Aktuálně: 1 886 inzerátů281 731 diskuzních příspěvků20 118 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 21.12.2024, 13:13:59 xxx.xxx.110.193

Já třeba to co neumím, tak se snažím naučit. Když za mnou někdo přijde jestli jsem něco dělal tak moje odpověď je - “Nedělal, ale i tak to opravím” - sebejistota mi nechybí. 😃 Třeba tatínek mé polovičky je instalatér a co se týče toho oboru udělá cokoliv a komplet. Jenže jakmile dojde na něco co nikdy nedělal tak neudělá a zavolá si na to někoho. Přišla za mnou její mamka, že se blbě zavírají vchodové dveře a chce vyměnit zámek (ten dům byl nově koupený) se slovy “on by to neudělal, protože to nikdy nedělal a někoho by si zase zavolal”. Tak jsem koupil novou vložku do dveří, vyměnil a srovnal jsem dveře (byly víc do strany a drhly o futra) tak stačilo imbusem to trošku na pantech přitáhnout. Dveře se teď krásně zavřou a docvaknou bez odporu. 👌

Už jsem potkal spoustu lidí, kteří si hold na nic netroufnou a zavolají si někoho. Přítelkyně právě říkala, že si s mamkou museli dělat věci samy, protože to potřebovali hned a nemohly čekat až někdo přijede. Proto polovička za mnou taky chodí, že něco chce udělat, ale neví jak tak jí to rád ukážu. Momentálně třeba mám rozdělanou (z části rozebranou) Audi v garáži a učím jí jak řídit auto, protože to neumí (řidičák má, ale od autoškoly za volantem neseděla) a je v mnoha ohledech závislá na mém času abych jí někam dovezl. Řekl jsem, že opravím Audi a pak jí to auto daruji aby mohla jezdit sama a dala podmínku, že to bude opravovat se mnou a vysvětlil jí kde co je a jak to funguje. Takže až bude čas pokračovat na autě tak musím udělat komplet hadice chlazení, těsnění pod hlavou, možná si ještě udělám rozvody, výměna oleje, pak ještě předělám pedál plynu na elektrický aby šel zprovoznit tempomat,….  - tak aspoň budu mít asistenta. Chce umět taky všechno právě když by se něco stalo (třeba kdybych byl v nemocnici,….) tak aby toho zvládla co nejvíc sama. 

trojAAAcko
trojAAAcko 21.12.2024, 12:56:47 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.12.2024, 12:40:22

některých vypadnul takový ten pidi šroubek a klika se úplně rozpadla.

Nejednalo se o “červík” co bývá zespodu kliky? Když přítelkyně ještě nebydlela se mnou tak měla taky porozpadlou kliku. Já to rozebral zjistil jsem, že někdo se ti snažil přilepit - ani nevím čím, ale byla to nějaká kombinace vteřinového lepidla a silikonu. Tak jsem to vyčistil, složil a jen jsem dotáhnul červík zespoda kliky (který byl před tím povolený) a od tý doby to drželo a možná drží do teď. 😃 Udělal nájemník před ní (mužského pohlaví). Občas se najde nějaký expert no. 

trojAAAcko
trojAAAcko 21.12.2024, 10:19:46 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 21.12.2024, 10:14:17

Já si myslel, že to je komunál (přišlo mi to jako smetí - pod tou lampou). Někdo tu psal Bagr a když jsem si obrázek přiblížil, tak mi to už jako smetí nepřipadá. 

Takže to spíš bude Bagr místo Komunálu s tím, že Komunál není tak znamý jako Bagr (aspoň podle mě).

trojAAAcko
trojAAAcko 21.12.2024, 10:08:28 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 21.12.2024, 09:19:02

Asi došlo k menšímu nedorozumění. Nechtěl a nebylo to myšleno tak, že bych do někoho "rýpal". Ono spíš jde o to, že třeba v telefonu mám i takové “vtipné obrázky”, které by neměly být sdílené veřejně. Já se to snažím vyfiltrovat tak aby to bylo obecně přijatelné a takto to bylo myšleno.

Jinak se omlouvám a zkusím to příště zformulovat lépe.

trojAAAcko
trojAAAcko 21.12.2024, 06:05:23 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.12.2024, 03:26:22

k větě Já to dneska udělám je třeba přičíst tolik dní, kolikrát jsem to připomínala, plus konstantu tři. Pokud je třeba náhodou něco udělat nějakým specifickým způsobem, nedej bože ještě hned, je třeba použít výjimečně účinný vyjednávací manévr

Sakra, mě to vystihuje úplně přesně. 😂😂

Na naší obranu - někdy to nejde udělat za 2 hodinky, protože se to občas zkomplikuje, že nemám na to třeba vrtáky. Potom zjistím, že mi došla sádra a nemám ty správné hmoždinky. Prostě někdy to není tak jednoduché jak se zdá obvzlášť když to má být pořádně. 

trojAAAcko
trojAAAcko 20.12.2024, 17:27:29 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 20.12.2024, 17:10:11

Tak já taky. Včera Aratinga S. (Jackie) mi zalezl pod tričko když jsem přišel z práce a během 5 minut to zalomil.

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 20.12.2024, 17:10:05 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 20.12.2024, 17:07:03

To je pěknem staré. 🤭

trojAAAcko
trojAAAcko 20.12.2024, 10:52:37 xxx:xxx.8491:191d
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 20.12.2024, 10:42:16

Samozřejmě, že se v tomto úplně a podrobně neorientuju. Mám jen trošku načtený veterinární zákon apod… Viděl jsem fotky a videa převážejících krav a kolikrát je to fakt masakr.

Každopádně můj názor je jasný, pokud můžu dodat něco co bylo před tím omráčeno a “zákazníkovi” je to jedno tak nedává smysl měnit zbytečně naši legislativu abych mohl dodávat to samé, ale bez předchozího omráčení. 

trojAAAcko
trojAAAcko 20.12.2024, 10:23:57 xxx:xxx.8491:191d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vlasta K. z 20.12.2024, 07:10:28

Možná lépe objasní Váš dotaz tento link. Konečně ty články z aktivistických skupin našlo využití.

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/ivo-krajc-navrh-umoznujici-ritualni-porazky-bez-omraceni-je-stale-ve-hre?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR15ZJlUsAv3CxYYeGkocOWASCVcIbls_mWqvveO_TTnT9xYkpfsz_e_GNg_aem_sYKorya8DfSM9mEXUmIKbw

Stručně řečeno státy třetích zemí kde se stále praktikují rituální porážky apod… asi to není pro ně tak levné a proto je lepší si to “objednat u nás”. S tím, že my máme poptávku takže chtějí tu “zakázku” mít. Jejich rituální (pokud jsem to pochopil správně) se má provádět bez omráčení / uspání zvířete - resp. za plného vědomí. Pokud vím, naše legislativa nepovoluje. Jenže i státy 3. zemí potvrdili, že to není podmínkou a pro jejich rituální potřeby se může zvíře uspat / omráčit

Kritizují možnost, že by se Česko mohlo stát centrem porážek za plného vědomí zvířat v rámci celé Evropy. Upozorňují přitom, že halal porážky bez omráčení nejsou nutností ani z pohledu náboženských pravidel.”

Tudíž vlastně komplet návrh o úpravu legislativy na povolení rituálních porážek nedává smysl a nevím co chtějí řešit a proč vůbec dělat takovou změnu.

Zřejmě asi nemají nic jiného na práci. 🤷

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 23:36:12 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 19.12.2024, 22:16:58

Dovolím si připojit jen s mojí menší myšlenkou ačkoliv se netýká tématu vlákna který bylo zajímavé přestože jsem tolik tomu nerozuměl - třeba někdy ve volném čase dostuduji. 😃

“Já umím rozpoznávat dobré a zlé, slušné a neslušné, hezké a ohavné atd.”

Toto je velice subjektivní dle mého názoru. Jak můžete umět rozeznat co je dobré / zlé, slušné / neslušné,… Dám primitivní ukázku a třeba ohledně auta. Když budu tvrdit, že benzín z pumpy č.1 je skvělý a Vy budete říkat, že ne, že skvělá je č.2. Já bych měl názor na základě svých znalostí a zkušeností (například lepší chod motoru) a Vy také, ale Vám se osvědčilo palivo z pumpy č.2. Samozřejmě za předpokladu, že máme stejný auto se stejným motorem a vyzkoušeli jsme všechny možné pumpy co jsou. Kdo by měl pak tu pravdu? Kde je ten benzín dobrý a kde špatné? 

Možná trošku špatný příklad, ale podle mě dostačující. Já měl rád matematiku, pravděpodobnosti, kombinatoriku apod… takže se nad tím snažím zamýšlet a vzít v úvahu všechny možnosti. 

Buď mám pravdu já nebo Vy popřípadě oba dva anebo ani jeden z nás. Takže máme i tak 4 možnosti pravdy co je dobré. Když se trošičku vrátíme k té politice. Já to porovnávat nemůžu, protože před 89 vyrůstal teprve můj otec, ale často se vídám s moji babičkou a ona mi několikrát vyprávěla jaký to bylo, jak se žilo apod… tudíž nějakou představu mám. Její vyprávění shrnu jen takto “každá doba má něco”. Jak píšete “Ale stran mezilidských vztahů” - ano, trošku vytrženo z kontextu, ale chtěl jsem jen dodat, že toto je jedna z věcí která se shoduje se slovy mé babičky. Ano, dnes se to už vytratilo, ale také záleží v jaké komunitě lidí se chcete pohybovat a tu skupinu / komunitu si dnes najdete. Jak mi často říkává “můžeš věřit jen sám sobě a musíš vypořádat s každým problémem co ti tvoje doba přinese”. Teď převedu primitivní příklad s pumpou na politiku a mezigeneračním názorem. Takže se nám to trošku zkomplikuje a zamotá. Vy jste žil za komunismu a žijete i v dnešní době tudíž se Vám to dobře porovnává a v tohoto předpokladu by měl být Váš názor jednoznačně s větší váhou než ten můj, ale! Já nějaké předané znalosti / vzpomínky (nevím jak to správně nazvat - snad se chápeme) mám a osobně si myslím, že objektivně vím podrobněji co se děje v dnešní společnosti. Setkávám se lidmi v zaměstnání, firemních / osobních aktivitách, sleduji různé témata na sociálních sítích apod… V tu chvíli si dovolím tvrdit, že i můj názor (jakožto osoba nízkého věku) má srovnatelnou váhu jako ten Váš. V tu chvíli narážíme na zajímavý střet.

Abych to dal vše do souvislosti. Pokud Vy mi řeknete svůj názor a já Vám ten svůj který nebude podle Vašich představ. Budu ten zlý? Špatný? Nebo to budete Vy? Kde bude ta pravda? Jak tedy rozpoznáváte to dobré od zlého? Vy si budete myslet, že já jsem ten zlý a třeba to sáme si budu myslet já o Vás, ale jak to teda bude? Já teda nejsem upřímně ten typ člověka který si dovolil o sobě tvrdit, že něco umím, znám,… Nejen proto, že mi to nepřijde správně, ale hlavně potom nedostávám motivaci se v něčem zlepšovat, učit se. Samozřejmě tento příspěvěk není myšlen nijak negativně nebo ofenzivně. Jen si osobně si myslím, že kdybych si myslel, že to umím rozeznávat, potom bych se automaticky už nesnažil dojít a nedošel bych k tomu, proč si něco ta druhá osoba myslí a jak to myslí. Už bych jen odepisoval lidi a škatulkoval - což já rozhodně nemám rád. Tím jsem nechtěl nijak naznačit, že takový jste, ale snad se chápeme. 😉 Jen jsem chtěl napsat něco k zamyšlení a trocha filozofie občas neuškodí. 😃 Když vezmu citát “Pravda vítězí” - já se potom ptám “Jaká pravda?”.

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 22:03:14 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 19.12.2024, 20:43:18

Ono taky záleží na možnostech zadavatelky. Někdy eshopy neukazují celý sortiment co mají na pobočkách a opačně. Ikea je super, ale bohužel mají obchod jen v Brně a v Praze (pokud to teda nerozšířili) + externí sklady (jeden je myslím kousek od Plzně). Dodání dopravcem by by bylo možná až v dalším roce, ale nevím.

Jinak dobrý nápad, Ikea mě nenapadla. 👍

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 19:47:04 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 19.12.2024, 19:21:45

Poměrně široký výběr mají v Bauhasu.

Ano, v Bauhausu mají hezký výběr. Ještě možná i ten Hornbach.

Já osobně bych ještě doporučil i Action či tomu podobné (možná Pepco?). Mají obdobné boxy, ale s nižší cenou + když jsou ty Vánoce tak se dá sehnat nějaká ta dekorační kravinka. 😃 Záleží také jaké má zadavatelka možnosti. 🤷

Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 19:16:14 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.12.2024, 19:07:44

Možná existuje / existovala, ale byla to nějaká známá kapela? 

Ty číšla mi byly taky podezřelé, ale nenapadla mě žádná spojitost s žádnou skupinou. 🤷

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 18:04:05 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.12.2024, 17:58:40

Neodklánějte se od tématu tohoto vlákna. Pochlubte se fotkami nebo napište jaký máte mutace. 

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 17:53:30 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 19.12.2024, 17:11:00

Mohu se Vás zeptat? Jen pro mojí zvědavost.

Co chováte za zvířátka?

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 17:43:25 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.12.2024, 16:31:05

Jo mám pracoval jsem celý život mám slušný duchod

Buďte rád, že jste “dopracoval” - já to štěstí mít nebudu.

nikdy jsem neměl čas psát v 13 30 cet mm odpovědi na internetu

Já jen doplňuji volný čas třeba v MHD. Jinak já píši poměřně rychle takže napsat delší text v krátkém čase mi nedělá problém.

Dovolím si nesdílet svůj věk, protože to nehraje roli a nikomu do toho nic není.

Abychom teda neodbočovali od tématu toho vlákna. Ukažte nám své mutace které máte. Pochlubte se.

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 16:17:11 xxx:xxx.8491:191d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.12.2024, 16:06:35

Myslím si, že nejsem připálený. Já totiž nevracím zápalky zpátky do krabičky (Vesničko má středisková - 1985). Když už si tu cigaretu zapálím tak používám originál Zippo zapalovač. 😉

Máte tam ještě něco?

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 16:01:08 xxx:xxx.8491:191d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.12.2024, 15:20:41

Já jen dodám. Řešit Váš pohled na svět ani nechci a nijak extra mě to asi nezajímá. Ještě jen, že bych si na Vašem místě dozjistil definici slov “kritika”, “názor” a v čem se liší.

Dále jsem v jednom příspěvku napsal 5 tázacích vět a očekával jsem alespoň odpověď na jednu kterou jsem bohužel nedostal.

Jinak si dovolím citovat sám sebe abyste zkusil zapřemýšlet i za mě, protože já očividně asi ani nevím co, proč a s jakou myšlenkou to píši. Zřejmě jsem jen generátor náhodných slov.

Jen jsem zmínil jen svůj názor.

Já osobně zas tolik proti tomu nemám,”

“Jenže já to rozhodně dělat nechci a nedělám.”

“Každý ať si dělá ve výsledku co chce,”

Jinak já osobně se snažím s úctou vycházet se staršími chovateli přestože bych osobně použil výraz “zkušenějšími chovateli” kdy jejich radu ocením. Jenže když to s někým nejde a naštve ho jen to, že si poplete významy dvou slov tak ta úcta se hold vytrácí. 😉

Aspoň mám zpětnou vazbu, že bych měl ještě zapracovat na lepším podání svých myšlenek do textu aby to byl jednoznačně pochopen kontext a vlastně “co tím chtěl básník říci”.

Posílám pac a pusu. 💋 

trojAAAcko
trojAAAcko 19.12.2024, 15:17:27 xxx:xxx.8491:191d
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 19.12.2024, 14:55:05

U té 13. jsem si vzpomněl na jiný obrázek. Překlad dodám.

Holky: Sakra, ona má stejný šaty jako já.

Kluci:

*obrázek*
Ti dva kluci se navzájem neznají. Prostě si sedli vedle, protože mají pruhovaný trička.

Ten kluk v modrém vešel dovnitř, zastavil se a jen řekl “hele, pruhy”. Ten v tom červeném začal přikyvovat a odpověděl “pruhyyyy”

😃😃

Obrázek