Třeba ten rehydratační prášek do vody, když se něco děje-zvracení, nechutenství, dehydratace…
Nic nového pod sluncem, inspiraci mám samozřejmě odtud, od zdejších chovatelek a jsem za to ráda. Energy ball používám po dlouhých procházkách do 30 minut než po procházce bělouš odpadne. Je pak lepší, rychleji zregeneruje. Berte to jako inspiraci pro Vašeho citlivého a krásného fešáka 😊
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.05.2025, 09:49:05
já teď budu asi za úplného vola 😀…ale nerozumím s čím by to pomohlo?
Jakože, kdyby po procházce/výstavě/akci dostal energy kuličky, tak by pak neofrňoval nad jídlem? Mu je totiž špatně když nežere (to zvrací šťávy), když sežere větší množství trávy (to dělá i z frustrace, nebo nudy), nebo když se hodně napije z řeky (tam si myslím, že bude problém, že to vždycky celé rozťape, voda je pak špinavá a on si v tom hraje a chytá to do tlamy).
Já mu do jídla dávám občas probiotika, když vím, že nás čeká něco náročnějšího (+ máme doma enterozoo, pivovarské kvasnice, calopet pastu), ale když už se mi ofrňuje i nad masem a dal by si radši piškotky, tak teda nevím…
já teď budu asi za úplného vola 😀…ale nerozumím s čím by to pomohlo?
Jakože, kdyby po procházce/výstavě/akci dostal energy kuličky, tak by pak neofrňoval nad jídlem? Mu je totiž špatně když nežere (to zvrací šťávy), když sežere větší množství trávy (to dělá i z frustrace, nebo nudy), nebo když se hodně napije z řeky (tam si myslím, že bude problém, že to vždycky celé rozťape, voda je pak špinavá a on si v tom hraje a chytá to do tlamy).
Já mu do jídla dávám občas probiotika, když vím, že nás čeká něco náročnějšího (+ máme doma enterozoo, pivovarské kvasnice, calopet pastu), ale když už se mi ofrňuje i nad masem a dal by si radši piškotky, tak teda nevím…
Tipuju, že Vahine měla na mysli rychlé dodání energie. S nechutenstvím to asi nepomůže.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.05.2025, 10:36:19
Otázka, jestli to je nechutenství. To by asi nechtěl jíst nic? Jakmile se mu to jídlo něším “vylepší” tak to sežere 😀…ale abych mu s takovou za chvíli nesmažila wagyu stejky.
Granule ne, syrové maso ne, ale vařené kuřecí prso, nebo piškoty, sušené plíce, to jooo, to by si pán dal.
A děkujeme, pro mě je úspěch, že jsme neudělali ostudu v kruhu 😀
Otázka, jestli to je nechutenství. To by asi nechtěl jíst nic? Jakmile se mu to jídlo něším “vylepší” tak to sežere 😀…ale abych mu s takovou za chvíli nesmažila wagyu stejky.
Granule ne, syrové maso ne, ale vařené kuřecí prso, nebo piškoty, sušené plíce, to jooo, to by si pán dal.
A děkujeme, pro mě je úspěch, že jsme neudělali ostudu v kruhu 😀
Njn, tak pokud si pan hrabě vybírá, tak to je něco jiného. 😄
Já včera vytáhla pytlík granulí, co jsme dostali na výstavě, všichni potřebují trošku přibrat, tak dávám i odpolední svačinku a buchty se mně včera upéct nepodařilo, měla jsem práci na zahradě. Granule nic moc, Delikan a ještě seniorské a oni se o ně málem porvali. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 10:31:04
Primárně jsem měla na mysli toto, cituji se:
“Třeba ten rehydratační prášek do vody, když se něco děje-zvracení, nechutenství, dehydratace…”
Ty energy koule můžou posloužit po nějakém vypětí sil, kdekoli, ale to bylo až na místě dalším…ale v poho, to bylo jen k zamyšlení, k inspiraci a ne proto, abyste se cítila tak, jak píšete 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.05.2025, 10:50:02
no…on i chodí neustále očichávat misky koček, kde mají nasypané granule a olizuje se, ale že by sežral vlastní, to ne 😀. Vybíravej zmetek to je.
Venku mi sežere skoro všechno, podle mě nad tím ani nepřemýšlí, co dostal, pokud to není nějaké těžké prostředí. A nebere to jako jídlo, ale jako nějakou aktivitu a odměny.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.05.2025, 12:34:29
já spíš přemýšlím, že ho objednám k veterináři. Teď jsem četla nějaký článek o zánětu slinivky a přišlo mi, že na něj většina těch příznaků sedí…ale to mi zase nesedí, že venku sežere i granule.
Já nevím, jsem z toho celá nějaká deprimovaná 😀…
Mě to trápí, protože už tak je takový tintítko a váží docela málo. Jako žebra mu nelezou a nasvalený je taky hezky…ale stejně…
Teď zrovna co to píšu, tak tu začal jíst granule co jsem mu dala k pelíšku v práci. Tak já fakt nevím 😀
já spíš přemýšlím, že ho objednám k veterináři. Teď jsem četla nějaký článek o zánětu slinivky a přišlo mi, že na něj většina těch příznaků sedí…ale to mi zase nesedí, že venku sežere i granule.
Já nevím, jsem z toho celá nějaká deprimovaná 😀…
Mě to trápí, protože už tak je takový tintítko a váží docela málo. Jako žebra mu nelezou a nasvalený je taky hezky…ale stejně…
Teď zrovna co to píšu, tak tu začal jíst granule co jsem mu dala k pelíšku v práci. Tak já fakt nevím 😀
Plaším?
Hele já jsem první, která raději bude u veta za hysterku, než by něco zanedbala…a to si myslím, že za víc jak 30 let se psy, nejsem úplný začátečník. Ale pokud bych měla nějaký pochybnosti, tak bychom k vetovi vyrazili.
Na druhou stranu u mých psích kluků ta nežravost povětšinou souvisela s háravkama…to byli všichni s jídlem na štýru. U nás teda naštěstí to bylo vždycky doprovázeno ještě nějakým kňouráním a olizováním…tak to prostě neřeším, eventuelně krmím to, co je pes ochoten pozřít, klidně talíř piškotů.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.05.2025, 13:33:05
ano, kňouravka ufňukaná je taky a olizování venku všeho je na denním pořádku. Venku teda kňourá jen když tu háravku potkáme, nebo když je z něčeho rozhozený a já po něm vyžaduji nějakou poslušnost, nebo alespoň vnímání 😀…
No prostě celkově…od těch cca 11 měsíců je takový ve všem “horší”. Jako majitelé psích pubošů v okolí mě uklidňují, že jejich pes taky nežere, to samé bráchové Jacka. Sestřičky jsou prý vzorné 😀.
Některé dny jsou horší, některé lepší…jak v jídle, tak v chování. Někdy je úplně vidět, že by strašně rád plnil, co po něm žádám, ale nemá na to kapacitu, úplně rozpolcené chování 😀. Nebo mi chce vyhovět, ale zároveň by moc chtěl za tou fenkou a je z toho úplně v háji a úplně přestane přemýšlet a začne dělat chaoticky všechny povely co zná a u toho na mě vřískat a furt se otáčet na tu fenku…tak jdem dál, to zase nadává, že jsme odešli, ale zklidní se. Najednou neumí venku ani odpočívat, takže začne frustrovaně škubat trávu, když už teda musí ležet…a podobně. Občas se chová jako na kofeinu.
A to jsou věci co před pubertou normálně zvládal. Do toho to jídlo. Kdyby mu alespoň z hladovky nebylo špatně…
Moja teď také žere trávu, kterou vzápětí vyzvrací s žaludečními šťávami, před pár dny vyhodila i komplet večeři. ( Normálně to vždy předcházelo hárání, ale to skončilo před 2 měsíci) Tak, krom famosanu, dostala na snídani vánočku s máslem, koupena další. No, uvidíme…..
Moja teď také žere trávu, kterou vzápětí vyzvrací s žaludečními šťávami, před pár dny vyhodila i komplet večeři. ( Normálně to vždy předcházelo hárání, ale to skončilo před 2 měsíci) Tak, krom famosanu, dostala na snídani vánočku s máslem, koupena další. No, uvidíme…..
Mě přijde, že takhle zjara naroste móc dobrá travička…Gina taky tu trávu konzumuje…se divím, že se ještě nepoblila…teda možná se i poblila, ale někde v zahradě v křoví, to nevím.
Pamatuju s berberama, když jsme v tomhle období vylezli na louku, tak to vypadalo spíš, že s nima jdu na pastvu než na prochajdu.
A to samý mi teď říkala holka…že jak vyleze s klukama ven, tak hned žerou trávu.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 13:44:35
Když ono je to těžký…kluci haprujou, když háraj feny…ale ono někdy jsou i hárající psí dámy na facana….
A jestli je psu špatně z hladovky, tak bych opravdu dala cokoliv, co je ochoten pozřít…třeba Jack miloval suchý rohlíky a bábovku, no tak dostával rohlíky a bábovku.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 14:48:20
No tomu rozumim…ale já třeba takovou zkušenost nemám, že by pak pes nejedl “normální jídlo”, ale na druhou stranu, zdravej pes, kterému je jídlo nabízeno, ještě hlady neumřel, tak to nemusí být nějaká óbr porce, jen aby neměl prázdnej žaludek…nebo teď jsem si ještě vzpomněla, že pečený kuře s vařenýma bramborama…samozřejmě bez kostí pes taky neodmítnul..