhlasit. I současná vláda si minimálně tu srandu z demonstrantů dělají a dá se to snadno vyhodnotit jako urážka. Možná to není tak vulgární / ofenzivní, ale za to zákeřnější - např. Macinka se v tom snad i vyžívá. A to píšu jako volič současné vlády. 😀
Já sobotní výlet na Letnou vyměním za nedělní návštěvu Ikei. 😀 Manželka dělala čistku fotek v telefonu a veškeré ty názvy a číselka těch skříněk a světýlek si smazala tak tam musíme ject znova ("náhoda") a ještě povezu její mamku. Ta kuchyň se nevybere sama přece. 😀
»
zjarda z 13.03.2026, 08:21:36
Já to chápu tak, že se zaplatí 10 tis. záloha (tolik stojí “produkt” - od doby diskuze mohlo dojít ke zdražení) ze které se to prvotně financuje a pokud se částka překročí (hodinovka, PHM, …) tak se doplací. Pokud celá akce bude stát třeba 8 tisíc tak 2 tis. by měli vrátit. Vzhledem k tomu, že je to záchranná stanice a mají tam “Referenčně k datu 1.5.2025 odchyceno 673 exemplářů, 4170 exemplářů výpomoc k záchraně.” a je pravdivá tak jistá šance na úspěch je, ale taky záleží na jestli ten majitel vůbec ví kdy a jakým směrem mu uletěl. Pokud to zjistím druhý den tak šance je minimální, ale to je už na každým jak se rozhodne a vyhodnotí situaci.
»
Buggyra z 11.03.2026, 14:15:30
Já si sbírám data z EuroOil kde tankuju (Chebská 522, 322 00 Plzeň 5-Křimice, Česko). Za poslední 2 týdny zdražení necelý 3 koruny. Z dnešního data je aktualizace ze včera takže jsem se teď koukal - aktualizace dnes a 35,5Kč/l, takže beze změny. Podle mě se to bude týkat pohraničí / dálnic. U toho pohraničí (v mém případě Šumava, …) kolegové říkali, že tam prostě najednou dochází a pochopitelně i s cenou půjdou výš.
»
assil z 10.03.2026, 16:09:56
Co se týká vysílání, co já tak vidím kolem, tak mladí koukají už jen na streamy a přímo na televizi snad jedině nějaké přímé sportovní přenosy.
Streamy jo, ale specifikujte jaký. Když vezmeme ty český tak hodně z nich spadá stejně pod dnešní komerční televizní stanice takže jak jsem psal - hodně televizí se adaptovalo včetně těch televizních. A vtipný je taky to, že ty různé služby / programy které působí jako “konkurence” jsou stejně zrcadlené. Chtělo by to více specifikovat, protože hodně lidí si pustí televizi (jako zařízení), přes chytrý box si zapnout nějakou službu aby se koukli koukli na film (bez reklam - předplatné), ale že ty peníze putují tomu samému člověku / firmě už nikoho nezajímá a ještě aby jo - hlavně, že se podívají na film bez reklam když už to platí. Typický příklad je Voyo od Novy. Pak jsou zahraniční streamngové platformy (typicky Twitch / YouTube, ale poslední dobou se na české scéně rozjel Kick) a to se ještě uvidí jak bude probíhat ten vývoj sledovanosti, holt ty české budou muset ještě zamakat aby se uživili - možná.
Já moc nekoukám, ale když už, tak taky většinou stream, jako takový to, že něco dávají v tv tehdy a tehdy a člověk když to chce vidět, musí v tu dobu sedět u telky, to už je dávno pryč
U mě skončila televize asi s pohádkami pro děti. 😀Televizi (zařízení) mám, ale od sestry které ta televize doma překážela tak spoustu let překážela mě na stole. Pak manželka vymyslela, že by se chtěla dívat na nějaký ty stanice - tak jsem koupil ten nejlevnější setobox a televize se zapla tak 4x na 15 minut a od tý doby nic a spíše výjimečně tu televizi využijeme na propojení s Notebookem a nic víc, ale to taky bylo naposled tak před půl rokem. 😀
»
Buggyra z 10.03.2026, 14:08:29
Edit: AAA: vše při starém asi nebude potřeba, na internetu si platformu buď předplatím a nebo budu koukat na reklamy, nebude třeba financování z veřejných zdrojů…
Jenže já nemluvil zrovna o veřejnoprávních stanic, ale o obecně o komerčních. To jsem asi mohl doplnit aby to nebylo tak matoucí. 😀
»
Ariska z 10.03.2026, 13:42:02
Až odejde generace lidí zvyklá na televizi, možná bude potřeba změna.
To si myslím, že adaptace už na toto je. Mnoho i stanic mají na internetu své vysílání co je v TV - tzv. zrcadlení a myslím si, že jsou docela v ohrožení reklamy (oni je tam stejně nějak nacpou), protože aby si to nepouštěl každý tak si to zpoplatní. Podle mě to dopadne tak, že v případě kompletního zrušení dnešních stanic se změní jen “ta cesta” jak to promítat. Už žádný settoboxy, satelity na střechách a kdo bude chtít koukat zadarmo tak reklamy bude mít a kdo si zaplatí (předplatné) tak se bude koukat bez reklam a cena bude nastavena tak aby to lidi zaplatili, ale hlavně aby ta stanice vydělávala takže si to manažeři spočítají hodně přesně - toho se nebojím. Takže krabička setoboxu nahradí krabička chytré televize a vše při starém.
»
assil z 10.03.2026, 10:20:08
Ty poplatky domácností za tv se zaváděly někdy v 50.letech, to tam Moravec asi ještě nebyl. 🙂
A pak se teda zrušily a financoval to zase stát.
A má pravdu, jakmile státní televizi platí vláda, stává se hlásnou troubou vlády,
To vůbec nerozporuji.
V normálních státech financování veřejnoprávních médií nikdy není od státu.
To je hodně relativní.
proto to taky tak funguje jen v zemích jako je Slovensko nebo Maďarsko.
A dokonce i v Belgii kde máme Brusel. Viděl jsem obrázek v rámci EU kde se veřejnoprávní média jsou placený státem nebo poplatky a v Belgii to mají státem.
odchod Moravce je asi spíš souběhem situace neschopného vedení a budoucích plánů vlády s financováním.
Může být. Zas tolik se o tom neinformuji. Je mi to nějak ukradené. 😀