Předpověď na dnešek vyšla na suprově - slunečno a 14°. I u nás (v 650 m) proběhly plnohodnotné prolety, semtam nějaká včelka se vracela se světle oranžovým pylem. Vůbec nechápu od kus, v dohledu nic rozkvetlého. A to, že se už potřebovaly vyprášit, bylo cítit i ve vzduchu, toho jsem si v předchozích letech nevšiml… Radost vidět po cca 4 měsících to jejich energické “hemžení”.
Příspěvky uživatele
coma
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 25.02.2026, 22:01:58Rozumím, sluší se o sobě něco málo prozradit. Včelařím v drsnějším kraji Českého lesa (650 m n. m.) a letos začínám svou 5. sezónu. Aktuálně se starám o 10 až 12 včelstev, kombinuji rámkové míry 39x24 a 39x30/15, cca půl na půl.
Včera u nás proběhly první slabší prolety. Reagovaly hlavně tenkostěnné úly po nahřátí čelních stěn sluncem, palubkové při 6,5 °C zatím bez odezvy. Dnešní oteplení se nekonalo (zataženo a chladněji), tak snad vyjde slibovaný pátek.
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 19.02.2026, 15:01:35Až přijde ten správný čas, nebo múza, můžeme detaily doladit přes soukromé zprávy. Už jsem se registroval, tak mi pak klidně napište.