Aktuálně: 2 643 inzerátů263 644 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Jak se vám venčí?

Orionka (neregistrovaný) 15.05.2025, 13:24:35 xxx:xxx.d49a:89ea
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.05.2025, 20:18:08

Vestu do lodě určitě, ale na cestách kolem vody (bezpečné) a na běžné koupání - snad radši bez vesty. Třeba bude umět s radostí plavat sám a příprava s vestou z toho bude dělat zbytečně “záležitost”.

Trickyvoo
Trickyvoo 15.05.2025, 13:58:14 xxx.xxx.62.63
šavlozubka:

Jezdíme na vodu a jestli má jezdit s námi, tak tam je to za mě otázka bezpečnosti. Tak ať je na ni zvyklý. 

Chápu. Sice jsem na vodě ještě psa s vestou neviděla, ale proč ne, že vezmu psa na vodu jsem už zvažovala, ale o vestě jsem popravdě nepřemýšlela. My ale ani na žádnou divokou vodu nejezdíme, jezdí s námi i poměrně malé děti.

Orionka (neregistrovaný) 15.05.2025, 14:07:38 xxx:xxx.d49a:89ea
Trickyvoo:

Chápu. Sice jsem na vodě ještě psa s vestou neviděla, ale proč ne, že vezmu psa na vodu jsem už zvažovala, ale o vestě jsem popravdě nepřemýšlela. My ale ani na žádnou divokou vodu nejezdíme, jezdí s námi i poměrně malé děti.

Doufám, že mají vesty 😉😄

šavlozubka
šavlozubka 15.05.2025, 14:09:00 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 15.05.2025, 13:58:14

Taky jezdíme s dětmi. Ale už jsem i na začátečnických českých řekách za ty roky viděla (a zažila) takový situace, že mi vesta nepřijde jako přehnaná opatrnost. 

Vahine
Vahine 15.05.2025, 14:19:25 xxx.xxx.250.9
šavlozubka:

Taky jezdíme s dětmi. Ale už jsem i na začátečnických českých řekách za ty roky viděla (a zažila) takový situace, že mi vesta nepřijde jako přehnaná opatrnost. 

Taky bych běloušovi vestu pořídila, ale on a do vody? Tss Povídá mi: si se pomátla paničko! Já, kterej obchází i kaluže ☝️ v žádném případě…jsem pes a ne vodní želva…jen jednou omočil v rybníce kotníky a nikdy víc…

Trickyvoo
Trickyvoo 15.05.2025, 17:23:53 xxx.xxx.5.144
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.05.2025, 14:07:38

Ano mají. Moje mělo i helmu, radši. Já si jen říkala, spíš jako Sardullah, že pes plavat umí a pak že většinou pes s chlupama nemá rád na sobě další vrstvy. Mohlo by mu v tom být i vedro?

Sarah01
Sarah01 15.05.2025, 18:27:54 xxx.xxx.162.253

Tak Dragouš má zase hotspot, tentokrát na pacce mezi prsty, venčit za deště nebudeme. ☹️

Vahine
Vahine 15.05.2025, 18:34:52 xxx.xxx.191.9
Sarah01:

Tak Dragouš má zase hotspot, tentokrát na pacce mezi prsty, venčit za deště nebudeme. ☹️

No a nedostal něco nového v krmení nebo pamlsky jiné? Běloušovi jsem tuhle zkoušela hmyzí z Kr.Hulín a taky packa mezi polštářky úplně do červenofialová rozlízaná. Takže granule jsem darovala, nasadila límec, když byl sám doma a pár dní to trvalo než se toho tělo zbavilo…neměl něco nového?? Co teda límec a sudocrem? Tím jsem to běloušovi vysušila….

No ale tohle bude asi jiné, to je zapařenina česky, že?

Sardullah
Sardullah 15.05.2025, 18:40:42 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Tak snad to bude brzy zase ok…držím palečky. Pro mě je to noční můra…když jsem viděla, jak dlouho to holka léčila u ausíka…to bylo na dva měsíce, možná dýl…měl i antibiotika, nemohli se toho zbavit, se mu to rozlezlo…když si představím ty svoje chlupatce.😴

Sarah01
Sarah01 15.05.2025, 18:44:20 xxx.xxx.162.253
Vahine:

No a nedostal něco nového v krmení nebo pamlsky jiné? Běloušovi jsem tuhle zkoušela hmyzí z Kr.Hulín a taky packa mezi polštářky úplně do červenofialová rozlízaná. Takže granule jsem darovala, nasadila límec, když byl sám doma a pár dní to trvalo než se toho tělo zbavilo…neměl něco nového?? Co teda límec a sudocrem? Tím jsem to běloušovi vysušila….

Předevčírem jsem jim dala do masa trošku lososové paštiky Yoggies, kterou jsme dostali na výstavě. Ale to jsem si myslela, že spíš z toho má ty řidší bobky, hotspot by mě nenapadl, z takové trošky. 🤔Na noc límec dostane a vysuším betadinou. Bohužel na jaře se mu to skoro každoročně někde objeví, loni měl taky, ale pod uchem.

Sarah01
Sarah01 15.05.2025, 18:46:00 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak snad to bude brzy zase ok…držím palečky. Pro mě je to noční můra…když jsem viděla, jak dlouho to holka léčila u ausíka…to bylo na dva měsíce, možná dýl…měl i antibiotika, nemohli se toho zbavit, se mu to rozlezlo…když si představím ty svoje chlupatce.😴

Jo, je to vždycky nadlouho a jak člověk zapomene na límec, tak si to buď rozškrábe nebo rozlíže.

Vahine
Vahine 15.05.2025, 18:49:24 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.05.2025, 18:44:20

No z jedné trochy paštiky to asi nebude u tak velkého psa, ale imunita je ASI oslabená u Dráčka?

Sarah01
Sarah01 15.05.2025, 19:02:24 xxx.xxx.162.253
Vahine:

No z jedné trochy paštiky to asi nebude u tak velkého psa, ale imunita je ASI oslabená u Dráčka?

Vždycky v zimě všem doplňuju vitamíny, ale jemu to moc nepomáhá, prostě na ty hotspoty trpí. Snažím se, aby se mu srst nezapařila, vždycky vysušuju, ale stejně se to někde objeví. Holky to nemívají vůbec.

Dafi
Dafi 15.05.2025, 21:36:54 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.05.2025, 11:29:07

no,Kilynka se mi taky topila..-kníračka….

normálně zadek ke dnu…..

Tenurri
Tenurri 16.05.2025, 15:19:31 xxx.xxx.22.64

Otázka do placu pro majitele psích nekastrovaných samců…

Jack (teď v poslední době -  bude mu 14 měsíců), když evidentně potkáme háravku (bydlíme ve městěm takže to je docela často), se začal poslední dobou chovat jako bych ho vytáhla poprvé ze sklepa a v životě nebyl venku…že jdeme kolem háravky poznám jen z jeho reakce, ale je pak chvíli na zabití, úplně vypnuto, mozek někde v kulích 😀…většinou mi pak právě majitelé oné fenky zahlásili v parku, že hárá.

teď s ním evidentně hážou hormony…zlepší se to? Trenérka nás ted “varovala”, že háravky už můžou všude…na výstavy, na sportovní akce, na tréninky a že se tomu nevyhneme a naopak je lepší to trénovat…nějakou pozornost a tak v okruhu háravky. 

Já teda nemám úplně v zásobě háravky k tréninku…spíš je náhodně potkáváme venku a občas jde některá na socializační procházku nebo trénink, ale to spíš ojediněle.

Upřímně mi asi nejvíc vadí to, že na nás pak lidi kolem koukají, jako bych toho psa fakt vytáhla někde z kotce a je poprvé v civilizaci…vím, že by mi měli být ostatní jedno, ale prostě bych si vždycky nejraději nasadila brejle, kapuci a utekla pryč, když to nečekám. Absolutně nevím jak s tím pracovat, páč i kdybych mu mávala pečeným kuřetem před čumákem, můžu si ho strčit někam, takže ho vezmu na krátko a odkráčím s ním rychle pryč.

Vlastně to začalo asi, když začala hárat jeho psí kámoška a páníček nám to řekl, až když jsem ho pustila si jít hrát (měl ji na volno na louce 😀)…tak jsem ho zase rychle odlovila a dala na vodítko, žádné naskakování se ani nestihlo konat.

Sardullah
Sardullah 16.05.2025, 17:41:53 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 16.05.2025, 15:19:31

No tak to je obecně známo, že pánům v těhle případech může “vypadnout mozek”.

Měla jsem 3 nekastrované psí kluky a přesně poznám, že začala některá psí dáma ze sousedství hárat…ze psa se stane ukňouraný játro, s jídlem to bývá taky podstatně horší a navíc …vzhledem k tomu, že máme povětšinou doma tandem…pes + kastrovaná fena, tak se z něho stává “milovník”. Furt za fenami lozí, olizujou jim uši, packy…

Ale pořád jsme to měli tak nějak v mezích normy. Defakto až berberovi Jackovi jsem v jeho 10ti letech nechala aplikovat chemickou kastraci, protože to vypadalo, že hárání fen v létě snad ani nerozdejchá.

Naši mladí nechávali teď kastrovat ausíka. On to hárání nese podstatně hůř…nejenže byl totál na zabití, ale průjem, dejchání jak sentinel, nežraní. Pořád čekali, říkali si, že to je mladej hormon v pubertě a že to bude lepší, ale bylo to horší a horší. Resp. asi by to tak neřešili, kdyby u nich v baráku nebydlely 3 nekastrované feny…jak to začlo v baráku hárat, tak začal horor…takže když mu teď byli 3 roky, tak se rozhodli pro tento radikální krok. 

Upřímně neporadím…já nikdy problém venku neměla…když teda nebudu zmiňovat čmuchání, olizování, cvakání zubama…ale že by pes vyváděl, když potká háravku tak, že by se to nedalo v rámci možností se ctí ustát, to ne….na to, abych měla venku ostudu, že mám “nevychovaného” psa, tak na to jsou v pubertě expertky moje psí dámy.

Vím, že někdo psa na ty háravky opravdu trénuje, ale já s tím zkušenost nemám. 

Podle mě se venku na běžný prochajdě trénuje dost blbě, protože když už člověk zjistí, že potkal háravku, tak to už pes přepne do režimu “vidím jenom tu voňavou psí slečnu" a co potom…to už člověk v tu chvíli neudělá nic. 

Plaka
Plaka 16.05.2025, 17:50:15 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 16.05.2025, 15:19:31

Oujé, psí puberťák a háravky, nezávidím. Nicméně nezoufejte, to zvládnete. 
Měla jsem chovného psa, který registroval jen feny v nejlepším. Měla jsem vořecha, který naprosto šílel už jen při nasátí pachu začínající háravky (nežral, nepil, ječel). Teď mám Netvora, kterýmu jsou háravky tak nějak na první pohled jedno, akorát se začne víc nervně hemžit, v noci chodit, venku moc nevnímá na špagátu setrvale, tak tam je to jedno. 🙂
Jak na zatemněný puberťácký pinďouří mozek? Trenérka měla pravdu, jen bych k tomu dodala, že je nutné si říkat oooom a přepnout sebe i psa do default módu. Tedy požadovat, důsledně, ale klidně, naprosto základní povely, jak když máte štěně a začínáte. Pes může na jakékoliv odměny a motivaci zvysoka prdět, bo pudy jsou vyšší level. Ok, s tím je třeba počítat. 
Ale pocem je pocem, sedni je sedni, klidně budu psa jistit šňůrou a trvat na vykonání vyřčeného. Žádné přetáčení do emocí a ječení xy povelů, co mně na pindíky fungovalo, byla klidná intonace, hluboký hlas, zároveň důrazně řečený povel. Když nevnímá, pomůžu si ručně (jemně psa přitáhnu na šňůře, položím mu ruku na zadel, aby udělal hačí), ale nečekám od něj žádný velký výkony. Jen totál základ. Pro začátek. 
Je jedno, jestli tohle začnete praktikovat na vycházkách, když háravku náhodně potkáte. Nebo na tréninkách, kde od psa logicky nemůžete očekávat hyper výkony. Na cvičáku jsme běžně na plac (po dohodě s ostatími) brali háravky, tedy ne ty v nejlepším, právě v rámci tréninku pro ostatní. Háravky můžou už i na výstavy, člověk se tomu fakt nevyhne.
Takže ano, zlepší se to, tedy takhle, může se to zlepšit. Záleží na psovi a jeho hormonálním nastavení. Předchozí vořechus měl hormony špatně hozený, nakonec musel na dvou letech pod kudlu - cysty na prostatě. 
Snad jsem podala svůj názor optimisticky. A na ostatní lidi se vyprdněte, když budou zahlížet, můžete říct, že to je kříženec kolie z útulku a chudáka zvykáte na běžný život. 🙂

šavlozubka
šavlozubka 16.05.2025, 18:36:18 xxx.xxx.167.31

Se starouškem jsem to měla podobně jako Sardullah. Venku to řešil maximálně tím, že víc čmuchal. Když hárala sousedovic fena, tak chodil zamilovaně koukat ke dveřím, ale žádný drama se nikdy nekonalo. Mno jsem zvědavá, jak velkej hormon bude mladej. Chtěli bychom ho zkusit uchovnit (i když po přečtení sousední diskuse mám pocit, že na výstavě, až/jestli se na nějakou dokopu, budeme za největší telata 😅), takže bych ho měla vycepovat, aby dámy na potkání neřešil. Jestli se povede… je ve hvězdách. Zatím je to prdlý děcko. 

šavlozubka
šavlozubka 16.05.2025, 18:43:09 xxx.xxx.167.31

Jinak lidi budou mít řeči vždycky. Jediná ženská v okolí, co se psem asi teda maká, na mě měla kecy, že tříměsíční štěně zlobí, když mladýho chytil raplik. Ta její se asi holt narodila už vychovaná. No a ten zbytek má zase kecy, že ho chudáčka strašně buzeruju, když chci, aby si před silnicí sedl, nebral vodítko, nevyštěkával jak blbej, naučil se v klidu chodit u nohy a, ó hrůzo, do MHD mu chuďátku štěňátku dávám kovovej náhubek. Jako s dětmi. Vždycky to podle někoho budeme dělat blbě. 😅

Sardullah
Sardullah 16.05.2025, 19:28:48 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 16.05.2025, 18:43:09

Jo vždycky se někdo najde…když po psu venku člověk něco chce, tak chudák pejsek…tady bych řekla, že čím roztomilejší a mladší pes, tím je to chudák větší.

A ta paní, co teda se psem maká, ať jde do zadele…vždyť je to štěndo, to má na raplíky nárok.  Mě se to teda kolikrát stává i u dospělýho psa, když se “namočí”. 

Já si napak ty štěněcí raplíky užívám, protože mám psi, kteří v dospělosti už na to nejsou…tak si to lítání užívám alespoň u štěňat a mlaďochů… 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.