Aktuálně: 2 538 inzerátů234 864 diskuzních příspěvků18 628 uživatelů

Jak se vám venčí?

Xerxova
Xerxova 18.02.2025, 11:26:01 xxx:xxx.1:25

ještě k pipinám. Před Silvestrem jednu kosici zranil asi krahujík. Z rány koukalo hodně prachového peří, nevypadala moc dobře… ale postupně kosice začala víc lítat, její stav se  hodně srovnal. Aktivní a dost dominantní, většina ostatních kosic jí šlo při krmení z cesty (máme kosáků na zahradě asi 15). A najednou mi v těchto dnech přišla taková podivně hrbatá, vůbec se mi nelíbila… a až dneska mi došlo, že jí chybí spodní peří na velkém kusu zad a jak je velký mráz a ona se načechrá do koule - tak na rozdíl od ostatních kosáků není koule, ale křivule… neb nemá co čechrat. Uvidíme, jak bude vypadat až se oteplí

Xerxova
Xerxova 18.02.2025, 16:33:04 xxx:xxx.f18:7b13

to zase byla procházka 😄  Plán byl jasný - za krásného poledne obejdeme okruh Děvínský rybník, Chrastenský vodopád, Krásná vyhlídka a pod Širokým kamenem se vrátíme pod Děvín - zříceninu nad Hamrem na jezeře. Celá cesta je po rovině, jen na Krásnou vyhlídku se musí vyfunět 70 výškových metrů (na dvěstěmetrové trase). 

Děvínský rybník byl vypuštěný. Chrastenský vodopád nezklamal - vypadal skoro jako dokonalý ledopád. Ale stráň na Krásnou vyhlídku vykáceli. A tudíž jsme nahoru lezli (přiznám se, že já často po čtyřech) mezi pařezy, rozrytou strání, větve ukryté pod sněhem… pes se na nás smál shora - ten to vyběhl svižně. Cestu dolů jsem volila po větších skalnatých blocích po pozadí. Šlo to rychle a bylo to snad i bezpečnější, než držet v těch vývratech balanc… Psík už si užil - celou dobu na volno. Kupodivu jinak hodně zazvěřený les byl zcela pustý - asi je mráz vyhnal někam do bočních údolí

Xerxova
Xerxova 18.02.2025, 19:46:32 xxx:xxx.f18:7b13

takže dnešní popolední. Chrastenský vodopád je jasný. To stoupání na vyhlídku vůbec nevypadá tak děsně, jak blbě se šlo… i počátek sestupu je vidět. Jinak bylo překrásně - těsně pod nulou, takže se psí kabát nesl celou cestu v batohu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 18.02.2025, 20:29:16 xxx.xxx.33.113

A nám se venčit takle,takle, takle , takle….

A tetkonc vypadnul proud, asi z vokna , či čo a tak máme romantiku a svíčky a tmu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 19.02.2025, 03:24:25 xxx.xxx.62.63
Doron:

My dnes s Doroušem na převazu, krásně se to hojí a operovat se nebude, paní doktorka úplně jiný názor než doktor.

Fram dnes zvládnul počkat doma, takže se venčilo jen nadvakrát, první šla sekce senioři plus invalidé🙂)).

Nemůžu se zbavit dojmu, že se Gučka Dorovi posmíval, že chodí na flexině, když má dobrou náladu, směje se jako člověk.Nepodařila se jediná seriózní fotografie🤣

To černý v hubě není zubní kámen, abyste si nemysleli 🙂, má tak pigmentovaný dásně.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Já se těch fotek nemůžu nabažit. To je prostě dokonalý. Na každé té fotce se Gučka tlemí Dorovi a Doron ten mírně shovívavý úsměv “to je debil, ten Guča .."🤣🤣🤣

Daja
Daja 19.02.2025, 05:21:17 xxx:xxx.4933:ba53

Stále a obligátně po tmě, ale mě to až tak nevadí jen chodím s čelovkou, jen kdyby tady napadl sníh tak já jsem opravdu spokojená. 

Gigoušek chodí už s oblečením, prozatím taková jako pláštěnko-deka, což mu vyhovuje a jedna hlavní věc nenechala jsem je na zimu moc ostřihat, tak že jsme jak dečmenti, ale i to je chrání. Já mám starou bundu snad už 20let, ale je hodně barevně výrazná a hlavně hodně napěchovaná peřím. No vypadám jak kosmonaut, ale klidně i v těchto mrazech jako dnes tady -10 stupňů, můžu pod ní tričko s krátkým rukávem. Potřebují novou a hlavně abych v ní nebyla kosmonaut. Ty novější jsou prošívané, ale zase nemají tolik peří a jsou krátké jen do pasů, potřebují delší a proto nemůžu nic najít.

Ufff zase jsem někde jinde😉. Mizím.

Xerxova
Xerxova 19.02.2025, 06:18:08 xxx:xxx.e602:73c4

u nás dnes už “jen” mínus dvanáct. Hvězdiček plný nebe a měsíce ubývá den za dnem… Krásně bylo ráno venku.

janaa
janaa 19.02.2025, 12:20:22 xxx:xxx.11f:e1f9

U nás ráno standartních -18😀 ale tak od desíti je to na sluníčku nádhera

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 19.02.2025, 12:58:34 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 19.02.2025, 12:20:22

Krása ,my měli ráno teda vedro , jen těch patnáct mínusů

Obrázek
Lupus4
Lupus4 19.02.2025, 15:10:06 xxx.xxx.205.61

Dnes na toulce se psem kolem Otavy, volavky, kormoráni (na vodě), hoholové…atd. najednou velký neklid - orel mořský na inspekci 😉 v tom z lesa vylítl a napadl ho pár káňat - ke kontaktu nedošlo ,( nejblíž byla tak na cca m) otravovali ho tak dlouho než mi zmizeli za obzorem…tak ani “vorel” to nemá jednoduchý

PS.Jinak ažuro a kolem 0°C

Xerxova
Xerxova 19.02.2025, 15:16:04 xxx:xxx.e602:73c4

já dostala před chvílí od Yody přes hubu… Blbnul, vytáhnul z pod ledosněhu velikou roztřepenou větev a jak se konec náhle uvolnil a vymrštil, trefil mě těsně pod oko. A to byl ode mě docela velký kus. Dvě ranky skrz a líp mi drží na nose brýle  😄

Doron
Doron 19.02.2025, 15:27:12 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 19.02.2025, 03:24:25

Dorouš je dobrej, dneska ho vezmu s Framíkem, ten se mu neposmívá, ale zase pořád" pojď si brácho hrát".

Byli jsme dnes zase na převazu, rána je čistá a krásně granuluje, dotorka se rozhodla, že to podpoří dvěma stehy, ale nebylo to opravdový šití, jen to stáhla k sobě. Pacinu mu opíchla, Dorouš doslova ani nehnul brvou, hlavičku položenou na klíně, dělali jsme to na zemi. On je přitom trochu nervák, nesmí se na něj požívat žádné chvaty a hmaty;), jen drbání pod bradou. Prostě to ošetření se souhlasem, jak o něm píše Šusta😅. Byla jsem na něj hrdá.

Docela u nás přituhuje, nejsem na to zvyklá, za celou zimu jsem nepotřebovala čepici ani rukavice a nevím, kde je mám ;).

Sardullah
Sardullah 19.02.2025, 16:13:57 xxx.xxx.189.104
Xerxova:

já dostala před chvílí od Yody přes hubu… Blbnul, vytáhnul z pod ledosněhu velikou roztřepenou větev a jak se konec náhle uvolnil a vymrštil, trefil mě těsně pod oko. A to byl ode mě docela velký kus. Dvě ranky skrz a líp mi drží na nose brýle  😄

Ještěže vás to netrefilo do oka…😴

sutrik
sutrik 19.02.2025, 17:34:09 xxx:xxx.9475:6b70

Dneska odpoledne trochu polevil mráz, tak jsme s ratloraptorem dali krátký okruh kolem Chrudimky, 10 km. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
bambule
bambule 19.02.2025, 17:47:45 xxx.xxx.72.247

Dnes jsem vyrazila do polí. Potřebovala jsem totálně pročistit hlavu, poslední dobou je toho všeho na mě moc… no prostě parádní vycházka. Bambule je poslední dobou jako vyměněna, šlapka si, počichává, žádné otrávené ploužení se za mnou. Mám z ní vážně radost. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 19.02.2025, 20:38:13 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 19.02.2025, 15:16:04

Yoda je lučištník 😅

Hlavně, že oko zůstalo na svém místě ;)

Xerxova
Xerxova 19.02.2025, 21:08:51 xxx:xxx.e602:73c4
Doron:

Yoda je lučištník 😅

Hlavně, že oko zůstalo na svém místě ;)

on v tom byl vlastně nevinně - i on se divil, jaká nádhera obrovská se mu podařila vytáhnout z ledosněhu… Dobře to dopadlo, holt to vypadá u nás na drobné domácí násilí 😄

Doron
Doron 19.02.2025, 22:10:35 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 19.02.2025, 21:08:51

Ano ano, a taková slušná, rodina intelektuálů.., na výlety spolu jezdí, pán tak hezky fotografuje..

Zdání holt klame.🤣

Daja
Daja 20.02.2025, 05:03:52 xxx:xxx.5f85:e38f

Jeseníky - Osoblažsko hlásí -9stupňů, ale venku příjemně jen ten sníh chybí.

Xerxova
Xerxova 20.02.2025, 06:51:10 xxx:xxx.f18:7b13

tady jsou dneska vysloveně hice… jenom mínus pět. Jsme po první procházce, a já si tu už pracuju… a psisko po snídani spokojeně spinká

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.