Aktuálně: 2 537 inzerátů234 450 diskuzních příspěvků18 621 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sarah01
Sarah01 08.02.2025, 21:11:39 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

na výstavy jsme nejezdili moc rádi - a ty v halách jsme neměli rádi vůbec. Jste dobří, že vás výstavničení tak baví a jste úspěšní. U nás byl CAJC a CAC jen Xerín

Já jezdím ráda na ty venkovní, v zimě to bývá v halách a to fakt není o co stát, nechala jsem se přemluvit kamarádkou a litovaly jsme obě. Kdyby to bylo aspoň v nějakém pavilonu, jak je v Brně na výstavišti, ale umístění našeho kruhu mě opravdu vyrazilo dech…tmavá chodba bez větrání a klimatizace uvnitř krytého stadionu (přímo na stadionu měly kruhy malá plemena), kruh tak malý, že se až divím, jak mohl rozhodčí psy v běhu vůbec posoudit. A to jsou většinou výstavy v Polsku fakt nadstandardní, když to srovnám s výstavami u nás. Tak si myslím, že v zimě už jsem dovystavovala. 🙂 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.02.2025, 21:43:51 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 08.02.2025, 18:43:48

Číslo 5 a 12 🤣, vlkodlak jak vyšitej.  To je minimálně na Oskara

Sarah01
Sarah01 08.02.2025, 22:36:23 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Jo, ta pětka bych ani nevěřila, že je takovýho výrazu pes schopen. 😂

kometa
kometa 09.02.2025, 07:59:03 xxx.xxx.147.163
Dublinbarzoj:

Vlkodlak je mnohem chlupatější. Já trvám na psu baskervillském.🙂 Tam se snad i jednalo o nějakého molose. V literatuře.

Xerxova
Xerxova 09.02.2025, 10:57:31 xxx:xxx.ff0a:2eba
kometa:

Vlkodlak je mnohem chlupatější. Já trvám na psu baskervillském.🙂 Tam se snad i jednalo o nějakého molose. V literatuře.

mám pocit, že Baskervill byl kříženec dogy dánské (great dane = velký Dán = německá doga = Yoda) a vlkodava… 

Xerxova
Xerxova 09.02.2025, 11:01:35 xxx:xxx.ff0a:2eba

my dnes venčili opět na Kosti (není to od nás až taková dálka - maličko přes půlhodinky autem) . Tentokrát za sluníčka. Krásné cesty značené i neznačené - Bílý i Černý rybník, smírčí kříže, psí hřbitov ve skalách (původně pro hradní psiska)… skalní obydlí - moc krásně tam bylo. A protože to není na rozdíl od Plakánku až tak oblíbená trasa, mohl si Yoda užívat ještě více svobody, než včera.

kometa
kometa 09.02.2025, 11:03:36 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

mám pocit, že Baskervill byl kříženec dogy dánské (great dane = velký Dán = německá doga = Yoda) a vlkodava… 

To jsem nevěděla. Yoda je v každém případě důstojným následovatelem.🙂

Xerxova
Xerxova 09.02.2025, 13:35:21 xxx:xxx.ff0a:2eba

dneska bylo krásně - takže Bílý a Černý rybník u Kosti. Sedmá fotka je tam proto, že nejen pysky a uši a ocásek se při pohybu pohybují - ale i svaly a kůže… Smírčí kříže jsou repliky, původní byly rozmláceny. A původní tabulky na psím hřbitově byly kovové a taky nevydržely… Ne čas, ale lidi je zničili. Skalní byt se Yodovi moc líbil, prozkoumal ho úplně celý. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.02.2025, 13:57:55 xxx.xxx.153.254

Úžasné 👍👍👍. Pořád  říkám,  člověk,  největší škůdce. Až na výjimky 

Lupus4
Lupus4 09.02.2025, 15:21:15 xxx.xxx.205.61

Tak u nás taky ažuro, na 30m smrku na břehu Otavy se sušilo hejno kormoránu - dost se u toho “nakecali” a pak se stal “zázrak” 😇 - 

2 (DVA!) zajíci najednou na kraji lesa u louky “ošetřené” černou

pantáta honil paňmámu 😉 

PS. “tolik” zajíců pohromadě jsem u nás už dloooouho nezahlídl,

(na Šumavě i 4 😉)

impact
impact 09.02.2025, 17:41:58 xxx.xxx.19.26

Hm, tak dneska to byl jeden z těch lepších. 😂 Aneb když jdeš probádat neznámý okruh a čekáš pohodindu a nakonec se stejně totálně zrakvíš. 😂

Když jsem po sedmé vyjížděla z domu, tak jsem si docela nadávala do blbců, že jsme si nedaly se Zuzkou sraz už v sedm. Mohly jsme si užít ten nádherný východ slunce v lese. 😍

Hlavně teda ty Hostýnky zalité v červeni mě docela nakrkly. 🫢

No nic. Sraz v osm na našem oblíbeném parkovišti Lubná v Kudlovské dolině. Zapřáhnout psy, Zuzce jsme dali Xentu a hurá na výlet. 🗺️

Cesta ubíhala vcelku na pohodu. Bylo zmrzlo a sucho, sem tam jsme trochu netrefily cestu 😂 a daly si krpálek navíc a v druhé polovině už jsme mířily ke Stromové kapli sepjatých dlaní. ⛪ Když jsme u Nové Dědiny přeběhly cestu, tak jsme zůstaly v úplném úžasu. Cesta je lemovaná úžasnými trpaslíky a všelijakými soškami z přírodních materiálů. 😯 To jsem teda nečekala a ani na mapy cézet to není zakresleno. 😌

Udělaly jsme mrtě fotek a naštěstí si i trochu zkrátily cestu lesem. Sice jsem to měla za jeden držkopád, ale zpětně jsem vděčná za ten ušetřený kilometr. 😏

Stromová kaple byla úžasná a dokonce bych tipla, že jsme v jednom místě dohlédly až na Bílé Karpaty. 🏔️

Od kaple jsme se vydaly po louce dolů s tím, že v rohu vlezeme do lesa, najdeme zelenou a pomašírujeme zpět směr Budačina. Představa byla krásná, ale realita byla taková, že nás čekal necelý kilometr sestup po těžbou dřeva totálně zničené a zabahněné cestě. Humus! Ze začátku jsme se snažily jít aspoň trochu po kraji, ale pak už to nemělo smysl a klouzaly jsme středem. 🤬

Pak už zbývalo "jenom" přelézt krpál, který ohraničuje Kudlovskou dolinu. Sice to byl jen necelých kilometr, ale po tom předešlém bahenním sestupu byl taky ku*evsky náročnej. A když jsme si se Zuzkou v půlce chvíli sedly na spadlý strom, bylo pak dost těžký se znovu zvednout a vyrazit. 🫣

Ale daly jsme to! 💪 ✊

Patnáctka jak nic. Deset psů, dvě nezdolný ženský a na držkopády a zabahněný kolena to bylo na férovku 1:1. 😆

PS: V lese jsme našly krásnou chatičku. Zamávala jsem tam do kamery a pak jsme si daly sváču u krásného pantáty. Pak jsem uviděla náhrobek - pejsek Don, 1993 - 2009. A na náhrobku ležel úplně nejvíc starý telefon. Ještě dřevěný a s takovým tím starým “náhubkem” na volání. Vypadalo to jako telefon do nebe ♥️ a tak jsem neváhala, zvedla ho a zavolala tam nahoru, abych všechny pozdravila moje lásky. Jsem blázen, já vím. Ale to se tak nabízelo. 💔🥲

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Vahine
Vahine 09.02.2025, 18:13:25 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 09.02.2025, 13:35:21

Hrad Kost je krásný, ale ty Vaše záběry jsou úplně nejvíc úžasný! 👏👍

Vahine
Vahine 09.02.2025, 18:15:21 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 09.02.2025, 17:41:58

Taky bych si zavolala, to je jasný 🌷  no až na to bahno 🫣moc pěkný výlet 👍

Trickyvoo
Trickyvoo 09.02.2025, 19:42:56 xxx:xxx.e0b3:2af8

No a já venčila po Praze. V sobotu Modřanská rokle s dcerou a tchýni, ony pak jely domů tramvají a my s Malinou šly na nábřeží Vltavy a šly ještě pár km. V Modřanské roklí jsme potkaly hry chtivého švýcarského ovčáka, ale Malina pištěla strachy, přece jen divoké bílé cosi mnohem větší než ona jí děsilo zvlášť po tom úterním útoku. Dneska jsme venčili na Kamíku a tam si krásně poběhala na volno s nějakou šeltií, to byl pejsek pro ní tak akorát, tak byla šťastná. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 10.02.2025, 00:24:34 xxx:xxx.b79b:3ab5

Náročný týden. Přemýšlela jsem, jestli to vůbec psát. Někdo by se mohl časem zeptat, proč borderka zmizela z fotek. Bohužel rakovina. Přikládám poslední pořízenou fotku ze Štědrého dne, to jsme ještě netušily. Další fotky jsou z minulého týdne.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 10.02.2025, 01:01:19 xxx.xxx.162.253
sutrik:

Náročný týden. Přemýšlela jsem, jestli to vůbec psát. Někdo by se mohl časem zeptat, proč borderka zmizela z fotek. Bohužel rakovina. Přikládám poslední pořízenou fotku ze Štědrého dne, to jsme ještě netušily. Další fotky jsou z minulého týdne.

Je mně to moc líto, držte se.

Trickyvoo
Trickyvoo 10.02.2025, 02:57:58 xxx.xxx.62.63
sutrik:

To mě moc mrzí. Hodně síly

Daja
Daja 10.02.2025, 04:26:05 xxx:xxx.ae83:e16f
sutrik:

I já se bojím téhle svině ( rakovina) a to hlavně, že ji nepoznám a až ji poznám bude už průšvih. 

Držte se😢,

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.