Nemusim sahat na obojek, ani brát do ruky vodítko, ty “potvory” to poznaj už když se jdu oblíkat…i když se snažím, aby to vypadalo normálně, jako když chci jít někam bez nich. To potom běhaj ke koupelně, kde se převlíkám a čekat ke dveřím a pak zase ke koupelně, poněvadž mi to dle jejich soudu dlouho trvá.
Tak to naštěstí pes podle oblečení nepozná,jelikož jsem venku ať už u zvířat nebo dělám něco jiného a na procházku se jde až je hotovo a to jen vezmu obojek a vodítko.
Dobrý, tak jinak. Kopíruju sem příspěvek z adopťáků, ať si to přečte víc lidí a třeba se zázrak stane…
Achjo. Mluvila jsem s paní z útulku, ze kterýho mám svýho pruhatýho blázna, abych jí dala info o kastraci, jeho pánvi a tak. Lidi, kdo jste zkušenej pejskař a měl byste místo, prosím. Prosím za Mystery, ségru mýho vořecha. Očividně stejnej materiál, stejná strachová agrese, stejný problémy, jen to její lidé nezvládají. Nehodnotím je, vím, jak těžký to bylo s mým šílencem. Bude s ní asi hodně práce, ale dá se to zvládnout, jsme toho příkladem.
Prosím, mrkněte, rozhoďte sítě po zkušených lidech, Mystery je mi líto.
Dobrý, tak jinak. Kopíruju sem příspěvek z adopťáků, ať si to přečte víc lidí a třeba se zázrak stane…
Achjo. Mluvila jsem s paní z útulku, ze kterýho mám svýho pruhatýho blázna, abych jí dala info o kastraci, jeho pánvi a tak. Lidi, kdo jste zkušenej pejskař a měl byste místo, prosím. Prosím za Mystery, ségru mýho vořecha. Očividně stejnej materiál, stejná strachová agrese, stejný problémy, jen to její lidé nezvládají. Nehodnotím je, vím, jak těžký to bylo s mým šílencem. Bude s ní asi hodně práce, ale dá se to zvládnout, jsme toho příkladem.
Prosím, mrkněte, rozhoďte sítě po zkušených lidech, Mystery je mi líto.
Můžu to třeba sdílet na FB, ale bohužel já sama kapacity nemám. Teď mám na hlídání svůj odchov z Béček, je vidět, že slečna byla zvyklá na hodně aktivit s páníky, ale u mě to mít nebude, jednak plno práce na zahradě a pak moji vlastní chlupáči. Psovi se teď rozjel obrovský hotspot na vnitřní straně stehna, denně ošetřování, venčit ho nemůžu, takže se strašně nudí a vymýšlí, jak se k bebíčku dostat. Musela jsem pořídit větší límec. Aspoň je mi teď jasný, že tři psi jsou strop, čtvrtého už bych nedala. ☹️
Můžu to třeba sdílet na FB, ale bohužel já sama kapacity nemám. Teď mám na hlídání svůj odchov z Béček, je vidět, že slečna byla zvyklá na hodně aktivit s páníky, ale u mě to mít nebude, jednak plno práce na zahradě a pak moji vlastní chlupáči. Psovi se teď rozjel obrovský hotspot na vnitřní straně stehna, denně ošetřování, venčit ho nemůžu, takže se strašně nudí a vymýšlí, jak se k bebíčku dostat. Musela jsem pořídit větší límec. Aspoň je mi teď jasný, že tři psi jsou strop, čtvrtého už bych nedala. ☹️
Pořídila jsem na koupací sezónu mladýmu slušivý župánek, protože na něj vždycky padnou dvě osušky a stejně ještě potřebuje dosušit, a budu muset brzo objednat větší. Je mu tipťop.
Dnešní krásné ráno na chalupě, bohužel jsme museli neplánovaně odjet zpátky domů, ale i tak jsem jednu vycházku zvladla ( bohužel jsem si zapomněla zapnout na hodinkách zaznamenání trasy, takže jsem nás ochudila o nějaké ty kilometry do konečného součtu, i když si nemyslím, že by nám nějak mohlo do finálních 600 km chybět, už teď máme cca 450 km za letošní rok).
Pořídila jsem na koupací sezónu mladýmu slušivý župánek, protože na něj vždycky padnou dvě osušky a stejně ještě potřebuje dosušit, a budu muset brzo objednat větší. Je mu tipťop.
Župan je výborná věc. 👍 Jeden mám, ale musím přikoupit i ostatním.
Nejvíc, co mě ošetření se souhlasem naučilo, je poznat, s kterou náladou se do toho ani nemám pouštět - tím, že je to nastavené na pohodu a úspěch. Pes už se nadšeně řadí na značky, když vidí, že se půjde ošetřovat. Zrovna dneska jsem mu chtěla trochu ostříhat přerostlou srst pod očima, to by “násilím” určitě nebylo nic příjemnýho. Ale třeba kapky do očí zase dělám bez souhlasu a taky nám to jde hezky.