Orionka:Také to jméno znám, z úplně jiného oboru (vodník) a určitě to taky bude jiný 😊. S Hakeny se roztrhl pytel.
Vodník… no možná nebude. Starej u Osečný mozná stále bydlí.
Orionka:Také to jméno znám, z úplně jiného oboru (vodník) a určitě to taky bude jiný 😊. S Hakeny se roztrhl pytel.
Vodník… no možná nebude. Starej u Osečný mozná stále bydlí.
Haken, jistě to bude šikovný pán. Já to jméno radši slyšet nechci. Jedná se samozřejmě o úplně jiného pána.
Mě to právě nic neříká, nikdy jsem to neslyšela. Diky za vysvetlení 🙂
Zkoušela jsem dohledat, proč je v té americké country takový pozdvižení, a za co ze to Beyonce dostala cenu. Našla jsem album, poslechla si písničku… jako jo, country muziku si představuju jinak, ne jen že do klipu nacpu koně a rádoby kovboje. Navíc tenhle styl “dobrý den kozy ven” mi je protivnej ve všem. No ale je samozřejmě na každém, co se mu líbí. Já si radši poslechnu třeba Faith Hill.
https://m.youtube.com/watch?v=ycwtqqhV6UE&pp=ygUVYmV5b25jZSB0ZXhhcyBob2xkIGVt
Jsem nevzdělanec, co je Osoblažsko?
Jenže ty lidské nefungují, protoze jsou vši na to už rezistentní. Přestali dělat Orthosan, ten jsem používala na sebe normálně, tak jsem použila Neostomozan. Dítě zůstalo celý kupodivu i s vlasama.
Taťka měl služebního knírače malýho, Frank se jmenoval. Kousl mě mezi dveřma do ksichtu, hned jak přišel 🙂
🤷
-16 🙂, snad nebude rano zamrzlá nafta, jako loni 👀
"No a nový pejsek nebude?"
Popravdě já osobně si taky už říkám, že další psy nechci. Sice s nimi žiju celý život, ale asi mě unavily ty odchody poslední dobou. A jestě když pak se jednu dobu tady kradla technika, a.přijeli policajti, že si mame dát pozor, že psy klidně zabijou, tak si od té doby říkám, že by bylo úplně nejlepší nemit vůbec nic. V týhle republice to jde všechno do kopru, lidi se chovaj, jak se chovaj, a na mě asi padnul jakýsi strach. Nebo možná velký pesimismus, nevim, jak to pojmenovat. Budu o dalších psech přemýšlet dlouho, až ti dva odejdou.
Na procházky chodím s manželem. Na koni už nejezdím nějaky ten rok. Ale k rozhledně se samozřejmě na koni zajet dá. Mléko neděláme, máme výkrm. Nevím ani o nikom na frýdlantsku, kdo by kravské mléko dělal, kozí dělá kamarádka. V Hrádku sice dojí, ale lidem mléko neprodávají.
No, doufám, že všichni bratři nejsme, tady bych to asi nerozchodila vůbec.
Vepřové nudličky s rýží, ještě domací… jak to nazvat.. zelí, paprika, cibule, mrkev dohromady zavařenina… poslední sklenice 😁. Pokud nedělám víc hovězího burtguláše, tak vařím každej den. Aspoň něco dělám. Ale vařit neumím. Co není do 30 minut, to jde mimo mě.
Třeba našim směrem Orionka nebyla 🙂 Konec konců já take nevím, odkud je 🤫 Ale to nevadí.
Daja:No protože maďarští rodiče doputovaly do Karviné a tam mě zplodily😉.
Jo jo, už to čtu 🙂 psaly jsme zároveň.
Orionka:Vy máte doma kromě rybníku i rozhlednu? Nebo se touláte a je to Okurka?
Ano, je to heřmanická Okurka, šli jsme včera náš nejdelší okruh - 10 km.
Dajo kdyz jste z Karviné, jaktože nemáte ty geny “moravské”? 🙂 Tloustnutí ze vzduchu 🫣. Je pravda, že včera jsem viděla fotku kamarádky z Těšína, a ta je taky štíhlá a je o několik let starší. My jsme tlustá celá větev a z obou stran.
Ano, pocitově není takova zima, jako když je 5 fičí, to je daleko horší. Pláštěnku už má permanentně, když trochu prochladne skoro nechodí. Dle Dr. mu mám nechat obleček od +5 níž. Měla jsem na tom podobně i koně, ten ke konci už měl deku celou zimu.
Mě jednou, asi před 8 lety, v Těšíně oslovila paní prodavačka v obchodě, že jestli nejsem Katka K., říkám jo, a prej já jsem Karin, chodily jsme spolu na základku. To jsem docela koukala, já vůbec nevěděla, jen že nějaká Karin do školy se mnou chodila. Já odešla vlastně po 4. třídě, do pětky už nás dělili a z 5. jsem šla na gympl. Takže ze základky nevím téměř nikoho. A mamku prej jednou oslovila paní, jestli nejsem Katka, že mě učila ve školce 🫣. Nemyslím, že jsme si byly s mamkou až tak podobné 🙂 ale treba se člověk fakt až tolik nemění.
Tak to jsme s Dajou stejně vysoké 😁 jen těch 67 kilo jsem měla naposledy v 18 a pamatuju si to proto, ne že bych se v mládí nějak vážila, ale opouštěla jsem dětskou doktorku, tak mě vážila při výstupní kontrole. Mno, teď si říkám, že i těch 80 by nebylo špatnejch… ale na to jsem líná. A teď manžel čet, že jsme tlustý z hluku 😱😂
Náš starší pejsek už má obleček 🤷, doma být nechce, chlad nedobrý na nohy.
PS. Tu skalici mi nedal, protože to je jed a musí ji mít evidovanou 🙂
Mě si profesor chemie, dnes zástupce ředitele, pamatoval podle toho, že jsem po něm chtěla skalici modrou koňovi do kopyta 🤭
Dajo, ono to počasí “závidí” jak kdo 😁 Spíše to nikdo nechce, ale já jsem spokojená. Jen pro ty zvírata to musi být na houby, chvili tak, chvili tak. My jsme včera přisli z prochazky v 16.30 a bylo -2, na silnicich to tálo, i přes louky sníh rychle těžknul. V 17.30 bylo najednou -9, a v 18.00 - 15. Překvapila mě ta rychlost poklesu, ale kdyz jsem pred 8 byla krmit, tak to nebyla pocitově takova hrůza, jako na teploměru. No snad nám to ještě chvilku vydrží 🙂