»
Odpověď na příspěvek uživatele
megi-the-pes z 04.01.2025, 19:12:28
A Vy jste ty dva pojmy zase předtím promíchala. 😉 Ještě jsem v předchozím dal vlastní citaci kde jsem psal, že si to musí zaloužit jako se vším.
Pokud řeknu aby dítě pozdravilo a nepozdraví tak následuje trest. Pokud mě pes neposlechne, že něco nemá dělat, ale udělá tak logicky následuje trest.
Kde je rozdíl?
Vy ještě napíšete tohle.
To je stejně zajímavé, jak u psů se jede pozitivně, ale u dětí je furt ten pohlavek ok.
Očividně nejsem jediný postihnutý nemocí sarkasmu. 😉
»
megi-the-pes z 04.01.2025, 18:43:28
Moje citace.
Jenže i ti malé osoby je dobré sem tam držet na uzdě. Samozřejmě když si to zaslouží.
Nikde jsem nepsal, že se musí vždycky. Jinak výchova jen slovy nemusí být vůbec efektivní a hlavně jen malý zlomek dětí vůbec bude poslouchat jen od slov. Porovnání s psy? To bych čekal, že jste větší expert na psy než já, protože taky záleží na plemenu psa. Některé se dají vycvičit jen slovy, ale ne všechny. Nějaký čas na cvičákách jsem taky strávil. To taky vidím různě ty pejskaře ve městech i mimo jak ti psi nikoho neposlouchají včetně vlastních majitelů a jen slyším “to nesmíš, fuj je to”, ale přitom ten papír o provedeném výcviku mají. Do teď jsem ještě neviděl řádně vycvičeného ovčáka jen za pomocí slov.
»
Irma19 z 04.01.2025, 18:11:06
No a mně to jen prospělo. 😉 Moje výchova co jsem měl od mámy by dnes byla možná hodnocená jako týrání a víte co? Já to teda jako týrání neberu a jedině jak to můžu nazvat - bylo to zaslouženě. Pohlavek za nepozdravení? Adekvátní. Neříkám, že brutálně zbít, ale normální pohlavek v pohodě.
»
orionka-2 z 04.01.2025, 16:38:49
Jenže i ti malé osoby je dobré sem tam držet na uzdě. Samozřejmě když si to zaslouží. Pořád je to někdo kdo je živen někým kdo má za něj zodpovědnost. Jasný, že nějaký výrazy pochytá třeba ze školy apod… ale základy slušného chování a vyjadřování je poviností což ne úplně dnes platí u všech. Sotva pozdraví když někam vejdou. Specifické vyjadřování, zkráceniny se dají očekávat - to snad měla každá generace. Jen mě osobně mezí, že dnes se to hrozně kombinuje s angličtinou. Já si pamatuji svoji výchovu a není to tak dávno. Když jsem šel s mamkou nakoupit a já nepozdravil. Hned jak jsme došli domů tak jsem schytal pár ran a poslední o futra za to, že jsem nepozdravil a máma mi to hned vysvětlila za co to bylo. Moje mamka měla i problémy se zápěstím a potom se zjistilo, že to má z toho jak mě mlátila tak přešla na používaní předmětů - vařečka byla velice oblíbená. Teď zpětně si jen říkám, že jsem si to jen zasloužil, protože já byl hrozný hajzl a to nepřeháním. Nestáhnout ruku na dítě? To dítě musí být už od narození neskutečný svatoušek a to takový děti jsou jen výjimky. Děti nemám, ale pokud se třeba poštěstí a potenciální syn bude po mně tak doma bude o zábavu postaráno. Sociálce to mile rád vysvětlím. 😉
»
raven_kix z 03.01.2025, 22:34:12
Super, děkuji mnohokrát. ❤️
»
kometa z 03.01.2025, 20:39:19
Proto pořád tvrdím, že je to individuální a jen o tich dvou.
Někomu vyhovuje pracovat se svým protějškem v zaměstnání či dokonce na směně a někomu prostě ne. Nějakým párům funguje vztah se stejnými zájmy a některým to fungovat nebude.
»
Sarah01 z 03.01.2025, 19:49:41
Já teda to měl nastavený jinak a odmítal jsem jakýkoliv vztah dokud nebudu cítit, že by to mělo smysl. Říkal jsem si, že do nějakých 18-19 let a nakonec to přišlo o něco později. 😀 První volba nevyšla a ne kvůli problémům ve vztahu. Tak třeba druhá bude více se štěstím - po pouhých dvou letech bych řekl, že by mohlo. 😀
»
Sarah01 z 03.01.2025, 19:29:07
Bývalému kolegovi mého táty teda vyšlo. Dnes je mu myslím před 70 nebo už mu bylo - už si nevzpomínám. Ženil se asi v 25 letech a už v tu dobu spolu chodili 10 let - táta říkal, že ve 14, ale to už není podstatné. Každopádně bych to zobecnil na ZŠ. Jak já říkám, je to hodně individuální a dneska se to rádo všechno střídá, mění a nejlépe radši všechno “jen tak”. Já tento typ žití teda nemám rád.
»
J5 z 03.01.2025, 16:33:11
Tak to jsem rád, že to takto dopadlo a bylo normální sezení. Každopádně jak jste zmínil - to ukáže čas. Můj spolužák ze ZŠ začal s jednou z jiné třídy (my byli A a ona C, bylo nám 14-15) a bohužel to nakonec nedopadlo, ale stejně to dali nějakých 10 let. Po ZŠ spolu střední (spolu v lavici), pak VŠ - spolu ještě bakaláře a na návstavbě se něco stalo. Dozvěděl jsem se to teprve nedávno. Podrobnosti nevím a nic mi do toho není. Jen mi to přijde škoda, protože vypadali fakt suprově.
Já to měl i předběžnou přípravou jak jsem dřívě zmínil i tak docela zajímavé. 😀 Moje současná byla vůbec první koho jsem doma vůbec seznamoval (ve 24 letech) takže už to bylo takové sezení dospělých osob, jenže moje polovička je národnosti která u mnohých není moc oblíbená včetně pár lidí v mé rodině. Když jsem byl u mé babičky tak přišel jeden příbuzný kterýho mám opravdu rád a je to super člověk, ale nesmí dojít na politické téma. Jak jinak, že politika se musí vytáhnout pokaždé a v tu chvíli to začalo. 😀 On mluvil, přítelkyně “vykulený oči” jak to nečekala, já jen seděl a nevěděl co dělat a jak se vzdálit od politického tématu a babička taky vypadala jako, že si neví rady co s tím. 😀 Tak stane se no. Přítelkyně to vzala statečně a možná si to už nepamatuje. V opačné situaci (já u její rodiny) to bylo mnohem jednodušší. 😀
»
Veronika z 03.01.2025, 10:46:51
Zdravím,
omlouvám, ale jsem z toho trošku zmatený. Výše jste psala, že mají velkou klec. Teď jste psala o voliéře a pod tím vidím fotky klece ve velikosti přepravky tak pro dvě (možná tři?) Andulky.
Nezlobte se, ale Vy je máte pořád v této (za mě malé) kleci?
Kdyby ano a koupila se jedna obrovská nebo dvě velké voliéry tak byste se možná nemusela zbavovat ani jedné Andulky. Je rozdíl mezi tím nastěhovat dva páry do bytu 1+1 35m2 nebo do dvougeneračního domu.
»
Zrzavci z 03.01.2025, 08:44:12
Taky bych neřekl, že to bude z nudy. Ono z rodu Corvus jsou ptáci vlastně chytří - například Vrány. Takže by bylo logické kdyby byly společenské lety za nějakým účelem.
Mně osobně Krkavci nepřirostli k srdci. To spíš Havrani. 😃 Nejvíc se mi líbí Kavky. V Plzni když jedu přes Borská Pole tak je tam hromada Kavek - pomalu horší než nějaký holub na náměstí. Lezou klidně po silnici (pod auta). Mají nádherné oči. Klidně se přiblíží takže se dají krásně prohlédnout.
»
Stelle z 02.01.2025, 23:57:23
“LUL” je twitch emotikon který má jen naznačit, že se dotyčný směje, protože mu přijde něco vtipné a tak to bylo dle mého názoru myšleno od N.
Edit: Screen zrovna z jednoho streamu na který koukám.
»
N z 02.01.2025, 23:02:27
Vůbec netuším o co se jedná a vlastně mě to nezajímá, ale chci být první kdo se zeptá.
Proč?
Mohl bych poprosit o jednu změnu?
Používám tmavý motiv stránky a v SZ je moje bublina bílá s bílým textem. Když mi někdo napíše po pár dnech tak si potřebuju si přečíst svůj text abych nějak pochytil téma (ne vždy si to pamatuji) a číst bílé písma na bílém pozadí není moc komfortní. 😀
Až samozřejmě bude čas, nijak to nespěchá.
Děkuji mnohokrát.
»
J5 z 27.12.2024, 14:10:34
Omluvte moji zvědavost a pochopím pokud se nebudete chtít k tomu vyjadřovat, ale zajímá mě jak to dopadlo.
Byl to “rychlý tah na branku” od Vašeho vnoučete? Já jsem na svých sešlostech poznal nových známých (například přítelkyni mého bratrance) či jsem ještě seznámil svoji polovičku se zbytkem rodiny se kterými se potkávám jednou za čas.
»
L.S. z 02.01.2025, 09:16:31
Ale to já nerozporuju, až jí chytnou že se ve třinácti fotí na Only Fans, jen ať dostane od mamky přes držku takovou, že chytne druhou stranou futra, to schvaluju.
Já jen dodám pro informaci. Stránky jako jsou OF (OnlyFans) a tomu podobné (a že jich je) tak pro nahrávání fotek ať už by byly jakékoliv musí být osoba plnoletá. To je asi všem jasný. Jenže tyto stránky to umožňují jen ověřeným účtům. Ověřování účtů dochází převážně jen způsobem fotky obličeje a občanky (na jedné fotce). Neověřené účty se můžou jen “koukat”. Tudíž by ověrováním ani neprošla a nemohla by nic nahrávat. To mají různě blokovaný aby se nestalo aby nezletilý mohl publikovat citlivý fotky / videa.
»
acher z 02.01.2025, 08:38:45
Tam nevím,proč tu Stelle z toho dělá takovou tragédii.
Já celkově nevím proč se to musí řešit. Stejně je to informace o ničem a k ničemu přispívající. 😃
A ještě telefonovat rodiči ohledně toho…. Ostudou bych si sám a dobrovolně stoupnul do rohu a přemýšlel o sobě. Krásně to napsala L.S. - kdybych mohl dal bych i dva palce rovnou.