»
Odpověď na příspěvek uživatele
Dafi z 16.12.2024, 08:07:05
všude honem rychle,nestíháš,my pak nestíháme kvůli tobě-hodně prací na sebe navazuje….
Klasika. Když jsem ještě dělal taky u “pásu” tak bylo 8 lidí provázáno mezi sebou a muselo dojít k nějaké koordinaci. Když jeden zpomalil tak hned se nestíhala norma a samozřejmě se přicházelo o peníze. Ty lidi u tich strojů dokážou být opravdu arogantní a agresivní, že jsem v tu dobu nevěřil (bylo mi tak 17 let), že je to možné. 😃
no a ten vedoucí mi řekl,že jsem kvůli pár lidem uvěřila tomu,že jsem špatmá,když nejsem tak rychlá a šikovná jak ta většina,ale že to tak není…. byl to v mým životě první člověk z vedení co mi to řekl,
Takový věci by měl dělat všichni vedoucí, ale bohužel se ne vždy tak děje. Ono se nezdá (taky záleží co je to za firmu, atd..), ale vedoucí pozice obecně není jednoduchá záležitost. Už vedoucí pozici nedělám, ale vedoucí v automotivu je fakt peklo. Mít každý týden sezení s managementem a dostávat neustále popel na hlavu, že tohle a támhle to je špatně. To bylo super a ještě já jsem ten typ, že si to nerad nechávám líbit. Takže meetingy byly vždy záživné. 😃 Jednou jsem dostával čoud za něco co jsem nemohl ovlivnit, ale “museli to na někoho hodit” a manažer to chtěl uhrát na čísla. Jenže mě třeba matematika vždycky šla a všimnul jsem si tich chyb ve výpočtech. 😃 Tak jsem se zvednul a slušně řekl, že nehodlám tam sedět, protože mě jen zdržují od práce s prezentací kde mají jen chyby ve výpočtech. Samozřejmě si rád občas rýpnu a ještě jsem dodal, že přijdu na meeting až se pan manažer naučí sčítat a pracovat s procenty. V půlce meetingu jsem se zvednul a odešel. 😃 Od tý doby jsem měl aspoň trochu klidu, protože věděli, že mě jen tak neoblbnou. Nemám tento styl chování, ale pokud někdo hází špínu na jiný, bezdůvodně a ještě jsem to já - tak neznám bratra. 😃
Byl se s bývalými kolegy popít (před měsícem asi) a tak říkali jak to v té firmě jde a jenom jsem pak slyšel “jojo, na tebe všichni vzpomínají, už si kolikrát nevzpomenou na jméno, ale řeknou - to je ten co si otevřel hubu na každého”. 😃
Když si všímám tich přemotivovaných mladých po škole, že dva roky a hned musí být vedoucími. Pak to dopadá fakt špatně (arogance, alibismus,…), protože nejsou schopni buď si to odůvodnit nebo jednoduše to odkývnout a jdou za podřízenými - “zákon padajícího ….”. S tím, že kolikrát odborný pracovník (třeba jako elektro obor co dělám) bere víc peněz než jeho vedoucí. Takže stresující pozice za menší výplatu mi momentálně nechybí. 👌 Já jsem vedoucí pozici dostal úplnou souhrou náhod - jsem rád za tu zkušenost, ale není to pozice kterou bych chtěl dělat a po roce jsem na vedoucí pozici jsem odešel.