»
Odpověď na příspěvek uživatele
Zrzavci z 03.01.2025, 08:44:12
Taky bych neřekl, že to bude z nudy. Ono z rodu Corvus jsou ptáci vlastně chytří - například Vrány. Takže by bylo logické kdyby byly společenské lety za nějakým účelem.
Mně osobně Krkavci nepřirostli k srdci. To spíš Havrani. 😃 Nejvíc se mi líbí Kavky. V Plzni když jedu přes Borská Pole tak je tam hromada Kavek - pomalu horší než nějaký holub na náměstí. Lezou klidně po silnici (pod auta). Mají nádherné oči. Klidně se přiblíží takže se dají krásně prohlédnout.
»
Stelle z 02.01.2025, 23:57:23
“LUL” je twitch emotikon který má jen naznačit, že se dotyčný směje, protože mu přijde něco vtipné a tak to bylo dle mého názoru myšleno od N.
Edit: Screen zrovna z jednoho streamu na který koukám.
»
N z 02.01.2025, 23:02:27
Vůbec netuším o co se jedná a vlastně mě to nezajímá, ale chci být první kdo se zeptá.
Proč?
Mohl bych poprosit o jednu změnu?
Používám tmavý motiv stránky a v SZ je moje bublina bílá s bílým textem. Když mi někdo napíše po pár dnech tak si potřebuju si přečíst svůj text abych nějak pochytil téma (ne vždy si to pamatuji) a číst bílé písma na bílém pozadí není moc komfortní. 😀
Až samozřejmě bude čas, nijak to nespěchá.
Děkuji mnohokrát.
»
J5 z 27.12.2024, 14:10:34
Omluvte moji zvědavost a pochopím pokud se nebudete chtít k tomu vyjadřovat, ale zajímá mě jak to dopadlo.
Byl to “rychlý tah na branku” od Vašeho vnoučete? Já jsem na svých sešlostech poznal nových známých (například přítelkyni mého bratrance) či jsem ještě seznámil svoji polovičku se zbytkem rodiny se kterými se potkávám jednou za čas.
»
L.S. z 02.01.2025, 09:16:31
Ale to já nerozporuju, až jí chytnou že se ve třinácti fotí na Only Fans, jen ať dostane od mamky přes držku takovou, že chytne druhou stranou futra, to schvaluju.
Já jen dodám pro informaci. Stránky jako jsou OF (OnlyFans) a tomu podobné (a že jich je) tak pro nahrávání fotek ať už by byly jakékoliv musí být osoba plnoletá. To je asi všem jasný. Jenže tyto stránky to umožňují jen ověřeným účtům. Ověřování účtů dochází převážně jen způsobem fotky obličeje a občanky (na jedné fotce). Neověřené účty se můžou jen “koukat”. Tudíž by ověrováním ani neprošla a nemohla by nic nahrávat. To mají různě blokovaný aby se nestalo aby nezletilý mohl publikovat citlivý fotky / videa.
»
acher z 02.01.2025, 08:38:45
Tam nevím,proč tu Stelle z toho dělá takovou tragédii.
Já celkově nevím proč se to musí řešit. Stejně je to informace o ničem a k ničemu přispívající. 😃
A ještě telefonovat rodiči ohledně toho…. Ostudou bych si sám a dobrovolně stoupnul do rohu a přemýšlel o sobě. Krásně to napsala L.S. - kdybych mohl dal bych i dva palce rovnou.
»
Stelle z 29.12.2024, 11:31:16
Zkuste si ten můj původní příspěvek dohledat a pochopit tu myšlenku a to co jsem psal později. 😉 Třeba Vám to dojde.
»
Anonymní z 30.12.2024, 08:37:36
Předávkovat lze a Vámi vložený úryvek Vám odpovídá jaký to má následky a to je “křivice” u zvířat kdy budou jednoduše řečeno “pokřivená” při nedostatku D či úmrtí jedince při předávkování. Fotky si můžete najít na internetu - nemusí to být nic hezkého.
Ze Slunce a UV(B) nedostane vitamín D. To je jen světlo / teplo které Vám napomáhá ke správnému vstřebání a podpora metabolismu aby fungoval tak jak měl. Vitamín D si získá z potravy popřípadě jako doplněk k jídlu.
»
Stelle z 28.12.2024, 14:05:49
Já používám pomůcku tebe / tobě. Takhle nám to vysvětlovala učitelka na základce a nějak se toho držím. Jenže mi to pořád přijde jako hrozná věda. 😃
1. Překlep teda beru když se někdo přemáčkne třeba o písmenko vedle na klávesnici. Napsat místo “c” písmenka “ds” teda mi nepřijde jako překliknutí na klávesnici. Kdyby napsal “x” - což je hned vedle tak to by se to tak dalo pochopit.
2. To zamazání jsou jména které nejsou nijak podstatné, ale já to považuji aspoň za slušnost a mám to ve zvyku.
3. Napsání “nebude nejostřejší tužka v penále” nemusí hned znamenat, že je jedná hned o nějakýho bezgramotného “tupce”.
4. Já jsem v té konverzaci nefiguroval, ale jak jsem psal hned v prvním příspěvku. S tou dotyčnou osobou jsem už něco řešil a prostě úplně mi nepřišel úplně nejbystřejší a ještě napíše něco co na mě jako překlep nepůsobí. Jen mě to pobavilo. Přesný kontext taky úplně nehraje roli (jako například jaké čištení se myslí).
5. Jestli mám potřebu pořád někoho kritizovat? Možná ano a možná ne. To už je spíše asi věc názoru.
No lidi s obdařenou nemocí sarkasmu mají své osobní záležitosti, že ne vždy dokážou všechno pochopit na první dobrou, protože mají myšlenky na jiné koleji. Ne pokaždé najdou čas něco luštit a přijít na to co chtěl básník říci a je jednodušší se zeptat aby taky nedošlo k nedorozumění.
Děkuji Stelle za normální vysvětlení.
Jinak Megi.
“dotyčnou osobou jsem párkrát něco diskutoval a nějak jsem tušil, že to nebude nejostřejší tužka v penále, ale tohle jsem opravdu nečekal”
Zrovna jsem to ještě psal, že jsem s tou osobou něco diskutoval a člověk hodně věcí netuší, ale dost si hraje na někoho co ví všechno nejlépe. Ani nepochopil obyčejný (a za mě hodně znatelný) sarkasmus který si bral osobně. Pak došlo i na urážky z jeho strany jako třeba nejmenovaní anonym přispěvovatelé v některých vláknech kteří už neví co tak začnou urážet. Kdybych to nenaznačil, že nepředcházela nějaká zkušenost tak bych chápal Vaši myšlenku, ale tomto případě už ne.
Jinak s mojí češtinou je to pravda. Samozřejmě jsem z českého jazyka propadal a nesnášel jsem hodiny češtiny. V několika ohledech češtinu stále nesnáším. Já si svoje texty po sobě tak z 90% čtu a hodně chyb ještě vyfiltruji, ale ne všechno. Kdybych to nedělal tak to by byl teprve mazec. Nelogický a nečitelný texty by byla opravdu zábava ke čtení. Jenže aspoň ten základ jako slovo “poctivě” napíše správně i moje přítelkyně jakožto cizinka pro který je český jazyk cizí. Jsem se jí ještě ptal a schválně jsem to slovo vyslovil “pod-stivě”. Vyhláskovala mi to s “oct”. Když si někdo poplete mě/mně například tak kolikrát si toho ani nevšimnu a není to nijak výrazné.
»
megi-the-pes z 27.12.2024, 22:34:06
Váš příspěvek nějak nechápu. Potřebuji vysvětlení pro méně chápavé.
Na tom posledním komentáři mi něco nesedělo. Musel jsem si ho přečíst asi třikrát než mi to došlo. 😃 Jména jsou zamazaný, ale s tím dotyčnou osobou jsem párkrát něco diskutoval a nějak jsem tušil, že to nebude nejostřejší tužka v penále, ale tohle jsem opravdu nečekal. 😃
»
tom4 z 27.12.2024, 09:08:37
Ohledně toho vysvětlení s rostlinou. Samozřejmě, že u wifi routeru je ta intenzita vysoká. Je to pár měsíců co jsem četl studii s výsledky kde testovali zda rostliny dokážou projevovat stres apod… zjistili, že v závislosti na nevhodných podmínkách (například nedostatek vody) se změní ultrazvuková frekvence. Přítomnost Vaší rostliny u routeru to mohlo i nemuselo vliv. Jenže jsou to nedostatečné informace. I taková pokojová rostlina potřebuje světlo a pokud router (jak předpokládám) nemáte asi u okna bytu / domu? Ze slova “uchřadla” nevím jak přesně vypadala a vlastně o jakou rostlinu se jednalo. Já zrovna nejsem botanik, ale na to mám přítelkyni a nějaké informace mám. Já třeba řešil plnospektrární LED pásky pro pěstování rostlin, protože jsem udělal nastavovací nástěnné poličky aby si tam polovička mohla něco pěstovat - na tu zeď nesvítí Slunce nijak výrazně a nedalo by se tam nic pěstovat. Objednal jsem pásek který jsem testoval na náročné rostlině (ne pokojová) s velkým požadavkem na světlo kterou jsem dal do tmavé místnosti a jediný světlo byly LED pásky. Přítelkyně řekla, že je hodně náročná a v případě nedostatku světla do týdne zežloutne. Po měsíci začala hnít (ne žloutnout) a bylo to kvůli nízké teplotě (cca 15 stupňů).
Takže nechci vyvracet Vaši myšlenku, že uchřadla kvůli přítomnosti routeru, ale je taky důležité si říct jaké byly případně další okolní vlivy (jaká rostlina, místo routeru,…). Takže z Vašeho popisu jsem jen schopen říct - mohlo, ale taky nemuselo mít vliv. 🤷
»
J5 z 27.12.2024, 14:10:34
Rychlý tah na branku nemusí být nic špatného. Mně osobně štve vždycky jen ten pocit a ta situace, že se sedí třeba u stolu s “cizím” člověkem a prostě přijde to trapný ticho. Já třeba nejsem ten typ který by tvořil konverzaci, ale spíše jen poslouchám. 😃 Vymýšlet nějaké neutrální téma aby to ticho nebylo není taková sranda obzvlášť když se například mám bavit s přítelem mé sestry. Sestra je o 6 let starší a ten její je asi o dalších 5 let starší a má úplně jiný zájmy - vlastně úplně opačný. Aktivní sportovec kterému chov zvířat nijak nepřijde zajímavý a já anti-sportovec a milovník zvířat. 😃 Já teda dělal atletiku 9 let a mám mnoho úspěchů takže aspoň ohledně sportu se dokážu bavit, ale to téma mě nebaví. 😃 Když jsem měl seznamovat svojí slečnu tak jsem aspoň doma řekl stručně zájmy, odkud je apod…. a pak na sešlosti se když tak ptali a bavili se o tom tématu. Já si aspoň ušetřil ten stres a jen jsem poslouchal. Nechci za někoho mluvit a odpovídat takže jsem je nechal ať se baví mezi sebou. Párkrát jsem se setkal, že jsem se někoho ptal a odpovídala mi ta jeho / její polovička. 😃
U mě nejvíc záleželo aby moje volba “prošla” přes mojí babičku no a toho jsem se u své současné polovičky hodně bál, protože znám babičku a nějak i svoji přítelkyni a věděl jsem, že tam bude jeden velký kámen úrazu. 😃 Naštěstí to dopadlo skvěle. 😃 Takže Vám to opravdu nezávidím, ale na druhou stranu je to podle mě super když jí přivede a seznámíte se s někým dalším. Třeba to bude super a zajímavé posezení včetně konverzace. 👍