Dobrý den,
potřebovala bych identifikovat mládě hada.
Je to tmavý (černý) had s modrýžm pruhem na zádech.
Děkuji
Dobrý den, potřebovala bych radu k tomu jak správně krmit hada od mláděte do dospělosti....dostala jsem mládě Korálovky Kalifornské a nechce jíst...nevím co dělám špatně a mám o ní strach
Dobrý den,
potřebovala bych identifikovat mládě hada.
Je to tmavý (černý) had s modrýžm pruhem na zádech.
Děkuji
Zdravim, nedavno jsem si poridila hadatko krajty kralovske presnejsi receno 15. srpna - dostal cas na aklimatizaci kdy jsem na nej nesahala nic- vecer byl krasne aktivni, prozloumaval terarium proste vse tak jak by melo. v sobotu dostal prvni potravu- kterou uspesne prijal- a od te doby zacal byt “ divny” zacal byt zalezly cely den celou noc- samozrejme vim, ze kdyz travi tak neni aktivni, ale uz je to 5 dni od te doby nevylezla- max v noci kdy se premisti z bodu a do bodu b jinak vubec, vecne je zalezly ve vlhke jeskyni a prakticky ho nevidam- chovatel psal, ze bude mit nejspis pred svelkem- tak jsem ho vytahla abych se poradne podivala, ale nema nic z priznaku jenom snizenou aktivitu- kdyz ho vytahnu je akcni, dycha krasne, je aktivni, silny- zadny naznak, ze by byl nemocny. puvodne mi chovatel psal, ze at mu dam zradlo az po svleku, pak mi, ale napsal, at mu dam potravu uz ted v sobotu, ze se mohl mylit. ale tu je to z ceho jsem uplne v prdeli- co kdyz, se fakt svlika jen ja to nepoznam skrz to, ze to je muj prvni had a pokud se nesvelka jak mu mam dat potravu, kdyz ani v noci nevylezle. PROSIM NEPSAT VECI, TYPU, ZE TERARIUM SPATNE A POFOBNE VECI- vse ma zajistene tak ja ma. Dekuju za rady a typy✨
PROSIM NEPSAT VECI, TYPU, ZE TERARIUM SPATNE A POFOBNE VECI-
A kde berete tu jistotu, že je terárium naprosto OK? Třeba je tam nějaká drobnost, která vám unikla.
Myslím, že kdo vám bude chtít poradit, bude i foto terária chtít vidět.
Tak jednak si nemůžu postěžovat na špatné terárium když není přiložená fotka a asi došlo jen k překopírování textu, asi z FB.
Nicméně jsem nějak nepostřehl stáří jedince. Vámi kontaktovaný chovatel může i nemusí mít pravdu se svlekem. Právě u mláďat jsou intervaly svleků frekventovanější a dovolím si říct, že i nestabilní a mýlka se může stát snadno.
Budu brát, že se jedná o malé mládě. Z mých zkušeností např. z Korálovek je, že někdy když mají před svlekem, jde to poznat vizuálně během 1-2 dní (zakalené oči, vybledlejší / šedivější barva těla) a pak už ne dokud se nesvlečou. U dospělých Krajt K. to poznám vizuálně po celou dobu. Co se týče krmení, tak už nějakou dobu volím “dynamickou” formu krmení mláďat. Píše se a vlastně to +- sedí, že mláďata se krmí jednou týdně (resp. 1x za 7 dní), ale já mám raději formu nakrmit, počkat na trus (třeba 3-4 dny) a pak po nějakých dalších 3-4 dnech opět nakrmit.
Položím pár otázek abychom se mohli nějak posunout.
1. Staří jedince, případně i pohlaví
2. Na začátek aspoň velikost terária nebo kde jedince máte a stručně obsah ubikace. Jde o to, že jestli se jedná o mládě v 2m teráriu a nebude aktivní při krmení tak položení holátka a vyčkání nepomůže, s tím, že chovatel asi měl mláďata též v nějakých boxech a aklimatizace na tak velký prostor oproti boxu může trvat déle, jestli vůbec. V takovém je vhodné jedince vyndat a dát do nějaké např. plastové krabice vhodné velikosti kde nebude mít možnost se odplazit pryč a tím ho donutit aby se nažral.
3. Při porovnání pestrosti / sytosti barev při koupi a dnes, nevšimla jste si opravdu žádného rozdílu?
Zatím nevidím žádný důvod k panice. Dnes je to 6. den od posledního krmení a pokud při vyjmutí z terária je aktivní, nepůsobí nemocně tak zatím vyčkejte. Čekal bych maximálně do 10. dne a pokud svlek nebude tak bych už nakrmil. Nedoporučoval bych přibližovat se ke 14 dnům od posledního krmení. Pokud nebude chtít jíst tak zkuste postup v bodě 2 (plastový box, holátkem přeject na předku hlavy kolem nozder). I po takovém neúspěchu je velká pravděpodobnost, že se jedná o špatnou ubikaci, špatný výhřevní režim, nějaký nedostatek ze strany chovatele, apod… Pravděpodobně bude potřeba i ruční krmení, ale to už předbíhám. 🙂
Krajty K. nejsou nějak náročné na chov, ale chápu, že dokáží začátečníka potrápit ikdyž se toho moc nemusí dít - např. náhodné hladovky u dospělých jedinců.