Aktuálně: 2 751 inzerátů262 193 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 30.01.2025, 20:04:57 xxx.xxx.120.105

Janae - jasný, tak Nedvěd se taky dá poslouchat jen do určité doby jeho tvorby 🙂 Hrdzu jsem něco málo projela, a tak si občas poslechnu jen něco, co se líbí🙂 Jako se vším 👍 

Coudas
Coudas 30.01.2025, 20:01:38 xxx.xxx.120.105
lesnizinka:

Hrdza je domluvená na náš festival, takže jestli si uděláš v červnu výlet na východní Moravu, jsi zvaná (zvaní)😉

😱 noooo to je výzva

Coudas
Coudas 28.01.2025, 16:32:13 xxx.xxx.120.105

Důvod jednoduchý - obec musí obecní majetek udržovat, a to je dneaka docela.problém. Takže všechno cpou na prodej nebo do nájmu. Pokud je ovšem prodán jen kousek cesty a dále pokračuje obecní - u nás to tak je - tak je to napr. Nebo po pozemkové úpravě vyježděnou, zpevněnou cestu, navazující na sjezdy na pozemky rozdělí mezi majitele okolních pozemků… No a sousedce se nelíbili koně na naší louce, že je nesmíme obtěžovat, a začali vymýšlet poměrně bizardní nesmysly, s tím, že nám přístup na svém pozemku zahradí. Já samozřejmě startovala opět na první dobrou, musela jsem kvůli nim i zbourat mou superchatu, co jsem si tam postavila, abych tam s koníčkama mohla přes léto být. No… ony sousedský vztahy, pokud nejste asert8vní vlezdooněchmíst, jsou složitý.

Coudas
Coudas 28.01.2025, 10:54:29 xxx.xxx.120.105

Jo jinak ze zadaných úkolů mám samé jedničky 😂 oooo já jsem takový šprt Hujerovský..  

Coudas
Coudas 28.01.2025, 10:53:31 xxx.xxx.120.105

Pokud je blátivá cesta obecní, tak problém. Pokud je to farmáře pozemek, co Ti je do toho 😛 kdy on si tam jezdí. Ale samozřejmě chce to taky zapojit rozum, že… Proto jsme za těžké miliony stavěli haly, abychom se blátu vyhli, a stejnr je to boj marný, a i tomu, že je pak potreba hnůj vyvážet “někam”, na pole samozrejmě. A to prostě pardon, při těhle mrazech můžu teda čekat do léta, protože traktor s 10 tunama hnoje rozbahní pole vždycky. Proto jsme předloni postavili zpevněné hnojiště (k tomu i zastřešené, na což mi paní na úřadě životního prostredí řekla “zastřešené hnojiště? co to je jako za blbost, na co to jako potřebujete…”) jenže tomu předcházely roky řešení územního plánu, pak koronavirus, člověk šetří, jenže všechno zdrahlo, tak to bylo o třetinu dražší a než vydělám další peníze… A prostě je to složitý, člověk se snaží vše vylepšovat, dělat jak nejlíp to jde… Jsou věci, který prostě nejsou vidět a těžko se vysvětlují 🙂 Tak jen tak na okraj na vysvětlení 😁

Coudas
Coudas 28.01.2025, 10:06:45 xxx.xxx.120.105

PS V anglictině se zpívá “mámy nenechte ze svých dětí vyrůst kovboje” 😁 no to se mý mamce holt nepovedlo…

Coudas
Coudas 28.01.2025, 10:03:38 xxx.xxx.120.105

Bon Diego jsme hodně hrávali ve skautu. Od pana Šťáhlavskéhi mam ráda pojedou, to mám i v telefonu

https://m.youtube.com/watch?v=1PzIDTgjxS4&pp=ygUQcG9qZWRvdSBmZcWhw6FjaQ%3D%3D

A já přeskočím na Copáky, tuhle hraju moc ráda

https://m.youtube.com/watch?v=dst30xtLd84&pp=ygUNY29wIHN0b3B5IGtvbA%3D%3D

a tahle je taková… moc vzpomínková… na skvělé časy na “ranči s koněm ve škole” 🙂 seděa.jsem nalavičce nebo na prahu stáje a koňovi o vikendových večerech hrála

https://m.youtube.com/watch?v=eEo0LZo4Nsk&pp=ygUJbWFtw6EgY29w

a ještě americký originál Willie Nelson… tak ne, dám Highwaymen, jsem se u toho rozbrečela 😭

https://m.youtube.com/watch?v=-hDoF2onYlw&pp=ygUxbWFtYXMgZG9uJ3QgbGV0IHlvdXIgYmFiaWVzIGdyb3cgdXAgdG8gYmUgY293Ym95cw%3D%3D

Coudas
Coudas 28.01.2025, 06:58:22 xxx.xxx.120.105

Trpělivost jaro přináší 😁. Taky mám ráda teplo, a slunce, a morský vítr…Ale taky zasněženou mrazivou krajinu, brození se ve sněhu… Na jaře ten první pocit že už to zase znova začíná a ty jarní vánky… Podzim je zaky fajn šusticí listí pod nohama, vůně ohňů, těšení se na ten sníh…. A už několik let to zklamání, že zas nic… Mě mrzí, že se z aspon troch řádu stala nejistota, a letos vúbec je to chvíli tak, chvíli tak. Tady se ty 4 roční období střídají v týdnu. Mě to přijde smztné, že máme celý rok ve své podstatě jedno počasí. Jen je u toho trochu teplejš, nebo troch chladnějš. Ale neboj, koně už pouští, přijde to brzy.

Jo bahno je nahouby, to veřím. Ale raději budu mlčet 🙂 Tady je zas dneska nad 5 stupňů a v noci lilo. Doifám, že pejsek nevycházel z boudičky, dala jsem mu svetříček místo pláštěnky, tak aby nenavlhnul. Stojí to počasí za starou belu.

Coudas
Coudas 27.01.2025, 18:23:19 xxx.xxx.120.105

Ne ne, v tomhle vzor pro nic není, to je čistě nuda 🙂 To ruční tkaní, to se dělá přes tkalcovský stav?

Coudas
Coudas 27.01.2025, 16:20:22 xxx.xxx.120.105

Já ráda pletu náramky z bavlnek, když jsem byla ve skupině “náramky přátelství” (ale i ztama jsem utíkala, i tam se hádali😩), tak občas chtěl někdo udělat návrh, nebo tedy návod, jak to uplést, i když je toho plný intrrnet. To “drhání”, teď tomu říkají macramé, to je jednoduchý, i na nakreslení návrhu, horší jsou “véčka”. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 27.01.2025, 15:55:43 xxx.xxx.120.105
Bobca:

ale na to čárkování musí být nějaký nápad v hlavě né?ty obrazce by mě vůbec nenapadly..👍

Ono to prostě tak nějak z toho vyplynulo 🙂

Coudas
Coudas 27.01.2025, 15:53:33 xxx.xxx.120.105
Sarah01:

Zrovna Leithian vám vytýkala, že nic neděláte a sedíte doma? 😲

Ona konkrétně tohle ne. Ale že co to asi bude za starost o koně, když jim věnuji jen 2 hodiny denně. Vždy říkám, že to jsou nejutýranější koně ve střední evropě. On s L. tam byl problém trošku jinde 🙂

Coudas
Coudas 27.01.2025, 15:29:18 xxx.xxx.120.105

Trošku “přicpat” mi pomohlo něco na čištění jater, byl to ostropestřec, ale mělo to nějaký ten výrobní nazev. Musela jsem to přestat brát, jinak bych se ne… Jako nesedím tam půl hodiny. Ale i těch 5 minut je potreba si zpříjemnit, ne? Prečtu odataveček, dva, stránečku…

Radi můj bloček je jen obyč blok čtverečkovaného papíru. Napíšu historii 😁 Ve škole v matice jsme měli jeden rok mít čtverečkovaný sešit. A já když se v matice nudila (co jineho, když jsem tomu nerozumněla), tak jsem si ty čtverecky tak různě “vyčárkovávala”. Když byl u nás poprvé velký poprask s koronou a nic jsme tedy dle vlády nesměli, ani do lesa, natož nakoupit, tak jsem si na to vzpomněla, a že budu zabíjet čas koukáním na Vraždy v Midsomeru a podobně, a u toho tímhle čmáráním. Prostě a jednoduše “musím” vyčárkovat celou stránku A4. Postupně jsem se dopracovala k určitým vzorcům, a někdy se mi díky tomu nepovede zaplnit všechny čtverecky. Ale.to nevadí 😁 Za ty první cca 3 roky jsem počmárala celý jeden blok. Ted už jedu asi 10 stránku nového, ale poslední dva roky jsem se k tomu nějak nedostala, místo toho jsem psala (jednu zimu knížku, druhou jsem knížku, co jsem napsala v mládí, přepisovala, hodně jsem psala na blog). Ale lidi to nezajímá, tak jsem se vrátila k čtverečkovanému papíru. No a jednou jsem podobnou fotku dala na FB skupinu Máme koně doma s tím, že se “nudím”, a to byl tanec slušnej. Jak si můžu dovolit nechodit do práce, jak můžu plýtvat časem, proč nic nedělám, když mám zdravé ruce a nohy a kde beru peníze na to, že sedím doma a vys.rám na netu a k tomu mám 12 koní. Proto mi to Leithian ráda připomíná a protoże jsem jí vadila hooodně, tak mě vždy poslala si čtverečkovat 😁

Myslím Raduš, že už po mě nikdy vysvětlení chtít nebudeš, viď? 😉

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 27.01.2025, 13:14:35 xxx.xxx.120.105

Tuhle písničku nemám ráda.  A pak ještě tu od Kiďáka, nevím jak se jmenuje… O hříběti. Vždycky vypínám.